Ga naar inhoud

pluizemama

Members
 • Aantal items

  60
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

6 Neutraal

Over pluizemama

 • Titel
  Lamprei

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. pluizemama

  Tussenschot

  Nu het weer wat kouder wordt, moeten ook onze nijntjes het lekker warm hebben. We hebben het tussenschot van hun hok er nog nooit ingedaan (ze zijn van November 2019, en sinds februari 2020 bij ons). Het wordt dus hun eerste winter buiten Voor het hok hebben we een plastiek rolgordijn dat we vastsnoeren (als ze het touwtje weer niet doorknabbelen :-)), maar in het hok hoort ook een tussenschot (als ze nog door het gaatje passen :-)) Dat zit er nu nog niet in, omdat ze nogal omstuimig door het kot rennen. zouden we dit er toch niet beter in doen, zodat we dit kunnen vol
 2. Wij hebben hier ook een klimster. Zat op een ochtend ook bovenop hun kot. Deze staat wel in hun ren. Ze kruipt erop door de achterwand als steun te gebruiken en zo omhoog. Weet niet hoe ze eraf zou geraken want heb ze er af genomen. Hebben het toch maar dichtgemaakt. Was toch 1mtr hoog. We hebben nu een plank gelegd zodat ze niet omhoog kunnen. Ze hebben nu een zelfgemaakt schuilhokje van ong 30 cm hoog, en daar springen ze vrolijk op en af. Het zijn nogal boefjes
 3. @Ot&Sien geweldig ;l) die zitten gelukkig niet zo hoog. Toen ik mijn Chanel daar hoog zag zitten, voelde ik mij daar toch niet zo goed bij.... Ze zat een meter hoog....was omhoog geklommen via de achterwand. Hoe ze naar beneden zou geraakt zijn weet ik niet, want we hebben ze eraf genomen en planken tussen achterwand en hok gelegd. Stel dat ze dat zou doen als we niet thuis zijn.... Ons ander konijn pluis heeft zo een toeren nooit uitgehaald....was een rammetje :-) Dit zijn twee voedsters :-) misschien moeten we toch ook maar naar zo een Ferplast Grand Lod
 4. We (mijn man) heeft deze ren zelf gemaakt. Waar hun hok opstaat, daar liggen stenen. De rest is zand en gras. Op de bodem hebben we dikker gaas gebruikt. We hebben wel een opstapje gemaakt bij deur zodat ze minder makkelijk kunnen ontsnappen als we de deur openen.
 5. pluizemama

  bloemkool

  geven jullie bloemkool? Zo ja, bladeren, of de stam van de bloemkool. Roosjes eten we bij voorkeur zelf op :-) tenzij ze dit ook mogen hebben natuurlijk
 6. wij geven van die wilgenrollen met hooi in... eerst eten ze het hooi, en graven ze het er uit... dan lopen ze erdoor, en dan slopen ze de rollen.
 7. @Ot&Sien ja de ren is voor de helft overdekt met plastiek platen, en overal gaas. Die van mij klimmen dus wel.... nog nooit gezien tot ik er eentje bovenop het dak zag (van hun kot, niet van de ren), Ze kunnen ook achter hun kot en liggen daar ook veel. Hebben dat naar voor moeten halen, want ze kropen daar tussen. Ik verschiet ervan hoe smal ze zich kunnen maken :-) Het zijn nogal ondernemende types. Ik vergelijk altijd met ons vorig konijn...die kroop nergens op of tussen, die knaagde niet aan het kot
 8. @Ot&Sien hier ook twee van rond de 2 kilo. Ze hebben dan idd wel meer ruimte. Springen ze er niet op? Hier kruipen ze met behulp van de achterwand op het dok van hun hok, dus daar hebben we een plank opgelegd, zie foto hoe het nu is. Hun glamping tent is nu weg hoor, was voor de warmte.
 9. @Ot&Sien hoeveel konijnen kunnen er in? Wij hebben er twee, en ze liggen graag languit bovenaan, en onderaan in een hoekje is hun toilet. Maar ze knagen zo enorm aan hun hok, dat ik stilaan iets anders zal moeten halen (ze zitten er nog maar 6 maanden in). Hun voorganger heeft er 4 jaar ingezeten zonder maar een krasje..... ter info hun hok met twee verdiepingen staat ook in een ren, net zoals bij jou. Bedoeling is dat we bij extreme koude hun hok in de garage kunnen zetten, met een hek ervoor. Dus als het onderaan ook toe is, scheelt dat weer een hoop kuiswerk.
 10. Nee een hangoortje. Heb een foto genomen deze middag. Nu lijkt het weer minder...
 11. Mijn lieve Chanel heeft een rood oogje aan de ene kant. De haartjes rondom zijn ook een beetje weg/nattig. Zou dit door de warmte kunnen komen. Haar collega nijn Miep wast haar wel vaak, ook de oogjes. Zou het daardoor ook kunnen komen?
 12. bedankt! Ik zal het aan mijn man doorgeven, hij heeft dit gemaakt. ja, ze hebben ook een koele plaat, die komt straks uit de koelkast. Ze gaan er alleen naar toe als ik er wat groenvoer op leg, dus dan doen we dat maar :-) zal eens kijken naar een drinkbakje, mag dit gewoon een stenen bakje zijn zoals hun eetbakje? Ze hebben inderdaad 2 drinkflessen.
 13. Ik ben net een schaduwdoek gaan kopen. 5 x 5m driehoek. Past perfect op hun hok. En je voelt al direct de koelte. Tuurlijk krijgen ze fris groenvoer (hebben zelfs een aparte koelkast waar hun groenvoer in ligt) en vers water.
 14. Wat doen jullie met jullie nijntjes? Hier zitten ze buiten in de schaduw of koele stenen en zand. Zijn nu nog heel actief en rond een uur of 10 gaan ze inrust (zoals altijd eigenlijk). Rond 20uur worden ze weer actief. in de garage is het te warm en in de living... tja daar warmt het ook aardig op en moet dan een nieuw hok kopen want zijn nog niet zindelijk.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .