Spring naar bijdragen

kusjoyce_x

Members
 • Aantal bijdragen

  36
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

12 Goed

Over kusjoyce_x

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Noord-Holland
 • Namen van de konijnen:
  Ivory, Sylvester, Eve, Oliver
 • Huisdieren
  Konijnen, Kippen, Paarden, Vissen, Postduiven, Hond

Recente profielbezoeken

378 profielweergaven
 1. Ik wil vandaag de hele dag klagen, zó niet mijn dag vandaag. Allereerst word ik onwijs chagrijnig over het feit dat ik geen woning kan vinden voor mezelf. Iedere dag kijken, reageren en gewoon helemaal niets grrr. Dan heb ik ook nog eens voor de derde dag oprij enorme spierpijn, waar ik echt niets van snap. (heb in de sportschool de zelfde oefeningen met zelfde gewichten gedaan als altijd) Mijn slaapkamer is een grote bende en ik heb (door de spierpijn) ook totaal geen zin om er iets aan te gaan doen.
 2. Ik zie vandaag pas voor het eerst dat dit topic bestaat haha.😅 Vorig jaar eind Oktober ben ik voor het eerst naar de sportschool geweest. De bedoeling was om minimaal 1x per week te gaan, om te kijken wat ik er van vond. Nu moet ik zeggen dat ik eigenlijk amper geweest ben... vooral tijdens de feestdagen vond ik die ene keer per week al te veel moeite en zat ik liever gezellig thuis. Omdat ik al maanden last had van vermoeidheid etc. heb ik begin vorige maand mijn bloed laten testen en bleek dat ik een groot te kort had aan foliumzuur en vitamine B12. Inmiddels heb ik de afgelopen 5 weken 10 B12 injecties gehad en heb ik ook foliumzuurtabletten geslikt. Ik heb nu een stuk meer energie, ben niet meer vermoeid en ben dan ook sinds begin vorige maand weer begonnen met sporten. Ik ga 2x in de week naar de sportschool voor fitness en loop 1x in de week hard buiten. De bedoeling is dat zodra het iets beter weer wordt (vooral langer licht) dat ik dan 3x in de week kan hardlopen naast het sporten in de sportschool + de overige dagen ga wandelen. Tot nu toe ben ik wel 4 kg afgevallen 🎉 Zelf zie ik nog niet heel veel verschil aan mijn lichaam, maar ik voel me wel een stuk prettiger. Ik moet er wel ook bij zeggen dat ik mijn eetpatroon heb veranderd hier voor en dat het niet alleen maar komt door het sporten. Voordat ik begon at ik iedere ochtend (op mijn werk) 2 warme broodjes. (keuze uit kaasbroodje/frikandelbroodje/saucijzenbroodje) In de middag hebben ze op mijn werk altijd een snack (frikandel/kroket/kaassouflé/etc.) Dit nam ik dan ook. In de avond at ik gewoon wat we hier thuis aten (ik woon nog bij mijn ouders) en dan rond een uur of half 9 ging ik op zoek naar chips/koek/etc. Overigens dronk ik ook de hele dag door frisdrank. Sinds begin januari drink ik alleen nog maar water. Op mijn werk eet ik in de ochtend nog steeds 2 broodjes, maar dan nu normale broodjes met iets van kaas/rookvlees o.i.d. In de middag eet ik een bakje met gemengd fruit en in de avond eet ik nog steeds wat mijn ouders hebben gekookt. Na het avondeten eet ik niets meer. De eerste 4 weken viel het me best wel tegen. Ik woog mezelf iedere week, maar ik viel helemaal niets af. Toen heb ik me even niet gewogen, totdat ik afgelopen week toch maar weer eens op de weegschaal ging staan en blij verrast werd. Ik heb geen concreet doel om een bepaald gewicht kwijt te raken, het gaat mij er vooral om dat als ik in de spiegel kijk, ik dan tevreden ben met mijn eigen lichaam.
 3. Mijn hond is gek op van die soort van latex achtige speeltjes waar een piepend geluid in zit. Ze is ook gek op mini voetballen, maar ik heb geen grote hond. (cairn terriër) Knuffels of speeltjes met vulling gaan hier heel snel kapot, dus die kopen we niet zo veel.
 4. kusjoyce_x

  Roken

  Ik weet niet of je nog steeds antwoorden nodig hebt, aangezien je topic al 3,5 week geleden hebt aangemaakt, maar wie weet kan ik je nog helpen: 1. Wat rook je (vapen, sigaren, sigaretten, waterpijp) Sigaretten (Menthol) en af en toe waterpijp 2. In het geval van vapen hoeveel nicotine? N.v.t. 3. Hoeveel rook je? Ongeveer tussen de 8 en 15 sigaretten per dag. (dit hangt o.a. af van of ik moet werken of niet.) Met uitgaan is het ook meer, ongeveer een pakje (20 st.) dan. Waterpijp alleen met warm weer als ik er zin in heb. 4. Bestel je het of koop je het in de winkel? Ik hoop het in winkels/supermarkten/tankstations 5. Hoelang rook je al? Iets langer dan 4 jaar 6. Hoe oud ben je? Ik ben 22 jaar. 7. Heb je al wel eens geprobeerd te stoppen? Zoja hoevaak en hoe ging dat? Zo nee zou je dat wel willen? Nee, ik heb nooit geprobeerd te stoppen en ben dit ook nog niet van plan. Als ik over een aantal jaar eens ga denken aan kinderen dan wil ik wel gaan stoppen, maar op dit moment is dat nog lang niet aan de orde.
 5. Ik ververs het water een keer per dag. In de zomer vaker en natuurlijk in de winter ook vaker als het vriest.
 6. Ja wat ga ik eten vandaag, goede vraag... Op een of andere manier hebben mijn ouders 4 verschillende blikken soep gekocht waarvan ik er niet een lust 😂 Denk dat het een Mexicaanse tortilla gaat worden. 👍
 7. kusjoyce_x

  Storm Ciara

  Ondanks dat ik vrij dicht aan de kust woon is de schade bij mij nog beperkt gebleven. Begin van de middag was wel het dak van een van mijn hokken afgewaaid, deze gelukkig er weer snel opgekregen en is daarna goed bestand gebleven tegen de wind. In mijn andere ren was het volledige hok op z'n kant gewaaid... Gelukkig zat er op het moment van omwaaien geen konijn in (die blijven gewoon buiten zitten in die wind, heel apart haha) Het hok is al vrij zwaar van zichzelf en had hem juist nog vastgeschroefd aan de houten, ingegraven palen van de ren, maar is gewoon met schroeven en al losgerukt van de paal. Zo zie je pas echt hoe sterk de wind kan zijn... Ook het leghok gedeelte van m'n kippenhok is losgerukt door de wind... Gelukkig alles op tijd kunnen herstellen voor het donker werd. M'n zusje had nog twee dikke takken op haar voorruit van de auto tijdens het rijden en er zijn wat dakpannen van onze schuur afgewaaid, maar meer schade hebben we (gelukkig) niet gehad.
 8. Ik heb hem ook gekocht gisteren. Echt een ongelooflijk drama om hem in elkaar te zetten. Hele middag mee bezig geweest met 3 man... Wat de kwaliteit betreft: het materiaal is niet heel erg stevig en ik zou hem zeker behandelen met iets van beits. Denk dat hij buiten niet heel erg lang meegaat, maar het is te proberen. (ga het zelf wel proberen) Het raam gedeelte ga ik nog plexiglas voor maken zodat het niet zo erg inwaait en het trappetje vind ik niet geschikt, dus die ga ik ook nog aanpassen.
 9. Heel erg bedankt voor de tips tot dusver! Wat betreft de ruimte: Ik heb al 1 tweetal zitten in een ren van 25m2, daarnaast nog een ren van 25m2 waar dan het 3-tal in zou moeten komen (als het dus lukt en anders voor een tweetal), maar mocht het niet lukken is daarnaast ook nog een ruimte waar ik nóg een ren van 25m2 zou kunnen maken voor het andere tweetal. Qua ruimte maak ik me geen zorgen.
 10. Kleine aanvulling op het verhaal m.b.t. de karakters (Voor zover ik het weet, ik heb ze nu +/- 1,5 maand) - De 2 voedsters zijn erg nieuwsgierig en aanhankelijk, 1 ervan vrij levendig. (niet perse druk, maar wel erg actief) en de ander ietsjes rustiger. - De gecastreerde ram is iets minder aanhankelijk, maar wel gewoon vriendelijk en vrij rustig. Qua formaat zijn ze alle 3 wel redelijk gelijk. * Foto even voor een beeld erbij, maar zegt natuurlijk weinig.
 11. kusjoyce_x

  3-tal creëren

  Hallo iedereen, De titel is misschien een beetje vreemd, maar ik zit met iets waarvan ik me afvraag of dit überhaupt mogelijk is. Ik heb 3 konijntjes overgenomen van mensen i.v.m. bepaalde omstandigheden van deze personen. Het gaat om 2 voedsters (alle 2 ongeveer 8 maanden) en 1 gecastreerde ram (1 jaar oud). Deze 3 konijnen hebben nog nooit bij elkaar gezeten. Ze zitten bij mij op het moment ook apart, maar hoe leuk zou het zijn voor ze als ze een 3-tal kunnen vormen. Normaal gesproken worden konijnen natuurlijk gekoppeld op karakter etc. dit is bij deze dus niet het geval, gezien ik ze niet meer kan uitkiezen. Nu mijn vraag: Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Is het überhaupt mogelijk? Ik zit er ook aan te denken om het anders eventueel bij een ervaren konijnenopvang te laten doen. Zelf heb ik wel al veel konijnen gehad, maar nog nooit gekoppeld. Eigenlijk heb ik konijnen altijd al in koppels overgenomen dus ik heb geen ervaring. Ik heb me wel al intensief ingelezen, maar ik zie verschillende methoden voorbij komen. Graag zie ik jullie tips tegemoet. * Mocht het niet lukken ga ik voor alle konijnen op zoek naar een geschikt maatje waarmee ze een tweetal kunnen vormen, maar een 3-tal heeft op dit moment wel mijn voorkeur.
 12. Ik gebruik alleen een laagje hennepvezel. Ze lopen eigenlijk toch alleen maar buiten door de ren en zitten bijna niet in het hok met dit weer.
 13. Ik deed het altijd in een laagje water, zodat het ook al een beetje los kon weken. Daarna kon je het er met de hand al vrij makkelijk los halen. Het haar leek wel te vervilten, maar ik kamde het haar daarna ook nog heel voorzichtig uit als ik het droog had gemaakt en dan leek het er weer normaal uit te zien. Je hebt ook een soort 'droogshampoo' zodat het niet met water hoeft en het is ook een soort anti klit, maar dat werkte eigenlijk helemaal niet goed bij mij dus dat zou ik niet aanraden.
 14. Ah zo. Ja sinds ik ze zo veel gras zie eten viel mij de plakkende ontlasting ook op. Ik denk ook dat een dierenarts bezoek wel een goed idee is, maar ik dacht misschien dat hier iemand dé oplossing heeft zodat ik niet het konijn hoef te 'vangen'.
 15. Ik ben er niet zeker van of het ineens meer dan normaal is, maar voor mijn gevoel lijkt het wel zo. Het gras groeit ook ontzettend snel door de regenval en de wat hogere temperaturen, dus ik dacht dat het misschien daar aan kon liggen qua eiwitten o.i.d. De vraag ''Of is de plakpoep iets wat al veel langer bestaand is?'' snap ik eerlijk gezegd niet precies hoe je die bedoelt. Aangezien ik aangeef dat mijn konijn sinds kort last heeft van plakkende ontlasting, dus niet al voor een veel langere tijd. Of is dit niet wat je bedoelde? Want dan begreep ik het verkeerd. Qua brokken krijgen ze evenveel als dat ze altijd al kregen en ook van het zelfde merk/soort. Ik houd 25 gram per kg lichaamsgewicht aan. Eerst kregen ze hierbij ook nog veel groenvoer, maar ik heb ook gelezen dat je dit beter niet meer/minder kunt geven als een konijn last heeft van plakkende ontlasting. Dus ik vind het vrij lastig om te bepalen of ik dit nu wel of niet nog moet geven. Extra toevoeging: de brokken eten ze wel van, maar soms is het bakje niet helemaal leeg de volgende dag.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .