Spring naar bijdragen

Taco_konijn

Members
  • Aantal bijdragen

    21
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Taco_konijn geplaatst

  1. Dat van naaldhout waren we ook tegengekomen.. maar nu komt de volgende discussie.. Van welk hout zijn de kattenbakkorrels gemaakt? Gek genoeg staat het niet op de verpakking en ook op internet kan ik het bij productgegevens nergens vinden. Er staat dat het gemaakt is van 100% samengeperst hout. Op internet heb ik gelezen dat je bruine pellets hebt voor de haard en witte pellets. De bruine zijn veelal van loofbomen en de witte van naaldbomen. De kattenbakkorrels hebben dezelfde ‘witte’ kleur als de naaldhoutpellets, niet zoals de donkere loofhout. Ik heb dus het vermoeden dat de kattenbakvulling, die volgens de verpakking, ‘ook geschikt is voor konijn’ van naaldhout is gemaakt. We hebben de producent een mailtje gestuurd, ben benieuwd!
  2. Hoi allemaal, Al behoorlijke tijd gebruiken wij, net als velen van jullie, houtkorrels in de plasbakken van onze konijnen. We kopen altijd het intratuin huismerk kattenbakvulling geperste houtkorrel. Nu waren we gisteren bij de plaatselijke welkoop en mijn oog viel op houtkorrels.. Naar mijn idee exact dezelfde houtkorrels als waar onze konijntjes op plassen maar ze heten ‘pellets’ en worden verkocht als brandhout. Op de zak staat dat het 100% hout is en het is fors goedkoper dan de houtkorrels die we nu gebruiken. Doordat het 100% hout en milieuvriendelijk is denken wij dat het best als kattenbakvulling gebruikt kan worden maar zijn benieuwd of anderen het al gebruiken en dus ervaring hebben. hierbij een linkje: https://www.welkoop.nl/winkel/tuin/genieten-in-de-tuin/kachels-terrasverwarmers/kachels/pelfin-premium-quality-pellets-100-naaldhout-12-5kg_1302352
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .