Spring naar bijdragen

Jamesthebunnybutler

Members
 • Aantal bijdragen

  821
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  8

Berichten geplaatst door Jamesthebunnybutler

 1. Jeetje zeg dat is een pittig traject voor jullie. Respect hoor dat je dit zo opgepakt hebt. Ik kan me wel voorstellen dat je achteraf misschien een andere keuze gemaakt zou hebben. Gelukkig staat het welzijn van het dier hier voorop en is meneertje happy. Zo lang dat zo is, is het inderdaad ook te rechtvaardigen. Logisch nu ook dat je blij bent als er een kies uit is, bij konijnen met een verder normaal gebit doe je dat natuurlijk niet erg snel ivm het afslijten. Als hij toch alleen vloeibaar eet maakt het niet uit. Heeft hij dan trouwens niet vaak problemen met zijn spijsvertering? Of is er dwangvoer dat kwalitatief zo goed is dat het in zijn situatie het hooi kan vervangen? Het is een mooi konijn om te zien en grappig ook!

 2. 1 minuut geleden zei Dollie:

  Mars is weer een kies armer: 

   

  ACtC-3fJ29FR5z_eN74wOqzXvkcRpzYXd7zPBMt75hEXko9fBRU_na0kuaM5X3P_XmFl13dE-mcZJGKM2G3KBDFjKDXIWiCqrdhE6VBO7X8SMfF4AUcqgYnxxnzX-3nC0BU0cuY_gb_hLxJ8NjK8weyRBll2=w1628-h915-no?authuser=0

  Is dat bij de DA gebeurd? Ik hoop niet dat die kies er zomaar uit gevallen is.

  Heeft Mars een heel slecht gebit? Sorry, ik heb op het forum wel wat gelezen over intensieve zorg bij Mars, maar ik weet niet waarom, dus als ze geen zin hebt om het te tikken dan snap ik dat ;).

  Hoeveel kiezen is hij kwijt? En hoe erg is dat voor de overige kiezen?

 3. Wij ook pizza, op verzoek van mijn vriend. Bij de lidl hebben ze deze week vegan diepvriespizza's, dus die moest ik kopen van hem. Gooien we zelf nog wat champignons en paprika op. Ik wilde eigenlijk gezond eten vanavond 😅...

 4. Update:

  Gisterenavond ging ik even met mijn vriend wandelen en waren we voorzichtig aan het besluiten dat het vandaag tijd zou moeten zijn om Dunya te laten gaan. Torn ik gisteren thuis kwam, leek ze niet lekker in haar vel en had ze slecht gekeuteld. Ze viel niet aan op haar groenvoer. Toen we thuiskwamen hadden we echter weer een happy konijn dat ook lekker aan het eten was. Vanmorgen vroeg even gekeken en ze doet het weer super. Eet zelfs flink hooi en laat haar brokjes staan om hooi te smikkelen. Het is dus nog geen tijd voor haar, hoewel we het per dag blijven bekijken.

   

  Baloe doet het nog niet beter. Groenvoer weigert hij op verse tijm en een beetje wortelloof na. Brokjes eet hij af en toe. Hooi speelt hij mee en bijt hij wel kapot, maar echt eten doet hij niet echt. Zijn keutels werden weer kleiner en droger, dus ik ben begonnen met heel vochtig dwangvoer (minimale hoeveelheid, alleen voor de smaak zodat het water erin gaat). Zijn gedrag is nog oké, hij was gisteren flink aan het rennen en ligt ook languit. Vind het nog steeds raar hoor en ik snap de keuzes die hij maakt qua eten ook niet. Harde brokken wel en zacht groenvoer niet. Ik ben wel een beetje met hem aan het klooien zo vind ik, omdat we niet weten wat er nu aan de hand is. Maarja, dat levendige gedrag maakt dat hij niet ziek oogt en het gebit kan het haast niet zijn. Abcessen voelen en zien we niet, kan het nog een kieswortelontsteking zijn? Kan ik me ook haast niet voorstellen. 

  De DA wil het nog eventjes aankijken, omdat steeds stress van op en neer naar de DA ook voor dit gedrag kan zorgen en we eigenlijk geen aanknopingspunten hebben om iets te onderzoeken, want wat dan?! 

  Het schiet lekker op zo. Ik zou haast denken dat er iets in ons huis hangt dat niet goed voor ze is, slechte luchtkwaliteit of iets. Maar langzamerhand maak ik mezelf natuurlijk ook gek met alle hersenspinsels 😉

 5. 30 minuten geleden zei Marjoleink:

  Ik heb 5 dierenartsen in de omgeving gebeld, en het was nergens verkrijgbaar. Het blijft een half jaar goed, en ik denk dat het dan nog niet op is.

  Per saldo is het iets voordeliger dan kleine flesjes, maar het was wel even een hele uitgave.

  He jakkes wat balen zeg. Volgens mij is er heel veel niet goed leverbaar of erg vertraagd vanwege Corona. Bij mijn DA iig wel en is er regelmatig iets niet op voorraad dat al lang geleverd had oeten zijn. Is dan toch zonde als je een deel moet weggooien omdat je te veel hebt en het niet goed blijft. Is idd een behoorlijke uitgave zeg. En je hebt er natuurlijk meer dan alleen Tara. Beetje offtopic weer, maar doet ze het nog goed met haar medicatie?

  Ik had vd week een injectie bij Dunya en die kostte gewoon 60 euro! Voor één injectie! Gelukkig is de tabletvorm die ze nu krijgt beter te betalen. 

 6. He vervelend zo'n dure fles @Marjoleink. Is het helemaal niet te leveren of alleen bij jouw DA niet? Hoe lang doet ze met zo'n grote fles?

   

  @JacinthaBrehlerJeetje, ik kan me ook heel goed voorstellen dat je het niet meer ziet zitten. Dat moet echt ontzettend naar zijn voor je. Zoals Marjolein al zegt, laat het goed uitzoeken hoor! Dan weet je hopelijk ook wat beter waar je aan toe bent en of het beter gaat worden voor je. Sterkte. Heb je mensen in je omgeving die je kunnen ondersteunen? 

   

 7. 3 minuten geleden zei Dollie:

  God nee als ik ergens een enorme hekel aan had als kind (en nog steeds) dan is het die verschrikkelijke Boes! (En Shin Chan 😛)

  Hahaha volgens mij heb ik het al eens gezegd maar mijn vriend ergert zich dood aan mij als ik die intro zing, maar dan met Poes Poes (= koosnaampje van Baloe)😂

  • Haha 1
 8. 12 minuten geleden zei Mijntjesnijntjes:

  Ik woon in Apeldoorn. Ik heb gehoord over stichting Flappus in Zwolle, misschien dat ik daar wel eens heen kan

  Ah oke! Ik ben niet bekend in die regio en ken de opvang dus ook niet, maar er zijn vast bunnybunchers die ook daar in de buurt wonen 🙂

  • Vind ik leuk 1
 9. Hi Suzanne,

   

  Ik ben absoluut geen pro in trimmen en knippen, maar ik heb me er wel een beetje in verdiept. Als je een Teddy hebt zou ik even kijken bij Rabbits Company en eventueel contact met hen opnemen. Het boek "jouw konijn, verzorging" kan ik ook echt aanraden als je bang bent om in het vel te knippen. 

  Ik heb zelf verschillende scharen voor verschillende doelen. Voor de klitten gebruik ik een klein schaartje met scherpe punt icm een fijne kam, om in de huid knippen te voorkomen. Op de website van Rabbits Company staat die techniek ook met afbeeldingen beschreven. Als ik echt even moet bijknippen/trimmen om de vacht korter te maken, gebruik ik een goede effileerschaar. Kammen doe ik trouwens ook, maar wel met een borstel (ladybell). Echt niet met een kam doen of met een standaard borsteltje uit de dierenwinkel, daar kan je het vel mee kapot trekken of een haargroeistoornis veroorzaken! Dus ja, er zijn speciale scharen en borstels te koop van goede kwaliteit. Is wel even investeren, maar wat mij betreft onmisbaar als je een langhaar hebt.

 10. 7 minuten geleden zei Mijntjesnijntjes:

  Nee, ze fokt zelf konijnen en wanneer ze er klaar voor zijn, mogen andere konijnen komen daten. Tegen betaling inderdaad. Ze haalden ze niet steeds uit elkaar volgens mij, maar maakten de ruimte tussen de konijnen steeds kleiner (eerst een hele schuur, dan een stukje afzetten met een ren etc.) Maar we gaan hierna wel een konijnenopvang proberen, misschien dat dat toch beter is voor hem. Bovendien hebben die waarschijnlijk meer konijnen waaruit hij kan kiezen?

  Hmm... Het klinkt voor mij ook niet als een heel handige manier en misschien zijn de konijntjes ook nog wel erg jong om te koppelen daar, maar dat kan ik natuurlijk niet beoordelen. 

  Ik zou echt naar een goede konijnenopvang gaan. Daar is er inderdaad genoeg keuze en worden er speeddates gedaan met verschillende konijnen als het met de eerste niet klikt. Je weet dan ook dat ze door een dierenarts gezien zijn, gevaccineerd en niet onbelangrijk dat de rammen gecastreerd zijn. Opvangen hebben ook veel koppelervaring, er is altijd wel een konijn waarmee het goed klikt. Welke regio woon je?

 11. Ja, je gaat je ook een beetje dingen wijs maken uit wanhoop. Ik ben wel heel blij dat Dunya nu levendig is. Al is het maar voor korte tijd, dan is ze wel nog even blij geweest. Ik merk dat ik het nu ook iets beter los kan laten en het een plekje kan geven dat ze waarschijnlijk niet heel lang meer bij mij zal zijn. Toen ze zo beroerd was, maakte dat het voor mij nog moeilijker. 

  Tsja, als wij besmet zijn hebben we het sowieso aan de diertjes overgedragen aangezien ik vooral best wel fysiek met ze ben als in kusjes geven enzo. Maar dan is natuurlijk de vraag of zij daar ook echt last van hebben en of dat dan de oorzaak van dit alles is, ik kan het me ergens ook niet echt voorstellen. 

  Dat wat je zegt over dat ze onrustig en nijdig zijn en daardoor weinig eten herken ik inderdaad, het geft veel stress steeds. Zo lang hij levendig is en wel een beetje zelfstandig blijft eten geef ik hem alleen vocht met een heel klein beetje dwangvoer er doorheen, na de medicijnen als ik hem toch al moet pakken.

 12. Ik ga maar even een nieuw topic over Dunya en Baloe openen om een soort dagboekje bij te houden en om tips te vragen als ik die nodig heb :).

   

  Dunya is afgelopen vrijdag gediagnosticeerd met een thymoom (tumor van de zwezerik), waardoor ze benauwd is en we per dag bekijken hoe het met haar gaat en of haar leven nog konijnwaardig is. Ze krijgt op dit moment "plaspillen" om vocht achter haar longen af te drijven. Dat lijkt haar goed te doen; van een zielig en niet blij konijn is ze het weekend veranderd naar een vrolijker konijn dat weer op ontdekking gaat, met haar pootjes opzij ligt (yes!!!) en zelfs in de graafbak springt. Het eten gaat nog niet super en de keutels zijn ook nog niet fantastisch, maar er gaat voor nu genoeg in. Vooral de erwtenvlokken doen het goed...

   

  Met Baloetje gaat het nog niet zo goed. Hij eet nog heel slecht en vooral weinig, heel specifieke dingen. Met drinken is hij ook zo goed als gestopt. Dat terwijl hij wel levendig is en er bij de DA geen medische problemen gezien zijn. Heel gek dus. Ik dwangvoer meneertje nu een beetje bij en geef hem vooral vocht met natuurlijk darmstimulans en pijnstiller. Hij is me helemaal zat en komt grommend en bijtend op me af, terwijl we normaal echt heel close zijn samen. Ik denk er dus aan om, als hij niet opknapt, ook van hem een röntgenfoto te laten maken. Wat nou als TOCH allebei de konijnen vocht achter de longen hebben, dan wordt die thymoom toch minder waarschijnlijk en is de kans op een bacteriële longontsteking groter. 

  In mijn hoofd spookt ook de diagnose Corona, bekend is dat konijnen de ziekte kunnen hebben, maar wat je dan aan symptomen zou moeten zien? 

  Ik ben zelf vorige week twee dagen ziek geweest (maar geen Corona symptomen dus niet getest) en nu wachten we op een testuitslag van mijn vriend. Ik weet het dus niet. Ik wil ook niet te veel goede hoop voor Dunya hebben, want dat is misschien niet zo realistisch.

  IMG_20210111_143307.jpg

 13. 1 uur geleden zei Lienappelsien:

  Hm, mijn bovenstaande post was naar jou, @Jamesthebunnybutler, toe misschien niet helemaal lekker geformuleerd.

  Ahh dat geeft echt niet hoor. Ik snap helemaal wat je bedoelt en ik ben het ook met je eens. Ik heb duidelijke grenzen met de DA afgesproken waar ik me ook aan wil houden. Verergering van benauwdheid is stoppen wat mij betreft. Lief dat je dat nog stuurt, maak je geen zorgen!

   

  Vandaag was trouwens een hele rare dag. Dunya heeft ontzettend goed gegeten (geen hooi alleen) en was onwijs levendig. Ze deed zelfs een poging tot een bunnyflop, doet een gaapje, ligt met haar pootjes best relaxed... Je zou haast denken dat er jiks aan de hand is. Die vochtafdrijvers doen misschien dan echt goed hun werk waardoor het verlichting geeft. Dat is ook nog een leuke, dat spul is voor honden en katten, natuurlijk, dus het smaakt naar vlees. Ik stop het pilletje in een rozijntje en mevrouw neemt het goed aan, maar eet vervolgens het rozijntje op en spuugt het tabletje heel nauwkeurig weer op de grond 😂. Dan maar verpulveren en in een stukje banaan stoppen.

  Of het is toch een longontsteking (of corona?!) en de draxxin die haar helpt? Ik weet het niet, maar zoals ze vandaag was is ze echt oke. Ik maak me vandaag zelfs meer zorgen om Baloe. Gedrag prima, maar hij eet heel erg weinig, de rollen lijken wel omgedraaid ofzo. Gelukkig gaat er nog wel wat in, echt specifieke dingen zoals wortelloof en verse tijm. Gek he? 

   

  Ik ben natuurlijk nog steeds realistisch en weet dat het meest waarschijnlijk wel echt die thymoom is, maar ergens heb ik nu nog een sprankje hoop dat Dunya nog iets langer bij mij kan blijven dan ik gisteren dacht.

 14. @LienappelsienJa, misschien voelt Baloe dat het mis is met haar en heeft hij ook gewoon stress van het steeds oppakken en doen. Lichamelijk lijkt er iig weinig aan de hand bij hem.

   

  Ja, nu je het zegt ademt ze wel sneller, ik zie het aan haar oortjes. Maar echt benauwdheid zoals ik dat bv van snot ken laat ze iig nog niet zien. Dat vocht is nu waarschijnlijk even het grootste probleem, maar ik verwacht eerlijk gezegd dat het niet lang zal duren. Ipv cisaral krijgt ze nu even domperidom omdat dat een pilletje is en dat als het lukt zonder dwang kan. Is ook een risico omdat daar lactose in zit, maar ik hoop dat ik dat maar even heel kort hoef te geven. Aan cisaral ga ik niet meer beginnen vanwege de stress en daar bij komende benauwdheid.

   

  @Marjoleink @Newby1981 Nee, hadden we niet op gehoopt en ook niet aan gedacht... Nu vallen alle puzzelstukjes op hun plek, ook dat ze zo slecht uit de narcose kwam. 

 15. Het is helaas toch helemaal foute boel... Bloedwaardes zijn niet goed en haar longen zien er op de foto's toch echt niet goed uit, terwijl de andere organen er prima uit zien. Er zit vocht in de longen en ze is dus hartstikke benauwd, terwijl ze dat eigenlijk echt niet laat zien. Een longontsteking is onwaarschijnlijk, de kans op een thymoom (tumor van de zwezerik) is het allergrootst. Een hele slechte prognose heeft ze dus en het enige dat we kunnen doen is symptoombestrijden en dat vocht achter die longen proberen weg te krijgen om haar comfortabel te krijgen. Zowel Baloe als Dunya hebben voor de zekerheid toch een injectie draxxin gekregen in de hoop dat het toch een longontsteking is.

  Ze krijgt nu pilletjes die ik haar met een rozijntje ga geven en we hebben afgesproken dat als ze deze niet meer zonder dwang kunnen geven, het genoeg is. Net heeft de DA het wel even in haar bekje gepropt en van de stress wordt ze heel kortdurend zó benauwd dat zelfs de DA het heel naar en niet oké vond. Ik kan hier nog een heel verhaal vertellen over wat ik allemaal gezien en besproken heb, maar dit is het dus gewoon...

  De DA schrok zich ook rot, want dit zag de absoluut niet aankomen en stond ook niet in het lijstje hypotheses, omdat haar longen niet vol klonken ofzo...

   

  Ik ben zo intens verdrietig, ook voor Baloe, dat hij twee dames gaat verliezen in zo'n korte tijd. Dunya zat zo snel in mijn hart na James en ze is echt een leuk beestje.😢

  • Verdrietig 9
 16. Ohh nee... Ik ben net gebeld en ik kan Dunya pas om kwart voor 4 ophalen. De assistente geeft aan dat er dan tijd is om alles te bespreken. Inhoudelijk weet ze niet wat er gevonden is, maar de DA heeft wel eea te bespreken dus er lijkt duidelijk iets gevonden te zijn. Baloe gaat ook even mee voor een check want hij doet het niet zo goed vandaag en keutelt ook niet nu. Wat is dat spannend zeg, als je aan de telefoon niks kunnen zeggen, klinkt niet heel positief...

 17. Ja mijn vriend heeft vette pech want ik betaal het zelf, wr hebben afgesproken de DA kosten gewoon apart te houden zodat daar geen echte ruzie over kan ontstaan. Ik heb haar achtergelaten bij de DA en ze gaat eerst bloedonderzoek doen, dan foto's. De DA heeft net als ik nog geen idee, maar wel veel hypotheses. Megacolon kan ook nog. Ik mag haar wss begin vd middag ophalen en als ze een blaassteen of iets heeft dan laat ze het eerder weten omdat ze dan onder narcose moet. Twee koppels vind ik eigenlijk ook te veel, ik zou dat zelf nooit meer doen maar we hadden allebei al een koppeltje voor we gingen samenwonen. En Ollie en Goofy bij mijn schoonmoeder laten was voor ons echt geen optie, omdat we vinden dat zij niet goed voor ze zorgt. Dus het is voorlopig niet anders, uiteindelijk hoop ik terug te kunnen naar twee.

  Ik zou bij een al wat onrustig koppel niet te snel naar een drietal gaan, dat is ook best een risico denk ik. Ik ben sowieso niet zo'n fan van drietallen, vaak werkt dat toch niet helemaal lekker. 

  Mijn ervaring is dat twee voedsters vaak toch wat feller zijn naar elkaar en ook vaker jagen. Als ze niet vechten is er in principe weinig aan de hand, als Binky niet in een hoekje gaat zitten wegkwijnen. Je gevoel snap ik wel heel goed, ideaal is het niet.

 18. Ja is een goed teken hoor! Maar nu gaat mijn vriend moeilijk doen dat ik geen foto's moet laten maken omdat ze het gisteren best goed deed. Ik wil het wel want ik vind het gewoon raar. Nu willen ze overigens allebei niet zo veel eten, maar dat is steeds 's morgens. Balie en Dunya vormen een koppeltje en wonen dus sowieso binnen. Het koppeltje van mijn vriend woont buiten :). Ollie zat twee weken terug even binnen vanwege urinebrand maar zij is weer lekker naar buiten toe.

   

  Super fijn dat het met Binky zo veel beter gaat! Vind je echt dat ze geen match zijn? Niet ieder koppel wordt natuurlijk heel klef. Hoewel ik me ook ergens kan voorstellen dat jij je afvraagt of ze wel happy zijn samen. Wordt Binky ook gebeten of blijft het bij jagen? En zoeken ze elkaar ook wel op voor warmte, wordt er gewassen? Hoe lang wonen ze eigenlijk al samen?

   

  Ah ja verstandig om ze dan morgen naar buiten te doen. Gaat goed komen!

   

  Thanks! Ik laat straks iets weten ja :). Kan haar gelukkig zometeen al brengen.

 19. Hoe is het nu met Binky?

   

  Ik kwam vandaag thuis en zag op de bunnycam dat er een hoop gegeten is vandaag. Dunya was 10x zo actief als de afgelopen dagen. Ik heb ze net groente gegeven en wat denk je... Zowel Dunya als Baloe stormen erop af en zijn al 5 minuten aan het eten, voor het eerst in vier weken dat ik dit zie! Geloof je toch niet zo opeens? Keutels van Dunya worden ook wat beter, van Baloe nog niet top. Grr!!!

  Ga de rontgenfoto en bloedonderzoek niet afzeggen hoor, maar ik word hier een beetje moedeloos van ;).

  • Vind ik leuk 2
 20. Hoi!

  Ik kan het boek jouw konijn, verzorging van Ilse Pos aanraden. Staat veel info in over de vacht van koninnen met hele praktische tips over hoe en met welk materiaal je moet kammen en trimmen. Met dat boek denk ik dat je het zelf beter kan doen dan de dierenarts hoor, die heeft in principe geen verstand van trimmen en wat je al schrijft is dat voor het diertje veel meer stress. Is ook niet fijn, want vachtverzoging zou zo min mogelijk stress moeten opleveren. Ook kan ik je Rabbits Company aanraden (hebben ook een website). Zij zijn gespecialiseerd in trimmen van konijnen en geven bv ook scholing.

   

  Succes!!

   

  • Vind ik leuk 2
 21. 7 minuten geleden zei Newby1981:

  @Jamesthebunnybutler, jammer dat er nog niet echt verbetering in zit maar gelukkig eet ze wel zelfstandig. Ook al zijn het kleine beetjes, zolang haar darmen maar in beweging blijven. Zou ze toch niet iets aan haar blaas hebben? Wel toevallig dat Baloe een beetje hetzelfde heeft. Ik hoop dat er vrijdag iets uit komt zodat je weet waar je aan toe bent en het belangrijkste; een juiste behandeling. Niks ergers dan die onzekerheid en zomaar wat aanmodderen.

   

  Ik ga vrijdag Binky in de ren zetten en een half uurtje later Monky erbij. Ik doe het deurtje dan dicht zodat ze niet het nachthok in kan rennen. Dat is even kl*te misschien maar soms het enigste wat helpt. (zo heb ik het vaker gedaan toen er gedonder was tussen Binky en Monky) Anders blijft ze in het nachthok zitten en lijkt het wel of de ren het domein is van Monky en het hok het domein van Binky. En hoe langer dat duurt, hoe groter de drempel voor Binky wordt om de ren in te gaan.

  In het nachthok ligt heel veel stro maar 's nachts zitten ze er normaal nooit in... (behalve Bkinky laatste dagen maar dat was omdat ze de ren niet in durfde)  Duimen dat het goed gaat!

  Ja precies, zelf eten ben ik blij mee... Ik denk dat het iets aan haar blaas of nieren is, heb ook even zitten lezen en de symptomen lijken toch echt wel die richting op te gaan. Nierstenen, blaasstenen, blaasontsteking, zoiets. Wel heel raar van Baloe, maar als het een bacteriële infectie is kunnen ze het misschien allebei hebben. Vraag het vrijdag wel even. 

   

  Ja slimme aanpak denk ik op die manier. Kan Binky eerst even wennen voordat Monky kan lopen klooien. Ik duim met je mee!

 22. @happy211Super fijn! 

   

  @Newby1981Met Dunya gaat het een beetje hetzelfde. Eet zelfstandig, maar wel weinig en is niet erg enthousiast. Begin van de avond heeft ze dan even een opleving en huppelt dan wat heen en weer, maar de keutels vind ik nog steeds heel klein en ze plast nauwelijks. Als ze plast is het heel veel en doorzichtig of heel weinig en juist een beetje troebel, maar ik zag niet echt sludge. Baloe laat exact hetzelfde zien, behalve dat hij gewoon vrolijk is en rondhuppelt. Ik kan vrijdag terecht voor de rontgenfoto en bloedafname. Duurt nog best lang, maar ik kan zelf eigenlijk ook niet eerder.

   

  Mooi dat het iets beter met Binky lijkt te gaan. Ik kan me goed voorstellen dat je het spannend vindt om ze weer naar buiten te doen. Dat is het ook wel. Je kan evt wel snugglesafes in het nachthok leggen en natuurlijk veel stro... Dat jagen is wel vervelend, hoewel... Als ze dat nu niet doen doen ze dat buiten misschien ook niet?

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .