Spring naar bijdragen

Mijntje60

Members
 • Aantal bijdragen

  20
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

7 Neutraal

Over Mijntje60

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dank jullie wel voor alle adviezen. Ik was ongerust over de dosering, omdat in de bijsluiter een andere dosering stond dan door de da opgegeven is. Het is de novacam voor katten. Het is niet een konijntje dat bij mij woont en ik had daarom niet mijn eigen konijnkundige da. Het konijntje krijgt pijnstilling, antibiotica en huidspray. Nu ook heel veel hooi en weinig brokjes.
 2. Ons konijn Guusje heeft last van urinebrand en heeft daar medicatie voor gekregen. Een spray voor de huid, antibiotica (sulfatrim) en novacam 0,5 mg/ ml als pijnstilling. De opgegeven dosering van de pijnstilling is 1 ml per dag. In de gebruiksaanwijzing staat een onderhoudsdosering van 0,05 mg per kg lichaamsgewicht. Is 1 ml per dag nu niet veel te veel?
 3. Is Neige een leuke naam voor je witte konijntje? Neige betekent sneeuw. 🐇☺️
 4. Eloise 8,5 jaar (cremekleurig dwerghangoortje) Ik heb haar opgehaald bij het Knabbelhuis in Deurne. Ze was gevonden in een parkje in Deurne. Heel lang een bang konijntje geweest. Ze zat dan de hele tijd achter de bank (in de woonkamer), maar eenmaal vertrouwd met haar omgeving en haar dikke vriend Tobias is ze een vreselijk lief/ tam konijn. Ik hoop dat ze samen met Tobias nog heel lang bij zullen zijn. Tobias 8 jaar (chincillakleurige Nederlandse dwerghangoor) Tobias heb ik bij een fokker vandaan. Hij was overgebleven uit een nestje en met 11 weken heb ik hem opgehaald. De eerste tijd was hij alleen bij me en na zijn castratie heb ik een vriendinnetje voor hem bij dezelfde fokker gehaald. Dat was Olivia. Zij is helaas heel jong gestorven. Nu is hij al jaren samen met zijn liefste vriendin Eloise. Een heel hecht stel.
 5. Wat goed om te horen dat je diertje geholpen is. Hopelijk is ze weer snel de oude en kan ze heel lang bij jou wonen.
 6. Ik heb een chinchilla kleurig konijn(Tobias 7 1/2) en een fawnkleurig konijn (Eloïse 8). Een koppel dat sinds 2014 bij elkaar woont en een super leuk stel is.
 7. Deze fokker (dwergkonijnen.com) fokt erg veel konijntjes, dat is jammer. Er zitten heel veel konijnen in de opvang te wachten op een fijne plek. Ik begrijp heel goed dat je de babykonijntjes heel schattig vindt, maar ook de babykonijntjes zijn na een paar weken al gewoon volgroeid. Een ander voordeel van de opvang is, de rammen zijn allemaal al gecastreerd, wat een noodzaak is als je hem gaat koppelen. Je kunt googlen op konijnenopvang. Bereid jezelf goed voor op de komst van de konijnen hoor, dan is het verzorgen van konijnen erg leuk!
 8. Sterkte met het verlies van Rosa en dank voor het delen van je verhaal!!
 9. @Konijnenliefhebber1993 Ik heb zelf ook een konijn waar ik elke dag de neus bij moet spoelen, dat levert ook heel veel stress op, tot bloedens toe bijtend. Maar jammer, als hij beter wil worden, moet dat nou eenmaal??? Beter laten worden, omdat wij mensen dat willen, is niet altijd een goede oplossing. Sterkte met Pluisje!, Hallo Hoi!!
 10. Een compliment is zeker op z'n plaats !! Ik ben erg blij dat er mensen zijn die een forum willen leiden en mensen willen helpen met adviezen. Met BunnyBunch is dat Evee en haar medewerkers. Dank je wel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .