Ga naar inhoud

Roosje16

Members
 • Items

  17
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Roosje16

 1. Jeetje, wat heftig Jacintha! Hopelijk is Spook wel weer helemaal opgeknapt. 

   

  Roos kon wel nog strekken en op haar achterpoten staan. Ook het wassen e.d. ging nog prima. Dus ik denk dat dat onder andere een reden was dat de dierenarts geen foto aanraadde. 

   

  Gelukkig gaat het nu weer heel goed met haar! Ze valt weer aan op haar eten, speelt weer en kan weer lekker liggen. De Panacur lijkt dus wel echt aan te slaan. We zitten morgen op de helft van haar medicatie-termijn. We merken dat het wel steeds meer een gevecht wordt om de medicatie toe te dienen... ze begint door te krijgen wanneer we het spuitje klaarmaken en verstopt zich dan meteen op de meest onmogelijke plekken. Maar goed, we zetten nog even twee weken door. 

   

  Hebben jullie trouwens ervaring met terugkeren van klachten na de Panacur kuur? Hoe snel was dit en was dat heftiger dan de eerste keer? 

  • Vind ik leuk 1
 2. Bedankt voor jullie beterschaps-wensen en tips! 

   

  We zijn terug van de dierenarts: een foto vond de arts niet nodig omdat ze niet vermoedde dat er een breukje was. Haar achterhand zou dan slapper moeten zijn. We hebben wel voor de zekerheid de kuur Panacur meegekregen. Dit moeten we nu 28 dagen toedienen. Ook moeten we gaan dwangvoeren: ze was vergeleken met afgelopen woensdag best nog wat afgevallen (dit terwijl ze toch wel het e.e.a. eet, ook al is het met moeite en minder dan normaal). Voor nu aankijken of ze in het weekend aansterkt... we hopen op het beste 🙂

 3. Oké! 

  Nee verder lijkt ze lichamelijk gewoon in orde. Ze ligt alleen elke keer oncomfortabel en verandert dus veel van positie. Ze wast zich ook nog gewoon en dan kan ze wel op haar achterpoten blijven zitten en eet ook nog haar darmkeuteltjes gewoon op. Maar haar kopje staat prima, drinken doet ze juist veel minder (normaal dronk ze best veel, 1-2 bakjes per dag). Nu nog geen bakje/half bakje per dag. Toch een beetje een klein raadsel zo voor ons. 

 4. Ik weet niet zeker of daar ook naar gekeken is. Ze heeft wel de urine gecheckt en daar kwam niets geks uit. De dierenarts heeft haar vervolgens op de grond gezet om wel te kijken naar hoe ze liep. Ze liep toen wel enigszins normaal... Ze sleepte haar poten niet mee en kon wel hupsen zeg maar. Vervolgens terug op de onderzoekstafel bleef ze weer met haar achterpoten op dezelfde plek en strekte ze zich alleen maar uit om te ontdekken/ bewoog ze weer alleen haar voorkant. In haar hok doet ze dat ook alleen maar. Heel vreemd... Maar bedankt voor het artikel! Ik ga het eens goed doorlezen en als er morgen niets veranderd is, leg ik het voor aan de dierenarts. 

 5. Goedemorgen,

   

  Sinds een paar dagen doet ons lieve konijn Roos heel anders: normaal elke dag lekker rondrennen, knuffelen en aanvallen op haar eten. Sinds een dag of 5 doet ze dat allemaal niet meer. Eerst dachten we dat het een dipje van een dag was (ze at nog gewoon, maar wilde niet uit haar hok of knuffelen). Afgelopen maandag was ze weer gewoon lekker aan het rennen en springen. Nu sinds dinsdag gedraagt ze zich weer heel gek. Ze wil niet bewegen met haar achterkant, eet haar brokjes en hooi niet, wil alleen maar slapen en wil niet geaaid worden/ uit haar hok komen. Ze plast en keutelt nu ook op alle plekken in het hok terwijl ze normaal één vaste plek heeft. 

   

  Gisteren zijn we naar de dierenarts geweest. Alles is daar gecontroleerd: urine, gebit, darmen, gewrichten en wervels, temperatuur... alles was goed, geen ontstekingswaarden en op het bewegen van de poten of achterkant reageerde ze ook niet krampachtig of pijnlijk. Naar huis gestuurd met een pijnstiller, maar ook dit werkt niet...ze beweegt amper, wil niets van ons, eet geen brokjes en geen hooi (een stukje banaan, andijvie of paardenbloem gaat er wel als zoete koek in). Wij hebben geen idee wat er aan de hand is maar maken ons wel erg zorgen... 

   

  Hebben jullie enig idee wat dit kan zijn of tips voor ons? We horen het graag!! 

 6. Goedemorgen!

   

  Hebben jullie ervaring met gedragsverandering na castratie?

   

  Vorige week dinsdag is onze voedster gecastreerd. Ik heb er wel het een en ander over gelezen en misschien moet ik ook even geduld hebben... maar ik merk echt verandering in haar gedrag. Voor de castratie was ze niet bij me weg te slaan. We konden uren knuffelen, 's ochtends wilde ze eerst minimaal een halfuur aangehaald worden voordat ze überhaupt omkeek naar haar eten en ze was niet bij me weg te slaan. Verder deed ze eigenlijk niet zoveel. Het was geen actief konijn, maar wilde alleen maar bij me liggen en knuffelen. 

  Nu wil ze eigenlijk vooral met rust gelaten worden. Ze gaat ineens veel meer op ontdekkingstocht door het huis en probeert ook meer te slopen dan normaal. Ze komt niet meer zo vaak naar ons toe voor een knuffel. Ze wil wel nog aangehaald worden en vindt het knuffelen ook prettig, maar wel echt 10x minder dan voorheen. 

   

  Ik weet dat het de afgelopen dagen erg warm is. Dit kan natuurlijk ook een reden zijn. Maar doordat ze wel veel actiever is dan voorheen vraag ik me toch af of haar gedrag (blijvend) is veranderd door de castratie. Ik zou dat namelijk wel heel jammer vinden... We waren echt twee handjes op één buik. 

   

  Hoor graag jullie ervaringen en/of tips! 🙂

 7. 13 uur geleden zei pakyakker:

  Ik ben dus ook enorm zenuwachtig voor de dag van haar castratie. Sinds de datum bekend is denk ik bijna nergens anders meer aan.

  Aangezien jij ook zo zenuwachtig was ben ik heel benieuwd hoe het is gegaan. En ook hoe het voor jou was.

  Ze is gisteren geholpen en alles is gelukkig goed gegaan! En wat bleek: ze had al een kleine tumor in haar baarmoeder... Aangezien ze nog geen 4 is, is dat wel erg vroeg. Maar we zijn des te blijer dat we haar toch hebben laten castreren! Ze doet het op dit moment goed. Ze eet en drinkt goed en wil nog steeds graag geknuffeld worden. Wel merk je dat ze nog veel pijn heeft, maar met de meegekregen pijnstilling gaat dit ook wel prima. Nu maar hopen dat ze snel weer lekker rond kan rennen! 

   

  Ik snap heel goed dat je zenuwachtig bent en dat gevoel gaat vast pas over zodra je haar weer mee naar huis kan nemen. Dat had ik in ieder geval wel, haha. Maar ik heb er absoluut geen spijt van. Ik wens jou en je konijntje alvast sterkte toe! 🙂

   

   

  • Vind ik leuk 5
 8. 19 uur geleden zei Ot&Sien:

  Ik heb mijn voedster (4 jaar oud) eind mei ook laten castreren omdat ze last had van nesteldrang en ander hormonaal gedrag (veel rijden op onze ram en knorrig). Heb ook erg getwijfeld (vooral omdat je een "gezond" konijn laat opereren) maar ben zo blij dat ik het heb laten doen. Er zat al een flinke tumor bij haar die tijdens de castratie mee is verwijderd. 

  Ik hoefde niks te doen qua wondverzorging en ik hoefde ook niet te dwangvoeren. Het viel me achteraf reuze mee en ik zou het zo weer doen.

  Jeetje, dit bericht helpt mij eigenlijk wel! Onze voedster (bijna 4) wordt aanstaande dinsdag gecastreerd. Ik ben eerlijk gezegd al wel twee weken onrustig hierdoor, omdat het me erg zenuwachtig maakt. We hebben ook wel heel erg getwijfeld. Maar als ik jouw berichtje zo lees, is het alleen maar goed om het wel door te zetten! 

  • Vind ik leuk 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .