Ga naar inhoud

Flops

Members
 • Items

  34
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Berichten die geplaatst zijn door Flops

 1. Vorige week hebben wij onze allerliefste, vrolijke Fiep op 6-jarige leeftijd moeten laten gaan. Ze had lymfeklierkanker en kon niet meer beter worden. Fiep was het liefste, gezelligste en meest dankbare konijn dat je je maar kunt wensen. Ze hield enorm van eten, ze kon met gemak in haar eentje een schaal vol groente op die eigenlijk voor 3 konijntjes bedoeld was, waar ze lekker met open mond bij zat te smakken. Toen haar lijfje niet meer wilde heeft de dierenarts haar thuis in mijn armen rustig laten inslapen. Dit was het beste voor haar, maar wat wordt ze intens gemist..... Rust zacht lieve Fiep, je was de beste. Voor altijd in ons hart. 

  fiep.jpg

  • Verdrietig 4
 2. Mijn ene voedster is vorig jaar juni gecastreerd. Ze was toen 11 maanden. Ze had daarvoor heel veel last van haar hormonen (en mijn rammetje dus ook) en was regelmatig schijnzwanger. Dit gedrag was bij haar praktisch meteen na de operatie over. Ze is nog steeds super aanhankelijk en knuffelig, maar niet meer zo hitsig :) 

   

  Mijn andere voedster was een paar maanden daarvoor, toen 7 maanden, gecastreerd. Had ik vooral laten doen omdat ze nogal eens knorrig kan zijn (ons kleine pruttelpotje). Dat is ze overigens nog steeds, dus bij haar heeft het geen verschil gemaakt :)

   

  Kan dus kennelijk per konijn heel verschillend zijn. 

 3. Berry krijgt inmiddels een week Panacur en zijn stuipjes zijn bijna helemaal over. Het lijkt er daarmee op -100% zeker is het natuurlijk niet- dat het inderdaad een beginstadium van EC is (was). Ik voeg deze update toe omdat het andere konijnenbaasjes misschien kan helpen om EC in een vroeg stadium te ontdekken en erger te voorkomen. Ik maak de kuur van een maand wel af. Ik ben uiteraard heel blij dat het weer goed met hem gaat! :D 

  • Vind ik leuk 1
 4.  

  Mijn konijntje Berry van 1.5 jaar oud vertoont sinds enkele dagen (mogelijke) tekenen van een voorstadium van EC. De eerste dag dacht ik dat hij de hik had. Toen hij het de volgende dag nog steeds had en ik hem wat beter bestudeerd had, bleek het meer een soort stuiptrekking met zijn koppie te zijn. Hij schokt regelmatig licht met zijn hoofdje schuin omhoog. Hij knijpt daarbij soms zijn oogje een beetje dicht. Het oog en oor heb ik grondig bekeken en er is niets te zien en hij heeft geen pijn. Omdat ik het toch niet vertrouwde heb ik mijn (zeer konijnkundige) dierenarts gebeld en een filmpje gestuurd. Zij had het niet eerder gezien, maar gaf aan dat het mogelijk een beginstadium van EC zou kunnen zijn. Ik heb besloten meteen de dag erna te starten met Panacur (1.5 ml per dag). Als het EC is, is er namelijk geen minuut te verliezen en als hij het niet heeft kan de behandeling geen kwaad. Ik maak de kuur van 1 maand ook hoe dan af. Tot nu toe gedraagt hij zich afgezien van de lichte stuiptrekking niet anders. Hij is levendig als altijd en eet, drinkt en poept normaal. Mijn vraag is:

   

  -       Is er iemand die eerder dit soort lichte beginsignalen van EC heeft gezien heeft bij zijn konijn?

  -       Wat heb je toen gedaan, en bleek het inderdaad EC?

  -       Heeft de behandeling geholpen?

  -       Enig idee wat het zou kunnen zijn als het geen EC is?

 5. De stap van 1 naar 2 konijntjes is veel kleiner dan de stap van 0 naar 1 konijntje. Je hebt dan alles al in huis: hok, ren, voer etc. Mijn eerste konijntje heb ik twee maanden alleen gehad en ik dacht dat ze toen happy was. Totdat ze twee vriendjes kreeg. Ze zijn zo verschrikkelijk happy en klef met elkaar, zitten elkaar continu te wassen en te knuffelen. Ook is het veel leuker om naar te kijken, hoe ze samen op boevenpad gaan (jongens: we gaan nu met zijn drietjes een rondje om de tafel rennen!) en met elkaar spelen. Hopelijk helpt dit om je moeder te overtuigen, succes! :) 

 6. Bedankt allemaal! De lijst met groente had ik inderdaad gevonden (jammer voor Floortje, geen basilicum meer :) ) Ze krijgen altijd nauwkeurig afgewogen brokjes (20 gram per kilo lichaamsgewicht per dag). Dan ga ik voorlopig maar door met Science selective en groente met weinig calcium en speciaal hooi. Zal haar uiteraard goed in de gaten houden! Bedankt en groetjes. 

 7. Hallo,

   

  Een van mijn konijntes is een paar dagen geleden opgenomen in de dierenkliniek in verband met blaasgruis. Gelukkig was ik er snel bij en heeft ze het gruis inmiddels uitgeplast. Ze is nu weer thuis. Ze krijgt nog een paar dagen medicijnen maar ze voelt zich al veel beter.  Ze zal wel de rest van haar leven calcium arm voer moeten eten, omdat de blaasproblemen te maken hebben met een teveel aan calcium. Ik heb al speciaal hooi gekocht van Timothy en geef haar gekookt water, maar ik word niet echt wijs uit het aanbod van calcium arm voer. Heeft iemand misschien tips wat betreft merken die dit verkopen en waar het te koop of te bestellen is? Dank alvast! 

   

  Ps: ze krijgen tot nu toe altijd science selective

 8. Dag allemaal, ik kom mijzelf en mijn konijntjes ook even voorstellen. Mijn naam is Alexandra en mijn bunnies heten Floortje (wit) en Berry (bruin hangoortje). Die heb ik sinds eind augustus 2016. Ik kom regelmatig op bunnybunch om informatie over konijnen te lezen en sinds kort heb ik voor het eerst zelf ook een oproepje geplaatst. Naast Floortje en Berry zorgen wij namelijk  tijdelijk voor het zusje van Floortje (Fiepje, 8 maanden oud) omdat ze echt niet kon blijven waar ze was, een pleegkonijntje dus. Ze is op zoek naar een lieve single ram. Het is een drukke maar gezellige boel met drie nog vrij jonge konijnen in huis. Wellicht tot spreeks, groetjes Alexandra

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .