Spring naar bijdragen

Rachel-Quinny

Members
 • Aantal bijdragen

  24
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

30 Uitstekend

Over Rachel-Quinny

 • Rang
  Groentje

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Limburg
 • Namen van de konijnen:
  Quinny en Yara
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Het goede voornemen van Quinny is nog meer aandacht vragen bij zijn baasjes 🥰
 2. Het is een binnen konijn. We hebben veel ramen waardoor voldoende zonlicht binnenkomt. Zodra het zonnetje naar binnen schijnt zoekt ze dit plekje ook op. Ik ga Deze brok eens bekijken. Op dit moment krijgen ze minimaal brok (Versele0laga Cuni Complete).
 3. Yara is behoorlijk temperamentvol, waardoor het onder narcose moet gebeuren. Ik had inderdaad gevraagd naar gasnarcose maar dit deden ze niet. Zowel deze keer als de vorige keer duurt het dan ook lang voordat ze goed wakker is (in hoeverre ik dat kan beoordelen) en voordat we haar aan het eten krijgen. De dierenarts gaf inderdaad aan dat haar kiezen scheef staan en daardoor onvoldoende slijten. Het hoofd eten bestaat uit hooi, diverse soorten, brok, gedroogde kruiden en groenvoer. Bedankt voor je tips!
 4. Ze krijgen bij ons minimaal brok, aangezien ons andere konijn hier snel op reageert met gas. Yara is nu mooi op gewicht, maar ik merk dat bij minder brok ze beter hooi eet. Vandaar ook de keuze dat zij ook minder brok krijgt. Yara is juist diegene van de twee die het best hooi eet en water drinkt.
 5. Hallo, 6 maanden geleden is onze Yara geholpen aan de haakjes op haar kiezen. Het heeft toen ruim een week geduurd voordat ze enigszins de oude was. Helaas hebben we haar afgelopen vrijdag opnieuw moeten laten helpen aan de haakjes. Ze begint gelukkig weer uit zichzelf meer te eten. Zijn er dingen die we kunnen doen om haakjes te voorkomen of het uit te stellen? Ik hoop niet dat ik haar iedere 6 maanden dit aan moet doen. Alvast dank voor de reacties.
 6. Wat fijn dat het nu goed gaat! Bij ons gaat het gelukkig ook een stuk beter. Ik denk inderdaad hetzelfde als jij ook al aangeeft betreft de haakjes en dat in combinatie met stress naar da gaan en medicatie geven. Groenvoer gaat er nu moeiteloos in. De biks gaat al een stuk beter, we komen in de goede richting. Hopelijk blijven we alleen maar vooruit gaan!
 7. Dit is inderdaad heel vervelend. Bij ons hetzelfde verhaal. Wij merken dat ze ook echt wel wil eten, wat wel al een hele verandering is t.o.v voor het verwijderen van de haakjes. Ik ben al blij dat ze nu wel uit zichzelf eraan begint en enthousiast wordt van het rammelen van de doos met biks. Ook wij moeten het blijven aanbieden, maar zien wel vooruitgang. Hoe reageert hij op ‘snoepjes’ of iets dat hij normaal heel lekker vindt? In ons geval merk ik dat het constant naar de dierenarts gaan veel stress te weeg brengt. Nu we dit even uitgesteld hebben vertrouwd ze ons weer meer en laat ze m
 8. Ze heeft gister een hele portie (oude vertrouwde) biks gegeten! Vanochtend wilde ze er weer niks van weten. Ik kan er helemaal niks van maken. Verder is ze vrolijk en ondeugend samen met haar vriendje. Hoe is het bij de dierenarts gegaan?
 9. Daar ben ik helaas weer.. Zoals ik in mijn voorgaande bericht al aangaf zijn we afgelopen donderdag met de pijnmedicatie gestart. Maandag avond heeft ze dit voor de laatste keer gehad. Wat betreft haar gedrag is ze weer de oude, echter vinden we haar eetgedrag nog altijd vreemd/ opvallend. Hooi eet ze goed en uit zichzelf. ‘s Ochtends wilt ze niets van de biks weten (zowel de oude als de nieuwe biks die we gekocht hebben om uit te proberen of het hieraan lag) wil ze niet. Basilicum en peterselie zijn geen probleem. Ook gedroogde kruiden eet ze maar in wat mindere mate. Een lijnz
 10. We zijn begonnen met pijnmedicatie! Ze heeft nu vanavond al wat meer hooi gegeten uit zichzelf en een beetje wortelloof. Hopelijk is het begin gemaakt. Er zijn inmiddels ook kleine keuteltjes gesignaleerd. Bedankt voor jullie reacties!!
 11. Nee, we hebben geen medicatie meegekregen.. Maar dit is dus wel noodzakelijk begrijp ik uit je reactie? Heel eerlijk gezegd krijg ik steeds meer twijfels over onze dierenarts. En dat terwijl ze ‘gespecialiseerd’ zouden zijn in konijnen.
 12. Dinsdag middag zijn de haakjes bij de da onder narcose verwijderd. Boven was niks te zien, links onder is een klein beetje weggehaald, rechtsonder was noodzakelijk. Dinsdag avond laat was ze pas weer een beetje actief. Ze drinkt voldoende en komt ook uit haar zelf een beetje hooi eten. Verder wil ze nog niks eten. In de ochtend slaapt ze veel en wilt ze niks van eten weten. Ik neem aan dat we het even de tijd moeten geven? Mede omdat ze altijd erg veel stress heeft na een da bezoek.
 13. Bedankt voor jullie snelle reacties! Morgen middag staat de afspraak bij de dierenarts gepland.
 14. Rachel-Quinny

  Advies gevraagd

  Sinds 10 mei viel ons op dat onze Yara wat minder begon te eten. Ook werden haar keutels wat kleiner. Ik besloot het even aan te kijken omdat ze wel nog at en geen pijn bleek te hebben. In december heeft ze een verstopping gehad, waar ik nu ook bang voor was. Woensdag avond 13 mei stopte ze opeens met het eten van haar biks en ook hooi en groenvoer ging er niet meer in. Ook nu kregen we niet de indruk dat ze pijn had (zoals we dit van haar gewend zijn), maar sliep wel veel meer en was minder actief dan normaal. De donderdag direct naar de da gegaan. Er was nog geen verstopping voelb
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .