Ga naar inhoud

Veli

Members
  • Items

    49
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Veli

  1. Hallo allemaal,

     

    Sinds een weekje heb ik een nieuw konijnenvriendinnetje. Echter heeft zij de meest ongunstige hoek in de ren uitgekozen om te poepen en plassen.

    Nu heb ik al geprobeerd telkens haar keutels te verplaatsen, de plek te blokkeren en de tegels schoon te schrobben. Tevens heb ik op die plek al een lap neergelegd waarop ze dan plaste en deze heb ik vervolgens op de toiletbak van het andere konijn gelegd.  Ze lijkt er echter allemaal niet in te trappen 😅.

     

    Heeft iemand wellicht nog andere ideeën hoe ik haar "plekje" kan verplaatsen naar de toiletbak van het andere konijn of in ieder geval naar een iets praktischere hoek?

  2. Hallo allemaal,

     

    Ik moet denk ik even mijn verhaal kwijt.

    Ruim 2 weken geleden merkte ik opeens dat een van mijn konijnen een stuk magerder was geworden. Dit was na die flinke vorstperiode. Ik heb toen ook wat problemen gehad met de drinkfles waardoor ze mogelijk minder hebben kunnen drinken, maar geen idee of dit meespeelt.

    Hij bleek flinke nierproblemen te hebben en we zijn direct gestart met Panacur en antibiotica vanwege de verdenking op EC. Hij heeft namelijk sinds april 2020 ook een aangezichtsverlamming. Maar ik vraag me dus af of er hierdoor niet onterecht aan EC wordt gedacht en of dit er misschien los van staat?

     

    Tot gisteren was er verder niets aan hem te merken. Hij drinkt niet meer, maar heeft af en toe wel extra plasplaatsjes. Hoewel 2 weken terug meer dan nu... ook nu wat meer haarverlies onder zijn buik en achterpoten gezien.

    Gisteren gemerkt dat hij opeens erg lusteloos was en niet meer at. Hierop weer naar de DA geweest en gestart met dwangvoeren. Hier te horen gekregen dat als het dit weekend niet zou verbeteren we "out of options" zijn. 

    Ik had zelf het idee dat hij pijn had dus zelf vanochtend ook nog pijnstiller gegeven, waarop hij een stuk opknapte en weer een heel stuk zichzelf was en weer at. Vanavond echter weer terug bij af helaas...

    Ik vind het dus erg lastig wat hiermee te doen en wat de beste keuze is. Hoe weet ik zeker dat er niets over het hoofd gezien wordt en dat er idd geen opties meer zijn? 

    Ik ben bang dat ik afscheid van mijn vriendje moet gaan nemen 😔

  3. 1 minuut geleden zei Miekmoek:

    Wat ik doe met de panacur die ik ze ook nu moet geven is: brokjes met een lepeltje olvarit wortel prakken en daar de medicatie doorroeren. Ik geef het 's avonds voordat ze hun eten krijgen dat ze beetje hongerig zijn en ze smullen het naar binnen. 

    Oeh ook een goede tip! Helemaal niet aan gedacht!

    Ons zoontje zit nu net in de groenteprakjes-fase dus alle verse hapjes die niet op gaan, gaan naar de konijnen. Net zo makkelijk daar de panacur doorheen te roeren inderdaad! 😄 

  4. 24 minuten geleden zei DaniëlleV:

    Dat kan ook, maar niet teveel tegelijk geven als hij dat niet gewend is te eten, ivm darmen die van slag raken en dunne poep tot gevolg. 

     

    Ze krijgen dagelijks groenvoer, o.a. wortelloof, dus dat zal geen probleem zijn verwacht ik 🙂.

  5. Hallo allemaal,

     

    Mijn konijn heeft vandaag medicatie gekregen die ik een maand lang dagelijks via een spuitje in zijn bek moet krijgen.

    Nu is de handeling op zich geen probleem voor mij, maar mijn konijn is er niet aan gewend opgepakt te worden en hij heeft ook een redelijk pittig karakter.

    Ik verwacht dus niet dat hij dit zich dus zomaar dagelijks zal laten gevallen en zal voor zowel hem als mij dus geen pretje worden zo.

    Dus: Wie heeft er wellicht tips om de medicatie via een andere handeling binnen te krijgen? Evt. verwerkt in bepaalde voeding?

    Ben benieuwd of er iemand de gouden tip heeft! 🙂

  6. Ik ben van de standaard huismerk biks overgestapt naar de supreme selective. Voorheen vaak periodes met plakpoep, maar sinds de overstap niet meer gehad! 

    Maar aangezien de andere er nog rond en gezond bij zit moet ik misschien toch denken aan een infectie oid.. morgen toch maar even de DA bellen voor de zekerheid.

    • Vind ik leuk 2
  7. Hallo,

     

    Ik heb twee konijnen van 4 jaar oud. 

    Het viel me vandaag opeens op dat een vd konijnen plots een stuk magerder was. Bij het aaien wreef ik echt over zijn ruggenwervels en kon ik zijn ribben voelen. De andere heeft hier geen last van.

    Hij komt verder wel normaal over, eet en drinkt gewoon.

    Iemand enig idee wat hiervan de oorzaak kan zijn?

    Ik ben enige tijd geleden overgestapt op andere (betere) brokken ivm hun ontlasting, maar ze eten ze beide prima. Verder heeft hij nu ook sinds ongeveer driekwart jaar een aangezichtsverlamming, maar hier lijkt hij niet veel last van te hebben.

    Wie weet wellicht waar ik de oorzaak kan zoeken en wat hiermee te doen??

  8. Iemand anders wellicht nog een andere tip?

    Het leek even iets eenmaligs ,maar hoewel er geen wondje meer zit wordt de kale plek in de nek bij Lou helaas alleen maar duidelijker.

    Ik heb nog niet gezien dat Murphy dit doet, maar ik zou anders niet weten wat dit zou moeten zijn.

    Ik zou het zo jammer vinden als ik ze na 4 jaar alsnog uit elkaar moet gaan halen!

    Iemand die hier misschien ervaring mee heeft en een alternatieve oplossing voor gevonden heeft?

  9. Ze hebben ongeveer 3m2 hok- en renruimte. Verder mogen ze vrijwel dagelijks enkele uurtjes los in de tuin, hoewel dit door het slechte weer nu iets minder is maar dat is elk jaar 😅

     

    Is zo'n bijtgedrag iets wat ze af en toe doen en merk je er verder niets aan of zou je dan ook moeten merken dat ze minder bij elkaar zitten? 

    Ik ga het iig zeker goed in de gaten houden!

  10. Hallo,

     

    Ik heb 2 broertjes van 4 jaar die al vanaf kleins af aan bij elkaar zitten.

    Dit is altijd ontzettend goed gegaan en ze hebben nooit problemen gehad onderling. Ze zijn beide gecastreerd maar af en toe zit tot de een boven op de ander en andersom maar verder zonder strijd. 

    Toen ik vanavond echter thuis kwam zag ik dat er een een (bijt?)wondje en daarbij kale plek in zijn nek had. Volgens mij niet diep want lijkt nauwelijks gebloed te hebben en was alweer droog. Vanochtend is me dit nog niet opgevallen en ze zijn overdag hun hok niet uit geweest. Iemand enig idee of het kan dat ze na zoveel jaar nog verandering in hun gedrag naar elkaar toe of waar kan dit vandaan komen?

    Vanavond leek er verder niets met hun aan de hand. Maar maak me wel een beetje zorgen...

  11. Herkenbaar gedrag.

    Ik zeg ook altijd even goedemorgen als ik naar hun ren loop, want anders horen/zien ze me pas laat aankomen en schrikken ze wat harder. Zal waarschijnlijk geen kwaad kunnen, maar zelf schrik je ook niet graag 🙂 

     

    Als ik voor hun ren zit is niet zo'n probleem, maar als ik erin kom dan zijn ze toch snel weg. Denk dat ze dit als hun "veilige hol" beschouwen en je dan toch als een soort bedreiging zien. 

  12. Hallo,

     

    Ik vraag me af of hier iemand mij wellicht verder kan helpen met de vreemde ontlasting van een van mijn konijnen.

    Ik heb 2 konijnen van 3,5 jaar oud die dagelijks vrij in de tuin komen en (veilige) planten eten.

     

    Nu zijn ze afgelopen weekend door iemand anders verzorgd vanwege een weekendje weg en zondagavond was een van de twee niet helemaal zichzelf toen we weer thuis waren. 

    Eerst dacht ik nog dat het misschien toch wat stress was vanwege de drukte van de kinderen die mee hebben geholpen verzorgen dat weekend. Het voer was gewoon op.

    Echter had het andere konijn ook geen honger 's avonds (wat normaal wel is), maar wellicht dat deze voor 2 gegeten heeft toen...

    Maandagochtend vertrouwde ik het nog niet helemaal, hij was niet echt ziek, maar ook niet helemaal zichzelf/relaxed. 

    's middags en vandaag leek er echter niets meer aan de hand en lijkt hij weer de oude qua gedrag. 

    Echter werden de biks niet volledig op gegeten en heb ik gisteravond en vandaag wat vreemde ontlasting gevonden:

    Zachte losse keutels die qua formaat dubbel zo groot zijn als normale keutels en op enkele plekjes wat dunne/waterige ontlasting.

    Nu heb ik ze vandaag bewust geen biks gegeven en niet de tuin in gelaten in de hoop dat dat werkt (dus alleen hooi), maar iemand misschien enig idee wat de oorzaak zou kunnen zijn?

    Zover ik weet hebben de verzorgers dit weekend niet echt iets anders gedaan dan normaal, maar weet het natuurlijk niet 100% zeker. Kan natuurlijk toeval zijn. 

     

  13. De eerste had duidelijk een opgezette buik en dus gasvorming (toch?). Met de tweede ben ik niet naar een DA geweest dus dat durf ik niet zeker te zeggen. 

     

    Ze krijgen qua groenvoer van mij 2-3x per week wat komkommer/wortel/bloemkool.. net wat ik in huis heb. Ze komen dagelijks buiten waar ze voornamelijk gras(soorten) eten. De planten die ze niet mogen komen ze ook niet aan. Qua water drinken ze erg wisselend maar niet heel veel. Ik gok gemiddeld rond de 100-150ml met z'n tweetjes uit een drinkfles. Alleen afgelopen week toevallig ook een bakje gehad staan omdat de fles kapot was gevallen. 

     

    Op het moment lijken ze niet heel erg te verharen dus twijfel of dat de oorzaak zal zijn... Ik ben nu bewust wat minder biks gaan geven zodat ze meer hooi zullen eten, eens kijken wat dat doet. Vanochtend lag er namelijk ook wat zachtere ontlasting in het hok.

  14. Helaas moet ik weer verder met vragen..

    Konijn 1 is er gelukkig weer helemaal bovenop gekomen! 😁

    Maar... sinds vanavond lijkt het andere konijn de problemen te hebben. Gelukkig herken ik het nu eerder en heb ik alle middelen in huis. Maar wat ik me nu af vraag, heeft iemand misschien een idee waar dit door zou kunnen komen? Er is eigenlijk qua voeding/huishouding/ed. niets anders dan normaal geweest. Ze eten allebei niet veel hooi, maar daar lijken ze voorheen (2 jaar) ook geen problemen mee gehad te hebben. Ik vind het erg typisch dat ze het nu allebei binnen zo'n korte tijd hebben. Het zijn twee broertjes maar toch... iemand ideeën waar dit aan zou kunnen liggen?

  15. Evengoed bedankt voor je reactie Evee, dat stelt me wel gerust!

     

    Qua temperatuur heb ik het niet opgemeten, maar op gevoel voelde de oortjes van beide konijnen gisteravond ongeveer hetzelfde. Voor de zekerheid heb ik ze vannacht toch maar binnen in een koele kamer gezet. 

    de DA heeft me inderdaad aanbevolen te dwangvoeren om de 1-2 uur. Ik merkte dat dit inderdaad steeds meer stress gaf bij mijn konijn. Vanaf het moment dat ik hem in ieder geval iets heb zien eten ben ik de periodes ertussen groter gaan maken. 

     

    Ik heb ze vanochtend weer terug gezet in hun eigen hok buiten en niets meer gegeven om hem even een tijd met rust te laten. Dus ook geen medicatie in de vorm van pijnstiller of darmbevordering. Hopelijk dat hij dan weer wat meer gaat eten! Gisteren heeft hij 2x pijnstilling gehad en 3x die voor de darmen. 

    Helaas vandaag zelf aan het werk maar gelukkig iemand gevonden die tussen de middag even gaat checken hoe het gaat en actie kan ondernemen als het dan toch nog niet goed gaat. Nog even duimen dus!

  16. Hallo, 

     

    Vanochtend bij de DA geweest voor een van mijn konijnen ivm verstopping/gasvorming. Hiervoor pijnstiller, spul voor de darmen en dwangvoer gekregen. Het leek in de loop van de dag steeds wat beter te gaan en heb hem in ieder geval even kort iets zien eten. Voerbak is echter nog nauwelijks leeg. Nu vanavond lijkt hij toch weer wat suffer (hoewel niet zo erg als vanochtend). Mijn redelijke spoedvraag is nu dus hoe ik hiermee de nacht in moet. Ze zitten normaal altijd buiten. Is het beter om ze beide op een koele plek binnen te zetten? En vannacht toch even om de paar uur checken en nog dwangvoeren? Of het even rust en tijd geven over de nacht? Iemand die hiermee ervaring heeft??

  17. Ze kunnen het hok in doordat deze op pootjes staat en de muizen er onderdoor te kruipen, waardoor ze vervolgens in de ren uitkomen en via de ren weer het hok in kunnen. Het hok 's nachts dichtmaken zou kunnen, maar weet niet of mijn konijnen het hok dan heel gaan laten als ik ze opsluit en ze niet de ren in kunnen. 😅

    Ik ga deze week toch eens kijken of ik er inderdaad tijdelijk iets omheen kan maken, want inmiddels hebben we toch maar vallen gezet en het is nu niet bepaald een vrolijk aanblik om elke ochtend twee dode muizen te vinden 😐 

  18. Mijn konijnen zijn er gewoon aan gewend er rustig de hele dag over te kunnen doen. Qua hoeveelheid wat je overal terug leest per kg lichaamsgewicht halen ze de dagelijkse aanbevelingen nog niet eens dus lijkt me sterk dat ik ze teveel geef. Maar dat terzijde, aangezien dat niet de vraag van mijn topic was. 😉

    Nu ik eens goed heb gezocht lijken er ook wat muizenkeutels in en rondom de voerbak te liggen dus denk dat het inderdaad een muizenprobleem is! Goed om te weten dat er meer dit probleem hebben. Nou ja dan maar wat in de gaten houden en maar denken dat ik zo een goede daad verricht en wat beestjes de winter door help 

  19. Hallo,

     

    Sinds een week of twee merk ik wat vreemds in het hok van mijn twee konijnen... Op de bovenverdieping waar hun voerbak staat vond ik laatst met het schoonmaken van het hok opeens in en hoekje een bergje uit elkaar gevallen biks. Eerst dacht ik nog van nouja zal wel iets eenmaligs en toevallig zijn. Maar laatst viel het me weer op dat er een hele berg lag op dezelfde plek. Nu ben ik er eens wat meer op gaan letten en het lijkt dat dit steeds alleen 's nachts gebeurd. Weet iemand toevallig wat dit zou kunnen zijn waarom mijn konijnen dit doen? En zijn het wel mijn konijnen of zouden het ook muizen kunnen zijn? (die heb ik ook ooit een in de voerbak aangetroffen, ze staan buiten). De afgelopen maanden lijken ze wel ook wat meer te eten dan voorheen, maar dit is pas iets van de laatste twee weken.. 

    Wie kan mij helpen met dit vreemde mysterie?!

  20. Het valt me al enkele dagen op dat mijn konijn Lou echt plukken haar verlies van zijn achterwerk. Nu heeft hij altijd al wat meer geruid dan mijn andere konijn, maar nu valt het me echt op dat het dikke plukken zijn alleen vanaf zijn kont. In eerste instantie maakte ik me hier niet zo druk om, maar nu viel mij vandaag ook op dat er wat meer plakkerige ontlasting in het hok lag en een controle van beide bleek dat Lou ook wat ontlasting rond zijn anus geplakt had zitten en deze ook wat uitstak naar buiten (de andere had dit namelijk helemaal niet). Hij zag er verder niet rood of ontstoken uit.

    Qua voeding oid is eigenlijk niets veranderd, misschien dat ze nu wel wat meer in de tuin zitten dan enkele maanden terug toen het slechter weer was. Maar Murphy lijkt nergens last van te hebben.

    Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn en wat ik er het beste mee kan doen?

    Misschien eens enkele dagen in hun ren houden zodat ze alleen biks/hooi kunnen eten? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .