Ga naar inhoud

Taco_konijn

Members
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Taco_konijn

  1. Taco heeft inmiddels al heel lang niet meer gebeten. Hij heeft e. cuniculi gehad, kon tweede kerstdag opeens zijn achterpoten niet meer gebruiken. Inmiddels behandeld en volledig hersteld. Sindsdien nooit meer gebeten. We denken dat hij zich misschien al veel langer niet goed heeft gevoeld en dat dit de reden voor het bijten is geweest.

  2. Bedankt voor je reactie! Hij heeft me inderdaad ook eens per ongeluk met eten in mijn hand gebeten, kan gebeuren.

    Maar de momenten die ik benoem zijn inderdaad anders. Ik heb ook het idee dat hij zich soms opeens bedreigt voelt door mijn handen, heb geen idee waardoor. Kan me echt niets herinneren..

     

    Ik laat hem nu inderdaad steeds naar mij toekomen, hopelijk wordt het dan beter. Het gekke is dat hij zich ook met plezier laat aaien door me (knarsetanden en in slaap vallen als ik hem aai) en zich zelfs zonder problemen op laat pakken.

     

    Het onvoorspelbare vind ik lastig, als ik zou weten waar de oorzaak ligt kan ik er mee omgaan. Gelukkig heeft hij die kinderen die op bezoek komen nooit iets aangedaan, maar dat is wel mijn angst omdat ik het niet kan peilen.

  3. Hoi konijnenvrienden.

     

    Ik kan jullie hulp goed gebruiken. We hebben 2 konijntjes, Taco(ex-ram) van 9 maanden en Nijn(voedster) van 6 maanden. Koppelen ging super goed en ze waren na 2 dagen onafscheidelijk.

     

    Taco is vanaf het begin al een heel aanhankelijk konijn geweest. De konijnen mogen als we thuis zijn vrij door de woonkamer en als we weg zijn hebben ze een ruime ren in woonkamer. Het probleem is dat Taco af en toe bijt en echt tot bloedens toe. Hij springt uit het niets op je hand af terwijl je hem 5 minuten daarvoor nog ondersteboven kon houden (bij wijze van).

     

    Ik heb het idee dat het met territorium te maken heeft. Hij heeft me een keer bij de toiletbak gebeten, op de bank en toen ik een steunzool waar hij aan knaagde weg wilde pakken.

    Probleem is dat onze woonkamer zijn territorium lijkt te worden. 

     

    Ik heb al op internet gezocht en daar lees je vooral castreren, grote leefomgeving en een vriendinnetje. Alle dingen die Taco al heeft. 

     

    Iemand ervaring hoe dit aan te pakken? Alle tips zijn welkom!

  4. @Mississippi

    Wat leuk om te horen! Hij is inderdaad ook fanatiek in ons wassen, likt wat af. Vooral als we thuis komen van n dag werken. Dan neemt ie uitgebreid de tijd om ons te begroeten met likjes. Hij doet het inderdaad ook vooral bij kleren die wij gedragen hebben, niet bij schone was. Dus ik had al een vermoeden dat het iets met geur te maken heeft.

     

    @Bunnybabys Taco is van half januari, nog vrij jong dus. Ik hoop stiekem dat hij het blijft doen, ziet er heel schattig uit!

    • Vind ik leuk 1
  5. Hoi allemaal,

     

    Sinds een tijdje hebben we iets nieuws ontdekt bij Taco: hij sabbelt op onze kleren. 

    In eerste instantie corrigeerde we hem, omdat we dachten dat ie ging knagen. Inmiddels weten we dat hij de kleren alleen door zijn mond haalt en niks kapot maakt. Hij doet het met shirtjes/vestjes die we in huis hebben rondslingeren. 

    We hebben er helemaal geen last van, maar zijn nieuwsgierig of iemand weet waarom hij het doet? Is het omdat onze geur eraan zit? Heeft het iets met tandjes te maken?

     

    Ben erg nieuwsgierig of jullie bunnies het ook doen!

  6. @KnabbelBabbel26

     

    Ik had geen mailtje gehad dat je gereageerd had en al lang niet meer ingelogd op het forum! 

     

    Taco heeft het goed gedaan! De eerste dagen kwam hij niet meer bij me op de bank om te knuffelen. Gelukkig deed hij dit na een week wel weer en nu knuffelt hij volop!

     

    Hij is nog liever dan hij al was. Zelfs met dit warme weer nu komt hij nog naar je toe voor knuffels en rent hij nog achter je aan.

  7. Hoe is het gegaan? Mijn rammetje is vrijdag ook gecastreerd, die doet het super. 

    Goede pijnstilling meegekregen, wanneer die uit begint te werken merk ik wel dat ie suffig wordt.

     

    Hij eet goed, keutelt(kleine keutels) en vanmiddag heb ik hem met zijn medicatiespuit voor de zekerheid ook nog extra water gegeven. Ik vond het reuze spannend, maar het valt me nu reuze mee!

     

    Herstellen en dan op naar een vriendinnetje ❤️❤️

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .