Ga naar inhoud

3 little couples

Members
  • Items

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door 3 little couples

  1. @Evee Bedankt voor je reactie! Het is zo dat ze nu ook al gewend zijn aan graanvrije brokken (supreme science selective graanvrij). Wel granen gaan voeren ben ik huiverig voor omdat ik bang ben dat May dan ook dikker gaat worden. Ik probeer Tula wel extra te voeren maar dat gaat lastig omdat zij en stuk jonger is en super snel eet :). Daarnaast is May een goede hooi eter en Tula minder, hij is wel gek op de Rosewood hooi koekjes. En omdat JR farm grainless one blokken daar qua vorm op lijken is het mogelijk fijn voor hem. 

  2. Ik heb een vraagje over het product JR farm grainless one. Het is namelijk zo dat één van mijn konijnen moet aankomen. Hij krijgt beperkt brokjes omdat hij samen woont met zijn vriendinnetje en voor haar is het geen goed idee om aan te komen. Ik geef hem naast zijn hooi, groente en brokjes ook 2 a 3 keer per dag een spuitje met critical care (eet hij zelf uit de spuit graag op). Nu dacht ik, is het qua voedingswaarden een goed idee om standaard ook een blok van JR farm grainless one in het hun verblijf te leggen? Ik ben daar een beetje onzeker over omdat ik zag dat het product niet op de webshop wordt verkocht. Is het een gezond extraatje waar Tula hopelijk wat extra van aan kan komen zonder dat May te dik wordt? 

  3. Je kunt hazelaar laten groeien als een struik, wilg ook. Die 2 kunnen wel groot worden maar door snoeien (waar de konijnen vast mee willen helpen 😄 kunnen ze struikachtig blijven.) En braam of frambozen struik zou kunnen. Zonnehoed is geen struik maar kan ook best groot worden en heeft mooie bloemen. 

  4. Dat is goed advies @WOKKY , het is is alleen al zo dat Nanny aardig wat groente eet (in inderdaad ook niet tot bijna nooit drinkt). Ik heb 4 konijnen (2x een koppel) en voor zover ik weet heeft alleen Nanny last van stenen (technisch gezien weet ik dat natuurlijk niet 100% zeker, maar zij had pijnklachten en daarom is er een röntgenfoto gemaakt). Ik gaf wel elke dag gedroogde kruiden om het hooi eten te stimuleren en ook omdat ze geen brokjes eten (ze krijgen 2 brokjes per dag als snoepje). Nanny is 7 jaar oud dus misschien is het iets erfelijks dat zich nu uit nu ze wat ouder wordt? Ik geef haar nu naast de Metacam ook 2x per dag een spuitje met water voor de zekerheid zodat ze hopelijk meer gaat plassen. 

  5. Mijn konijn Nanny heeft steentjes in haar ureter. Ze krijgt nu Metacam tegen de pijn maar verder is er niets aan te doen omdat het niet te opereren is. Nu ben ik kritisch aan het kijken naar haar voeding en of ik daar wat aan kan veranderen. Ik vroeg me af of iemand misschien weet of de matjes, manden en tunnels gemaakt van waterhyacint veel calcium bevatten? Want ze knaagt graag aan die spullen en eet daarbij ook hele stukken op. 

  6. @Boefje Nee ze eten dus bijna geen biks. Ze krijgen veel groente inderdaad en ook elke dag een beetje gedroogde kruiden. Het paardenhooi wat ik gebruik is gewoon een baal hooi (hooi van de boer zeg maar) waarvan de kwaliteit de laatste jaren (waarschijnlijk door de droogte?) van achteruit is gegaan. Omdat mijn konijnen dus bijna geen biks eten is het extra belangrijk dat ik veel afwisselende verschillende hooi soorten aanbied. En het liefst dat ze er dan ook echt graag van willen eten 😊

  7. @Marjoleink Aan de biks kan het niet liggen. Ze krijgen per konijn per dag maar 4 biksjes, meer als snoepje dus. En het hooi wordt 2 keer per dag vers aangeboden. Momenteel hooi van een grote baal van een paardenbenodigdheden winkel waarvan de kwaliteit naar mijn idee niet zo goed is. Daarnaast timotheehooi, die eten ze wel aardig. En Bunny versgras hooi waar 2 van de 4 redelijk van eten. En dan van de week nog Vitakraft bergweidehooi gekocht, maar dat vinden ze helemaal niet lekker. 

  8. Geld speelt geen rol @Mira11 , in deze situatie zijn ze zielig dus alleen het beste voor mijn schatten, haha 😁. Ze krijgen ook elke dag een behoorlijke hoeveelheid bladgroente en het zijn best kieskeurige hooi eters. Ik heb aardig wat soorten geprobeerd maar de laatste tijd lukt het me niet zo goed iets te vinden waar ze echt op aanvallen (wat hooi betreft dan hè). 

  9. In het voorjaar en de zomer pluk ik elke dag gras en kruiden voor de konijnen. Nu zijn de gemeente grasmaaiers inmiddels ook op de meer afgelegen plekjes geweest en moet ik helaas stoppen met het dagelijkse gras. Elk jaar bezorgd me dat weer stress, die verwachtingsvolle koppies in afwachting waar dat gras nu blijft 🙁. Maar nu dacht ik, het zou zo fijn zijn om heel kwalitatief hooi te serveren als alternatief. Heeft iemand tips welk hooi op dit moment het aller aller beste is? 

  10. Oké dan ga ik het niet geven. Ik twijfelde al erg... het is wel jammer want het groeit op de plekken waar ik kan plukken best veel. Op het moment kan ik bijna geen paardebloem vinden dus ik hoopte dat dit plantje ook oké zou zijn. Maar er is inderdaad genoeg ander lekkers om te plukken voor ze Rian :) 

    Dankjulliewel voor de antwoorden/ reacties! 

  11. Weet iemand of konijnen en cavia's klein steepzaad (Crepis capillaris) mogen eten? Het staat niet in de lijsten. De bladeren lijken erg op paardebloem. Zelf denk ik dat ze het wel mogen omdat het uit de zelfde familie (Composietenfamilie) komt als paardebloem, maar ik wil het graag zeker weten.

  12. Wow, dat is een verwarrend artikel. @HildeR Het is allemaal wel erg ingewikkeld als je je er goed in verdiept. Ik dacht dus juist dat variatie qua groente heel belangrijk is. Ik geef bijv. ook: venkel, bleekselderij, tomaat, komkommer, verschillende sla soorten, bloemkool, broccoli, boerenkool, spinazie, rucola, kleine hoeveelheden van verschillende soorten fruit, wortel + loof en natuurlijk dus ook andijvie/ witlof en kruiden. 

     

    @Huiself Dat het een trend is zou best wel kunnen, heb ik eigenlijk eerder nog niet zo aan gedacht. Ik ben pas een tijdje geleden echt begonnen met veel informatie zoeken over voeding voor konijnen. Maar ja, ik kan het toch niet laten. :) Een drang om het goed te doen, ze zo gezond mogelijk te voeden. Van de zomer zal het vast een stuk beter gaan, dan ga ik verschillende (on)kruiden en grassen voor ze plukken. 

     

  13. Ja daar heb je een punt Sanne1993. Maar de mening van mensen dat pellets dus "slecht" voor de gezondheid zouden zijn heeft me een best wel laten schrikken. Het lijkt mij ook  behoorlijk veel werk om alles goed te doen qua kruiden, grassen enz. Vandaar ook die tweede vraag over de pellets met granen?  Pellets op basis van timothee hooi, zouden die dat veel beter zijn? 

  14. Mijn konijnen Saar & Mees zitten op dit moment in dezelfde situatie (op het bijten na) als jou konijnen. Ik heb ook even getwijfeld over het wel of niet castreren van Saar, zeker gezien haar leeftijd (ze is waarschijnlijk 6). Maar na overleg met de dierenarts heb ik voor volgende week een afspraak staan, en gaat het dus gebeuren. Ik vind het best spannend, maar in het verleden heb ik mijn andere vrouwtjes konijn Nanny ook laten castreren en het ging helemaal goed. 

  15. Op Instagram zie ik het steeds vaker voorbijkomen: "pellet free". Het gaat dan vaak om buitenlandse konijnenbaasjes die hun konijnen geen pellets voeren. Ik heb geprobeerd via google hierover informatie te vinden in het Nederlands maar kon eigenlijk niets vinden? Wel in het engels en vooral Duitse sites geven hierover info. Gezien het feit dat ik deze talen niet zo goed beheers was ik benieuwd of mensen op dit forum hier iets van afweten? 

    En wat ik ook zag was dat als je dan pellets voert, je het beste zonder graan zou moeten voeren? Op basis van timothee hooi. Mijn dierenarts (ik ga het hem ook vragen als de konijnen voor hun entingen moeten gaan) heeft destijds Supreme Science aanbevolen en dit bevat wel granen naar mijn idee. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .