Spring naar bijdragen

hillegina

Members
 • Aantal bijdragen

  46
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door hillegina


 1. Het is Maxi-paxi, ze vangen vooral knaagdieren en konijnen op. Ik kan ze op korte termijn goed apart zetten en op lange termijn zullen mijn ouders niet blij zijn met twee rennen dus moeten ze weer terug.... Moeilijk, moeilijk... Misschien kan ik dan beter niet voor die konijnen gaan. Mijn ouders denken er ook wel erg licht over ('Vorige keer ging het toch ook goed?')


 2. Na het overlijden van Broer Konijn heb ik nu nog twee vijfjarige voedsters (halfzusjes, bij elkaar vanaf enkele weken oud). Ze zijn nu niet heel actief vind ik, maar dat kan terugkomen. Ook is de samenhang wat weg naar mijn idee. Zou ik er goed aan doen om er een of misschien twee ex-rammen aan te koppelen? Ze maken geen echte ruzie overigens.


 3. Anderhalf jaar na zijn eerste liefde laat deze lieve ex-ram nu ook het leven. Ik weet zijn leeftijd niet exact maar hij moet 9 of 10 jaar geweest zijn. Ondanks goede eetlust begon hij te vermageren en werd zijn vacht slechter. Precies deze week was ik zelf niet thuis, dus moest het horen via berichtjes van mijn moeder. Zijn 2 vijfjarige voedsters zitten nu dus zonder ex-ram. Dinsdag sleepte hij met zijn achterlijf en deed ineens weinig meer, woensdag is hij toen heengegaan. Ik ga hem missen maar hij heeft de laatste jaartjes toch fijn mogen doorbrengen bij mij. Rust zacht lieve Broer Konijn.


 4. ik heb een vogelbadje waar ze het water uit drinken. Ze krijgen elke dag nieuw water en af en toe maak ik de bak schoon. Vroeger (toen alles slechter was) dronken ze uit een flesje, maar toen ik er twee konijnen bij gaan koppelen en ze een grote ren kregen ben ik eigenlijk een bak gaan gebruiken. Flappie raakte ook wel gefrustreerd van flesjes.


 5. als ingang zou ik proberen een kattenluikje in de deur te doen, een konijn leert daar gemakkelijk doorheen te gaan. Als je hem eerst helemaal open zet kun je hem als ze er een aantal keer door geweest zijn dicht doen, dan ontdekken ze vanzelf hoe het werkt.


 6. die van mij komen naar me toe. Als ze de deur horen dan komen ze al naar de voederplaats. Ik schep altijd eerst de ren uit en dan komen ze aan mij snuffelen. Geaaid worden vinden ze ook alle drie goed. Als er geen eten nakomt blijven ze ook heel kalm en kan ik ze best een tijdje aaien. En in de weg zitten schijnt ook leuk te zijn. Ik heb wel het idee dat ze van me houden/mij leuk vinden, en dan van mij meer dan van anderen. Hoewel een ander ze ook kan aaien.


 7. mooi gemaakt, ziet er stevig uit en lijkt me handig in gebruik

  MAAR ik vind het veel te klein. Hoe groot is dat helemaal? 60*120cm?

  Ik zie het rexje 3 hupjes doen en that's it. Ze kunnen nooit eens lekker een sprintje trekken en zitten de hele dag op elkaars lip.

   

  vat dit niet op als een belediging, maar als je verder op deze site had gekeken en de info ter harte had genomen had je kunnen weten dat dit te krap is.

  oja, ook ik ben begonnen met zo'n te klein hok en heb gezien wat ruimte met een konijn kan doen en wil nu echt niet meer terug naar zo'n klein hok.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .