Ga naar inhoud

Spot

Members
 • Aantal items

  9
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Spot

 1. Hey allemaal,

  Eindelijk hebben wij twee gezonde konijnen gekocht (na een lang verhaal eerder op dit forum geplaatst), 1tje is een Dwerg Rex voedster en de andere een Hollandse dwerg hangoor. Dit keer bij een bekende fokker. De ram is gecastreerd en ze konden gekoppeld worden. Dit ging goed! Gelukkig! Dol blij met elkaar besloten wij ze een prachtig verblijf te maken.

   

  Misschien vinden jullie het leuk!

   

   

  We zijn echt blij met het resultaat, wat vinden jullie ervan?

  • Vind ik leuk 2
 2. 39 minuten geleden zei fiep:

  ha, fijn om te horen dat het alweer de goede kant met hem op gaat!

  de keuteltjes als een trosje moet hij eigenlijk opeten, daar zitten veel goede voedingsstoffen in. hopelijk vind je die niet meer, dan eet ie ze weer op. ;)

  het is belangrijker dat hij hooi eet dan dat hij brokjes eet. 

  verwen hem maar lekker!


  We verwennen hem heel goed!

  We hebben het advies gekregen om zoveel mogelijk plas/keutels zo snel mogelijk op te ruimen om eventuele verspreidingen verder te voorkomen. Dus opeten nemen we eigenlijk van hem af... even afwachten misschien wat er qua uitslag komt?

 3. hey allemaal,

   

  Hier weer een berichtje, meneer zou vrijdag niet halen en je geloofde het niet toen je hem zag eerder deze week..

  hij is er nog steeds!

   

  En heeft veel keutels gedaan vandaag, heerlijk hooi gegeten en veel gedronken.

  Zijn keutels kwamen als trosjes vanmorgen en nu zo nu en dan een mooi keuteltje.

   

  We hebben ze naar de dierenarts gebracht.. :) 

   

  Hij is nog wel heel stil, dus veel in hoekje zitten, weinig huppelen.

  Verder weigert hij nog brokken te eten (erg?).


  We wachten het weer af, maar heb goede hoop!

 4. Hey lieve allemaal,

   

  Vandaag misschien een goede stap in de richting:

   

  eet stro, hooi en heeft zelfs konijnensnoepjes op, hij vindt de paardenbloemenhooi heerlijk.

   

  Vandaag heeft hij 3 keuteltjes gelegd tot nu toe, langwerpig, klein beetje nattig maar het zijn keuteltjes!

  Wat dit gaat betekenen is natuurlijk onzeker maar is dit misschien een beetje goed nieuws?

 5. Hey allemaal,

   

  Wat een lieve woorden, bedankt.

   

  @Marjoleintje

  Onze dierenarts is niet speciaal gespecialiseerd in konijnen, wij hebben hier nog naar gevraagd mede omdat wij de lijst zagen op deze website. Helaas was het echt nood en moesten wij snel handelen, dus liever iets minder specialisatie dan niet handelen. Onze dierenarts heeft ook gewacht op iemand (die kon pas eind van de middag kijken) tot de diagnose kwam.

  Wat er gedaan is:

  Dag ter observatie, voeding, hooi, noodvoeding proberen (stimuleren zelf tot eten aan te zetten), water toedienen.

  Na de diagnose: gasbuik, geen keutel gelaten deze dag (nu nog steeds niet), via dwangvoeding eet hij wel. Injectie voor darmstimulatie, medicatie tegen de pijn.

   

  Hij heeft vandaag gegeten aan hooi en heeft wortel als purreevorm op, dwang gevoerd via spuitje in de mond. 

  Nog geen keutel, koude oortjes, huppelt zo nu en dan, heldere ogen.

   

  We moeten afwachten tot hij gaat keutelen........ eten gaat er met dwang in.

   

  @Christaaa

  Coccoidose heb ik niet gehoord en kan ik voorleggen, dankjewel.

   

  @Mississippi

  Het eerste konijntje is dood gegaan aan stress/hartaanval. Zij heeft tot het laatste moment gekeuteld en gegeten.

  Of bedoelde je het eerste zwarte konijntje van de fokster?

 6. LIeve konijnenliefhebbers,

   

  al enige tijd lezen wij hier mee en genieten we van alle lieve en leuke berichten van jullie..

  daarnaast maken we ons zorgen, zoeken we naar redenen, mogelijkheden, oplossingen en vertrouwen.

  vertrouwen is op dit moment erg lastig, wij weten niet zo goed meer wat wij moeten doen en daarom besloten wij vanavond om een account aan te maken en ons eerst voor te stellen en daarnaast informatie te krijgen door een bericht te plaatsen met ons verhaal.

   

  4 weken geleden kochten wij ons eerste konijntje, zijn naam was spot. een enorme lieverd en een verwelkomen aanvulling voor ons drukke gezin (twee kinderen, een heerlijk lief hondje en onze vissen). Spot was een hangoor en zou in het voorjaar (februari) gezelschap krijgen, spot was een voedster. Jullie lezen het goed, spot is niet meer. Zij is overleden aan (volgens de dierenarts) een hartaanval/stress van de verhuizing naar haar nieuwe verblijf. Spot is 10 weken geworden. Omdat spot bij een dierenwinkel vandaag kwam, wisten wij zeker dat we deze grote fout nooit meer zullen maken. De fout waar wij achteraf gezien erg van balen en nooit hadden willen maken.

   

  We besloten op zoek te gaan naar een fokster waar wij een goed gevoel bij hadden. De fokster vonden wij uiteindelijk, na gesprekken en kijken op locatie hadden we vertrouwen, de konijnen zagen er gezond uit. De hokken mooi verzorgd en de kleintjes waren lief, niet allemaal even mooi maar gezondheid stond voorop (dat is wat wij zagen). De ouders waren aanwezig en ze kon vertellen welk konijn van welk koppeltje was.

  We besloten een koppeltje te kopen, ze waren 9 weken oud. We kochten een zwarte en een bruine, twee gewone konijntjes (kleurdwerg) (rechtopstaande oren). Wij hadden alle benodigdheden bij de fokker gekocht zodat we goed stro, zaagsel en hooi hadden en geen overgang van brokken. Bij thuiskomst zijn beide konijntjes met liefde geplaatst in hun verblijf. We hebben een buitenhok ( de konijnen zaten bij ons dan ook buiten ). De ferplast lodge 120.

  Het hok was helemaal schoongemaakt (plus alle speeltjes, spullen, voerbak en drinkfles vervangen ivm eventuele ziektes vorige konijn (wat dus niet aanwezig was maar beter zekerheid).

  De twee konijnen waren rustig, misschien wel erg rustig. Het zwarte konijntje bleek na enkele uren op de grond te liggen, op zijn zij. De voedster was nog lekker actief. Helaas heeft het zwarte konijntje het niet overleefd, slechts enkele uren nadat wij hem hadden troffen wij hem bijna dood aan en nog voordat wij actie konden ondernemen en onderweg waren was hij al overleden. Spijtig en zeer pijnlijk met de nodige tranen hebben wij hem terug gebracht naar de fokster zodat zij hem eventueel kan laten onderzoeken.

  Het konijntje overleed vorige week woensdag en zaterdag mochten wij bij de fokster een nieuw konijntje ophalen. Dit werd een Nederlandse hangoor, een enorme knuffelkont en een echte hangoor.

  Gisteren bij onze dagelijkse uitlaat(lekker laten rondhuppelen) en knuffelronde kwamen we erachter dat onze tweede kleurdwerg voedster (de bruine die we bij de fokster kochten) helaas niet kon poepen. Bij ons gingen alle alarmbellen af en wij hebben het konijntje bij de dierenarts laten onderzoeken. De diagnose kwam al vrij snel, ze is aan het overlijden en omdat er geen mogelijkheid meer was om haar te redden hebben we haar met verdriet moeten laten inslapen. 

  We wilde kosten wat kost ons derde konijntje die we afgelopen zaterdag gehaald hebben ook laten onderzoeken en dit hebben we dan ook gedaan, vandaag bleek dat ook dit konijntje ziek is. Hij heeft last van gasbuik, eet niet, drinkt niet meer en weigert nog te keutelen. Deze lieve schat heeft nog de nodige hulp gekregen van de dierenarts en wij hebben hem met dwang gevoerd en met een spuitje water in zijn mondje gedaan. Ter observatie van de dierenarts lijkt het erop dat ook hij het niet gaat redden.

  Ondanks de hoge kosten hebben wij het gevoel dat we er alles aan gedaan hebben om deze schatten te redden maar helaas.

   

  Wij hebben de fokster op de hoogte gesteld van deze twee ontwikkelingen en reageerde dat het waarschijnlijk bij ons zit, ziekte, problemen, etc. maar dat dat niet bij haar vandaan kan komen en dus ook geen verantwoordelijkheid neemt.

   

  Ik weet niet zo goed wat wij moeten doen maar wij zijn hier erg verdrietig en van slag. Ons zoontje van 3 jaar is erg van slag. Het heeft een aardige impact op ons gezin....

   

  Wij willen heel graag een gezond koppeltje groot brengen. Om een of andere reden is dit niet gelukt en we zijn bang om besluiten te nemen voor een volgende stap om het ondanks alle tegenslagen opnieuw te proberen.

  We wonen in omgeving Utrecht (mocht iemand ons willen helpen).

   

  We hopen dat ons laatste hangoortje het gaat redden maar ondanks alle goede zorg en de opvang bij de dierenarts ziet het er somber uit. 

   

   

  Ik hoop dat jullie begrip tonen voor ons lange bericht en ook dat ons eerste bericht helaas negatief is maar dat wij in de toekomst met veel blijdschap en mooie foto's op het forum actief mogen zijn.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .