Ga naar inhoud

Bunny_Sheila

Members
  • Items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bunny_Sheila

  1. Helaas kan ik je niet echt helpen en heb ik met dit soort dingen niet echt ervaring.

    Zelf heb ik ook twee binnenkonijntjes en zijn ze elk een ander ras, m'n Teddy Dwerg was toen ze kleiner was ook enorm actief en rende ze enorm vaak in het rond maar naarmate ze ouder werd is ze rustiger geworden (in het algemeen is het een rustig ras).

    Hier heb ik me nooit zorgen om gemaakt aangezien ze zich soms nog wel eens uitleeft, maar ze is dus wel een beetje rustiger geworden toen ze ouder werd.

    M'n jongste konijntjes een nederlands hangoor is enorm actief en ondertussen zo'n klein jaartje oud, haar gedrag is nooit rustiger geworden en is altijd een druk beestjes gebleven.

    Ze zijn enorm verschillend van karakter en temprament.

     

    Dit is mijn ervaring met men eigen konijnen, maar helaas kan ik je niet helpen, toch hoop ik dat je er iets aan gehad hebt en weet er iemand raad voor jou.

  2. Mijn jongste konijn van zo'n vier maanden heeft al sinds ze uit het nest kwam een wonde aan haar rechter voorpootje.

    het is een putje waar etter uit komt, maar het lijkt alsof ze er gelukkig niet zoveel last van heeft.

    Ik merkte dit op wanneer ze zo'n week bij me thuis was, daarna ben ik onmiddelijk naar de dierenarts gegaan.

     

    De eerste stap was zalf op de wonde doen en elke dag ontsmetten, maar het beterde niet.

    De volgende stap was een ontstekingsremmer die ze enkele dagen genomen heeft met antibiotica die ze een zeer lange tijd al neemt.

    Maar het werd erger en erger dus snel de dierenarts gebelt en dezelfde dosis die ik gaf geef ik nu in de ochtend en in de avond.

    De laatste stap is een operatie(N)

    Laten we hopen dat het dan eindelijk weg is want het blijft maar duren.

     

    Heeft er iemand ervaring met een operatie bij een konijntje? zijn er eventuele dingen waar ik op moet letten? zou ik eventueel dwangvoeder moeten halen als ze niet eet? is een warmtekussen (snuggle safe) nodig voor haar temperatuur goed te houden? ...heeft iemand tips?

    Alvast bedankt.

     

    • Vind ik leuk 1
  3. Ze eet ook voldoende hooi, alles is hetzelfde gebleven buiten de verandering van brokken.

    ze heeft nog nooit gas of verstopping gehad.

    Van nature is ze een rustig konijntje dus dit is ze ondertussen nog steeds.

    Als er geen verbetering in komt dan ga ik even langs de dierenarts want zo normaal is dit niet.

  4. Ik ben een beetje ten-einde-raad,

    mijn voedster sheila van anderhalf jaar heeft last van haar darmen, ze heeft sinds zo'n maand andere voeding (Cuni Adult Complete) en deed het hier enorm goed mee.

    Sinds ze deze biks krijgt ben ik begonnen met het minder van kruiden en groenten omdat ze steeds plakkerige keutels had, doms een prop die aan haar kont bleef hangen of plattere keuteljes, ze zijn elke keer weer anders precies.

    Hierdoor krijgt ze enkel haar hooi en biks met water, dus momenteel geen tot minder groenvoer omdat ik dacht dat ze hierdoor last kreeg.

     

    Zou dit door de korrels kunnen komen terwijl mijn andere konijntje het hier wel goed mee doet?

    Heeft iemand ervaring met de plotse verandering van keutels van hun konijn?

     

    Ik weet het niet zo goed meer en dit is toch al twee weken aan de gang, eerst niet zo erg dus dacht dat het wel over ging maar ik begin me toch zorgen te maken*-)

    • Vind ik leuk 1
  5. Zelf heb ik een teddy dwerg (1,2kg) die ook kleine keutels heeft maar ze zien er wel gezond uit dus niks aan te merken.

    Later had ik er een hangoor konijntje (volwassen 2-3kg) bij en deze legt toch al een pak grotere keutels, eerlijk gezegt schrok ik er wel een beetje van ze was nog maar 3 maand maar haar keutels waren groter dan m'n teddy dwerg, het hangt dus ook veel af van je ras van konijn.

     

    Als ik de keutels zie zou ik dus ook kunnen zeggen welke van wie zijn, zo'n verschil is het 8-)

     

    Het kan dus wel normaal zijn dat je konijntje kleinere keutels legt ookal zijn ze naar jouw mening toch te klein voor wat het zou moeten zijn.

    Ik hoop dat je wat bent met mijn ervaring;)

  6. Zelf droog in appel en wortelen voor mijn konijnen in de oven.

     

    Ik snijd eerst fijne reepjes van de wortel of fijne plakjes appel.

    Vervolgens leg ik ze op de grillplaat van de oven.

    De oven temperatuur verschilt tussen de 40 tot 60 graden.

    Steek zeker een lepel of dergelijks tussen de ovendeur zodat het vocht eruit kan en alles kan drogen.

    Afhankelijk van wat je droogt kan het wel enkel uren duren.

     

    Ervaring met het drogen van kruiden heb ik niet maar ik hoop dat ik mischien toch een beetje heb kunnen helpen met hoe ik groenten of fruit droog. :)

     

  7. Op de verpakking staat vaak een aangewezen hoeveelheid per konijn voor een dag, maar deze is toch vaak niet correct.

    Zo zag ik onlangs een verpakking weer vermeld stond dat je het onbeperkt mocht geven.

     

    Ik neem toch 20g per kg lichaamsgewicht aan, 3/4 krijgen ze in de ochtende en 1/4 in de avond.

    Ze komen ook snel naar hun bakje gelopen als ze nieuwe biks krijgen maar dit is inderdaad bij iedereen, ookal voeder je bv in de ochtend en avond ;)

  8. Dit is wel een lastige situatie, wat momenteel als eerst in me opkomt is dat je moet doen waarbij je jezelf het veiligste voelt en geen risico's nemen.

     

    Als je zeker bent dat het andere konijntje niet besmet is zou je het eventueel wel kunnen doen, ik weet ook niet welke innenting ze gehad heeft vandaar.

     

    Ik denk dat de keuze bij jou ligt en dat je zelf zal moeten beslissen of je het doet of niet, geen idee of anderen hier mischien een andere mening over hebben?

    Groetjes.

  9. Bedankt alvast voor de reactie, de konijntjes zitten binnen en in hun hok ligt fleece deken en een handdoek op meerdere verdiepingen, natuurlijk hebben ze ook een hele loopruimte.

    Voor ik ze ging halen zat ze op stro dus mischien heeft ze hier nog last van of van de dekentjes die ik heb, ik ga morgen even bij de dierenarts langs voor de zekerheid.

    Ik zou de oorzaak momenteel niet weten dus laat het even nakijken ;)

  10. Heel veel sterkte voor je gezin. 

     

    Ik heb geen ervaring in zo'n situatie maar vind het wel enorm verschrikkelijk, je zegt dat je konijn alles laat lopen en dat het dekentje onfris wordt.

     

    Je kan eventueel zo'n plasdoekdoek voor honden aanschaffen - die vaak op een plaatje word gelegt zodat deze blijft liggen - om op het dekentje te leggen.

    Mischien zoals in een voorgaande reactie al te lezen handdoeken leggen aangezien deze makkelijker te wassen zijn (en er eventueel een plasdoek opleggen).

     

    Mischien kan het je toch een beetje helpen, alvast een foto moest iemand niet weten waarover het gaat.

    IMG_1640.JPG

  11. Sinds vrijdag heb ik een nieuw hangoor konijntje van 2 maand.

    Vrijdagavond hoorde ik ze soms enkele keren niezen maar stond er niet echt bij stil wat het was, nu vandaag had ze dit nog maar viel het wel vaker op.

    Ze niest niet continu het is slechts enkele keren, ze heeft geen andere kwaaltjes, is volledig gezond, ze eet en drinkt ook goed.

     

    Is het erg dat ze soms niest en moet ik even afwachten?

    Zou ik eventueel de da eens bellen of langsgaan om te zien wat ze heeft?

     

    Heeft iemand soms raad of enige ervaring met een konijntje dat niest?

  12. Ik heb toch besloten om een merk te kiezen die vele aan hun konijnen geven, dus ik denk dat ik over ga op de versele lage complete cuni adult aangezien hier vele postieve reacties over zijn.

     

    Het is een zeer bekend merk met een goede samenstelling en hoop dat dat mijn twee dames hier tevreden over zullen zijn :)

    IMG_1617.JPG

  13. De samenstelling:

    Analytische Bestanddelen

    Ruw eiwit 14,5%, Ruw vet 2,5%, Ruwe as 7,5%, Ruwe celstof 18,0%, Calcium 0,90%, Fosfor 0,57%, Natrium 0,25%

    Nutritionele toevoegingsmiddelen

    E672 Vitamine A 12500 IE, E671 Vitamine D3 1000 IE, 3a700 Vitamine E (all-rac-alfa-tocoferylacetaat) 80 mg, E1 IJzer (IJzer(II)sulfaat-monohydraat) 130 mg, E2 Jodium (Calciumjodaat, watervrij) 2,00 mg, E4 Koper (Koper(II)sulfaat-pentahydraat) 10 mg, E5 Mangaan (Mangaan(II)oxide) 80 mg, E6 Zink (Zinkoxide) 60 mg, E8 Selenium (Natriumseleniet) 0,20 mg, Sensoriële toevoegingsmiddelen: 2b Aromatische stoffen

    Technologische toevoegingsmiddelen

    E324 Ethoxyquine 50 mg | E321 BHT 100 mg | Coccidiostatica en histomonostatica: E758 Robenidine 66 mg

  14. Aangezien ik niet meer zo tevreden ben over mijn konijnenvoeder ben ik even gaan opzoeken, maar toch heb ik nog enkel vragen...

     

    1. Heeft er iemand enige ervaring met deze korrel voor gewone huiskonijntjes?

    2. Is het erg dat er coccidiostaticum in de voeding zit? 

     

    Ik heb twee volwassen voedsters van 1,5kg en de andere 3kg.

     

    Licht verteerbare korrel verrijkt met een coccidiostaticum

    • CUNI SENSITIVE is een licht verteerbaar voeder voor konijnen.
    • Dit voer staat garant voor een optimale darmwerking. Dankzij een mix van etherische oliën en kruiden wordt de vertering bevorderd en de weerstand verhoogd. De korrels bevatten ook een prebioticum dat de gezonde bacteriën in de darm stimuleert. Een coccidiostaticum beschermt de gevoelige dieren tegen coccidiose en maximaliseert de algemene darmgezondheid.
    • CUNI SENSITIVE is speciaal samengesteld voor jonge konijnen rond de speenleeftijd en opgroeiende konijnen met een gevoelig darmstelsel. Het is ook een geschikt onderhoudsvoeder voor zowel jonge, opgroeiende als volwassen konijnen.

    IMG_1613.PNG

    IMG_1614.PNG

  15. Toen in net mijn twee konijnen had heb ik vele soorten korrels aangeboden maar ze aten er zeer weining van en het leek alsof ze dus telkens de nieuwe korrels niet lusten, zo ben heb ik even nagevraagt bij de vrouw vanwaar de twee konijntjes kwamen wat voor voeding ze gaf.

    Ze kregen dus het basis voer van aveve, aangezien ik de korrels maar simpel vond meng ik het steeds met de helft van een andere soort aveve korrel.

    Deze twee soorten voer gebruik ik (steeds half/half van de twee)

     

    image.jpeg

    image.jpeg

  16. Mijn twee konijnen zijn net geënt tegen RHD1 en myxomatose, ik heb er voor gekozen om ze ook te laten vaccineren tegen RHD2 voor de zekerheid, hier hebben ze geen last van gehad of toch geen bijwerkingen en alles verloopt zeer goed.

    Laten we hopen dat alles goed blijft gaan bij iedereen natuurlijk!

    • Vind ik leuk 1
  17. Zelf heb ik ook twee (dwerg) teddy's en ze hebben zo'n geweldige karaktertjes die teddy's, waarom je ram een knorrend geluid maakt weet ik niet direct, daarmee kan ik je dus niet helpen.

    Maar ik heb wel even een site opgezocht met verschillende geluiden zodat je even kan informeren, jij weet namelijk het beste wat voor soort geluid hij maakt. :) 

    http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/61234-konijnen-lichaamstaal-en-geluiden.html

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .