Ga naar inhoud

Coral

Members
 • Aantal items

  34
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Coral

 1. Hoi beste allemaal, 🌹

   

  Hierbij zoek ik een goed tehuis met een maatje voor kleine Knien.                                                                                                                                                                                                                                            Zij is nu bijna 2 jaar bij mij en het wordt steeds merkbaarder dat ze zich een beetje eenzaam voelt en graag een soortgenoot in haar leven wil.      

                                                                                               

  Over Knien:

  Zij is een voedster van 5 jaar, niet gesteriliseerd, wel volledig gevaccineerd.  Ze is vrij klein en Harlequin (Japanner) van kleur. Ze is regelmatig bij de DA geweest voor controle en steeds gezond bevonden.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Ze loopt los hier in huis, want ik wil haar niet opsluiten achter tralies. Ze is niet gesteld op knuffelen en oppakken, maar luistert als ze geroepen wordt, eet graag traktaties uit je hand, en komt er direct aan als ze de voerbak hoort rammelen. Inmiddels laat ze zich ook af en toe over haar koppie aaien. Ze is totaal niet agressief, ook rijdt ze nergens op; hoogstens komt ze enthousiast aangehuppeld om de katten of de mens te begroeten, maar dat is goed bedoeld. Ze houdt van gezelschap, probeert nog steeds ( tevergeefs ) contact te maken met de katten, en als er bezoek komt, komt ze graag te voorschijn, snuffelt even belangstellend aan de schoenen, en gaat er dan gezellig bij zitten op de grond. Kinderen vindt ze het allerleukst. 😊                                                                                      Afgezien van haar neiging om te knagen aan meubels, textiel e.d.,  is ze braaf in huis: ze zit het grootste deel van de dag onder de koffietafel of onder de bank ( waar ik zit ). Ook doet ze wel een dutje midden in de kamer. Een deel van de dag gaat ze vrijwillig haar kooi in, om hooi & stro te eten en te keutelen. Ze is zindelijk; slechts af en toe deponeert ze ergens een 'territorium'- dropje. Ze speelt graag met haar speeltjes en andere voorwerpen die ze boeiend vindt. Soms springt ze op de bank om even naast mij of de katten te komen zitten; ook gaat ze weleens op avonturentocht over de andere meubels. 🙂  Ze eet graag groente, vooral  paardenbloemblad, witlof, andijvie, wortel, komkommer, broccoli/bloemkool en wilgenblad. 🌿

   

  Knien kwam hier, bijna 2 jaar terug dus, toen ik haar overnam van iemand hier uit de buurt. Ze had 3 jaar in een kooi gezeten, waarvan 2 jaar alleen.  Haar vorige maatje had destijds de rug gebroken ( door stampen ) en was afgemaakt.  Knien had in een te kleine kooi gezeten, kende geen hooi, noch groenvoer, had haar plastic bakjes en trapje opgegeten omdat er niks anders te knagen viel, en kreeg weinig aandacht. Gelukkig was de vorige eigenaar graag bereid haar over te doen aan mij. 🙏 Het duurde nog 3 weken voor ze de kooi uit durfde, maar toen had ze ook direct door hoe leuk de vrijheid is. Van een enigszins triest, apathisch diertje met een stijf lijfje veranderde ze spoedig in een blij, wakker wezentje met glanzende ogen, dat graag een sprintje trekt over het kleed en de mooiste binkies maakt. 😃 🐇                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Ze is een binnenkonijn; als ze wil, kan ze hier de tuin in, wat ze vorig jaar wel veel deed, maar dit jaar bijna niet. ( Misschien komt dat door de roofzuchtige kat van de buren 😠 ☠️ )

   

  Het was altijd mijn plan om haar tijdelijk te houden en een passend thuis te zoeken waar ze ook vrij kan rondlopen én een maatje heeft. Dat "tijdelijk" werd dus langer dan gedacht.... ik wilde haar graag een fijn leven bieden met zo weinig mogelijk stress, en kon geen afstand van haar doen. Maar aan de andere kant is het ook sneu dat ze alleen is. De katten willen geen maatjes met haar worden. En ik beschouw dit toenemende knaaggedrag als een teken dat ze zich toch alleen voelt.

   

  Wegens mijn persoonlijke omstandigheden kan ik haar niet permanent houden. Het is nu dan ook tijd dat ze een thuis krijgt met één of meer vriendjes van haar eigen soort. Naar een opvang wil ik haar liever niet brengen als 't te vermijden valt.

   

  Misschien en hopelijk is er wel een lief konijnenmens dat een maatje zoekt voor zijn/haar eigen konijn, of een plekje kan bieden in een groep. Het zou zo fijn zijn als dat klikte! 🐰💕💕              Desgewenst krijg je de kooi ( lxbxh 100x50x100 ) erbij.      

   

  Reactie per PM of hieronder is welkom...   bij voorbaat veel dank namens Knien en mij. 🐇 🌼💗                        

   

   

 2. In mijn tuin groeien diverse ( wilde ) planten waar mijn konijn graag aan knabbelt. Ik houd dat uiteraard wel in de gaten i.v.m. eventuele schadelijkheid.

  Het valt me op dat ze graag jonge acaciablaadjes eet, jong teunisbloemblad en de bloemen van biggenkruid. Alles in kleine hoeveelheden.

  Acacia en teunisbloem zijn voor de mens eetbaar en zelfs medicinaal. Knijntje ondervindt er ook geen last van.

   

  Van de kruidentuin blijft ze af , ook de tomatenplant en de haagwinde blijft ze verre van. Gelukkig maar!

   

  Ik heb het idee dat ze zelf instinctief wel weet wat goed voor haar is en wat niet. Dit zou ik er niet zomaar op gokken bij ieder konijn ( doorgefokte rassen zijn dat instinct  misschien deels kwijt ) maar na maanden observatie merk ik dat 'die van mij' selectief is. Haar ontlasting, vacht etc. zien er ook gezond uit .

   

  In de tuin groeit ook gras, paardenbloem en een beetje klaver; daar wordt wel van gegeten, maar slechts in kleine hoeveelheden.

  Verder groeit er zevenblad, dat mogen konijnen v.z.v. ik weet wel hebben, maar 'de mijne'  lust het niet.

  Herderstasje lust ze in kleine hoeveelheden, maar dat is inmiddels allemaal door de zomerwarmte verdroogd.

   

  Vaak neem ik uit veld of berm ( van geselecteerde plekken, ver van de weg ) ook wat groen voor haar mee, te weten:

  gras, paardenbloemblad, vogelmuur, een paar blaadjes zuring ( weinig! ), kamille, en een klein beetje klaver - als ik 't vinden kan.

  Paardenbloem vindt ze erg lekker, de rest gaat er ook wel in, behalve het gras, dat laat ze vaak liggen.

   

  Het lijkt wel of ze het groen wat ik meeneem, liever eet dan het gras of de paardenbloem uit de tuin. Of dat is wegens andere smaak ( bodem ) of wegens evt. parasietenrisico, weet ik niet.

   

  Momenteel zit er trouwens op veel planten spint ( grijze schimmel ), door de lange periode van droge warmte. Daar blijf ik ver vandaan.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 3. Vorige week is mijn konijn voor het eerst naar buiten geweest. Daar wil ik graag even verslag van doen.

   

  Het is mei, dus tijd om lekker de tuin in te gaan. Vorige week was het zulk mooi weer dat ik besloot het konijntje ook maar eens te introduceren tot het buitenleven.

  Nu is mijn tuin in feite al behoorlijk 'rabbit-proof', met schutting en stoepstenen, dus ik heb alleen wat kieren hier en daar moeten fortificeren met stenen. Een buitenhok is er (nog) niet,  maar ik wilde beginnen met haar vrije toegang tot de tuin te geven.

  Eigenlijk kon ze allang naar buiten, want de tuindeur staat  ( mits ik thuis ben) regelmatig open terwijl Knijn los rondloopt; maar ze ging er gewoon niet uit.

  Dus met een beetje zachte aanmoediging werd ze 's ochtends letterlijk en figuurlijk over de drempel geholpen.

  Ik dacht dat ze wel schrikkerig zou zijn vanwege al die nieuwe indrukken, want ze was nog nooit buiten geweest, maar niets was minder waar: ze huppelde de tuin in alsof ze niet anders gewend was.:)

   

   Alles werd geïnspecteerd, aan alle planten werd gesnuffeld en onbevreesd huppelde mevrouw rondjes over het gazon en de stenen. Natuurlijk kwamen de katten er ook meteen bij zitten om ernstig toezicht te houden. :)

  Na een poosje ging Knijn uitgebreid op het terras liggen zonnen. Vervolgens hernam ze haar tocht door het nieuwe domein, huppelde speels achter de katten aan en verkende met sprongetjes het gazon. Af en toe werd er een rustpauze ingelast en zelfs kwam ze mij even gedag zeggen. Zo te zien vermaakte ze zich best .

  Na een uur of twee kwam ze tot mijn verbazing uit zichzelf weer naar binnen en ging haar kooi in.

  De volgende ochtend stond ze rond dezelfde tijd al bij de achterdeur te wachten - wat een slim dier, ze had het meteen door! 

  De deur werd dus gedienstig geopend en weer ging Knijn op avontuur. Ditmaal werd er ook even gesnoept van de munt in de kruidentuin en van het jonge gras. Er viel even een zacht buitje, maar ze bleef gewoon in de regen op het gras zitten, alsof ze zich afvroeg waar die druppels vandaan kwamen, of misschien vond ze het wel gewoon lekker.

  Wederom kwam ze na een uurtje vanzelf weer binnen en ging terug in de kooi. De rest van de dag kwam ze er haast niet meer uit.

  Zo gaat dat nu elke dag, misschien geeft dat uurtje buitengang wel genoeg stimulans/voldoening voor de rest van de dag .

   

  Ik vind het leuk om te zien hoe ze in vrijheid rond kan lopen. Al drie jaar is ze en nu voor 't eerst voelt ze gras onder de pootjes, de zon op haar kop, de wind in haar vacht en alle ruimte om rond te lopen.

  Voorheen kende ze ook geen vers groen, maar nu krijgt ze elke dag wat ( onbespoten ) gras en wilde kruiden/planten.

  Het is leuk om dat beestje plezier te zien hebben, maar tegelijk word ik er somber van, omdat ik dan denk aan al die konijntjes die in veel te kleine hokken onschuldig gevangen zitten voor het leven. Door onwetendheid en/of onverschilligheid van mensen hebben al die hulpeloze diertjes een afschuwelijk leven en ze hebben geen stem om zich te verdedigen.

  Ik vind dat daar eens iets aan gedaan zou moeten worden. Bijvoorbeeld, dat te kleine hokken wettelijk verboden worden; dat de handel in kleine huisdieren aan strenge banden wordt gelegd; at dierenmishandeling beter wordt aangepakt; en dat er meer voorlichting komt over het houden van konijnen e.a. kleine dieren. 

   

  Groeten,

  Coral en viervoeters.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 4. Het is nu alweer 10 weken verder ( wat gaat de tijd toch snel ). Ik dacht, laat ik even een update schrijven. Ietwat tegen de verwachting in, is 't konijntje nog steeds hier. :D In januari had ik een opvang op het oog, maar die hadden de eerstkomende tijd geen plek. Stiekem vond ik dat niet zo erg 0;)  .  't Konijntje was inmiddels al bij de d.a. geweest en gezond bevonden;  nu werd het tijd om haar wat meer ruimte te geven.

    't Deurtje van de kooi stond al meestal open, maar het duurde nog een tijdje voor ze er überhaupt uit ging, tot ik in de gaten kreeg dat ze een handje hulp nodig had door haar één keer buiten de kooi te zetten. Toen had ze het meteen door en sindsdien gaat ze naar believen de kooi in en uit. Met behulp van tips van dit forum heb ik een 'speelhoek' gemaakt, met een paar badhanddoeken op de vloer, wat karton om op te knagen, enkele DIY speeltjes, en een oude speeltunnel van de katten ( en snoeren weggewerkt natuurlijk ). Zo te zien is dat best een succes.

    Inmiddels is ze ook minder schuw; ze luistert als ik roep en komt haar snack ( dobbelsteentje gedroogd brood ) in ontvangst nemen als die haar aangeboden wordt.  Gelukkig gaat het met de katten ook goed. Zij respecteren het konijn en laten haar met rust. 't Konijntje zelf heeft geprobeerd om contact te maken met de katten, maar die vinden dat een beetje eng en gaan dan gauw op een stoel zitten.:) 

  Nu met 't naderende voorjaar wordt ze ook actiever  en begint al sprintjes te trekken door de kamer en sprongetjes te maken, zo grappig.

   

      Ja, ik wilde haar maar eventjes houden, maar het gevaar van hechting ligt op de loer, haha :)  't Probleem is alleen dat ik van plan ben i.d. loop van dit jaar ( met goede reden ) een paar maanden weg te gaan en ik ben nog zoekende naar een oppas voor de katten;  dan zou ik er ook nog een tijdelijk adres voor 't konijntje bij moeten vinden, en dat zou al met al qua kosten en moeite weleens niet haalbaar kunnen zijn, helaas.

   

  Groetjes aan allen en hun :konijntje: :konijntje:

   

   

   

 5. Hallo,

  hierbij wil ik graag vertellen hoe het inmiddels met het konijntje gaat wat alweer bijna 2 weken bij mij in huis is. Ze is dus afkomstig van iemand die hier in de buurt woont. Ze zat al 2 jaar alleen in haar kooi toen ik haar voor het eerst zag; de kooi stond in een donker hoekje op de grond in de gang, en ik vond het zo triest om te zien. Het konijntje was destijds aangeschaft 'voor de kids', samen met nog een voedstertje, maar die laatste stierf al na 1 jaar.

  Sindsdien zat dit naamloze konijntje alleen, en kreeg niet veel aandacht in een druk, stressvol gezin met hyperactief kroost in een klein huisje. Het kostte nog een paar bezoekjes voor ik de moed bijeen had geraapt om over het konijntje te beginnen en ik vroeg of ik het diertje mocht sponsoren. Gelukkig reageerde de eigenares er positief op en ze voelde zich niet aangevallen. Ze zei dat ze het ook sneu vond voor het konijn, en er graag van af wilde, maar niet wist hoe, omdat ze niet wilde dat het diertje ( via Marktplaats bv., 'gratis afhalen' ) als slangenvoer zou eindigen. Toen bood ik aan om op zoek te gaan naar een passender thuis voor 't konijn, en dat ik het ook wel graag zo lang in huis wilde hebben.  En zo kwam het dat de kooi in mijn huis kwam te staan en toen was iedereen blij.

  Ik had al in mijn hoofd om het konijntje naar de plaatselijke ( als goed bekend staande ) konijnenopvang te brengen. Maar toen googelde ik die konijnenopvang en ontdekte dat ze een jaar geleden met pensioen zijn gegaan. Nog niet getreurd, er zijn nog meer opvangen in den lande ( ik had de lijst bekeken ); alleen weet ik de reputatie daarvan niet, en sommige zijn erg ver weg.

  Ondertussen ging ik meteen aan de slag met de behuizing van 't konijntje. De kooi werd voor het raam gezet ( half beschut ) in een rustige hoek van de huiskamer. Nu krijgt ze meer licht en kan naar buiten kijken ( met uitzicht op de tuin :) ). De kooi is 2 verdiepingen hoog ( en 90 x 50 cm.  b.x l. ), maar de bovenverdieping werd niet gebruikt , 'want het trapje werd steeds stukgeknaagd'. Dus ik naar de bouwmarkt, waar men keurig plankjes voor mij op maat zaagde, en een nieuw trapje getimmerd. Ook zaten enkele panelen van de kooi een beetje los, maar met een paar stukjes groen metaaldraad was dit snel gerepareerd. Verder zette ik bij wijze van experiment een kartonnen doosje met een rond gat erin op de bovenverdieping van de kooi, vulde de vloer met hennepstrooisel, stro en 'Nature's Best'-hooi, en  klaar was de behuizing.

  Binnen de kortste keren zat mevrouw al op de bovenverdieping, en ook het doosje bleek een succes, ze verschuilt zich daar graag in . :)

  Nu heeft ze ten minste wat meer ruimte. En ook meer rust overdag, er is hier niet veel drukte in huis. De kooi wordt regelmatig open gezet zodat ze er uit kan, maar dat doet ze nog niet ( misschien moest ik hiervoor ook een trapje maken ).  Elke dag krijgt ze ruimschoots hooi, een portie biks, en er ligt een verse wilgentak in de kooi om op te knagen, maar die tak gebruikt ze niet. Groenvoer was ze niet gewend , dus dat is ook voorzichtig geïntroduceerd; het wordt goed verdragen en mevrouw nuttigt met smaak haar dagelijkse portie verse bladgroente.

  Ze is nog steeds heel schuw, maar regelmatig hurk ik bij de kooi en praat tegen haar, ze luistert dan met de oren rechtop en laat zich ook wel over 't koppie aaien. Ik hoop dat ze zich een beetje kan ontspannen hier en heb de indruk dat ze zich wel wat meer op 'r gemak voelt.

  Vanwege de feestdagen heb ik het maar even zo gelaten. In januari ga ik op zoek naar een plek waar ze weer nieuwe konijnenvriend(innet)jes  kan hebben.

   

   Happy New Year aan iedereen & bunnies :)

   

   

  • Vind ik leuk 1
 6. Wegens omstandigheden een beetje laat, maar alsnog prettige feestdagen gewenst aan iedereen.

  Hopelijk heeft iedereen gezellige Kerstdagen ( gehad ) en komen er nog meer fijne dagen aan in deze Kerstvakantie.:)

   

  Groeten

  Coral & co.

   

 7. Hallo,

  hierbij stel ik mij ( + konijn ) even voor. Sinds 5 dagen heb ik een konijn ( een 3-jarige voedster ) in huis, in goed overleg overgenomen van iemand die er graag vanaf wilde, en zelf niet in de gelegenheid was een goed thuis voor het diertje te vinden. Het is de bedoeling dat ik het konijn tijdelijk in huis heb, omdat ik vind dat een konijn (a) een maatje moet hebben en (b) zo veel mogelijk los moet kunnen lopen, wat hier lastig wordt ( ik heb 2 katten en ben regelmatig weg ). Dus ik ga zoeken naar een goede opvang, maar zo lang het diertje hier nog in huis is, wil ik haar graag een aangenaam en zo stressvrij mogelijk verblijf bieden. Hier op dit forum is veel info te vinden. :-)

   

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .