Ga naar inhoud

Konijnen Konnies

Members
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Konijnen Konnies

  1. Hoii, ik heb een miss wat ingewikkelde vraag, maar. Ik heb foto’s van mijn Nijntje in de sneeuw gemaakt, daar komt hij op me afrennen. Maar hij springt in het begin best hoog en dan schudt hij met zijn hoofdje. In ken de binky, maar volgens mij is dit geen binky, wel gwn blij denk ik. Maar ik weet het niet zeker. Weten jullie het? 

     

     

    E7EA990F-0B9E-4B2F-B13A-FCE4620AA429.jpeg

  2. Hoii, ik wil voor mijn konijnen wilgentakken hebben, alleen weet ik niet of die het beste kan kopen (en waar dan) of ik die uit de natuur kan halen. Ik twijfel of ik ze uit de natuur kan halen, omdat er natuurlijk het VHD (RHD2) virus is, en op elk simpel plantje kan dat virus zitten. Wat lijkt jullie het beste idee?

  3. Op 22-6-2017 at 08:41 zei Evee:

    Ehh... volgens mij zijn er ook genoeg problemen met de luchtwegen waarbij je alleen snot ziet, en geen pus. Pus zou wijzen op een ontsteking/abces en er zijn meer oorzaken van luchtwegproblemen. Misschien toch nog eens een andere (konijnkundige) dierenarts bellen en langsgaan. Als je gevoel zegt dat ze veel niesen en dat niet goed zit, is mijn ervaring dat er 99 van de 100 keer dan ook echt iets mis is. Ik zou je niet zomaar af laten schepen.

     

    Op 21-6-2017 at 18:18 zei Bunnybabys:

    Ik hoop dat je inmiddels de dierenarts hebt gebeld? Zeker als beide konijntjes niezen, vrees ik dat ze misschien iets besmettelijks onder de leden kunnen hebben. Ik heb een konijntje verloren aan longontsteking, ondanks dat ze nauwelijks een nat neusje had. 

     

    Op 21-6-2017 at 09:00 zei Roswita:

    Ons konijn niest ook al een paar dagen nu en het heeft geregeld een natte neus. Het heeft recentelijk veel stress gehad van een poging tot koppelen. Maar daarbij heeft het zich ook bovenop de neus bezeerd gehad: er zat een bult. Daar is nu niets meer van te zien, maar wel het niezen. Hier lees ik wat over oorzaken en behandeling https://dierenziekenhuizen.nl/overige-dieren/mijn-konijn-niest/

     

    Op 20-6-2017 at 18:07 zei Konijnenliefhebber1993:

    Mijn konijn niest ook, maar bij mijn konijn konden ze ook niks vinden, (zal hooi kunnen zijn.
    Bodembedekking lijkt me bij mij niet kunnen, ze zitten op strokorrels?

     

    Op 20-6-2017 at 12:56 zei Deeskuh88:

    Gewoon wat niezen bij een konijn bestaat niet, bijv een verkoudheid zoals wij die krijgen. Ze kunnen niezen door stof, maar daar helpt geen antibiotica tegen. Er is ook geen (goede) dierenarts die je daar antibiotica voor meegeeft. Over het algemeen is er bij aanhoudend niezende konijnen wel echt iets aan de hand. Wat dan vaak wordt gedaan is wat uitvloeiing op kweek zetten om te bepalen welke bacterie het veroorzaakt, waarna de juiste antibiotica gekozen kan worden. 

     

    Op 17-6-2017 at 23:45 zei Doeshi:

    Mijn konijn heeft dit helaas ook, meerdere kuren gehad maar is helaas niet echt iets aan te doen. Als het weer extreem verergert in de winter dan gaan we nog wel weer eens langs, voor een kuurtje. Het kan natuurlijk ook gewoon wat niezen zijn en dan zal wat antibiotica zeker helpen, suc6!

     

    Hoii, ik ben al naar de dierenarts geweest maar was vergeten update te mededelen. Maar ze zijn kern gezond! SUPER BLIJ!!!! Hij zij als er verder geen pus uit het neusje komt is het goed, (dat komt ook niet) maar het komt waarschijnlijk door de hitte die het stro droger maakt ofzo zei hij... we gaan dus een aantal keer per week het hok en ren schoonmaken 

     
     
  4. Hoii, ik ben al naar de dierenarts geweest maar was vergeten update te mededelen. Maar ze zijn kern gezond! SUPER BLIJ!!!! Hij zij als er verder geen pus uit het neusje komt is het goed, (dat komt ook niet) maar het komt waarschijnlijk door de hitte die het stro droger maakt ofzo zei hij... we gaan dus een aantal keer per week het hok en ren schoonmaken 

  5. Hoii, ik wil graag wat mededelen over mijn konijnen. Mijn konijnen niezen al een weekje best vaak, volgens mij hoord dit niet Enja... ik maak me zorgen. Ik ga dan ook met ze naar de dierenarts. Ik lees vaak dat konijnen dan (lichte) antibiotica krijgen. Ik vind het eeg sneu voor ze, maarja... gezi sheik staat voorop!

  6. Hoii, mijn konijntje deed laatst een bunnyflop, maar een paar seconde daarna begon hij een soort schokjes te maken. Ik dacht meteen aan dromen. Ik heb wat op internet gezocht en het komt er redelijk dicht bij in de buurt. Maar ik weet niet zeker of dit ook echt dromen is (ik denk van wel). Ik heb het gefilmd. Zouden jullie dat kunnen bekijken en weten jullie ook of het echt dromen is? Alvast bedankt:)

     

    Linkje naar video:

     

     

     

  7. Hoii allemaal, ik heb snel advies nodig! Een van mijn konijnen doet veel rustiger en wilt geen eten meer aannemen terwijl hij normaal als eerste bij het eten is. Wat moet ik doen? Hij wast zich verder nog wel en loopt een beetje maar voor de rest vooral stil zitten. (Ps. Ze zitten in plaats van binnen buiten)

  8. Hoii:-) Ik geef mijn konijnen al hun hele leven (2,5 jaar) water uit een flesje. De een vind het goed, maar de ander wat minder volgens mij. Als hij uit een flesjes drinkt bijt hij er als het ware in, ik heb hem uit een bakje laten drinken en dat vond hij veel fijner. Wat moet ik nu doen? Uit een flesje laten drinken of bakje. Oja... en nog een vraagje:p Mijn konijnen wonen buiten maar ik haal ze ook vaak naar binnen om lekker met ze te spelen, maar sinds vandaag maakt de een rare geluidjes (soort borrelgeluidjes) meestal is dit met het drinken. Verder is ze heel actief. Iemand een idee wat het is? 

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .