Spring naar bijdragen

3 little couples

Members
 • Aantal bijdragen

  27
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door 3 little couples geplaatst

 1. @Boefje Nee ze eten dus bijna geen biks. Ze krijgen veel groente inderdaad en ook elke dag een beetje gedroogde kruiden. Het paardenhooi wat ik gebruik is gewoon een baal hooi (hooi van de boer zeg maar) waarvan de kwaliteit de laatste jaren (waarschijnlijk door de droogte?) van achteruit is gegaan. Omdat mijn konijnen dus bijna geen biks eten is het extra belangrijk dat ik veel afwisselende verschillende hooi soorten aanbied. En het liefst dat ze er dan ook echt graag van willen eten 😊
 2. @Mira11 Dankjewel! Dan ga ik dat proberen! Ik begrijp inderdaad dat als je konijnen ook heel tevreden zijn met hun hooi dat het dan wat onnodig prijzig is 😁. Maar voor mijn konijnen komt het nu echt goed uit als vervanging van vers gras.
 3. @Marjoleink Aan de biks kan het niet liggen. Ze krijgen per konijn per dag maar 4 biksjes, meer als snoepje dus. En het hooi wordt 2 keer per dag vers aangeboden. Momenteel hooi van een grote baal van een paardenbenodigdheden winkel waarvan de kwaliteit naar mijn idee niet zo goed is. Daarnaast timotheehooi, die eten ze wel aardig. En Bunny versgras hooi waar 2 van de 4 redelijk van eten. En dan van de week nog Vitakraft bergweidehooi gekocht, maar dat vinden ze helemaal niet lekker.
 4. Geld speelt geen rol @Mira11 , in deze situatie zijn ze zielig dus alleen het beste voor mijn schatten, haha 😁. Ze krijgen ook elke dag een behoorlijke hoeveelheid bladgroente en het zijn best kieskeurige hooi eters. Ik heb aardig wat soorten geprobeerd maar de laatste tijd lukt het me niet zo goed iets te vinden waar ze echt op aanvallen (wat hooi betreft dan hè).
 5. In het voorjaar en de zomer pluk ik elke dag gras en kruiden voor de konijnen. Nu zijn de gemeente grasmaaiers inmiddels ook op de meer afgelegen plekjes geweest en moet ik helaas stoppen met het dagelijkse gras. Elk jaar bezorgd me dat weer stress, die verwachtingsvolle koppies in afwachting waar dat gras nu blijft 🙁. Maar nu dacht ik, het zou zo fijn zijn om heel kwalitatief hooi te serveren als alternatief. Heeft iemand tips welk hooi op dit moment het aller aller beste is?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .