Ga naar inhoud

Maaikevr

Members
  • Items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Maaikevr

  1. Hoihoi!

     

    Misschien een hele rare vraag, maar zelf heb ik het nog nooit eerder mee gemaakt. De laatste tijd zitten er hier overal weer veel naaktslakken in de buurt en dus ook in onze tuin. In de avond geef ik de konijnen altijd nog wat eten in hun voerbak en ik heb nu al meerdere malen in een naaktslak gegrepen 8) Hebben meerdere van jullie hier ook last van en tips hoe ik die vieze slijmerige beesten uit hun voerbak kan houden? 

  2. Bij mijn vorige konijn Joep, heb ik ook niets gemerkt aan zijn urine. Bloed zou natuurlijk kunnen, vandaar dat ik een stickje van mijn werk mee neem om het te testen. Aangezien ik verder niets bijzonders aan zijn gedrag merk, kijk ik het even aan. Uiteraard hou ik hem goed in de gaten en als ik maar iets aan hem merk, neem ik contact op met de da. Ik ga zeker geen risico lopen, maar je hoort wel vaker dat urine van konijnen zo verschillend van kleur kan zijn. En aangezien ik las over hormooninvloed hierop en hij net gecastreerd is...

  3. Ons rammetje is 10 juli gecastreerd. Alles is goed verlopen en hij hersteld prima. Nu merk ik eigenlijk sinds een paar dagen dat zijn urine een stuk donkerder van kleur is (oranje/rood). Ik merk verder niets bijzonders aan hem, is levendig, ligt er met regelmaat lekker relaxt bij, eet en drink gedrag is normaal, poept ook normaal, er zijn geen veranderingen in zijn voer... Via Google zag ik dat dit ook mogelijk door een verandering in de hormonen kan zijn (wat dus een gevolg van zijn castratie is).

     

    Mijn vraag dus, hebben meer mensen zoiets wel eens gehoord of ervaren?

     

    Ik zal morgen van mijn werk in ieder geval een urine stick mee nemen om te controleren of er bloed in zit.

  4. Onze Joep is een aantal weken geleden ingeslapen bij de dierenarts na meerdere malen een gasmaag te hebben gehad. Waarschijnlijke oorzaak was een obstructie in zijn maag/darmstelsel. Nu hebben we sinds gisteravond een nieuw rammetje en komt er over een paar weken een voedster bij. De fokster van de voedster vertelde dat witlof helemaal niet zo goed is voor konijnen. Dat dit ook mede een gasmaag kan veroorzaken. Joep kreeg elke ochtend en avond een blaadje witlof. Overal lees ik echter dat witlof als veilige groente wordt aangemerkt, maar ben nu toch wel in twijfel gebracht... Ik wil natuurlijk niet het risico lopen op herhaling van wat met Joep is gebeurd...

     

    Wie kan mij hier meer over vertellen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .