Ga naar inhoud

LaBull

Members
  • Items

    39
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LaBull

  1. Bij diarree heel erg goed schoonhouden! Het liefst met een vochtige doek wassen, mocht dat niet werken toch echt laten weken in een afwasteil, alleen het kontje en de poten in het water.

    Verder zou ik even wachten met het zoeken naar een nieuw baasje. Het levert inderdaad veel stress op en het is niet erg eerlijk voor de nieuwe eigenaar om een ziek konijn te krijgen..

  2. Laatste bericht in dit topic van mij, aangezien Pork niet meer ziek is. We hebben hem met de hitte binnen gehouden en zn hok anti vlieg gemaakt (hor erom heen gespijker). 

    Nu zit ie weer buiten en hij komt weer zoals vanouds zijn hok uit. Hij eet erg goed en heb iets gevonden wat hij nog lekkerder vindt dan bananenchips, namelijk framboos. 

    Hij zit ondertussen weer op zijn streefgewicht (5,5 kg) maar moet nog zeker aankomen. Voorheen woog hij 7 kilo (hij is een nogal uit de kluiten gewassen Franse hangoor). Alle medicatie is gestopt, behalve dan eens per maand inspuiten met anti myose spray.

     

    Ik ben zo blij dat het helemaal goed gekomen is, had eerst echt mijn twijfels of ik er wel goed aandeed om hem 2 keer in een week zo'n zware operatie te laten ondergaan. Achteraf is het het gelukkig helemaal waard geweest voor Pork! (En voor mezelf natuurlijk ook).

    • Vind ik leuk 4
  3. Hij is weer thuis! Op marktplaats een hele mooie grote kooi van iemand overgekocht, dus Pork heeft weer goed de ruimte. 

    Pork ziet er goed uit, is ook weer actief. De dierenartsen zijn weer voorzichtig positief. Over 10 dagen kan ik de hechtingen laten verwijderen. Wederom antibiotica spuiten en pijnmedicatie. 

     

    Overigens ben ik naar dierenkliniek kortenoord geweest in Wageningen. In mijn optiek een konijnkundige dierenarts en zeker mensen met hart voor het welzijn van dieren. 

    • Vind ik leuk 2
  4. Update: ze hebben de ontsteking weg weten te halen en hij is wakker geworden. Omdat ze deze operatie nog nooit hebben uitgevoerd blijft hij in opname, om te kijken hoe het loopt. We gaan nu zijn favoriete voer brengen.

  5. Helaas erg slecht nieuws. Gister ontdekte ik een bult onder de wond, heb gebeld en ze zeiden kom morgen maar. Is een onderhuidse ontsteking. Ze gaan m proberen te redden omdat het zo'n leuk konijn is, ze zijn helemaal gek op jem bij de dierenarts maar ze vermoeden dat ie het niet redt. 

  6. Daar ben ik weer! Het gaat heel goed met Pork, hij toont weer gezond gedrag. Als ik aan kom lopen met voer, gaat ie direct bij de voerbak zitten en vliegt ie aan. Hij slaapt nu ook minder en is een stuk actiever. Hij krijgt ook weer haar op zijn kale plek en zijn keutels beginnen langzaam weer rond te worden. Heb tot dusver geen maden gespot en gezien zijn gedrag vermoed ik dat er geen maden zijn achtergebleven. Ik durf nu met een gerust hart weer de hele nacht te slapen (wat maar goed is, ben namelijk dood en dood op). Nu hopen dat de DA vrijdag niks geks ziet. 

    • Vind ik leuk 3
  7. Het gaat steeds beter met Pork! Heb het buitenhok met behulp van een vriend naar binnengehaald en er een binnenhok van gemaakt (zijn nachthok staat in een schuur en dan kan ie via een loopplankje naar de ren, die we nu binnen hebben gezet). 

    Hij wilde net even niet eten, denk dat het kwam door sufheid van pijnmedicatie. Heb hem wederom weer een dwangvoeding gegeven, waarna hij na een half uurtje weer lekker zat te knagen. 

    Ik verschoon iedere ochtend zn handdoeken, zodat in iedere dag goed kan zien hoeveel hij heeft gepoept en eventuele wormen direct zn hok uit gaan (nog geen worm gespot gelukkig). 

    • Vind ik leuk 3
  8. Aangezien Pork niet veel had gegeten en hij erg mager is, heb ik besloten hem bij te voeren met dwangvoer. Schijnbaar met goed resultaat. Ben vannacht iedere 2 uur even wezen kijken bij hem en hij zat steeds tevreden hooi te knagen. Vanmorgen was zijn voerbak bijna leeg en de helft van het hooi weg. 

    Vanmorgen eerste injectie gegeven. Viel een beetje tegen, kwam namelijk moeilijk onder de huis. Pork vond het trouwens niet erg, hoefde hem niet eens echt vast te houden met het spuiten (alleen een stuk vel dan). Ik moet trouwens subcutaan spuiten (onder de huid.

     

    Ben daarna weer even gaan slapen, toen ik weer naar beneden kwam wachtte een grote verrassing: een grote berg keutels. Heb zijn wond bekeken, zag er goed uit. Mooi roze. Wond waar de maden in zaten kijkt rood, maar daar heb ik de antibiotica voor. Zag niks meer kruipen in de wond gelukkig. Pork heeft zn draai binnen wel gevonden. 

     

    Vanmiddag nog telefonisch consult met de DA en ik verwacht dat ik hem niet hoef in te slapen (is nu geen reden voor namelijk). Vanmiddag een nieuwe kooi kopen en de leenkooi terugbrengen. 

  9. Pork eet nu wel redelijk. Af en toe snoept ie van het hooi en soms eet ie uit de bak. Hij heeft altijd uit zo'n hangding gedronken. De noodkooi heeft geen gaas, dus bovenkant eraf gehaald, gaas bespannend en dat ding opgehangen. Bak water gooide ie namelijk alleen maar om of hij ging er half in zitten met zn voorpoten. Heb m net zn pijnmedicatie gegeven (oraal) en de wond bekeken. Zag er goed uit. Geen bloed oid. Heb hele goede hoop nu dat het weer helemaal goed komt!

    Allemaal bedankt voor de steun en hou jullie op de hoogte!

    • Vind ik leuk 1
  10. Hij is thuis! Schijnbaar vond ie t eten van de dierenarts gewoon niet lekker, hij zat hier gelijk met zn kop in de voerbak! Heb voor bij de DA zijn favo hapje meegenomen, bananenchips en die at ie gelijk op. Vanavond moet ik beginnen met de pijnstilling (in zn bek spuiten) en morgenochtend met de antibiotica. Afwachten of de ontsteking weggaat en dat de maden weg zijn, maar hij is nu al weer lekker actief, dus heb er weer vertrouwen in.

    • Vind ik leuk 3
  11. Het gaat helaas niet goed. Moet hem twee keer per dag injecteren met antibiotica en dwangvoer toedienen. Heb bij de pets place een leenhok gekregen tot morgen. Mocht zn situatie morgen niet verbeteren gaan ze hem alsnog in laten slapen waarschijnlijk. Hij mag niet op zaagsel en stro, hij moet op handdoeken staan. Ik ga hem nu ophalen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .