Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
  • Items

    9.820
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    93

Alles dat geplaatst werd door Marjoleink

  1. Hoe duidelijker je verhaal, hoe meer nuttige reacties je krijgt, zo simpel is het.
  2. Hebben jullie konijnen ook ineens het voorjaar in de bol? Blackie en Tara rennen rondjes achter elkaar aan en Clarence probeert onophoudelijk op Beany te rijden, die daar helemaal niet op zit te wachten.
  3. Hoe lang geleden zijn ze gecastreerd? Was Pluis normaal gesproken de baas? Kan het zijn dat de rangorde wat verstoord is omdat Pluis nog niet hersteld is? Ik had dat met twee van mijn voedsters. Degene die de baas was werd ziek, en de andere aasde daardoor op promotie.
  4. Er staat een plaatje bij van een bergje los hooi.
  5. Ach, wat zielig. Ik hoop dat je een dierenarts vind die iets kan betekenen. Ik snap je overweging dat hij nog zo vrolijk is, maar heel eerlijk gezegd vind ik niet zelf meer overeind kunnen komen wel heel serieus. Sterkte!
  6. Wat zei de dierenarts? Fruit bevat trouwens veel suiker, wat niet zo goed is voor de darmen, dus daar zou ik niet te veel van geven als ik jou was. Eet hij wel hooi?
  7. Is het een optie om het gaas op de plaatsen waar je de buis doorheen wilt laten lopen te vervangen door houten panelen met een gat erin? Dan heb je ook geen scherpe randjes van het gaas.
  8. Je zou ook kunnen overwegen om nog even te wachten met koppelen tot je ram naar buiten kan. Twee keer per dag van verblijf wisselen kan ook onrust geven, niet ieder konijn kan daar goed tegen.
  9. Ingevuld. Plaats je je enquête op nog meer plaatsen? Hier krijg je een vertekend beeld denk ik, aangezien de leden van Bunnybunch meer kennis hebben van konijnen dan de gemiddelde Nederlander. Ook zul je hier weinig mensen treffen die een konijn bij ermee fokker of op marktplaats kopen, terwijl dat verder wel redelijk gebruikelijk is.
  10. Ik koop online kruidenhooi bij Dieza, €16,50 voor 20 kilo en €5,25 per 3 kilo, plus verzendkosten uiteraard. Dat is duurder dan bij de boer, maar goedkoper dan in de winkel. Ik heb enorme hooikoorts, en ik wil dus geen hooi halen met de auto, want dan ruikt de hele auto naar hooi.
  11. Ik was voor 4 konijnen, met kwantumkorting, 226 euro kwijt. Dat kan ook vast wel goedkoper. Maar dit is mijn vaste dierenarts, en tot nu toe de enige die bij Tara in de bek mag kijken, dus dan moet het maar.
  12. Ik heb -5, dus ik durf niet eens de trap af zonder bril. En ik heb 3 trappen in huis en een in de tuin.
  13. Ik heb hier een keer over na moeten denken. Toen was er brand in een chemische fabriek in Moerdijk, en de rook kwam onze kant op. Ik heb 2 koppels konijnen in de tuin, op 1 resp. 7 meter afstand van het huis. Ik heb toen voor mezelf besloten: als ik om een dergelijke reden mijn huis uit moet, dan pak ik de auto naar mijn ouders. Dan ga ik er vanuit dat er genoeg tijd is om de konijnen in een mand te stoppen en mee te nemen. Staat mijn huis in de fik, dan neem ik mijn kind, mijn bril en mijn telefoon mee en dan hopen we er het beste van. Als ik tijd heb zal ik de twee die het dichtst bij het huis wonen vangen en meenemen (ik ga er vanuit dat de andere twee redelijk veilig zijn), maar ik ga niet mijn leven wagen voor een konijn. Dat klinkt hard, maar mijn eerste verantwoordelijkheid is er zijn voor mijn kind.
  14. Dit valt bij mij wel onder "echt erg", ik zit voor minder bij de dierenarts.
  15. Nee hoor, nodig is het niet. Het is meer voor jezelf handig dat je iets kunt zien als je ze eten gaat geven. Ik heb een stroomkabel gelegd naar de volière, en daar een lampje naast de deur van de volière en eentje binnenin op aangesloten.
  16. Dat ze geen emoties tonen wil niet zeggen dat ze die niet hebben. Maar wat deze jongen ook heeft, het is heel zorgelijk gedrag, en op zo'n jonge leeftijd.
  17. Hier staat een heel stuk in over gaas: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenhok-zelf-maken De draaddikte moet inderdaad minimaal 1,45 mm zijn. Maar de maaswijdte is zeker ook belangrijk, niet alleen om te voorkomen dat er aan het gaas geknaagd kan worden maar ook om te zorgen dat er niemand doorheen kan. Volièregaas is prima voor een konijnenverblijf.
  18. Ik heb een houten vloer, dus die kan niet zo goed tegen konijnenplasjes. Ik leg eerst een rijtje matrasbeschermers neer (van die matjes voor kinderbedden, van het Kruidvat) en dan een oud dekbedovertrek. Als het konijn weer naar buiten is pak ik het dekbedovertrek bij de punten op en schud ik het uit boven de kliko.
  19. Volgens mijn dierenarts geldt voor pijnstillers bij konijnen niet "baat het niet dan schaadt het niet" dus ik bel altijd eerst even om te overleggen. Temperatuur opnemen doe ik niet, mijn fijne motoriek is niet geweldig, dus ik begin er niet aan.
  20. Kijk vooral hoe je de bovenkant er af haalt. Ik heb twee goede reismanden en een van de Action. Daar zit de bovenkant met 8 losse klemmen op de bak, en ik sta bij de dierenarts iedere keer weer te prutsen.
  21. Ik heb ook een losse panelenren voor in mijn werkkamer, met een catcube als schuilhuisje. Maar een kartonnen doosje kan in noodgevallen ook best. Hoe vaak een konijn naar binnen moet verschilt echt per konijn. Sowieso moeten ze na een narcose een dagje binnen blijven, tot ze zich weer goed warm kunnen houden. Ik haal een konijn dat niet eet ook naar binnen. Ik heb de panelenren gemiddeld eens per jaar of twee jaar nodig. Ik heb bijna alle verblijven tweedehands, als je het goed schoonmaakt kan dat prima. Als je zover bent, kijk dan ook zeker eens op marktplaats voor een catcube, die zijn bij heel veel forumleden een grote hit (voor de konijnen dan).
  22. Vooral doen! Konijnen zijn kwetsbare dieren, hun spijsverteringsstelsel is erg gevoelig, en konijnen hebben snel kast van stress. Een konijn dat 24 uur niet eet, gaat hoogstwaarschijnlijk dood, daarom is het belangrijk dat er in elk geval twee keer per dag iemand komt kijken. Niet alleen om eten te geven, maar ook om naar hun gedrag te kijken. Bijvoorbeeld stil in een hoekje zitten, of niet op het eten af komen rennen is een teken dat het niet goed gaat. Als ik er niet ben komt mijn ex-man twee keer per dag. Hij kent ze goed en blijft ook altijd kijken of ze wel eten. Soms is het een keertje een buurman, maar die krijgt uitgebreide instructies.
  23. Dat kan allebei. Je kunt je konijn brengen voor een speeddate, en vaak ook voor een koppelvakantie. Ik vind dat ideaal, de eerste dagen zijn heel spannend, en je hebt even de tijd om het verblijf in orde te maken. Vaak heeft een opvang wel koppeltjes, konijnen die niet goed alleen kunnen zijn worden daar al gekoppeld, en er worden ook wel koppels afgestaan. Je kunt ook ter plekke een konijn uitzoeken, en een shortlist met konijnen van het andere geslacht, en dan gaan ze een koppeltje voor je samenstellen. We zijn misschien wat dwingend in onze adviezen (zegt men), maar we bedoelen het goed. Vaak beginnen mensen aan konijnen zonder er goed over na te denken. Dan gaat het mis en dan komen ze hier, dus we hebben al wel wat ellende gezien. Als je wilt, stuur je dan even de naam van die opvang naar @Evee? Dan zullen we die niet meer aanbevelen denk ik.
  24. Die persoon heeft volgens mij niet helemaal in de gaten dat Flappus de voedsters en rammen gescheiden houdt tot de gecastreerd zijn. En zou er niet een wet komen die je verplicht om te voldoen aan de basisbehoeften van je huisdier? Daar zal die persoon wel op doelen. Mocht je een donatie willen doen dan kan dat hier: https://flappus.nl/help-ons-helpen-doneer-voor-184-gedumpte-dieren/
  25. Als je toch nog een poging zou willen doen, dan zou ik ze een paar weken echt helemaal uit elkaar houden, zodat ze elkaar ook niet zien en ruiken. In die tijd kun je hun verblijf vergroten. Herkoppelen inderdaad op neutraal terrein, dat had je goed gedaan, maar laat ze daar tot ze stabiel zijn. Dat kan best een week of langer duren. Op deze manier zijn de omstandigheden zo optimaal mogelijk, maar dat is helaas geen garantie dat het goed komt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .