Ga naar inhoud

Momoxx

Members
  • Items

    202
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Berichten die geplaatst zijn door Momoxx

  1. Het kammen gaat nog niet van harte, met name de onderkant waar af en toe toch een keuteltje durft te blijven hangen of wat klitten ontstaan vind ze niet prettig. Probeer het zo min mogelijk te doen maar het is wel nodig. Ik zal opletten inderdaad dat ik niet teveel knip maar millimeteren is het zeker niet hoor :). Meer zodat ze minder vuil wordt.

     

    Ze pakte vandaag voor het eerst wat lekkers uit mijn hand dat was al heel wat. Hoop dat ik haar vertrouwen kan winnen met de tijd.

  2. Een tijdje geleden heb ik Simba geadopteerd uit de opvang. Ze was een wat bang konijn, maar de enige die Ko accepteerde. Nou probeer ik haar langzaam aan mij te laten wennen, maar ze is gewoon best wel bang voor handen en accepteert ook geen aaitje. Op zich vind ik dat niet erg hoor ik hoef geen hele dagen te knuffelen.

     

    Enige is dat Simba een wat langharig konijn is die ik moet knippen en kammen. Daarvoor moet ik haar toch even oppakken en op de tafel zetten zodat ik er goed bij kan. Nu zal dit ook zijn waar ze bang is, dus hoe ga ik dit ooit combineren met haar vertrouwd maken? Ik denk dat ze mijn handen associeert met oppakken en kammen...

     

    Verder nog een kleine vraag erbij, gezien de winter die er aan komt mag je dan toch de lange haren wat korter knippen? Momenteel blijft er echt veel in hangen namelijk.

     

    Alvast bedankt.

  3. Ik geef meestal in de ochtend en avond biks. Als Ko vindt dat het niet op tijd is dan gooit hij de voerbak van de bovenverdieping naar beneden en kan ik er bijna niet meer bij altijd fijn haha:-p. Je merkt dat als ze je horen dat ze ook wel bij de deur van de ren gaan zitten om aandacht te trekken voor eten.

    • Haha 1
  4. Ik heb het onderzoek voor vanavond toch maar afgeblazen. Het is een eind rijden en ook narcose is denk ik wel stressvol. Als het niet wordt zoals eerst ga ik alsnog, dit kon eventueel ook nog morgen.

     

    Hij heeft gisteravond goed groentjes gegeten en ook wat biksjes. Eet wel nog wat langzaam dus dit ga ik in de gaten houden. Hooi eet hij helaas nog niet zo goed, maar wellicht vandaag ook weer. Ook had hij weer wat meer normale keutels in plaats van echt diarree. Dierenarts raadde wel aan de medicijnen nog even te geven. Pijnstiller is meloxidyl.

  5. Ja het is nog niet veel maar pff.. Ik vond het inderdaad ook allemaal veel te lang duren, hoop heel erg dat het nu verder positief ontwikkeld.

     

    Zal inderdaad eerst zijn normale voeding geven en wachten tot hij weer helemaal normaal eet voordat ik wat extra 'dikmakers' zal geven. Zijn ontlasting is ook nog wat dun en weinig, dus het gevaar is nog niet geweken. Ik zal vandaag in ieder geval nog medicijnen geven en morgen ook even de dierenarts bellen om te overleggen wat handig is. Onderzoek door laten gaan of toch even hem zijn rust geven als hij echt weer goed zou eten vanavond.

  6. Maandagavond bij een andere dierenarts geweest. Extra nog metocloral meegkregen. Zij vond hem ook erg mager maar met een erg bolle buik (wel erg alert en verder fit). Voor donderdagavond stond daarom gepland dat er een foto wordt gemaakt en de kiezen onder narcose worden gecontroleerd.

     

    Maar, gisteravond nam hij opeens spontaan twee hapjes van de biks?? Ook heeft hij vannacht wat witlof blaadjes gegeten en vanmorgen ook weer eentje plus wat peterselie. Het is nog niet zo enthousiast en snel als eerst dus ik hoop dat dit langzaam nog beter wordt en hij ook meer gaat eten. Zijn buikje voelde wat zachter. Vandaag nog wat lekkere dingen proberen.

     

    Zouden jullie het gebitsonderzoek door laten gaan of sowieso even uitstellen omdat narcose denk ik ook niet bevorderlijk gaat werken? Wat zijn dingen die je een konijn kan geven om wat aan te komen, je voelt namelijk echt zijn ribben? Ik had hem nog wat dwangvoer gegeven omdat hij dus nog zo weinig at, hij spuugde alles uit dus hier ga ik maar even mee stoppen nu hij weer wat eet. Wel merkte ik dat hij bij het geven erg ging knarsetanden. Zou het dan misschien zeer doen als ik het geef of kan het ook uit onvrede zijn?

     

     

  7. Mijn konijn is ingeslapen ik ga haar echt missen. De urinebrand er nog bij het was teveel. Ze was heel erg dapper, maar dit had onder narcose geschoren moeten worden en ze blijft waarschijnlijk die urine laten lopen.

     

    De DA raadde het aan en ik denk dat het ook het beste is al ga je twijfelen omdat ze zo lief en dapper was :( 

    • Verdrietig 1
  8. Niet super. Ze kan wel steeds meer zelf al blijft ze soms omvallen, op haar manier kan ze zich wel redelijk redden. Alleen heeft ze last gekregen van urinebrand ik hoop dat ik dit snel weg kan krijgen :( 

  9. Ik hoop dat nog iemand een goede tip heeft. Gisteravond heeft hij flink dwangvoer gegeten 80ml, maar zag ik ook wat keuteltjes aan zijn achterste plakken. Dit heb ik weggehaald.

     

    Vanmorgen zit zijn achterste er weer niet zo fris uit. Wat plakpoep en nattig :(. Heb anti maden spray gespoten want met dit weer gaat het hard vrees ik.

     

    moet ik met een van de medicijnen stoppen of wat kan ik nog doen 

  10. Mm dat is een goede inderdaad stom dat ik dat niet gevraagd heb. Ze dacht geloof ik aan dat een plek in de darmen pijnlijk was maar niet zo hard dat het een verstopping is. Ik zal maandag bellen als het dan nog steeds zo is en dit vragen.

     

    Dwangvoer pakt hij helaas niet zelf dus zal nog even met het spuitje blijven hopelijk wel snel dat hij gewoon eet. Als hij het eenmaal proeft vind ik het wel erg lekker had het spuitje zelfs stuk gebeten hihi

  11. We zijn nog even terug geweest vandaag. Ze voelde geen gas en ook niet echt verstopping. Wel dat een plek in zn darmen wat zeer dat als je daar drukte dus dat is het dan waarschijnlijk.

     

    Hij wil nog niet eten maar zuigt wel de dwangvoedingsspuit leeg sinds vandaag. Heb er nu meer in gekregen dan afgelopen dagen hopelijk samen met de medicijnen geeft dit eindelijk verbetering 

  12. Bedankt @Evee. Ik ga straks inderdaad nog maar eens contact opnemen met de dierenarts. Net gaf ik wat gedroogde kruiden en nam hij toch een hapje maar dan verder niks meer. Vanwege de warmte heb ik ze maar even in de badkamer gezet.

     

    Tot overmaat van ramp zag ik net beginnende urinebrand aan de achterpoten van mijn voedster die vanwege de EC haar urine niet goed kan inhouden :( :( pfff

  13. Vandaag drie keer een spuit dwangvoer gegeven en voor zover als mocht pijnstiller, cisteral drops voor darmstimulering en inflacol.

     

    Ik las dat die inflacol echt elk uur moet, maar dat lijkt me voor hem toch wel erg stressvol? 

     

    Vanavond heb ik hem even in de tuin gezet en wat geplaagd met grassprietjes en daar heeft hij een mini beetje uit irritatie van gegeten. Verder laat hij alles nog liggen en duwt het zelfs weg. Denk dat hij ook last heeft want ligt veel op zijn zij. 

    Er lage wel wat zachte keutels wellicht dat die van hem zijn. Is wel lastig te onderscheiden met twee konijnen helaas. 

     

  14. Ik vind het er nog niet zo slecht uit zien als ze al redelijk rond kan lopen. Maar je kan het zelf het beste inschatten.

     

    Ik ben best ver gegaan de laatste keer met mijn voedster en we zijn inmiddels drie maanden verder en nu valt ze nog steeds af en toe om maar weet op haar manier haar weg te vinden. Mijn voedster eet nog heel erg goed dus misschien is het voor jou ook wat afhankelijk daarvan. Wil je veel sterkte wensen en hoop dat ze snel opknapt

  15. Ik vind het er nog niet zo slecht uit zien als ze al redelijk rond kan lopen. Maar je kan het zelf het beste inschatten.

     

    Ik ben best ver gegaan de laatste keer met mijn voedster en we zijn inmiddels drie maanden verder en nu valt ze nog steeds af en toe om maar weet op haar manier haar weg te vinden. Mijn voedster eet nog heel erg goed dus misschien is het voor jou ook wat afhankelijk daarvan. Wil je veel sterkte wensen en hoop dat ze snel opknapt

  16. 14 minuten geleden zei Rian:

    Hoe weet je eigenlijk dat het bij de opvang allemaal goed was? Misschien was hij daar al niet in orde of heeft hij iets gehad/meegemaakt

    Hij was daar alleen twee weken voor vakantieopvang. Ik ben er natuurlijk niet bij geweest, maar ze zei dat ze allebei heel goed aten en dat hij graag even los liep s avonds.

  17. Ze kon voor zover nu geen medische oorzaak vinden voor het niet eten dus ik ga er nog vanuit dat het toch stress is omdat het precies nu met ophalen is gekomen. De dierenarts vond hem iets aan de magere kant (2,7 KG), maar hij was wel iets aangekomen ten opzichte van de laatste keer wegen. Als hij weer eet moet ik dus ook opletten dat er nog wat gewicht bij komt.

     

    Dwangvoeding was inderdaad ook weer stressvol en hij sprong nog net geen meter hoog weg toen hij de kans kreeg, maar begin er wel handiger in te worden waardoor het niet enorm lang duurt. Het leek me voor nu toch de beste optie zodat hij iets binnen kreeg.

     

    Ik heb Ciseral gekregen, werkt dit darmstimulerend? Ik heb ook een soort anti gas middel voor baby's.

     

    Ik heb vanmorgen inderdaad vanalles waar hij gek op is neergelegd, witlof/wortelloof verse kruiden en gedroogde kruiden. Hoop dat hij toch in de verleiding komt om een hapje te nemen. Zal het hem straks nog eens echt voorhouden, gisteren weigerde hij echt totaal en duwde mijn hand weg. Heb helaas geen ander voer staan, maar kan proberen vanmiddag nog even iets te halen of te bestelling in de webwinkel :)

  18. Gisteravond toch maar begonnen met wat dwangvoeding en de ciseral, zodat hij in ieder geval iets binnen had. Vanmorgen nog eens gedaan omdat ik niet de indruk had dat hij ondertussen iets gegeten heeft :(. Ook regelmatig zijn buikje gemasseerd. Hoelang kan zoiets duren en zou hij vanzelf weer gaan eten? Je voelt je echt machteloos als hij zo blijft liggen en natuurlijk zelf niet snapt waarom hij gedwongen wordt te eten.

     

     

  19. Hij is pas 2 dagen thuis. Gisteren at hij naar mijn idee nog wel iets. Vanmorgen was het wel echt dat hij niks wilde, maar ik heb allerlei lekkers neergelegd deze morgen en ga zo kijken of hij nu wel iets heeft willen eten. Normaal na een DA bezoek oid is er echt geen verandering, vandaar dat ik me toch wel zorgen maak. Heb een afspraak staan voor vanavond maar kon hem afzeggen mocht het al beter zijn :)

  20. Bedankt Evee. Ik heb hem wat aan het hooi zien kauwen maar het was met weinig enthousiasme. Ik heb net even nieuwe wortels en witlof gehaald dat gaat er normaal altijd in. Zo even proberen en dan moet ik echt even werken.. als hij het niet wil dan vraag ik mijn vriend om zo snel mogelijk naar de DA te gaan met hem. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .