Ga naar inhoud

ZeeuwsFlapje

Members
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door ZeeuwsFlapje

  1. Flap eet weer dezelfde hoeveelheid als eerst (biks, hooi en groenvoer) en drinkt weer goed zelf, maar is nog ontzettend moe. Wel maakte hij van de week sinds lange tijd weer binkies en sprong als een kat zijn ren uit. Hij schrok er zelf van. Raar blijft het zagende/snurkende geluid dat hij maakt als hij eet, door zijn neus. Maar nu ik lees hoeveel er met Franse hangoren gerotzooid wordt door fokkers, ben ik toch bang dat er ook bij hem iets goed fout zit in zijn schedel. Weet iemand of een röntgenfoto van de schedel onder narcose wordt gemaakt? Of dat er zoiets bestaat als Echinaforce voor dieren, om hem een extra oppepper te geven?

     

  2. Bedankt, Huiself! Het is een mooi beestje en een echte knuffel! We modderen nog steeds voort. En het doet me zeker veel, want buitenom alle da-bezoeken, heb ik al wekenlang heel korte nachten om te zorgen dat hij hier doorheen komt. Hij gaat (heel langzaam) nog steeds vooruit, waarbij hij weer steeds meer eet van zijn biks. Maar hij is er nog lang niet! Na wat spitten op internet, zou het me niet verbazen dat zijn problemen voortkomen uit zijn gebit. De da kan zo niets zien (heeft wel goed gekeken met zo'n speciaal apparaat), maar Flap heeft wel een afwijkend koppie, met voor een konijn een korte, heel brede kaaklijn. Schattig om te zien, maar helaas is dat wel een "afwijking" waarop is doorgefokt, om een maar zo "perfect" mogelijke Franse Hangoor te krijgen. Met alle risico voor gebitsafwijkingen en ontstekingen in zijn mond en bolle koppie dus. Helaas heb ik dat eerder nooit geweten! 

  3. Ik ben inmiddels dik 450 Euro aan da-kosten verder aan deze kwaal, dus wat die verantwoordelijkheid betreft, lijkt me dat onze Flap niet te klagen heeft. Niet eindeloos door willen modderen, is ook verantwoordelijkheid nemen (en het kunnen betalen van mijn hypotheek aan het eind van de maand ook). Maar dat is ieders mening.  Ik had alleen gehoopt dat iemand deze klachten had herkend.

  4. Helemaal mee eens: pas nadat we hem hadden gekocht, kwam ik erachter hoe ze tot zo'n "mooi" beestje zijn gekomen. Het is inderdaad een doorgefokt ras. De vorige aanval was ruim 1,5 jaar geleden. Toen was hij bijna een jaar oud. Tussendoor was hij echt gezond; hij rende en maakte voortdurend binkies.. Al duurde het 6 maanden voordat die echt opgeknapt was. Nu lijkt hij ook weer te reageren op de Novadox en Carpofen(op Sulfatrim reageerde hij niet en werd alleen maar zieker). Zijn ontlasting ziet er normaal uit mooie grote, keutels. De dierenarts voelt ook niets raars in zijn buik. Ik weet dat een röntgen- of echo meer zal zeggen, maar ik ga niet eindeloos meer met hem dokteren. Dan val je - zeker met een toch al zwak dier - van het een in het ander en wordt het alleen maar een lange lijdensweg. En onbetaalbaar. Ik maak deze behandeling af - en geef hem alle liefde en aandacht, in de hoop dat de stijgende lijn doorzet - en heb in het verleden baat gehad bij dierenhomeopathie voor een konijn dat steeds gasbuiken kreeg. Maar bedankt voor de suggesties!  Binnenkort moet hij weer zijn inenting. Dan vraag ik of de da zijn keutels onderzoekt onder de microscoop.

  5. Beste konijnenliefhebbers! Ons konijn Flap is een mooie grijsblauwe Franse Hangoor van ruim 2 jaar, een rammetje. De knuffel van ons gezin. Helaas heeft hij ook wat gezondheidsprobleempjes en ik (Janneke) hoor graag of iemand deze problemen herkent. Het begint ermee dat Flap langzamer begint te eten (3 uur doet hij over zijn afgewogen hoeveelheid biks). Dit sluipt er heel langzaam in, over een periode van weken tot maanden. Op een gegeven moment ligt hij stil, heeft koorts en strekt zijn lijfje op een vreemde manier uit. Het lijkt op het eerste gezicht op een gasbuik, maar dat is het niet. De adem is snel en hij lijkt het benauwd te hebben. Keutels zijn normaal van samenstelling en grootte. De eerste keer heb ik hem door deze ziekteperiode heen geholpen met pijnstillers en Novadox (antibiotica). Nu lijkt hij er weer met dit middel en pijnstillers bovenop te komen (al wordt het een dubbeltje op zijn kant, want ik had eerst andere medicatie voorgeschreven gekregen dat niet werkte). Kent iemand dit probleem? Inwendige ontstekingen misschien? Natuurlijk ben ik er al meerdere keren mee bij een konijnkundige da geweest - van jullie lijst - maar ook deze heeft geen idee wat dit kan zijn. Ik zou een volgende aanval graag voorkomen, bijvoorbeeld door hem preventief iets homeopathisch aan te bieden. Allereerst voor hemzelf, maar ook omdat ik aardig blut aan het raken ben door alle da-kosten voor meneer!DSC00125a klein Flap.jpg!   

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .