Spring naar bijdragen

nimbustweeduizend

Members
 • Aantal bijdragen

  35
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

16 Goed

1 Volger

Over nimbustweeduizend

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Nee, die had haar wel gecontroleerd na de castratie en die zei dat het er allemaal heel goed uit zag. Dus ik ging er een beetje van uit dat dit er dan bij hoort. Alleen nu er plukjes vacht uitvallen wil ik toch graag zeker weten of het goed is. Wil niet dat ze er last van heeft ofzo of dat het iets is dat erger wordt. Ik ga toch maar even contact opnemen vandaag voor de zekerheid. Bedankt!
 2. Op de rand waar ze ‘t weggeschoren hebben zitten van die korstjes..
 3. In de ren gevonden. Ik heb net nog even goed gekeken maar op dat ene plekje na zie ik niets bijzonders. Haar vacht is gewoon mooi glanzend en glad, geen uitvallende plukken en geen schilfers. Deze site had ik gevonden: http://www.knagers.net/rui.htm En dat plukje vacht lijkt er wel iets op... misschien dat dat het is dan?
 4. Hallo, daar ben ik weer. Ik kan online niet zo goed vinden wat het is, dus ik dacht dat ik het voor de zekerheid hier even. Raag. Bibi verliest de laatste anderhalve week kleine plukjes haar. Niet zo heel erg veel gelukkig, vier plukjes ofzo. Aan de vacht en oren kan ik niets zien, behalve aan de rand bij haar poot. Maar dit is dicht op de plek waar ze ook geschoren hebben (castratie). Daar zitten een paar schilfertjes. Dus ik weet niet of het daar bij hoort. Zo ziet het eruit: Via google zag ik ook een foto van een konijn dat in de rui was, dat leek er ook wel iets op. Maar ik wil het graag zeker weten, heb dit nog niet eerder bij haar gezien. Verder is ze gewoon helemaal goed en vrolijk te pas. Rent, springt, ligt lekker languit, graaft, eet en drinkt goed!
 5. Ja, het gaat nu goed! Er is een topic in gezondheid erover, maar ze eet weer en ze is weer actief.
 6. Vandaag gaat ‘t weer een stukje beter! Morgen controle bij de dierenarts, maar ga er vanuit dat alles goed is. Het wondje ziet er mooi en rustig uit! Ze heeft vandaag in d’r kooi gepiest, niet in het toilet maar gewoon in de bak. Om er vervolgens in te gaan liggen 🤭🤷🏼‍♀️
 7. De thee vind ze geloof ik niet lekker, ze heeft er niets van gehad. Ook uit een normaal waterbakje drinkt ze niet en uit de fles niet. Wel heeft ze een takje peterselie, een takje selderij en drie blaadjes witlof op vandaag (daar zit ook vocht in natuurlijk). Ook begint ze rustig weer aan haar hooi. Echt zo grappig, ze heeft ‘t hooi gewoon voor zich staan maar toch vind ze het leuker(?) om op twee poten te gaan staan en het hooi uit het balletje te trekken dat aan het dak van de kooi hangt. Dat is wel een goed teken denk ik! Ben echt blij dat ze zich beter lijkt te voelen!
 8. De thee is nu aan het afkoelen, ben benieuwd of ze het wat vind. Ze heeft vanmiddag nog een takje selderij gegeten en een blaadje witlof. En één biks korrel, maar dat was denk ik meer uit frustratie omdat ik het haar voor haar neus hield. 😂 Ze is wel nog heel erg duf de hele tijd, maar het heeft inderdaad hersteltijd nodig. Het is denk ik ook meer dat ik het moeilijk vind om haar zo te zien. De medicatie vind ze verschrikkelijk. Die Cisaral (ofzo?) vind ze minder erg, die ruiken iets zoeter. Die pijnstiller vind ze echt verschrikkelijk. Eventjes uitzitten/doorbijten en dan kan ze weer lekker rondhupsen en rennen en springen!
 9. Bedankt voor het verplaatsen en voor de tips! Ze heeft nog niet veel gegeten, maar vanmorgen wel een takje peterselie en een paar hapjes witlof. Moet ik nu ook stoppen met dwangvoeren? Ze drinkt niet, niet uit ‘t schaaltje en niet uit de fles. Ze heeft wel iets geplast vannacht en ook een beetje gekeuteld. De keuteltjes zijn heel klein, maar ik las dat dat kan na zo’n ingreep. Ook vond ik twee trosjes blindedarmkeuteltjes. Na de medicatie was ze even best druk. Ze was flink met de bodembedekking bezig (graven en wegdrukken) en daarna stond ze wel een tijdje op twee pootjes te snuffelen. Nu ligt ze alweer een tijdje plat, ze zal ook wel moe zijn. Hoe lang duurt het voor klachten als knorren en boos zijn/aanvallen weg zijn? Als het al weggaat bedoel ik, kan tot 4 weken duren toch?
 10. Bedankt! Ik vind het maar lastig. Ze zit passief in een hoekje en heeft uit zichzelf niet gegeten vandaag, dus we hebben haar weet dwangvoeding moeten doen (met heel veel moeite). Maargoed, het is natuurlijk niet niks, zo’n ingreep en de narcose.
 11. Ik vond het ook best prijzig overigens, €188. Maar goed, dat heb ik wel over voor haar.
 12. Pfff, wat een drama. De ingreep is prima verlopen, geen complicaties. Echter eet Bibi sinds de ingreep niet en drinkt ze bijna niets (paar likjes water). Dus gisterenavond dwangvoer gedaan, dit ging redelijk, niet gemakkelijk maar ze was nog wat suf. Vanmorgen had ze nog steeds niet gegeten (wel 6 keutels), dus weer dwangvoeding en haar medicatie. Ze werd helemaal gek? Koppie weg trekken, vluchten van de ene kant van de kooi naar de andere, ze probeerde er zelfs uit te springen. Toen kwam er iemand langs die geholpen heeft, haar strak in een handdoek gebonden en ook toen ging het moeizaam. Gelukkig heeft ze alles binnengekregen, voeding en medicatie. Verder is ze nog heel passief. Ze zit eigenlijk alleen maar een beetje in een hoekje. Ik lees verschillende verhalen op internet, over dat ze een paar uur na de narcose weer gewoon moeten eten enzo. Maar ook soms dat ze 1-3 dagen heel moeizaam gaan. Wat klopt? We blijven natuurlijk dwangvoeren zolang ze niet eet, maar het is zo zielig haar zo te zien. Ze reageert overigens wel gewoon op geluiden, met name als ik haar roep. Ook is ze al wel bezig met zichzelf te wassen (ze is echt smerig, wat doen ze met dat kleintje 😂😭).
 13. Bedankt Evee, voor je uitleg. We hadden opzich wel voorzichtig geprobeerd, op “neutraal terrein” enzo. Maar Bibi wordt een beetje hysterisch als een ander konijn in haar buurt komt, dan lijkt ze net een gans. Gaat ze blazen, knorren, piepen, met voorpootjes krabben en als het konijn niet gauw weg gaat dan duikt ze erop. Misschien dat het straks inderdaad beter gaat. Verder is ze zo’n lief en vrolijk konijn, met d’r maffe binky’s. Heerlijk ook dat ik in dit nieuwe huis niets hoef af te bakenen met een ren, ze mag gewoon door het hele huis lopen. Poepen en plassen doet ze netjes op haar toilet. Echt fijn! Wel spannend hoor! Net haar “lunchpakketje” klaargemaakt en “koffertje” voor de dierenarts. Hopelijk gaat het allemaal goed.
 14. Bedankt allemaal! We hebben haar al bij andere konijntjes gehad maar dat ging niet zo goed, wie weet straks wel...😁😁
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .