Ga naar inhoud

S&T

Members
  • Items

    93
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door S&T

  1. Hmm oke, er is op dit moment niks te zien aan het konijn zelf. Hij maakt alleen deze geluiden bij het eten. Hij wast zichzelf touwens niet overmatig veel. 

     

    Ik denk niet dat mijn dierenarts zoon kijkoperatie gaat doen (hij heeft daar wel apparatuur voor volgens mij) als Tommie verder geen klachten heeft... 

     

    Antibiotica proberen als try on error zie ik zelf niet zo zitten. Tommie heeft ooit weken fenbendazol gekregen voor wormen die maar niet weggingen. Daar heeft ie wel een trauma van gekregen van zoon spuitje steeds in zn bekje. 

  2. Een van mijn konijntjes (een mannetje van 4,5) maakt sinds een paar dagen piepende pruttelende geluiden als hij eet, zichzelf wast en soms ook als hij rondsnuffelt in het stro. Ik heb een geluidsopname van tijdens het brokjes eten toegevoegd. 

     

    Normaal doet hij dit nooit. Hij niest niet en heeft een droog neusje. Hij eet ook goed en is actief. Ik merk ook verder niks aan zijn gedrag. Als ie stil zit maakt hij geen geluid.

     

    De dierenarts zegt dat ik het nog even kan aankijken, maar ik maak me wel zorgen.. . Heeft iemand een idee waardoor dit zou kunnen komen? 

    Zou het kunnen dat hij het benauwd heeft als hij beweegt of zn kopje voorover buigt (als bij het pakken van brokje uit het bakje)? 

    20201223_080624_1.m4a

  3. Ik ben in januari overgestapt op science selective brokjes. 

    In het begin moesten ze even wennen maar na 2 weken aten ze de brokjes goed. 

    Nu ben ik in maart helaas 2 keer met Saartje naar de dierenarts gemoeten omdat ze last had van darmkoliek en nog 1 keer voor de inenting. 

    Sindsdien eet ze slechter brokjes. Ze komt wel enthousiast aangerend en eet er een paar (max. 5 a 10) maar daarna lijkt ze de interesse in de brokjes te verliezen. Dit was in het begin ook zo maar toen is dat na een paar weken over gegaan. Als ik haar dan uit de hand voer of een ander bakje geef neemt ze er nog een paar maar daarna heeft ze weer geen interesse. 

     

    Kan dit door stress komen van de dierenarts en weersveranderingen ofzo? 

    De dierenarts had ook haar tandjes gecontroleerd dus die zijn niet te lang. En ze eet ook goed hooi en groenten. 

  4. Hij is ongeveer 1 kilo en saartje 1,6 dus ze krijgen 55 gram brokjes. Onbeperkt hooi en witlof of sla. Ik heb daar niets aan veranderd. Vandaag hadden ze wel weinig hooi gegeten en zaten ze veel achter elkaar aan te rennen.  Misschien dat dat invloed heeft.  

    Ze hebben wel wormen gehad. Die zijn al meermaals teruggekomen/niet weggeweest maar na een nieuw medicijn (fenbendazol werkte blijkbaar niet goed genoeg),  heb ik ze al weer een paar weken niet gezien. 

    Volgens mij zijn het meestal blinde darmkeutels maar vandaag meer diarree achtig. 

    In november heeft hij dat ook gehad maar dat was waarschijnlijk naar aanleiding van fenbendazol (tegen de wormen) en stress.  

    Hij is niet te dik. Het lijkt wel alsof ie zichzelf minder goed schoonmaakt tussen zn achterpootjes en bij zn staartje. 

     

    Als hij een infectie of parasiet heeft, zou het dan vaker moeten voorkomen of steeds erger worden? 

  5. Mijn konijn heeft de laatste paar weken regelmatig, ongeveer 1 keer per week, ontlastig in zn vacht hangen. Soms een soort misvormde keutel maar vanavond was het helemaal zacht en stonk het ook erg. 

    Ik haal het weg met een doekje, maar dat vindt hij heel vervelend natuurlijk. Ik ben zelf vooral bang voor als het weer warmer wordt en er vliegen op af zullen komen.. 

    Waar kan dit aan liggen? 

  6. Tommie kreeg na 2 dagen kuur soort diarree. De DA heeft gezegd dat ik beter kan stoppen met fenbendazol, omdat zn darmpjes er dus slecht op reageren deze keer. Ze hebben nu stronghold spot on besteld. Heeft iemand hier ervaring mee? 

  7. Het gekke is dat ze nooit darmproblemen hebben gehad, maar ik wil ook zeker niet afwachten tot ze dat wel hebben. Altijd veel keutels, ook veel goede ronde en een enkele (vaak ook mooie ronde) harde keutels met zoon wit glazig wormpje er in. Ze zijn wel dood denk ik, ze lopen zeker niet... 

    Ik heb een keer microscopisch onderzoek laten doen en toen zag de DA dus een pinworm. Ik had namelijk eerst een ander wormenmiddel gekregen die daar niet tegen helpt. 

     

    Fenbendrops (fenbendazol) heeft dezelfde werkzame stof als panacur maar is wat vloeibaarder denk ik. Meer een drankje dan een pasta zoals ik op internet las over panacur. 

    Ik heb ooit 35 dagen gegeven, volgens de dierenarts kon het echt niet dat het dan niet aansloeg. De vorige keer 14 dagen gedaan en toen kwamen er ook wat meer wormen uit dan de keren er voor. Dus ik dacht even yes het werkt en ik ben er van af...  Niet dus. 

     

    Zou het kunnen dat ze dit gewoon een soort van chronisch hebben en ik telkens het weer een beetje rr onder moet krijgen? 

     

    Ik denk overigens ook dat ze het hebben vanuit de fokker waar ik ze heb gekocht. Daar stonden ze in een weiland. 

     

  8. Nee ik heb verder geen huisdieren. De konijnen zitten ook buiten (niet los in de tuin overigens). 

    De vorige keer was het een pinworm. 

    Ik heb de laatste tijd wel zo nu en dan blinde darmkeutels gezien die niet waren opgegeten en daar zaten ze niet in gek genoeg. In de gewone keutels nu dus wel

  9. Ik heb twee konijntjes van 2 jaar oud.  

    Ze hebben al 2 keer wormen gehad. Ik heb al meerdere keren een fenbendazol kuur gegeven van 28 dagen. 

    Ik was altijd de groenten.

    De DA heeft gezegd dat de wormen echt weg moeten zijn na 28 dagen. Dus zelf herbestemming kan eigenlijk niet..

     

    Kan het in het hooi of stro zitten? Of zijn er meer mensen die ervaring hebben met telkens terugkerende wormen en is het gewoon heel hardnekkig? 

  10. Ik heb bij de action insectengaas gekocht en een soort klitterband tape. Dat kun je op maat knippen op het hok plakken zodat je horren voor de open stukken hebt maar het nog wel 'doorwaait'. Dan komen er geen vliegen bij. Dat geeft mij heel veel rust. Daarnaast heb ik als student het geluk dat ik nu vakantie heb en ieder uur even bij ze kan kijken of alles nog goed gaat op deze warme dagen. 

  11. Toen ik tommie ging schoonmaken viel me ineens op dat er naast zijn geslacht twee soort spleetjes (de geurklieren)  zaten met in beide kanten een keutel. Het zat echt dieper in die spleetjes en niet in de vacht zelf. Kan dat of is dat vastgekoekte poep die je dus moet weghalen?? Het zat zo diep dat ik even dacht dat het misschien gewoon zn anus was.. . Is her überhaupt een probleem? 

  12. Ik heb overal horren op het hok tegen vliegen. Ik ga straks even proberen om het weg te halen.

     

    Het viel me ook op dat er heel veel kleine keutels liggen en tommie kwam ook niet aangerend voor de brokjes. Maar toen ik ze voor zn neus zetten at hij er wel van. Kan het dat hij door de medicijnen ook minder eetlust heeft? 

  13. Sinds gisteren geef ik de konijnen fenbendazol tegen wormen. Nu laten ze de blinde darm keutels liggen. Daar zag ik allemaal wormen in dus het werkt wel gelukkig. Maar nu blijf het ook in de vacht hangen. Dit zat heel dicht bij zn anus volgens mij, ik zag in ieder geval soort rozig kruisje waar het naast zat dus ik durf in die buurt niet te knippen uiteraard. Hoe kan ik dit het beste weghalen? En is het normaal dat ze veel keutels laten liggen? 

  14. 1 uur geleden zei Dollie:

    Heb je alleen fenbendazol geprobeerd? Afhankelijk van het soort worm kun je ook iverquantel (oraal) of stronghold (druppels in de nek) proberen. Iverquantel hoef je maar twee keer (met x aantal dagen er tussen, weet het niet uit m'n hoofd) te geven. 

    Het is een pinworm. Dus helaas helpen die andere twee medicijnen niet. Die had ik in eerste instantie namelijk ook gekregen van de dierenarts 

  15. In November heb ik ook een berichtje geplaatst over wormen die mijn konijnen nog steeds lijken te hebben na 35 dagen fenbendazol. 

    Nadat ik een keutel had gezien met vermoedelijk een worm er in, heb ik het goed in de gaten gehouden. Keutels waren schoon, goede vorm en textuur en ook vooral heel veel. Dus ik dacht/hoopte dat het toch over was. 

    Nu zag ik vandaag weer twee keutels waar een worm in zat (op de website van dierenkliniek wilhelminapark staan foto's, het ziet er precies hetzelfde uit). 

     

    Nu is tommie echt heel moeilijk met medicijnen. Hij vindt buiten brokjes en hooi niks echt lekker. Olvariet nam hij ook niet, geen een smaakje...  Hij rende zelfs weg toen hij er aan rook. 

    De vorige keer heb ik hem dus 35 dagen moeten optillen samen met mn vader. Maar ik vind dat zo zielig. Hij probeert zich steeds te verstoppen enzo :(. 

    Ook een handdoek werkte niet. 

     

    Dus ik ben nu erg in dubio wat ik moet doen aangezien het overgrote deel van de ontlasting er goed is en er geen tekenen zijn van een stille darm. Maar ik wil natuurlijk ook niet dat hij dat op den duur krijgt en misschien dood gaat... 

     

    Nog tips hoe ik dit het beste aan kan pakken? Zijn er manieren om een konijn op te tillen zonder dat ie helemaal panisch wordt? Op internet heb ik wel filmpjes bekeken hoe je een konijn moet optillen maar zo rustig als ze daar zijn is tommie nooit.. 

  16. Kan het zo zijn dat de konijnen hun keutels minder goed op eten door het warme weer? Dat ze moe zijn of zoiets.  Heb er afgelopen 2 dagen al een paar zien liggen. En gisteren zelfs aangekoekte poep uit de vacht moeten halen. Terwijl ik niets aan de voeding heb veranderd en ze extra waterbakje hebben met dit warme weer. 

  17. Is een snugglesafe heatpad te heet voor gezonde konijnen bij de - 10 graden die komend weekend voorspeld is?

    Ik heb er net een besteld zodat ik het in ieder geval in huis heb voor het geval dat ze het koud hebben. Maar ik wil natuurlijk niet dat ze het te heet hebben ipv koud... 

    Het hok staat in het schuurtje, dus tocht en vocht vrij maar het is er niet warmer dan buiten, hooguit 2 graden. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .