Spring naar bijdragen

Ndf

Members
 • Aantal bijdragen

  8
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Ndf


 1. Ik dacht net, ik zal ook een aanbeveling doen voor dieren arts praktijk schellerlanden in Zwolle. Ik kon deze onlangs niet vinden onder de subcategorie Overijssel. Het is echter zeker wel een Konijnkundige praktijk die onder andere nauwgezet de Wilhelmina kliniek ontwikkelingen volgt en implementeert. Actief door verwijst naar konijnen trimmer kalumi bij vacht issues. ( Ook daar met goed resultaat verder geholpen) heel actief inzet op konijnen welzijn en informeren daaromtrent.

   

  Maar bij toeval zie ik hem in het voorbij scrollen onder provincie Flevoland staan. Hij staat er dus wel tussen , alleen op de verkeerde plek.


 2. Voor alles is een eerste keer.

   

  Zo lees ik wel eens verhalen hier over zieke konijnen, waarbij ik denk. Ja hoe zie je dan dat het ziek is.

  Nou daar kwam ik gisteren dus achter, tijdens het ochtend voer moment, blijft de voedster liggen, komt niet het hok uit, maar blijft languit liggen, ik kijk in het hok ze ligt languit, heel snelle hartslag, beweegt helemaal niet en taalt niet naar eten. ( Avond ervoor kwam ze gewoon vrolijk naar buiten bij het voeren).

  Meteen de da gebeld, moet met spoed langskomen, spreekuur zat vol, maar direct opname kan wel.

  Eerste indruk, lage temperatuur., Blijkt 36,2 te zijn, onderweg naar huis wordt ik al gebeld dat ze gasbuik heeft. Ze hebben haar middels een sonde van het gas in de maag afgeholpen. Medicatie toegediend tegen de pijn en darmstimulatie. Om een lang verhaal iets korter te maken.

   

   Eind van de dag konden we haar weer ophalen, ze was weer op de juiste temperatuur, had dwangvoeding binnen, ik had uitleg gekregen hoe dat te doen zelf, en medicatie mee gekregen. En de opmerking erbij, dat ze het niet verwacht hadden toen ik haar binnen bracht, dat ze het ging redden. Dus zeker het advies om gezien de lage temperatuur eerder op de dag haar een nachtje binnen te houden ook ter observatie mbt eten en keutels.

   

  Vanochtend zoals beloofd gebeld om te melden hoe het ging (gisteravond slurpte ze de dwang voeding zo uit de spuit, de eerste keutel was gespot, vanochtend lag er al meer). Maar toen werd ook verteld om toch vooral wel te blijven dwangvoeren als ze nog niet zelfstandig genoeg zou eten, zodat de darmen niet weer stil kwamen te liggen. 

  Om drie uur even thuis geweest( toch maar even een zakje dwangvoeding erin gedaan), biks waren nog niet op, er was wel wat hooi gegeten en gedronken, plas en keutels doen het ook, ze beweegt weer meer dan gisteren. Maar blijft veel in elkaar gedoken zitten.( Springt wel weg als ik te dicht bij kom, stampt er lustig op los als ik in de buurt ben.)

   

  Nu heb ik het vermoeden dat het vooral angst is op dit moment, ze was altijd een beetje een angstig konijntje, t.o.v. Haar vriendje,ze zit nu even alleen in een panelen ren binnen i.p.v. in het eigen verblijf bij de ram buiten. ( Vreemde omgeving/geluiden/geuren+de ervaring van de afgelopen dagen)

   

  Ik twijfel een beetje om haar morgen weer naar buiten te doen, hoe weet ik zeker dat ze genoeg eet en vooral ook keuteld?

  Als ik haar weer in hun verblijf buiten wil zetten, moet ik ze dan ook op neutraal terrein koppelen nu? ( Ze zaten al een jaar samen buiten nu dus al twee dagen niet), of zal ik gewoon proberen haar er weer in te zetten en kijken hoe het gaat?

  ( Ik heb de dierenarts expliciet gevraagd of ik ze beiden moest meebrengen, normaal blijven ze altijd samen als ze ergens heen moeten, het leek ze in dit geval beter alleen haar te brengen)

   

   

   

   

   


 3. Ik zit net uit verveling eigenlijk voor het eerst sinds we konijnen hebben (+2jr) op andere konijn "expertise" web sites te kijken. 

  En dan kom ik tot de conclusie dat ik toch blij ben dat ik na aanschaf van het eerste konijn (gekregen, de kinderen keken er niet meer naar om na 1 jaar) bij bunnybunch ben uitgekomen als eerste website waar ik de informatie voor het houden van konijnen vandaan heb.

   

  Op deze andere websites staat zoveel ongefundeerde informatie met betrekking tot het houden en verzorgen van konijnen die haaks staat op de zeer uitgebreid toegelichte op de website hier. 

   Dat valt me nu pas op.

  Ik kan me daardoor best voorstellen dat mensen die die andere websites met alle goede bedoelingen eerst lezen. Op hun manier ook denken het beste te doen voor hun konijn (en). Terwijl dat in veel gevallen dus niet zo blijkt te zijn.

   

  Met andere woorden, fijn dat bunny bunch er is, helaas zijn er dus ook veel makkelijk te vinden sites waar naar mijn idee veel foute info opstaat.


 4. Op 12-6-2018 at 10:16 zei Evee:

  Zijn er meer mensen die dat hebben bij konijnen? Ik heb er toch heel wat gehad, maar zo erg als Joris niet. En het vervelende is dat Joris ook precies het konijn is dat aanraken het minst fijn vind. 

   

   

   

  Dat hebben we hier ook precies met 1 konijn. Die vind aanraken zo vreselijk, dat ze altijd wegkruipt als ik de ren instap.

  Zolang ik aan de buitenkant van het gaas ben is er niks aan de hand. En juist zij. Verhaard zo ontzettend veel en slordig. Ben er al eens mee naar de konijnen trimmer geweest.

  Maar een andere oplossing hou ik van harte aanbevolen. Dus ik lees hier weer even mee.


 5. Onlangs heb ik de ren voor onze konijnen vergroot met als gevolg dat er nu bepaalde planten dichterbij staan dan voorheen. En dan met name de euonymus, ik zag ze er meteen beide een paar blaadjes van eten.

  Dus voor nu deze zo gesnoeid dat ze er de komende tijd in ieder geval niet bijkomen. 

   

  Want ik weet  het dus niet, is de Euonymus giftig? Ik kon hem in beide lijsten niet vinden. Alleen dit. Toxity: alle parts may cause severe discomfort if digested.  Maar is dat voor mensen, of voor konijnen ook niet goed.

   

  Bij twijfel haal ik hem uit de tuin namelijk


 6. Hallo, ik lees hier al een tijd mee. Nu toch maar even geregistreerd om te reageren.

   

  Wij hebben in oktober ook bij Flappus een gecastreerde ram bij onze voedster uitgezocht. Ze hebben toen (kosteloos) de konijnen daar gekoppeld wel op mijn verzoek ik zag dit zelf niet zitten.

  Ik heb onze voedster daar gebracht en ze samen 10 dagen later weer opgehaald. 

  Het is mij prima bevallen in ieder geval. Thuis heb ik ze meteen in het (schoongemaakte) verblijf geplaatst waar onze voedster al zat. Ook dit ging verder prima na de koppeling daar.

   

  Voor de volledigheid, ik zou ze na een paar dagen halen, uiteindelijk heb ik een paar keer gebeld, voordat ze aangeven dat ze stabiel genoeg waren samen om ze te komen halen.

   

   

  • Bedankt 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .