Ga naar inhoud

Rachel-Quinny

Members
 • Aantal items

  36
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Rachel-Quinny

 1. Dank je wel voor de reactie. Nee gelukkig is er niks waar hij bij kan. Wat dat betreft is het huis konijnproof ingericht met de jaren!
 2. Ze zitten binnen en er staat verder niks om de drinkbak heen dat erin valt. Ja het is vervelend je wilt het liever voorkomen. Ook voor jou succes!
 3. Dat hebben we ook overwogen, maar eerder deden we dit niet omdat er nog wel eens wat gesloopt werd. Afgelopen week met het warme weer zijn ze ‘s nachts in de ren gebleven en dit is goed gegaan. Nog optie erbij 👌
 4. Helemaal gestopt met kruiden en groenvoer hebben we nog niet gedaan. Dat is ook een optie. Ik denk dat ik eerst eens de broccoli, wortel en paksoi ga schrappen en kijk wat zijn reactie daarop is.
 5. Ze krijgen tussen 17 en 18 uur de Trovet brokjes en rond 20 uur de portie groenvoer. Ik zou dan inderdaad ook verwachten dat hij het misschien nog frequenter zou hebben aangezien ze iedere avond deze portie groenvoer krijgen. Maar misschien valt het de ene keer wel goed en de andere keer niet. Hij is met de brokjes ook een hele gulzige eter.
 6. Dan ga ik de wortel direct schrappen. Wat zou je als alternatief adviseren? Van gedroogde kruiden heb ik weegbree, grasmix, luzerne, peterselie en paardenbloem. Ik moet eerlijk zeggen dat ze dit de laatste tijd beduidend minder vaak krijgen omdat we eerst dachten dat het door de kruiden kwam en dan met name de paardenbloem. Dit hadden we namelijk twee keer aangeboden en hierna had hij buikpijn/ gas.
 7. Meestal horen we van de dierenarts dat het bij hem gas is een enkele keer een combinatie van gas en verstopping.
 8. Hallo allemaal, Ik heb een vraag rondom steeds terugkerende buikpijn bij onze 4 jarige (ex)rammelaar. Al sinds het begin is hij meer vatbaar voor buikpijn. Vaak onverklaarbaar en we hebben er al menig theorie op losgelaten, maar we komen er maar niet achter wat we nu precies kunnen veranderen. Ruim anderhalf jaar geleden heeft hij een flinke gasbuik gehad waardoor hij er bijna niet meer was geweest. De laatste tijd komt de buikpijn frequenter terug (gemiddeld om de 6 weken). Ik merk dat ik hierdoor het vertrouwen kwijt raak en constant erboven op wil zitten om maar te voorkomen dat de buikpijn terugkeert, maar hoe pak ik dit aan als ik niet weet waar te beginnen. Gelukkig zien wij aan zijn gedrag direct wanneer het weer mis is. Standaard heb ik Novacam, Emeprid en indien voorradig Cisaral in huis. Deze mag ik in overleg met de da direct geven. Als ik binnen 2 uur geen verbetering zie maken we altijd gebruik van de spoeddienst van onze da. (Terwijl ik dit typ, inspecteert meneer de laptop 😀) Ze lopen vrij rond in huis of hebben de helft van de woonkamer wanneer wij weg zijn. ‘S nachts zitten ze in de kooi. Onderstaand krijgen ze te eten. Ochtend: eerst vers hooi (wordt meermaals per dag aangevuld of ververst) 6-7gram Trovet (biks zijn verminderd omdat meneer anders te weinig hooi eet) lijnzaadbrokje In de loop van ochtend en middag: alleen hooi soms indien we vrij zijn verse basilicum en peterselie Namiddag/ avond: tussen 17 en 18 uur 6-7gram Trovet natuurlijk hooi (is onbeperkt aanwezig net zoals water uiteraard) groenvoer iedere avond hetzelfde: twee blaadjes witlof, twee sprieten wortelloof, klein stukje wortel (ter grote van pink), roosje broccoli en blad van packsoi. Een enkele avond gedroogde kruiden zodra ze in de kooi gaan voor de nacht krijgen ze een paar snoepjes (beapher care plus) of selective naturals Hebben jullie tips en adviezen voor ons? Alvast dank!!
 9. Ik heb zojuist de zal Trovet binnengekregen. Hoeveel adviseer je me om te geven?
 10. De beapher care plus heb ik ook in huis maar hier krijgen ze dat meer als snoepje wanneer ze savonds in hun kooi komen. Dit is inderdaad ook een harde brok. Ze zijn er dol op!
 11. Hallo allemaal, ik heb een vraag betreft het afslijten van de kiezen. Onze ex rammelaar (net 4 jaar) is drie weken geleden voor de eerste keer behandeld voor zijn haken op de kiezen. De da geeft aan dat aan een kant de kiezen niet mooi recht op elkaar staan. Gelukkig heeft hij hier eerder geen hinder van gehad. Onze ex voedster (net 3 jaar) is nu twee keer behandeld aan haar haken op de kiezen. Een keer zat er 6 maanden tussen en de laatste keer 3 maanden. Volgens de da groeien haar kiezen netjes op elkaar, maar zou het aan een kant sneller kunnen groeien waardoor aan de andere kant haken ontstaan. Sinds ongeveer een jaar krijgen zij de versele laga complete cuni adult brokken. Ze krijgen per konijn in totaal 40 brokken per dag. Dit om het hooi eten te blijven bevorderen en onze ex rammelaar bekend is met darmproblemen. Verder krijgen ze onbeperkt hooi, gedroogde kruiden en groenvoer. Onlangs heb ik de supreme selective naturals fibafirst aangeschaft en de supreme Timothy hay, omdat ik begreep dat dit goed is voor het slijten van de tanden/ kiezen. Van de fibafirst krijgen ze nu een staafje per dag en het Timothy hooi geven we naast het gewone hooi erbij. Wat adviseren jullie om te doen om het slijten van de kiezen optimaal te bevorderen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .