Ga naar inhoud

Konijn Jumper

Members
  • Items

    146
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Konijn Jumper

  1. Ik heb alleen carpofen gehad. Ze heeft geen testje gedaan van het snot. Ze heeft hem eerst gewogen, toen heeft ze uitgebreid in zijn neusje gekeken. Met een speciaal apparaat in zijn bekje voor zijn voorste kiezen. Ook keek ze naar zijn oogjes maar dat vond ze mee vallen. Ze heeft naar zijn longen en hart geluisterd en Aan zijn buik gevoeld. Ze vond zijn buik soepel. Maar ze vond wel dat hij even een ontstekingsremmer nodig had. Ik heb nog gevraagd naar pasteurnella. Daar was ik bang voor. Ze gaf aan dat hij waarschijnlijk vooral last heeft van het weer.

  2. Vandaag toch maar even met Jumper is n Dot naar de dierenarts geweest. Jumper had uit beide neusgaten snot. Dus naar de dierenarts. Longen, hart en buik waren goed. Hij heeft nu carpofen gekregen wat ik over zijn eten moet doen. Nu het grote probleem, hij wil het niet eten. Ik heb een spuitje waarmee ik het uit het flesje kan halen. Heeft iemand nog een idee hoe ik dit makkelijk kan toedienen? Hij moet het twee maal daags.

  3. Ik denk dat ik dit hier mag plaatsen, maar als het ergens anders hoort dan hoor ik het graag.

    Het gaat namelijk om mijn ondernemende schattige pittige dame Dottie. Dottie is een bijna drie jarige voedster. In het voorjaar en najaar is ze altijd op haar man aan het rijden. Hij wordt wel door haar gewassen. Vanavond ging ik hun lekkere witlof brengen en vond ik in het boven hok een paar flinke plukken haar. Het lag in het stro. Ik weet dat Jumper haar wel aanpakt als het rijden te erg wordt en dan trekt hij gewoon een paar flinke plukken haar uit haar vacht. Ze wordt panisch als Jumper op haar rijd. Dit is niet gebeurd waar ik bij was en ze waren vanavond heel lief voor elkaar. Nu rijst bij mij de vraag zou ze dan toch schijnzwanger kunnen zijn? Wat denken jullie?

  4. Ik denk dat ik dit hier mag plaatsen, maar als het ergens anders hoort dan hoor ik het graag.

    Het gaat namelijk om mijn ondernemende schattige pittige dame Dottie. Dottie is een bijna drie jarige voedster. In het voorjaar en najaar is ze altijd op haar man aan het rijden. Hij wordt wel door haar gewassen. Vanavond ging ik hun lekkere witlof brengen en vond ik in het boven hok een paar flinke plukken haar. Het lag in het stro. Ik weet dat Jumper haar wel aanpakt als het rijden te erg wordt en dan trekt hij gewoon een paar flinke plukken haar uit haar vacht. Ze wordt panisch als Jumper op haar rijd. Dit is niet gebeurd waar ik bij was en ze waren vanavond heel lief voor elkaar. Nu rijst bij mij de vraag zou ze dan toch schijnzwanger kunnen zijn? Wat denken jullie?

  5. als je haar continu hoort ratelen. ik denk dat je het beste het kan vergelijken met als je zelf benauwd ben door een goede verkoudheid. Jij kent je konijn het beste. Als je ook iets van verandering in haar gedrag ziet, zou je het beste kunnen overleggen met de dierenarts.

    Doet ze nog niezen?

  6. Mijn Dotti heeft een keertje een hapje uit een tomatenplant genomen. Jumper kon er niet bij, zij net wel. Gelijk de plant twee keer zo hoog gezet. Ze heeft er niks aan over gehouden ook geen diaree. Gewoon goed in de gaten houden

  7. Goedemorgen allemaal. In dit topic heb ik een foto gezet van mijn konijnen verblijf. We hebben het hok verplaatst en daarbij hebben de bunny's een nieuwe ren gekregen. Hierdoor hebben ze veel meer ruimte. We hadden de nieuwe ren leuk ingericht met een huisje en bruggetjes. Dit hebben we weer vervangen door een klein trappetje met een door gang voor de twee. Hier onder zie de nieuwe ren van onze Jumper en Dot.

    foto hok Jumpy en Dottie.jpg

    • Vind ik leuk 6
  8. Ik lees overal op internet dat konijnen je kunnen gaan wassen omdat ze je lief vinden. Het is mij twee keer gebeurd dat Dot en Jumper zachtjes in mijn vingers beet. Ik had ze net wat groenvoer gegeven. Dit geef ik vaak uit de hand omdat ze elkaar niks gunnen. Allebei snuffelde ze grondig aan me vingers en toen beten ze er zachtjes in. Is dit omdat ze me lief vinden, of komt dit gedrag door wat anders?

  9. vandaag zien de keutels er weer prima uit. Het hooi wordt nog steeds goed gegeten. de mijnen drinken soms met als anders. Kan dit ook invloed hebben op de kwaliteit van de keutels?

    @ Evee ik heb je artikel over de keutels gelezen. Ze zien er meer uit als de gezonde keutels maar dan wat glimmende. Het lijkt niet op de andere keutels die in het artikel.

  10. Tijdens het schoonmaken van het hok viel me op dat sommige keutels braken. Ik dacht het lijkt wel wat zachter. Even in de gat en houden. Vanmiddag zag wat natte keutels in het hok liggen. Dot ging er boven op zitten en ze waren plat. Het zijn gewoon ronde keutels, ze lijken natter als de andere keutels. Allebei eten ze hooi, drinken ze genoeg, ze krijgen science selective brok, en ze krijgen groenvoer wat ze kennen. Ze krijgen kruiden hooi, groene lucerne, in het weekend, Van de drie hooiballen zijn er altijd twee bijna leeg als ze smorgens en savonds bij gevuld worden. 

    Moet ik me erge zorgen maken of maak me zorgen om niks?

  11. Het is al eerder gezegd. Een maatje zou echt helpen voor je konijn. Mijn konijn trok zich terug, liet zich niet meer aaien. een beetje hetzelfde als wat je beschrijft. Wij hebben er een dame bij gedaan en toen draaide hij volledig om. Hij werd weer aaibaar, vond alles weer prima. Ik herken je problemen met je konijn aangezien de mijne hetzelfde had

  12. Mijn konijnen verwen ik met lucerne of groene haver. Dan hebben ze eens wat anders dan hooi zonder dat het heel slecht is. Waarmee ik ze ook wel eens verwen is kruiden hooi. Vinden ze ook erg lekker. 

  13. Op ‎22‎-‎6‎-‎2017 at 19:21 zei April:

    Die van mij vallen ook elke keer aan op de brokjes alsof ze een week geen eten hebben gehad. Vreselijke aanstellers zijn het. Ik geef ze 2x per dag een stuk of  10 á 15 brokjes van Selective, dus teveel krijgen ze niet. Maar verder hele dag hooi, veel groenten en gras. Brokjes vinden ze gewoon errug lekker. Meteen een goede manier om te zien of de eetlust nog goed is.. ;) 

    Vind ik ook een voordeel. Als ze dan lekker eten kijk ik altijd even in hun oren. Zo weet ik of de oren nog schoon zijn.

    • Vind ik leuk 1
  14. mijn twee konijnen vliegen door de ren naar het gaas om aan me te snuffelen. Ik doe dan het hok open, en dan vliegen ze met zijn tweetjes naar boven om er maar voor te zorgen dat ik het bakje niet te pakken krijg. Dot doet dan een poging tot ontsnappen. Als ik dan terug kom met het bakje met niks dan  duiken ze erop alsof ik ze nooit te eten geef. De pootjes staan half in de bak en ik moet ze opzij duwen om het bakje neer te zetten. Ik herken me in jouw verhaal

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .