Ga naar inhoud

Jillx1997

Members
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jillx1997

  1. Ik heb nu 2 teddy konijntjes de voedster is nu 3 maanden oud en de ram word begin volgende maand 3 maanden.

    Ik wou ze als de ram 3 maanden is apart zetten en hem laten castreren.

    Alles ging top tussen ze en ze konden al snel niet zonder elkaar, maar nu sinds een week begint de voedster te piepen en de ram af en toe op haar te rijden. 

    Ik keek het nog even aan want ze lagen daarna gelijk weer tegen elkaar aan en te spelen.

    Nu blijft het alleen zo gaan en de ram hoeft maar om haar heen te lopen en ze houd niet meer op met piepen, maar wanneer ik haar in de kooi zet en de ram ook dan doen ze er alles uit om de kooi open te breken en dat is ze nu 2 keer gelukt en dan liggen ze ineens wel weer samen zonder dat ze piept.

    Ik vraag me af of dit komt door hormonen want ze zijn beide nog zo jong.

    En wat kan ik nu het beste doen ? 

    Als ik haar wil oppakken valt ze vaak aan, ook dit heeft ze nog nooit gedaan want ze kwam juist naar mij toe omdat ze aandacht wou. 

  2. Ik heb sinds 28 mei een Teddy dwergje

    Toen ik reageerde op de advertentie was ik gelijk verkocht en heb (wat ook mijn eigenschuld is) niet op dat moment gevraagd hoeveel weken ze was.

    Toen ik dr ging ophalen zei die vrouw dat ze van de moeder afkonden en oud genoeg waren. Een dag later kreeg ik via de mail haar stamboom waarin staat dat ze 21 april geboren is.

    Ik ben gelijk op internet gaan zoeken wanneer ze bij de moeder weg mogen, aangeraden word 8 weken minimaal.. ook zag ik dat fokkers vaak rond 6 weken doen maar dit slecht kan zijn voor de jonge konijntjes...

    Nu is ze eigenlijk vanaf dag 1 al een heel nieuwschierig en lief konijntje, en al onwijs tam overdags mag ze door het huis rondhuppelen en met goed weer buiten op het gras. (Zijn bezig met het maken van een ren en afdak waar het hok onder kan staan zodat ze zomers buiten kan blijven maar daar zijn we volgende week mee klaar dus zolang staat ze nog binnen in een hok) ik ging er eigenlijk wel vanuit dat ze gezond was en er niets aan over had gehouden dat ze al zo jong van haar moeder af is gegaan ook had ze geen natte plak keutels.. maar nu sinds 3 dagen is ze niet in dr hum heb ik het idee.. ik heb nu al een paar keer in haar hok plakkerige keutels moeten weghalen die lagen op de plek waar ze altijd ligt, waardoor een groot deel ervan in haar vacht is komen te zitten. Ook als ik met haar op de bank zit poept ze soms zulke keutels, maar ook een groot gedeelte van de dag heeft ze nergens last van en zijn ze gewoon droog. Ze eet ze ook niet meer op heb ik het idee, zou dit door het voer komen ? Of toch het feit dat ze te jong van haar moeder af is ? Ik geef haar net zulk voer als wat ze daar at, het is wel gemixt voer maar ik ga denk ik toch over op bix ?

    Ook hooi heeft ze de hele dag door in een hooiruifje maar hooi eet ze niet veel.

     

    Ik heb zitten Googlen maar hoop toch liever hierop info te krijgen want op internet zie ik vooral voorbij komen dat een jong konijn hieraan overlijdt vaak maar daar lees ik vooral over erge diarree constant. 

    En mijn nijn heeft ongeveer 3 kwart keutels gewoon goed en droog maar ook plakkerige natte keutels die ook nog in haar vacht blijven zitten.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .