Ga naar inhoud

Mississippi

Members
  • Items

    2.195
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    84

Berichten die geplaatst zijn door Mississippi

  1. Oh wat goed! Mijn ervaring is ook wel dat als ze dwangvoer hebben gehad en wel aan de beterende hand zijn maar nog niet 100% het een beetje opletten en zoeken naar de balans is. Als je ze blijft voeren heb je kans dat ze het niet zelf gaan doen, maar je wil ook niet te vroeg stoppen en dat ze dan weer vastlopen.

  2. 3 uren geleden, Jamesthebunnybutler zei:

    Ja, per injectie is echt beter. De dierenarts zegt het, maar ook mijn ervaring is dat het beter werkt bij verstopping. Zeker in combi met vocht.

    Ja dat is precies de ervaring die ik met Mississippi ook heb. Thuis kan ik geven wat ik wil, maar dan gebeurt er (ook na voldoende lang wachten) he-le-maal niks. En als ie bij de dierenarts medicatie en vocht geïnjecteerd heeft gekregen, zit ie soms onderweg naar huis alweer overeind. Heb lange tijd gedacht dat het aan het vocht lag, maar laatst zei de dierenarts dat medicatie injecteren beter werkt.

     

    @Lienappelsien Mijn ervaring is ook dat de dierenarts rustig nog een dosis geeft al heb ik het zelf 1 a 2 uur eerder nog gedaan. Dus daar zou ik me niet zo druk om maken. Hoe is het nu?

    • Bedankt 1
  3. 3 hours ago zei pluizemama:

    We hebben twee voedsters, die in een buitenhok zitten. Ze worden deze winter 2 jaar.

    We staan al een tijdje op de wachtlijst voor een pup( border collie), en nu lijkt het toch te gaan lukken...

    Maar ik twijfel enorm of het samen gaat met onze konijntjes.

    Ze zitten afgesloten, houden van rust (slapen ganse dag)....

     

    Iemand ervaring met honden in de tuin en konijnen in een afgesloten ren?

    Ik heb twee konijnen binnen wonen (achter een hek) en ik heb een 'gewone' Collie van iets meer dan een jaar oud. Wel uit een Amerikaanse lijn, dus het is een eh actief typje 😅 

     

    Ik kan me je zorgen helemaal voorstellen, had ik ook. Zeker omdat ik nooit de konijnen naar buiten zou willen doen, maar ook nooit mijn pup terug zou willen brengen als het niet zou gaan. Maar het is me 100% meegevallen. Een van mijn twee konijnen werd echt niet blij van honden, als ik een hond had geaaid kroop ze helemaal bang weg. Toen mijn pup hier zijn eerste stapjes binnen zette werd er 1 keer gestampt, en als ze zich een avond wat meer verstopt hebben dan normaal is het veel. Ik denk dat binnen een week iedereen prima gewend was aan de nieuwe situatie. Ik heb de eerste maanden wel een extra hek voor het 'echte' hek gezet omdat ik bang was dat hij ze uit enthousiasme misschien zou krabben ofzo, maar ook dat was al heel snel niet meer nodig. Hij kijkt nu graag naar ze en af en toe probeert ie stiekeme likjes te geven door het hek.

     

    Eerlijk gezegd, als ik jou was zou ik me er niet door laten tegenhouden. Collies, en volgens mij ook Border Collies, zijn over het algemeen hartstikke vriendelijk naar andere dieren. Het zijn drijvers/hoeders, geen jagers... Met goede voorbereiding en begeleiding zou ik het wel aandurven. Misschien wel een goede om mee te nemen uit wat voor lijn je pup komt. Als het een lijn is die echt volle bak gemaakt is voor het schapen drijven zou ik wel even specifieke informatie inwinnen over hoe dat over het algemeen met huisdieren gaat. Denk dat de konijnen er niet zoveel mee lijden maar als je hond zich de he-le dag blind zit te staren op de konijnen... 😅 Misschien minder fijn haha.

  4. Op 16-12-2019 at 17:49 zei Lienappelsien:

     

    @Mississippi lief van Dakota. Klopt, ik heb in ruim een jaar tijd nog 3 schatten in moeten laten slapen: Pluk, Pluis en Loetje. Rosa is er in de tussentijd bij gekomen. Dus ik heb nu nog maar 1 koppel: Jerry en Rosa. 

    Och jee, ik had niet door dat je er van zoveel afscheid hebt moeten nemen. Dat is niet leuk 😕 Doen Jerry en Rosa het wel goed? Ben je van plan het voorlopig even bij deze twee te houden?

     

    Overigens ben ik nog steeds benieuwd: wat is prozymen? Is dat hetzelfde als probiotica?

  5. 24 minuten geleden zei Lienappelsien:

     

    Hé leuk dat je er nog/weer bent! 😄 

     

    Jammer dat het met Mississippi nog steeds tobben is. En hoe gaat het met Dakota?

     

    Ik vind dat het nu wel tijd wordt om te stoppen met staken hoor 😉 Veel gezelliger.

    Haha, ik zal het overwegen. Ik vind de regel en het gevolg eigenlijk nog steeds super stom... Maar het is wel gezellig om af en toe mee te schrijven, dat klopt dan ook wel weer 😊

     

    Met Mississippi ging het een hele tijd wel prima. Nu is hij aan het kwakkelen omdat hij steeds (te) zachte/diarree blindedarmkeutels heeft. Geen idee hoe dat nou weer komt, de dierenarts heeft ook nog niet echt een idee. Met Dakota gaat het gelukkig super goed, ze is zo lief! Ze maakt nog steeds stapjes in vertrouwen, ze durft nu zelfs alleen, zonder Mississip, naast het baasje op de bank te liggen 😉 Hoe is het bij jou dan, bij jouw beestenboel zijn er helaas wat wisselingen geweest, of niet?

  6. 25 minuten geleden zei Lienappelsien:

    Ik heb een aantal jaar geleden ook een tijdje een mespuntje prozyme aan langharige konijnen met kettingkeutels gegeven. Later postte hier iemand ( @Dollie of @Christaaa?) dat het niet zou kunnen werken omdat het al in de maag zou worden afgebroken. Ik gebruik het nu al jaren niet meer.

     

    Ik weet dat @Mississippi lange tijd aan het tobben is geweest met haar konijnen die steeds verstoppingen hadden. Zij is toen (gebroken?) lijnzaad gaan geven. Dus niet de brokjes, maar gewoon de echte zaadjes. Dat hielp toen goed zei ze. Misschien dat zij er nog iets meer over kan vertellen (volgens mij is ze nog af en toe online). 

    Ik ben er nog 😉 Ik vind het nog wel leuk om hier af en toe te lezen, vooral om te weten hoe het met iedereen en alle konijnen gaat, maar sinds dat hele gezeur waar je wel en niet over mag praten in welk topic ben ik in staking. Maar als ik geroepen word, maak ik wel een uitzondering haha.

     

    Ja met Mississip is een gebed zonder eind (nog steeds). Ik heb inderdaad een tijd lijnzaad gegeven, gewoon uit zo'n zakje van Holland and Barret. Toen dacht ik dat het hielp, maar uiteindelijk is dat best lastig te zeggen omdat er hele periodes zijn dat ie het prima doet. Dus of dat dan aan de lijnzaad ligt... Ik weet in ieder geval wel dat het mega calorierijk is, dus dat is wel een puntje. Overigens kreeg ik destijds ook weleens lijnzaadbrokjes van de trimmer waar we toen naartoe gingen. Super lief, maar of het hielp... Blijft ook een vraag. Ik heb toch het gevoel niet echt.

     

    Is prozyme hetzelfde als probiotica? Want dat laatste heb ik een tijd terug van de dierenarts een keer gehad. Maar dat was verder niet met het idee om te helpen tegen verstopping.

     

     

  7. Veel sterkte @Vera90. Eigenlijk is alles al gezegd, er is geen reden om je schuldig te voelen. Maar ik kan me goed voorstellen dat het heel rot voelt, het is gewoon heel naar dat ze zo kwetsbaar en ingewikkeld zijn en dat we niet altijd weten wat het beste voor ze is.

     

    Verder ben ik het heel erg eens met @Marjoleink. Ik zou juist gauw een maatje voor Puk zoeken. In 10-15 weken kan een konijn prima wennen aan jouw huishouden, en als je ze dan door de baby wat minder aandacht kunt geven hebben ze juist elkaar. Ik denk dat dat voor zowel Puk als jezelf veel fijner is!

  8. Ai, dat is vervelend!


    Straffen zou ik sowieso niet doen, dat heeft niet zoveel zin en ik denk dat je daar alleen maar meer (ander) ongewenst gedrag mee uitlokt.  Een kooi moet je inderdaad ook niet willen, konijnen hebben aardig wat ruimte nodig dus dat inperken gaat je ook niet vooruit helpen. Gelukkig gaf Nijntje dat zelf ook al aan 😁

     

    Ik denk dat er een aantal factoren bij elkaar komen. 1) Nijntje is nog jong, ik denk zelfs nu in de puberteit, en dan is dit gedrag (in mijn ervaring) echt wel op z'n ergst. Mijn eigen konijnen zijn al tijden best heel braaf, maar ik kan me die periode tussen 6 maanden en een jaar nog levendig herinneren. Ik denk de nieuwe bewoners van ons toenmalige appartement ook trouwens 😅

    2) Konijnen zijn sociale dieren en hebben dus een maatje nodig. Ook afgezien van het slopen zou ik je dat zeker aanraden. Maar ik kan me goed voorstellen dat ze wat eenzaam en verveeld is en dat een vriendje een positief effect heeft op haar gedrag.

    3) Nijntje is een konijn en dit zijn de dingen die konijnen (soms) doen. Dat is lullig zat, maar wel waar... Je kunt het wel op allerlei manieren proberen te verminderen, maar knagen zit toch een beetje in de aard van het beestje zeg maar. Heeft Nijntje wat sloop speelgoed? Misschien kun je haar voeren met zo'n braintrain ding? Dat soort afleiding wil naast een maatje ook wel eens helpen, konijnen hebben ook mentale uitdaging nodig. Als ze die niet krijgen, gaan ze het zelf wel zoeken...

     

    Wat betreft je slaapkamerprobleem: onze konijnen zaten vroeger in hun eigen kamer. Die hadden we afgezet met een traphekje (en dan zo'n dun hout plaatje op de spijlen gemaakt). Misschien is dat een idee?

  9. 20 uur geleden zei kyenta:

    Hallo allemaal,

     

    Ik.wil.mijn teddydwerg ram laten castreren omdat hij een lief vrouwtje krijgt. Hij is nu 8 jaar oud. Vinden het heel spannend om hem te laten castreren. We zijn dol op hem, willen zo min mogelijk risico nemen. Daarom denk ik aan een plaatselijke verdoving of gasnarcose. Ik ben op zoek naar een konijnkundige dierenarts in Gelderland en jullie ervaringen.

     

    Alvast bedankt.

    Ik ga zelf naar Dierenkliniek Broerdijk in Nijmegen. Daar werkt een konijnkundige dierenarts die bij het Wilhelminapark in Utrecht heeft gewerkt en een aantal lieve assistentes die zelf ook konijnen hebben. Ik weet niet of ze gasnarcose hebben, maar ik kan me voorstellen van wel, ze zijn daar behoorlijk goed uitgerust op konijnen. Je hebt ook nog de Lingenhoeve in Lienden, daar ben ik zelf nooit geweest maar heb ik wel een behoorlijk goede indruk van. Zou je ook eens kunnen informeren.

     

    Kan me voorstellen dat het heel spannend is, veel succes met de zoektocht en operatie! 

  10. 12 uur geleden zei Evee:

    Volgens mij had @Mississippi ook problemen met wormen, die telkens terug kwamen omdat herbesmetting kwam door het opeten van de blinde darmkeutels. 

    Zo, dat is gelukkig alweer even geleden haha. Ik moet ook even denken hoe dat nou ook alweer ging. Toen we Mississippi nog alleen hadden en hij voor de eerste keer wormen kreeg, waren het er zoveel dat ze gezellig over de bank kropen (toen mijn toenmalige dierenarts zei 'kijk het nog maar even aan' was dat ook een mooie reden om naar een ander te gaan 😅). Hij heeft toen panacur gehad. Een hele tijd later heb ik er weer een gezien en hij kreeg toen ook van die gekke, ei-vormige keutels. Toen was Dakota al bij ons en hebben ze beide panacur gehad.

     

    Vanaf daar wordt het een beetje een vaag verhaal, want ze hadden veel darmproblemen en daar leek de panacur (tijdelijk) bij te helpen. De dierenarts dacht toen inderdaad aan een herbesmetting via de blindedarm keutels. Ik heb toen nog eens via de mail advies gevraagd aan een andere (konijnkundige) dierenarts en die schreef het volgende: "De reden dat ze geen ontlastingonderzoek doen is waarschijnlijk omdat de pinworm niet altijd aan te tonen is, terwijl hij er wel kan zitten. De pinworm zit in de blinde darm en wordt alleen met de nachtontlasting uitgepoept. Dit is meteen de reden waarom hij zo lastig te behandelen is: op de eerste plaats komt het medicijn daar heel lastig en op de tweede plaats besmet je konijn zichzelf steeds door de nachtontlasting op te eten. Het feit dat de panacur steeds lijkt te werken, is wel een sterke aanwijzing dat het om een pinworm besmetting gast waar ze steeds niet helemaal vanaf komen. Tijdens zo' n kuur zijn er dan duidelijk minder wormen in de blinde darm aanwezig, waardoor de darmfunctie verbetert en ze betere keutels hebben. Het zou fijn zijn als na deze lange kuur van 2 maanden je konijnen voorgoed van de pinworm verlost zijn. Dus dat zou ik eerst eens afwachten."

    Ik moet er wel bij vermelden dat de klachten op een gegeven moment re-de-lijk verdwenen zijn en we nooit 100% zeker hebben geweten waar het nou aan lag.

     

    Lastig probleem, @S&T! Ik ben ook geen expert op dit gebied. Ik lees dat jouw konijnen fenbendrops krijgen waar die van mij panacur kregen, misschien is dat nog een aanknopingspunt? En zoals mijn beide dierenartsen toen aangaven, kunnen ze zichzelf blijkbaar inderdaad blijven herbesmetten, dus misschien is een langere kuur een optie? Ik heb trouwens wel begrepen dat je dat spul ook niet té lang moet geven, dus daar moet je wel even mee opletten. Ik heb trouwens ook geen idee waar het begin van de besmetting vandaan kwam, ze wonen bij mij binnen en ik was ook altijd alle groenten. Zelf heb ik het vermoeden dat Mississippi het al had toen ie bij ons kwam, maar dat zullen we nooit weten. In ieder geval, veel succes, hopelijk ben je er gauw vanaf!

     

  11. 53 minuten geleden zei Hototjes:

    Gras is het gevaarlijkste voor een konijn in alle grassen zitten parasieten. Een wild konijn heeft een andere stofwisseling en een maag die het gras kan verteren en waar de parasiet in verteerd. Je zou wel gras kunnen geven dat je zelf zaaide in een kasje waar niks bij kan. Dus gras is gevaarlijk ten alle tijden. Kijk er mee uit.

    Goh, ik mis nu toch wel een smiley met opgetrokken wenkbrauwen... 

     

    Jij bent een fokker geloof ik, of niet?

     

     

  12. 10 uur geleden zei kleinmaarfijn:

     

    Ik zie wel vaak op konijnen pagina's op Facebook dat ze met een tuigje lopen in de tuin, en iemand anders neemt ze zelfs mee in haar fietsmandje naar het park, hoe zit dat dan?

    Hetzelfde als met 80% van wat je op facebook en instagram ziet denk ik: mooier dan het lijkt. Er zijn ook twee súperschattige dwergkonijntjes met strikjes op facebook. Meestal staan ze op tafel. Laatst had een gedragskundige een filmpje van ze geanalyseerd en dan laten ze in hun gedrag toch echt heel wat anders zien dan je voorgesteld wordt in de schattige fotos. En je moet er denk ik ook rekening mee houden dat de konijnen die braaf poseren, zich aan laten kleden en netjes in een fietsmandje laten zitten ook uitzonderingen op de regel zijn. Daarom kunnen zulke accounts ook bestaan, niet omdat het doodnormaal is wat ze doen. 

     

    Verder ben ik het eens met de rest. Ik zou het gewoon niet doen. Konijnen zijn onberekenbaar en schrikken van dingen die jij als mens soms niet eens in de gaten hebt, met een tuigje kan het dan behoorlijk fout gaan. 

    • Vind ik leuk 1
  13. Overleg met de dierenarts is inderdaad altijd stap 1. Maar het is mijn ervaring dat het wel super handig is om een aantal dingen (pijnstilling, dwangvoer, ciseral, laxatract) op voorraad te hebben. Stel je voor dat je konijn een keer buiten 'kantooruren' wat heeft, kun je eventueel in overleg met de dierenarts zelf starten met medicatie en dan overdag de dierenarts zien. Als de situatie dat toelaat, natuurlijk.

  14. Ik wilde bij het zien van de topic titel er al meteen ingooien 'je konijn voldoende ruimte geven!', maar ik zie dat daar aan gewerkt wordt dus dat is top! Helaas heb ik niet echt een pasklare oplossing geloof ik. Het enige wat ik me nog bedacht is dat je misschien wilgentakken of ander knaaghout tussen de tralies door kunt steken, zodat ze zich daar een beetje op uit kan leven. Misschien is dat een idee?

     

    Enig idee wanneer de ren komt?

  15. 1 uur geleden zei Marjoleink:

    Ik vind zelf van niet

    Maar goed dat je konijn niet kan praten dan :lol: Sorry, flauw.

     

    Maar Dakota mag je ook alleen aaien als ze moe is op de derde dinsdag van de maand en mars op één lijn staat met saturnus en dan ook alleen op d'r achterhoofd. Zal wel een vrouwending zijn.

  16. Echt super vervelend dat je zo'n enorme sloper getroffen hebt... Ik ben het wel met @Lienappelsien eens, het is niet realistisch om te verwachten dat dat gaat veranderen. Ik heb een konijn die best goed luistert (tot je uit het zicht bent dan) maar ook eentje, ja, die geeft gewoon geen f*ck. Ze is best wel voorzichtig en schrikachtig, maar als ze d'r tanden in het behang heeft of d'r nagels in mijn nieuwe deken laat ze gewoon niet los. 

     

    Ik ben helemaal niet zo van vrijheidsbeperking als het niet nodig is, maar als ik dit zo lees denk ik wel van... Kijk inderdaad of je een mooie, stevige, ruime ren voor ze aan kunt schaffen. Want dingen als muur eten is gewoon ongezond (lijkt mij). Een beetje knagen hier en daar hoort erbij en als je konijnen binnen hebt wéét je dat er weleens wat sneuvelt, maar ze moeten er natuurlijk niet op den duur ziek van worden. Wij hebben hier zelf een kamer die konijnproof is en waar dingen ook wel stuk mogen (en gaan...), dat is natuurlijk ideaal maar die mogelijkheid moet je maar net hebben. Of je zou ze inderdaad naar buiten kunnen doen, maar ik kan me voorstellen dat dat qua gezelschap misschien niet de voorkeur heeft.

  17. Op 11/17/2017 at 23:43 zei S&T:

    Iemand nog een goede tip voor een ander medicijn, liefst iets dat niet via het mondje moet worden gegeven. Tommie trapt namelijk nergens in en heeft meteen door wat er gaat komen als ik met hrt spuitje aankom. Dus hij gaat dan in een hoekje zitten waar ik er niet bij kan. Vanalles geprobeerd maar optillen en vasthouden is de enige optie bij hem. Ik vind dat zo zielig voor hem dat ik liever niet weer 5 dagen kuur wil geven. 

    Dat is echt heel vervelend, voor zowel jou als Tommie. Ik moet hier helaas ook bijna altijd wel iemand (of beide) van medicijnen voorzien en dat doe ik door geprakte appel. Ze krijgen dan ieder een kwart appel (wel van die kleintjes, anders is het wel erg gortig) en dat vinden ze eigenlijk zo lekker dat ze dat ook met medicijnen prima op willen eten. Met cisaral is dat een beetje lastig omdat dat echt een hele sterke, vieze smaak heeft, maar panacur gaat prima.

     

    Op 11/17/2017 at 23:43 zei S&T:

    (alleen soms flinterdunne witte haartjes op de keutels).

    Is dat een symptoom van wormen?

  18. 26 minuten geleden zei Marjoleink:

    Ik heb een konijn dat aandacht krijgt van 3 vrouwtjes, en toch heel vaak uitgebreid geaaid wil worden. Maar ik heb er ook een die er echt niet op zit te wachten.

    Volgens mij ligt dat inderdaad heel erg aan het karakter van het konijn. Ik zei vandaag toevallig nog dat ik wel het idee heb dat Mississippi veel gelukkiger is sinds Dakota er is, maar dat ie ons zeker niet vergeten is. Hoe meer knuffels hoe beter voor hem denk ik. Dakota daarentegen houdt wel van bij je zijn en naar je kijken en je laten weten dat ze er is door je steeds aan te tikken, maar écht knuffelig is ze toch niet.

     

    Overigens is de definitie van knuffelen voor konijnen wel anders dan voor mensen: oppakken en vastpakken en lekker tegen je aanhouden zoals we met een stoffen knuffel zouden doen, wordt meestal niet héél erg gewaardeerd ;)

    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .