Spring naar bijdragen

Konijn Jumper

Members
 • Aantal bijdragen

  146
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

Alles door Konijn Jumper geplaatst

 1. Het heeft lang geduurd maar eindelijk heb ik een foto van mijn lieve geflopte dame. Ze doet het regelmatig maar zodra ze denkt ons te zien in het raam, zit ze rechtop. Je ziet haar denken wanneer krijg ik wat lekkers? Bij deze de geflopte foto!
 2. @MichelleloveElmo je weet helaas nooit hoe het komt. Een kleine verandering kan al genoeg zijn om een konijntje zich beter te laten voelen.
 3. Super leuk om te zien! Als mijn konijntjes dit doen wordt ik er altijd blij van.
 4. Mijn man vergeeft me ook niet snel als hij naar de da is geweest. Meestal is hij zo uit geteld dat het een paar uurtjes duurt voor hij me is vergeven.
 5. Dat is inderdaad een opluchting. Hopelijk is het snel over. Jumper is nu ook flink in de rui. Ben hem aan het omkopen met eten zodat ik hem mag kammen. Het lijkt wel of ik een heel konijn van hem afhaal. Ik dacht dat hij al uit de rui was, maar dat blijkt toch niet het geval. Zijn dame ruid helemaal niet. Af en toe een zeer klein plukje maar verder niks. Snap wel dat Joep er flink last van heeft.
 6. Die van liggen gewoon nog lekker warm tegen elkaar aan. Wij hebben ze vanavond weer los gelaten in de tuin. Hier hebben ze veel koelte van de grond. In hun hok had ik voor verkoeling gezorgd. Natuurlijk gaan ze daar niet tegen aan liggen.
 7. Mijn bunny's blijven heel rustig met dit weer. Ze lijken zich aan te passen aan de warmte. Ze liggen meer in plaats van rennen. Beetje hoppen en vooral in de koude grond liggen. Weer hadden al extra schaduw voor ze gemaakt. Hun vacht voelde lekker fris en de oren warm. Vanochtend lagen ze nog lekker warm tegen elkaar aan 🤭
 8. Pdf hebben jullie het ook zo warm? Gelukkig hebben mijn bunny's het wat koeler. De oren warm, maar ze zijn wel lekker actief door de tuin aan het hoppen. Toch merk ik dat ze het warmer hebben dan anders. Veel liggen, niet rennen maar wel liggen en eten!🤣
 9. @Jamesthebunnybutlerziet er zeer mooi uit! Wat voor materiaal is het? En kan het aan de bovenkant ook open?
 10. Ik zit zo even rustig naar Debby te kijken en ze heeft toch wel een beetje weg van mijn Dottie. Ik wens jou en Joep veel geluk samen met Debby!
 11. Super leuk! Ik dacht laatst al hoe zou het met Joep zijn. Maar super leuk dat hij een leuk maatje heeft uitgezocht!
 12. Vanavond me konijntjes verwend. We hadden te veel appels, en een aantal waren al erg slecht. Er waren er nog twee die redelijk goed waren. Deze aan me konijntjes gegeven. Ze vinden het lekker maar eten misschien een achtste op. Toch gaf ik ze de hele appel om te kijken wat ze er mee zouden doen. Nou Dottie gooide met haar appel en Jumpy dacht hoe kan ik er wat af eten. Het leverde leuke foto's op.
 13. Bij Jumper had de opvang eerst gecontact, en hem beschreven. Ik had er bij gezet, bijvoorleur hangoor. Dit nam ze heel serieus. Wij zijn eerst zelf wezen kijken zonder man en hebben haar een uitgebreide omschrijving van hem gegeven. Ze zei oh dat gaat wel goed. Ik was niet meteen gek van haar, maar hij wel. We doen het voor hem! Vertelde ik mezelf. Uiteindelijk is ze bij ons zo veranderd dat we haar super leuk vinden.
 14. Vanochtend de konijntje eten gegeven. Gaat mijn dame zich uit rekken, met een flop tot gevolg. Ze is een pittige dame die zo haar momenten heeft. Het ene moment wil ze niet veel van je weten en het andere moment is ze aanhankelijk voor haar doen. Dus twee aaitjes over haar koppie en dan snel weg rennen. Ik herken me in het verhaal van @Bammyflurry
 15. Heel herkenbaar. Ze missen de aandacht van de ander. Trekken zich terug, lijken toch wel depressief. Misschien wat zwaar, maar als ze aan de aandacht van een maatje gewent zijn dan willen ze dat heel graag houden.
 16. Het is altijd verdrietig om een konijntje te verliezen. Het is een einde, om iets nieuws te beginnen.
 17. Oei dat klinkt niet goed. Mijn Jumper had gister last van zeer selectief eten, of beter gezegd alleen kruiden eten. Ik dacht eerst het zijn misschien de tandjes, omdat hij de worteltje niet aanraakte en de witlof liet liggen. Maar harde kruiden geen probleem. Toen moest ik toch denken aan het warme weer. Misschien heeft hij daar toch last van gehad ondanks alle voorzorgsmaatregelen. Vanochtend viel hij echt aan op de brokjes. Hij was gelijk klaar met eten als zijn dame. Meestal heeft hij dan de helft op. Vanochtend niet. Zorgen weer over. Het blijft wat die Nijntjes.
 18. Bij mij thuis was het dat er twee 🐰 en moesten komen. Anders wilden we zelfs geen konijnen. Mijn man kan ook echt niet alleen. Vanwege zijn castratie zijn we er achter gekomen. Hij is veel vrolijker met zijn dame. @Bammyflurry @Piku ik vind het sowieso zielig dat sommige mensen ze in hun eentje houden. Als ik ook kijk naar mijn dame. Ze was 1 jaar oud toen ze bij ons kwam. Al een hele trauma opgelopen, slechte vacht, noem maar op. Allemaal omdat mensen denken dat twee dames bij elkaar kunnen. Ik weet ook niet wat voor voer ze heeft gehad, wat voor groente ze kreeg. Bij ons krijgt ze goed voer, lekkere groente en kruiden. Haar vacht glans, ze is wat dikker geworden, vrolijker, nieuwsgierig, rustiger. Wat een beetje rust, goed voer, een mannetje en ruimte kan doen. Vooral voor mij om te zien hoe ze is opgeknapt.
 19. Super! Wat een geruststellend. Je ziet wel vaker plaatjes op Pinterest dat konijnen het leuk vinden om hun baasje een hartaanval te geven door te floppen en dan te gaan slapen. Gelukkig was er niks aan de hand.
 20. Kan je hem en haar niet met eten naar buiten lokken?
 21. Het blijft altijd dubbel. Je weet nooit of je het goed doet, maar zolang je het beste met ze voor heeft , dan komt alles goed. @MichelleloveElmo onze Dot kregen we ook erg bang. Met veel geduld, rust en regelmaat hebben we haar goed laten wennen. Ik moet wel zeggen dat mijn mannetje heel erg gesteld is op gezelschap. Hij word chagrijnig als hij geen maatje heeft. Dus daar hebben we mazzel mee gehad. Hij nam haar mee in zijn vertrouwen in ons. Toch hebben we er ruim een jaar over gedaan voor ze echt begon te ontdooien naar ons toe en het ook toe liet dat we haar aaiden enz. Het heeft wel geresulteerd in dat ze flopt, lekker in de tuin sprint en springt.
 22. Bij mij ging op die manier de wc bak met hooi het hele hok door🤣
 23. Vandaag ook. We zijn de schutting aan het vervangen tegen over het hok. Me vriend en zwager gaan naar buiten en de konijnen reageren niet. Ik kom naar buiten en gelijk beginnen ze te rennen. Madame begint op het gaas te graven en meneer aan het hok te knauwen. Ik zeg nee jullie krijgen niks. Zitten ze me allebei heel zielig aan te kijken, en toen dat niet hielp begonnen ze heel schattig en lief naar me te staren. Zo vaak kijk eens hoe lief we zijn? We mogen vast wel een snoepje! Kom ik net terug sta even met de buurvrouw te praten, schiet madame helemaal in de stress omdat de buurman in onze tuin staat om me vriend te helpen met de zware betonnen delen. Ze was het er niet mee eens. Verteld de buurvrouw dat haar kinderen, denk vier en zes, heel blij waren dat de schutting weg ging zodat ze bij de konijnen konden gaan kijken🤣 ik zo, nou het mag best een keer, maar dan maak ik wel een bakje groente klaar zodat ze er echt even van kunnen genieten.(kinderen en konijnen) Ze willen absoluut niet opgepakt worden of knuffelen. Daar gaan die van mij dood van. De buurvrouw keek me een beetje verbaasd aan met een glimlach.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .