Spring naar bijdragen

kusjoyce_x

Members
 • Aantal bijdragen

  49
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

14 Goed

Over kusjoyce_x

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Noord-Holland
 • Namen van de konijnen:
  Ivory, Sylvester, Eve, Oliver
 • Huisdieren
  Konijnen, Kippen, Paarden, Vissen, Postduiven, Hond

Recente profielbezoeken

437 profielweergaven
 1. Klopt inderdaad, eigenlijk was dit een noodoplossing. De panelen ren die ik wilde gebruiken bleef niet stevig staan op de stenen... Ik hoop dat ze binnenkort in hun definitieve verblijf kunnen, deze heeft geen kippengaas. Als ze nu ontsnappen kan het nog niet heel veel kwaad, doordat ze dan in de tuin opgesloten zitten, maar inderdaad qua roofdieren niet handig.
 2. Kleine update: volgens mij gaat het al best goed. Onderstaande video heb ik zojuist gemaakt. De neutrale ruimte is wel veranderd zoals je ziet. Ik had het met de webcam geprobeerd, maar deze wilde niet goed verbinden met de Wi-Fi omdat de neutrale ruimte te ver van het huis af was. We hebben het daarom afgelopen dinsdag verplaatst naar de tuin, waar ik ze vanuit huis door het raam in de gaten kon houden. Vanaf dat ze daar in zaten heb ik ze ook niet meer uit elkaar gehaald. (zoals ik dinsdag ook al liet weten)
 3. Ik heb vanavond pasta gegeten, maar was echt niet lekker helaas. Morgen hopelijk meer geluk...
 4. 7 maart, lijkt al zo lang geleden... Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan? (ik hoop dat deze niet al geweest is)
 5. kusjoyce_x

  Wie is...

  Eigenlijk vind ik dat ik hier zelf aan voldoe haha😂 .... is altijd behulpzaam
 6. Het verharen is in volle gang. Het grootste deel is al wel geweest, maar achteraan hangen nog wel wat losse plukken.
 7. Hi, bedankt voor de reacties. Ze zitten inderdaad weer samen en ik zal ze nu ook niet meer uit elkaar halen. Volgens mij ging het vandaag wel goed. Ik zag eigenlijk de zelfde dingen als gisteren en ze zitten nu weer wat te eten. Het zou leuk zijn als ik ze morgen gezellig samen zou aantreffen, maar daar mag ik natuurlijk niet van uit gaan haha.
 8. Ik ben zelf het volgende kwijt: De aanschaf van de konijnen Ik heb zelf mijn konijnen overgenomen van mensen die er vanaf wilde en/of er door omstandigheden niet meer voor konden zorgen, dus hier heb ik niets voor betaald. Dit gaat om 2 voedsters en twee gecastreerde rammen. Natuurlijk is dit niet bij iedereen het geval, de opvang bij ons in de buurt rekent €40,- per konijn. De verblijven Mijn vader heeft de konijnenhokken voor mij zelf gemaakt, dit heeft ongeveer €100 euro gekost voor het hok zelf en het gaas/de palen voor de ren er aan vast ongeveer €60,-. (het gaas heb ik overgenomen van iemand anders voor weinig) Dit is ook afhankelijk van hoe groot je de verblijven wilt maken, mijn rennen zijn 25 m2 per ren dus had ik relatief veel gaas nodig. Je kunt ook kant en klare konijnenhokken kopen, alleen moet je dan wel opletten dat de permanente leefruimte groot genoeg is. Dit is vaak niet het geval bij standaard konijnenhokken. Extra 'eenmalige' kosten - Reismanden €12,- p.s. - Drinkflesjes, voerbakjes, hooiruifjes, zandbakken, pvc tunnels, etc. +/- €150,- - EHBO doosje +/- €40,- Jaarlijkse kosten - Dierenarts consult €21,- - Jaarlijkse vaccinaties €38,90 (per konijn) Maandelijkse/wekelijkse kosten - Brokjes €16,99, ik koop altijd een zak van 20kg en ik voer hier 4 konijnen mee. Ik durf niet exact te zeggen hoe lang ik hier mee doe, maar met 2 konijnen gebruik je natuurlijk ook de helft minder, dus zou je hier wel een behoorlijke tijd mee kunnen doen. - Hooi +/- €10,- per week. (normaal hooi & kruidenhooi) - Groenten +/- €8,- per week. (afhankelijk van wat er o.a. in de aanbieding is bij de supermarkt) - Speeltjes etc. +/- €40,- per 3 maanden. (Ik vind het zelf leuk om af en toe wat nieuwe dingen aan te schaffen omdat het lijkt alsof ze op de oude speeltjes dan alweer uitgekeken zijn.) - Bodembedekking €15,- per maand (€11,- hennepvezel) & (€4,- stro) - Zand voor de zandbak €10,- per 3 maanden. De maandelijkse/wekelijkse kosten en de kosten voor drinkflesjes etc. zijn wel gebaseerd op 4 konijnen, dus voor 2 konijnen zou dit de helft zijn.
 9. Dank jullie wel voor de reacties! Ik had ze uit elkaar gehaald omdat ik had gelezen dat de ''niet meer uit elkaar halen'' methode iets was voor ervaren koppelaars en dat ben ik uiteraard niet. Maar dat zal ik dan nu niet meer doen. De webcam is een super idee, had ik zelf nog niet eens aan gedacht. Ik heb nu gewoon uren buiten gezeten o.a. in de regen haha 😅 Hoe werkt dit trouwens 's nachts? Zet je dan een wekker om te kijken of het nog goed gaat?
 10. kusjoyce_x

  Koppelen, gaat dit goed?

  Hi allemaal, Ik ben sinds gisteren begonnen met het koppelen van mijn voedster (+/- 1 jaar en 2 maanden oud) en gecastreerde ram. (+/- 1 jaar en 6 maanden oud) Allereerst heb ik natuurlijk gezorgd voor een neutrale ruimte. Aan het begin werd er veel achter elkaar aangerend. De ram gaat vooral achter de voedster aan en bijt in haar achterwerk. Later hield dit wel op en besteedde ze niet veel aandacht meer aan elkaar. De voedster zat vrij in elkaar gedoken en leek een beetje gestrest. De ram mocht af en toe wel in de buurt komen om wat te knagen aan haar oren. Vandaag heb ik ze weer opnieuw bij elkaar gezet in een neutrale ruimte. Het begon weer een beetje met achter elkaar aanrennen, weer de ram die achter de voedster aan gaat en een paar keer in het achterwerk beet. Vervolgens leek het allemaal wel weer rustig te gaan, de voedster zag er absoluut niet gestrest uit, ging ook een paar keer languit liggen en beide konijnen waren zichzelf aan het wassen en rustig aan het eten. Naarmate de tijd verstreek werd het wel weer wat onrustiger, de ram rende constant achter de voedster aan en deze rende alleen maar weg. De ram mocht vandaag ook niet te dicht in de buurt komen. (in vergelijking met de vorige dag, dat hij af en toe aan de oren van de voedster mocht knabbelen, dat was vandaag niet het geval) Morgen wil ik weer verder gaan, maar ik vraag me af of het tot nu toe de goede kant op gaat? Het was de bedoeling om al eerder te koppelen, maar ik wilde me eerst graag uitgebreid inlezen. Ook nu met de corona tijden vind ik het niet prettig om ze bijvoorbeeld weg te moeten brengen voor koppelvakantie, dus heb ik besloten om het zelf te doen. (voor het eerst) Omdat ik dus nog nooit zelf gekoppeld heb vraag ik me af of het zo wel goed gaat en of ik morgen verder kan gaan. Beide konijnen hebben nog niet op elkaar gereden, de ram is de enige die contact zoekt, de voedster doet dit nooit. Zodra de ram in de buurt komt rent de voedster weg, hij mag nooit te dichtbij komen. Ook stampt ze veel. Wel eten ze alle twee en ze wassen zichzelf ook in de zelfde ruimte.
 11. Mijn rennen zijn inderdaad niet echt roofdier-proof moet ik zeggen, het is inderdaad niet te doen. Met ook als bijkomend nadeel dat er (van de gemeente) niets gebouwd mag worden op de plek waar mijn konijnenrennen zijn gemaakt. (Qua dingen met dak etc.) Er zou een - heel groot - net overheen kunnen, maar dit helpt dan alleen voor roofvogels en niet voor andere roofdieren natuurlijk. Ik probeer zelf zo veel mogelijk schuilmogelijkheden etc. te creëren en moet zeggen dat ik tot nu toe (gelukkig!) nog nooit last heb gehad van roofdieren. Rondom de rennen staan ook overal paarden, misschien dat dat ze afschrikt 😂
 12. Mijn verblijven zijn 25m2 per koppel, dus ongeveer 12,5m2 per konijn. 🙂
 13. Ik wil vandaag de hele dag klagen, zó niet mijn dag vandaag. Allereerst word ik onwijs chagrijnig over het feit dat ik geen woning kan vinden voor mezelf. Iedere dag kijken, reageren en gewoon helemaal niets grrr. Dan heb ik ook nog eens voor de derde dag oprij enorme spierpijn, waar ik echt niets van snap. (heb in de sportschool de zelfde oefeningen met zelfde gewichten gedaan als altijd) Mijn slaapkamer is een grote bende en ik heb (door de spierpijn) ook totaal geen zin om er iets aan te gaan doen.
 14. Ik zie vandaag pas voor het eerst dat dit topic bestaat haha.😅 Vorig jaar eind Oktober ben ik voor het eerst naar de sportschool geweest. De bedoeling was om minimaal 1x per week te gaan, om te kijken wat ik er van vond. Nu moet ik zeggen dat ik eigenlijk amper geweest ben... vooral tijdens de feestdagen vond ik die ene keer per week al te veel moeite en zat ik liever gezellig thuis. Omdat ik al maanden last had van vermoeidheid etc. heb ik begin vorige maand mijn bloed laten testen en bleek dat ik een groot te kort had aan foliumzuur en vitamine B12. Inmiddels heb ik de afgelopen 5 weken 10 B12 injecties gehad en heb ik ook foliumzuurtabletten geslikt. Ik heb nu een stuk meer energie, ben niet meer vermoeid en ben dan ook sinds begin vorige maand weer begonnen met sporten. Ik ga 2x in de week naar de sportschool voor fitness en loop 1x in de week hard buiten. De bedoeling is dat zodra het iets beter weer wordt (vooral langer licht) dat ik dan 3x in de week kan hardlopen naast het sporten in de sportschool + de overige dagen ga wandelen. Tot nu toe ben ik wel 4 kg afgevallen 🎉 Zelf zie ik nog niet heel veel verschil aan mijn lichaam, maar ik voel me wel een stuk prettiger. Ik moet er wel ook bij zeggen dat ik mijn eetpatroon heb veranderd hier voor en dat het niet alleen maar komt door het sporten. Voordat ik begon at ik iedere ochtend (op mijn werk) 2 warme broodjes. (keuze uit kaasbroodje/frikandelbroodje/saucijzenbroodje) In de middag hebben ze op mijn werk altijd een snack (frikandel/kroket/kaassouflé/etc.) Dit nam ik dan ook. In de avond at ik gewoon wat we hier thuis aten (ik woon nog bij mijn ouders) en dan rond een uur of half 9 ging ik op zoek naar chips/koek/etc. Overigens dronk ik ook de hele dag door frisdrank. Sinds begin januari drink ik alleen nog maar water. Op mijn werk eet ik in de ochtend nog steeds 2 broodjes, maar dan nu normale broodjes met iets van kaas/rookvlees o.i.d. In de middag eet ik een bakje met gemengd fruit en in de avond eet ik nog steeds wat mijn ouders hebben gekookt. Na het avondeten eet ik niets meer. De eerste 4 weken viel het me best wel tegen. Ik woog mezelf iedere week, maar ik viel helemaal niets af. Toen heb ik me even niet gewogen, totdat ik afgelopen week toch maar weer eens op de weegschaal ging staan en blij verrast werd. Ik heb geen concreet doel om een bepaald gewicht kwijt te raken, het gaat mij er vooral om dat als ik in de spiegel kijk, ik dan tevreden ben met mijn eigen lichaam.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .