Ga naar inhoud

Ashba

Members
  • Items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ashba

  1. Ik ben bang dat dit blijft voorlopig, zelfs als ik haar nu aai gaat ze met der kont/staart omhoog en plat liggen. Sproeien heeft ze vanavond gelukkig even niet meer gedaan, wat een sterke lucht komt er dan vanaf zeg blehh. Als ik Harley net ook in de woonkamer erbij los liet, nou dat was nog geen 30sec en dan zat ze er al bovenop. Ze probeerde hem ook steeds in zn nekvel vast te pakken (paar keer gelukt dus de plukken haar vlogen in het rond). Harley zit nu in een ander hok in een andere ruimte en morgenochtend maak ik ook het hok waar ze samen in hebben gezeten helemaal goed schoon dan ruikt ze hem daar ook niet meer. Ik heb dit zelf verder ook nog nooit meegemaakt. Ik had hiervoor een vrouwtje en die is een tijdje alleen geweest door omstandigheden en daar is Harley toen bij gekomen. Heb hem gelijk zo gauw het kon laten helpen en sindsdien had ik nooit 'problemen'. Tot nu dus hihi. Voor nu is de rust even weer gekeerd voor ons alle 3, morgen even zien wat de dierenarts zegt en hopen dat ik dus idd snel terecht kan. Vind het zo sneu dat ze nu alleen moeten zitten. 

  2. Help! Mijn arme Harley heeft helemaal geen rust meer. Hij word steeds bereden door Ashba (voedster), ook al laat hij merken dat hij niet wil. Zij is 2x zo groot dus meneer maakt niet veel kans en is ook een enorme goedzak. Ik heb ze nu al 9 maand bij elkaar en tot nu toe ging het samen super (meer dan dat zelfs). Harley is bijna 3 en gecastreerd. Ashba is net 1 en niet gesteriliseerd/gecastreerd. Ik ga morgenochtend ook meteen de dierenarts bellen een afspraak te maken voor Ashba, want niet alleen heeft Harley geen rust, maar ze sproeit ook mn hele woonkamer onder, dus dat is ook niet zo prettig.

    Voor nu wil ik Harley graag toch wat rust geven. Zou ik dit kunnen doen door ze tijdelijk apart te zetten tot dat Ashba geholpen is? 

  3. Hmm oke ja ik vind het lastig want dit is mijn 3e koppel en de eerste keer dat ik deze 'problemen' heb. Het hok is 1.62 meter breed en 60cm diep. 

    Ik moet even kijken of ik iets van een ren kan knutselen. Of dat ik van die standaard buitenrennetjes iets kan maken. 

    Ik ga vanavond nog eens kijken wat ik allemaal kan doen nog :) en dus de da morgen even om advies vragen.

     

  4. Dankjewel voor je uitgebreide reactie! Als ik dit zo hoor ben ik aardig op weg.

    Heb inderdaad het hok verder helemaal kaal gelaten, op de wctjes na. Ik heb geen ren omdat ze altijd vrij mogen rondlopen in de woonkamer (ook omdat ik een tegel vloer heb). Dus wil ik nu gaan proberen dat ze steeds even eruit mogen en dan weer even terug en er weer uit enz (ik zit helaas in de ziektewet dus heb hele dagen de tijd voor ze).

    Het hooi hangt nu deels boven de wc. Dus zal deze even verplaatsen. 

    Gelukkig rent en springt hij overal op en langs. Ik ga morgen inderdaad ook nog even de da bellen om te kijken wat hun er verder over zeggen. 

    Hoop dat het gaat helpen allemaal..

  5. Hoi hoi.

    Ik weet dat er her en der al topics aan zijn gemaakt over plassende konijnen, maar ik kon niet direct een juist antwoord vinden op mijn probleem. Dus ik open nog een topic.
    Ik heb Harley (ex-rammetje) inmiddels al 2 en ene half jaar oud en Ashba (voedster, niet gesteriliseerd) inmiddels 6 maand oud. Ze zitten samen in een hok en het koppelen is super gegaan. Heb nog nooit zo'n lief stelletje gezien. 
    Ik zit tegenwoordig alleen met het probleem dat meneer Harley overal neer plast (dit heeft hij tot voor kort echt nooit gedaan, ze waren beiden helemaal zindelijk en Ashba is dat volgens mij nog steeds op hier en daar keuteltjes na). Ja hij plast nog op zijn wc-tjes, maar daarnaast ook overal in het hok, buiten het hok op de vloer maar ook op kleden en de bank. Ik heb echt geen idee waarom hij dit is gaan doen. Ik dweil mijn woonkamervloer (waar ze buiten het hok lopen) nu een aantal keer in de week, maar tot nu toe bied dat geen oplossing. Wc-tjes maak ik geregeld schoon en het hok (waar ik beukensnippers in had liggen) werd iedere week grondig schoon gemaakt. Kleedjes waar ze op liggen en lopen was ik om de paar dagen (zeker als hij erop geplast heeft, maar dus ook als dat niet gebeurd). Ze hadden 1 verhoging in het hok zitten, die hield hij wel schoon. Ik heb sinds vandaag die verhoging eruit gehaald in de hoop dat ie nu meer in het hok schoon houd. Daarnaast heb ik sinds vandaag alleen bedekking (geperste houtkorrels) in de wc-tjes zitten en is het hok verder leeg, op hun hooi na. Helaas moest ik na een uur alweer constateren dat hij weer naast de wc-tjes geplast heeft, sterker nog vol over het hooi heen wat als eten dient. Ik heb momenteel even geen flauw idee meer wat ik verder nog moet of kan doen. Ze hebben altijd overal wel wat keuteltjes achter gelaten, maar dat vind ik niet erg want dit kun je zo terug gooien in de wc-tjes. Wie oh wie heeft voor mij een/de oplossing? 

    Groetjes Kirsty

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .