Ga naar inhoud

Pep

Members
  • Items

    54
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pep

  1. 3 uur geleden zei Rian:

    Jeetje hoe kan dat dan ineens? Heel veel sterkte!

    Ze zou aan de andere kant van het land worden geopereerd. Een kennis van mij werkt in deze regio en woont vlakbij de betreffende kliniek. Zo doende heb ik haar gevraagd of zij haar mee wilde nemen en naar de kliniek wilde brengen. Ik heb geen afscheid van haar genomen, omdat ik er van uit ging dat ze donderdags weer bij mij zou zijn. Ze viel af en toe om en kon dan moeilijk overeind komen. Mijn kennis heeft haar gisterochtend dood aangetroffen. Wij vermoeden dat ze is gevallen en niet meer overeind kon komen. Ze dronk bij mijn kennis ook minder goed, maar ze heeft komkommer gevoerd ter compensatie. 

     

    Het ergste vind ik nog dat ik geen afscheid heb kunnen nemen. Ze zat in haar vervoersmand aan haar hooi te knabbelen en zo doende heb ik haar een aai gegeven en in de auto gezet. Ze ligt nu in de vriezer en mijn kennis moet dinsdags drie uur met haar rijden. Dan wil ik haar niet meer zien. Wij weten ook nog niet wat we met haar lichaam aan moeten. De prijzen voor cremeren in deze regio zijn, naar mijn mening, belachelijk hoog. Ik heb ook geen tuin waar ik haar in kan begraven.

     

    Ik had haar beloofd dat ze nooit meer weg hoefde en dat ik voor haar zou zorgen tot haar dood. Die belofte heb ik niet waar kunnen maken en dat doet pijn. 

  2. Ik heb een dierenarts gevonden welke de operatie voor minder geld kan en wil uitvoeren. Dit is wel is waar aan de andere kant van het land. Ik word morgen gebeld over wat de totale kosten hiervan zullen zijn. De assistente gokte op een €250,00. Ik duim. 

  3. Bedankt voor de reacties. Mijn dierenarts vraagt €500,00 voor de operatie. Dan komen de nazorg kosten er nog bij. Ik kan dit als studente op kamers gewoon weg niet betalen. Ik heb dit jaar al zo’n €300,00 aan artskosten voor haar betaald. Maar wie ben ik om een leven te nemen van een dier dat nog laat zien dat ze wilt... 

  4. Bedankt voor de reacties. Het gaat om mijn andere konijn. Het konijn van het oor is alweer beter. Oor staat weer op. Ze dachten een beknelde zenuw met een tijdelijke verlamming als vervolg. Ik citeer: "Het gaat om haar linker achterpoot."

  5. Slik...

     

    Ik kom net van de arts waar foto's zijn gemaakt. Mijn konijn blijkt al een half jaar een infectie te hebben welke haar bot aantast. Mijn vorige dierenarts heeft dit destijds niet kunnen ontdekken. Sinds zaterdag liep ze mank. De optie is er om haar poot te laten amputeren. Ze is pas twee jaar. Het gaat om haar linker achterpoot. Ik heb bij dierenkliniek Wilhelminapark gezien dat het konijn hier nog mee kan lopen en zelfs springen. Ik word morgen gebeld door de arts welke de operatie gaat uitvoeren met de prijsindicatie. Ik ben zelf studente en ik heb het afgelopen jaar al een paar honderd euro voor haar neergelegd. Ik hoop dat ik het kan betalen. Daarnaast ben ik op zoek naar ervaringen en meer informatie over het gehele proces. Ik twijfel enorm wat te doen.

  6. 2 uur geleden zei Domino:

    het klopt toch niet dat je konijn z'n oor hangt? Waarom ga je er niet mee naar de dierenarts? Al is het maar voor de zekerheid.... 

     

    Ik heb al twee keer gevraagd of het topic op slot kan. Ik ga dan ook niet in op jouw reactie waarvan ik het antwoord al heb gegeven in mijn voorafgaande posts.

    • Verward 1
  7. Ik ben woensdag thuis gekomen en sindsdien draait zijn oog niet meer weg. Zijn oor hangt nog wel. Ik dacht ook aan EC, maar zijn evenwicht is verder in orde. Omdat hij eet en drinkt en zijn ontlasting normaal is, hebben wij besloten om niet meer naar de dierenarts te gaan. Toch bedankt voor de reacties. 

     

    Dit topic mag gesloten worden.

  8. Vrijdag ochtend hing het oor van mijn ram. In de avond kwamen we er achter dat hij zijn oor niet expres zo hield. Ook draaide zijn oog aan de kant van het hangende hoor steeds weg. Een naar beeld. Ik heb mijn vriendin welke dierenarts assistente is opgebeld. Zij dacht aan een virus of ontsteking. Ik heb mijn voedster in mijn kamer gehouden en de ram op de gang gezet. De kooien gereinigd. Hij heeft sinds gister ochtend niet meer gedronken. Wel eet hij zijn hooi en krijgt hij dagelijks groen voer met vocht er in. Hij is actief en zijn evenwicht is in orde. Ook heeft hij een goed lichaamsgewicht. 

    We kunnen donderdags bij de dierenarts terecht. Hebben jullie tips of advies voor in de tussen tijd? 

  9. Ik heb een tijd terug een voedster overgenomen. Ze werd steeds dikker en twee maanden geleden beviel ze dan ook. De eerste week heeft ze één van de jongen uit het nest gegooid waarna het overleden is. Vorige week waren de jongen negen weken en zijn er twee naar hun nieuwe huis gegaan. Morgen zou er iemand komen kijken voor de laatste. Hij zat in een kooi van één meter twintig bij zeventig met zijn vader waarbij hij al weken samen zat. Om 13:00 langs de kooi gelopen welke in de gang staat waar ik ze samen aan het hooi zag knabbelen. Nog geen uur later vraagt mijn huisgenoot of het normaal is dat mijn konijn op zijn zij ligt. Ik ben gaan kijken en ik heb het jong dood aangetroffen... Hij was al groot en at en dronk voldoende en had normale ontlasting. Ik zat op drie meter afstand en heb niets gehoord dat duidt op een worsteling en het jong heeft geen wonden. 

    Wat ben ik hier ziek van. Het was al zo'n ontzettend lief en dapper dier. Weet iemand hoe dit heeft kunnen gebeuren?

  10. 15 minuten geleden zei Lienappelsien:

    Wat naar. Hopelijk knapt ze weer op met de medicijnen. Wel raar dat het steeds aan andere poten is.

     

    Ik lees in een ander topic dat je een ander baasje voor ze zoekt? 

    Haar voorpoot bleek zoals ik al vermoedde irritatie van haar nagel te zijn. 

     

    Ik zoek inderdaad een nieuw tehuis voor beide. 

  11. De dierenarts heeft haar poot geschoren en het was zwart van de kneuzingen. Het kan zowel trauma als een ontsteking zijn. Ik heb twee kuren mee gekregen welke ik tien dagen moet toedienen. Als ze na de kuur nog pijn vertoond wordt er een röntgenfoto gemaakt. Helaas dezelfde conclusie als de vorige keer en het is weer afwachten.

  12. Ik ben een jaar geleden met hetzelfde konijn naar de dierenarts geweest. Zij ontlaste haar achterpoot toen, het gaat nu om haar voorpoot. Ik ben in twee maanden tijd drie keer langs geweest. Alle keren heb ik een pijnstiller en ontstekingsremmer meegekregen. Ik was €160,00 lichter. Ze lag de hele dag in haar kooi. Wanneer de kuur af was begon ze weer met hinken of slepen. De dierenarts gaf aan dat konijnen verstijven bij pijn. Hij heeft haar poot bekeken en gevoeld en kon niets vinden. Hij zei zelfs nog dat als de poot gebroken was hij hier niets aan kon doen vanwege de sterke heup en ik moest afwachten of het zou helen of niet. Na een aantal weken ging mijn konijn vanzelf weer normaal lopen.

     

    Een vriendin van mij is dierenartsassistente. Zij heeft de poot gezien toen ik dacht dat het ontstoken was en toen de roodheid en zwelling was afgenomen. Ook zij gaf aan dat ik mij geen zorgen hoefde te maken en dat ze haar poot waarschijnlijk nog ontlast vanuit gewoonte en irritatie. 

     

    Omdat de dierenarts de vorige keer niets kon betekenen en mijn vriendin die dierenartsassistente is ook al aangeeft dat het geen nut heeft om een afspraak te maken, ben ik niet geweest. Dat wil niet zeggen dat ik me geen zorgen maak en dat ik het beste voor mijn dieren over heb, maar ik leef van een bijstandsuitkering en ik heb geen geld om bij elke wissewasje een hoop geld te betalen terwijl mijn dier hiermee ook niet wordt geholpen.

     

    Ik hoop dat jullie het zo wat beter begrijpen.

  13. Mijn konijn houdt al een maand haar poot omhoog. Onder één van haar nagels zat viezigheid wat ik heb verwijderd. Aan het begin van haar nagel zat opgedroogd bloed en het leek ontstoken. Ik heb het schoongemaakt en aangekeken. Ik zag de laatste dagen dat ze haar poot weer omhoog hield en ik heb net gekeken maar de roodheid en zwelling is verdwenen. Ook zie ik geen wond. Wel zijn er krassen aan het begin van haar nagel te zien wat ik niet bij haar andere nagels zie.  Het lijkt alsof haar nagel vast heeft gezeten of is verbogen op een of andere manier. Mijn vraag is wat ik hieraan kan doen? 

  14. 8 uur geleden zei Evee:

    Het meest handige is om een rondje te bellen naar dierenartsen in de omgeving. Dan kun je gelijk vragen hoeveel konijnen ze castreren, of er iemand echt konijnen als specialisme heeft en wat de kosten zijn.

     

    In dit topic staan dierenartsen die onze forumgebruikers konijnkundig vinden:

     

     

     

     

    Bedankt voor de tip! 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .