Ga naar inhoud

Stampertje95

Members
  • Items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Stampertje95

  1. Vandaag weer de bunnies opgehaald en Stampertje doet het echt heel goed! Ik zie weer het gedrag wat ze altijd had, heel erg opgelucht 🤗 Ze rent vrolijk achter haar vriendje aan, springt weer zonder problemen de bak in en is echt weer volop hooi aan het eten. Ik maak de kuur tegen EC af (nog 2 weken) en blijf de meloxidyl geven tot die tijd, daarna laat ik een röntgenfoto maken. Ik zal weer een update geven als we de röntgenfoto hebben gedaan!
  2. Goh, die spiermassa is een goede vraag. Ik ga daar bij thuiskomst gelijk achteraan! En nee, er zat idd niks in het pootje. Betreft dat ene pootje: daarom vind ik het ook zo lastig inschatten. Het valt me wel op dat als ze zich wast op een bepaalde manier, haar lichaam daarop reageert. Alsof de zenuwen weigeren, kan het moeilijk uitleggen. Ik heb een video, maar even geen idee hoe ik deze hier kan delen. Ik denk dat als het EC is, ik er echt op tijd bij ben geweest want de symptomen ogen heel mild. En die röntgenfoto ga ik zeker laten maken als ik weer terug ben, gewoon om zeker te weten of het wel/niet artrose is!
  3. Hier is het dus zo dat ze geen scheef koppie heeft, maar inderdaad wel onzekerder loopt en ook wat onstabiel is. Maar Vanochtend was ze echt aanwezig weer. De beste dag van deze week eigenlijk. Vrolijk huppelen, lekker eten, af en toe chillen. Ze krijgt idd pijnstilling erbij, meloxydil 2 keer per dag. We hebben haar en haar vriendje vanmiddag gebracht bij het pension en had er ook heel fijn gevoel bij. Grote, ruime binnenhokken voor een koppeltje en ze wist waar ze over praatte. Nu hopen dat ze goed herstelt in de tijd dat ik weg ben. Dankjewel 😊
  4. Ik vind dat dus ook heel lastig. Ik zie dat ze zichzelf niet is, maar het zijn niet de standaard klachten als bij een verstopping oid. Ik houd me momenteel maar vast aan dat ze wel alert is, op me afkomt en eetlust (ook al is het wat minder dan normaal) heeft.
  5. Dat klinkt logisch. Ik geef haar voor de zekerheid al ciseral drops, om het allemaal een beetje in werking te houden. Hoop dat dat blijft helpen! Afgelopen woensdag woog ze 2.6 kilo, zal haar straks eens wegen, als ik daar iets geschikts voor in huis heb. Volgens mij is ze te licht voor de normale weegschaal, haha.
  6. Wat sneu dat je er zo laat achter kwam! Ik zit wel bij een konijnkundige DA, dat scheelt en daarom ben ik ook zo blij dat hij direct zei: behandel voor de zekerheid ook tegen de EC. Het kan natuurlijk snel gaan, ook in die zes dagen dat ik weg ben. Mijn gevoel zegt op het moment ook EC. Ik zie dat ze haar lichaam minder vertrouwt en daarom dus weinig actief is. Gekke is dat ze dan gisteravond een opleving kreeg en vrolijk achter haar maatje aan huppelde, de kastenkamer in, over de overloop etc. En bij het eten van hooi zat ze lekker fel te trekken aan een stuk dat vastzat. Deed me wel goed om te zien, want met een gasbuik of verstopping is ze vaak een slap diertje zonder die lekkere felheid. En idd: de opvang geeft me wat meer rust. Ik ga zo erg duimen dat er vooruitgang wordt geboekt!
  7. Wat ik heb vetgedrukt is dus precies wat ik ook zie gebeuren. Ik vind het zó naar en m’n hart breekt. Mijn voedster wordt over 2 maanden 8, dus ze is ook de jongste niet meer. Wat je zegt over die röntgenfoto: dat ga ik zeker doen! Ik zit wel bij een konijnkundige DA en ik kan áltijd langskomen, dus dat is heel fijn. Aankomende vrijdag ben ik weer terug (wat klinkt dat ver weg in deze situatie) en dan ga ik dat allemaal in gang zetten. Ik hoop dat ik dan eindelijk antwoorden krijg..
  8. Ja, het zat me zo dwars en ik wilde geen risico nemen in die zes dagen dat ik weg ben. Liever behandelen en achteraf concluderen dat ze geen EC heeft, dan niets doen en dat het dan te laat is. Ik merk wel dat ze, ondanks dat ze ook keutelt, tussendoor wat plakpoep heeft. En dat heeft ze nooit. Vraag me dus af of dit door de medicijnen kan komen of dat dit weer met EC of artrose te maken heeft. Zojuist wat biks gaan voeren en ze kwam gelijk op me af rennen. Alleen normaal zou ze uit gulzigheid die hele bak leegeten, nu stopte ze met eten na gelukkig wel voldoende biks. Ik merk ook dat haar maatje wat rustiger is, die steunt haar veel en ligt lekker dicht tegen haar aan. Dat doet me dan wel weer goed om te zien 🥰
  9. Ha allemaal, Alvast bedankt voor het lezen, het kan een wat lang verhaal worden. Afgelopen woensdagavond stopte mijn voedster met eten. Inmiddels bekend met gasbuiken/verstoppingen dus ik heb alles in huis. Gelijk wat gegeven, hele nacht wakker gebleven en om 4 uur begon ze weer met eten. Echter merkte ik de volgende morgen dat ze wat zwalkte met haar linker achterpootje, ze steeds meer bleef liggen en als ze in haar bak sprong gleed ze een soort van uit. Ik voelde me er niet lekker bij (je kent je eigen dier door en door) dus naar de DA gegaan voor een check. Oren, ogen, gebit enzo waren allemaal goed. Bij het voelen/bewegen van haar linker achterpootje stribbelde ze wat tegen. EC sloten we voorzichtig uit, omdat ze verder geen symptomen vertoonde. Met de arts toen afgesproken om 7 dagen meloxydil te geven, om te kijken of we verbetering zouden zien. Kans bestond natuurlijk ook dat ze een misstap had gemaakt. Zouden we geen verbetering zien, dan zouden we een röntgenfoto maken om te achterhalen of het artrose is. Maar nu komt het: op de camerabeelden van vannacht die ik zat terug te kijken, zag ik dat ze tijdens het wassen omviel en op haar rug terechtkwam en wat spartelde. Ze herstelde snel en het is ook bij die ene keer gebleven. Maar door die val, dacht ik dus wel gelijk aan EC. Om het nog lastiger te maken: ik vertrek zaterdagavond voor 6 dagen naar het buitenland vanwege een familiegelegenheid. Ik was eerlijk gezegd in staat dit te annuleren.. ik heb vanochtend alsnog de beelden gemaild en in overleg met DA uit voorzorg besloten wél te starten met een behandeling tegen EC. Gelijk mee begonnen natuurlijk. De nijnen zouden eigenlijk door mijn schoonzusje en schoonmoeder verzorgd worden, leken op konijngebied en dat is prima als alles goed gaat, maar met deze onverwachte wending heb ik last minute toch opvang voor ze weten te regelen bij het Knabbeltuintje. Daar hebben ze de kennis in huis en zijn ze ook kundig genoeg om de medicatie toe te dienen. Dat geeft me in ieder geval wat minder stress dan dat ze worden verzorgd door mijn schoonma/schoonzusje. Ook fijn is dat ze wel eet. Vandaag kwam ze meermaals naar me toe voor wat lekkers en de basilicum en witlof gaan gretig naar binnen. Wel merk ik dat ze iets minder trek heeft in biks en hooi. Dat (hooi) at ze normaal bijna de hele dag door en nu minder. Maar goed, zo lang ze eet, keutelt en drinkt ben ik al blij. Ze wast zichzelf wel, maar soms zie ik dat ze het evenwicht verliest. En ze is dus een stuk minder actief dan normaal. Ik weet dat het koffiedik kijken is, maar nu is mijn vraag: klinkt dit in jullie oren als EC of neigt dit toch naar artrose? Ik vind het zo lastig inschatten en ben eigenlijk gewoon op zoek naar mensen die in hetzelfde schuitje hebben gezeten. Ondertussen blijven we natuurlijk netjes behandelen, maar ik vind het toch altijd fijn om wat verhalen te horen van mensen die dit herkennen. Nogmaals dank voor het lezen!
  10. Ja hoor, toilet schoongemaakt, vers hooi in de ruif gestopt en daar ging madame! Netjes aan het keutelen terwijl ze zat te eten en deze zien er ook een heel stuk beter uit 🥳
  11. Goede tip! Eten deed ze sowieso, net ook weer peterselie en hooi. Maar ik ga eens testen of ze het merkt als ik wat op een blaadje witlof doe. Zag net wel weer wat verse plakpoep in de bak liggen, denk dat het nog een beetje wisselend is 😅
  12. Ik hoop dat ze het nog toelaat ja! Vanochtend was ze echt aan het tegenstribbelen, haha. Maar het is voor haar eigen bestwil, dus ze moet nog even afzien. En wat je zegt: het is heel belangrijk, dus daarom stop ik ook nog niet. En nu hopen dat het zo blijft!
  13. Ja ik had vannacht de wekker gezet om even te kijken hoe het ging. Toen zag ik wat keutels, maar vanochtend dus nog meer. Heel fijn dit! En ze is ook gelijk weer lekker fel, zoals ik haar ken. Met medicijnen geven kreeg ik gelijk een knauw van dr, maar ach, dat heb ik ervoor over 😂
  14. Goed nieuws: vanochtend een boel keutels gevonden! Stuk groter al dan gisteren en geen plakpoep meer 🥳 En ze is ook weer actief in de ren, huppelt heen en weer, springt overal op, staat op de achterpoten tegen het hek aan om wat lekkers te bietsen etc. Ik blijf nog wel emeprid en ciseral drops geven, maar heel erg opgelucht 😊
  15. Ik ben hier ook echt heel blij mee! Natuurlijk blijf ik een beetje angstig: wat als ze terugvalt? Maar sinds vannacht 3 uur eet ze gewoon geregeld en uit zichzelf. En dan net deze keutels weer, dat is alleen maar vooruitgang en zeker geen verslechtering. En daar moet ik nu ook gewoon in geloven. Ik ga haar zo nog wat peterselie en witlof geven en voor het slapen gaan geef ik haar nog ciseral en emeprid, dan hopen dat ze morgenochtend weer een stukje meer is opgeknapt!
  16. Ja vanochtend had ze ook 2 of 3 van dit soort dingen, in de middag kleine harde keutels en nu dan weer dit. Het is niet veel, stonk ook best erg en zeker niet zoals ze zouden moeten zijn inderdaad, maar ik ben toch wel een beetje opgelucht. Het is beter dan niets, zeg ik tegen mezelf nu. Zit al heel de dag met zenuwen namelijk dus dit doet me goed 😊 En wat je zegt: anders stond ik voor de tweede avond op rij bij de spoed.
  17. Yes! Hoe blij kan je zijn met een paar keutels 😂 Ik hing nét aan de lijn met de spoed omdat ik het wel erg lang geleden vond dat ze had gekeuteld (vanmiddag 1 uur) en op het moment dat ik ophang tovert madame dit ding tevoorschijn. Zucht van verlichting hier! Dat betekent dus dat het niet verstopt zit (lijkt me) anders had dit er niet uit kunnen komen, toch?
  18. Ik lees je topic nu ja, ook allemaal zorgen! Fijn dat ze vandaag allebei hebben gegeten, soms zijn ze echt niet te begrijpen.. Ik hoop dat het vanaf nu alleen maar beter gaat!
  19. Nou, zeg dat! Ik ben dol op ze maar van dit soort situaties krijg ik grijze haren 😂 Ik hoop het inderdaad ook, ze ligt nog wel veel op dezelfde plek maar niet meer die ongemakkelijke houding en tussendoor blijft ze hooi eten en drinken ook weer zag ik net. Ik denk dat ze zelf ook nog even moet bijkomen, vreet natuurlijk ook energie bij haar, niet alleen bij mij. En ja over alle kosten.. denk dat ik een heel mooie reis had kunnen maken van alle dierenartsrekeningen de afgelopen drie jaar! Maar als je die verantwoordelijkheid niet wil nemen, moet je geen huisdieren nemen. Dus ik sluit me bij je aan: dat is het mij ook waard!
  20. En of het een hyperfocus is, spookt de hele tijd door mn hoofd! Maar dat klinkt alsof het bij jou ook even spannend is op het moment? Ik telde net zo'n 15 a 20 mini keutels in totaal, heb toch even de dierenarts (konijnkundige) gebeld nav wat jij zei over wel eten, niet keutelen. Zij vond het allemaal best positief klinken en waarschuwde me ook dat ik niet te veel moet gaan focussen op elke keer een keutel. Is ook wel weer zo, ik zit er nu hele tijd met mn neus bovenop 🙈 Stampertje heeft net ook 3 brokjes op, nog een blaadje witlof én zelfstandig een beetje water gedronken dus ik denk dat ik gewoon te snel een grote vooruitgang wil zien. Dierenarts stelde wel voor om morgen rond lunchtijd even op consult te komen voor een nacontrole, zodat ik wat meer rust heb en zij nog een keer kunnen checken of alles goed is van binnen. Daar heb ik ja op gezegd, tenzij ik straks of morgenochtend natuurlijk heel veel keutels zie liggen, dan maak ik me niet zo'n zorgen meer.
  21. Nog een vraagje, jij schrijft: bij helemaal niet keutelen weer de dierenarts bellen. Logisch natuurlijk, maar wat moet ik nou doen als ze wel gewoon blijft eten? Dan ook bellen? Ik heb altijd geleerd: een konijn dat niet eet én keutelt is spoed. Maar wel eten en niet keutelen heb ik nog niet eerder meegemaakt, dus geen idee hoe dan te handelen.
  22. Dit stelt me wat meer gerust! Ik zie dat ze geregeld uit zichzelf hooi gaat eten en peterselie, munt en witlof neemt ze ook gewoon van me aan. Brokjes heb ik nog niet gegeven omdat ze vanochtend plakpoep had, dus ik dacht ik ga haar eerst op hooi en groenvoer zetten. Zal zo eens kijken of ze een brokje wil aannemen. Wat betreft het keutelen: omdat ze met haar vriendje in de ren zit vind ik het lastig inschatten hoeveel ze daadwerkelijk keutelt, maar ik zie her en der wat kleintjes en gekke vormpjes liggen, dus ik ga er maar vanuit dat die van haar zijn. Elke keer als ik zie dat ze ligt krijg ik weer even een hartverzakking, maar dat doet ze normaal natuurlijk ook gewoon. Ze zit niet de hele dag overeind 😂. In dit soort situaties maak ik alles altijd tien keer groter in m'n hoofd.. zo frusterend soms!
  23. Hi allemaal, Gisteren rond 17.45 merkte ik dat het foute boel was met mijn ex-voedster Stampertje. Nam geen eten meer aan en ze zat zichzelf duidelijk in de weg. Ik gaf haar thuis wat ciseral drops en emeprid, maar merkte op korte termijn geen verschil dus toen ben ik alsnog naar de spoeddierenarts gegaan. Haar vriendje ging mee voor mental support. Eenmaal bij de dierenarts bleken haar darmen stil te liggen en ze heeft toen een infuus met vocht etc gehad en 2 injecties om alles weer op gang te krijgen. Ik ben heel de nacht bij haar gebleven en werd alleen maar verdrietiger omdat ze om 2 uur 's nachts nog steeds niks wilde hebben. In september zijn we haar vriendje verloren op een heel nare manier, dus ik maakte mezelf gek dat dit weer zou gaan gebeuren. Maar toen, om 3 uur vannacht, nam ze eindelijk peterselie en hooi aan en heeft ze ook 2 keer uit haar bakje water gedronken. Flinke opluchting dus en sindsdien is ze ook niet meer gestopt met eten. Ze knabbelt lekker aan haar hooi en neemt ook weer witlof en peterselie aan. Drinken doet ze alleen nog niet heel veel (ik probeer haar met een spuitje wat water toe te dienen, maar ze is me inmiddels helemaal beu hahaha). Ik ontdekte vanochtend wel wat plakpoep en heb haar kontje schoongemaakt, maar ik was allang blij dat ze in ieder geval iets uit poepte 😆. Maar nu iets wat ik niet helemaal snap: ik heb haar vandaag dus in de gaten gehouden en ik zag nu net dat ze juist weer kleine keuteltjes heeft, sommige aan elkaar met wat haartjes. Geen plakpoep meer dus, maar ook nog geen keutels zoals ik ze graag zie. Bovendien gaat het echt om een stuk of 10 keutels, dus ik denk dat er nog wat dwars zit en dat ze daarom ook nog niet topfit is. Heb haar om 12u nog wel emeprid en ciseral drops gegeven en dat blijf ik de komende dagen gewoon aan de hand van een schema doen. Moet ik dit gewoon de tijd gunnen? Ik bedoel: ze eet wel weer gewoon en is ook weer een stuk levendiger, maar nu maak ik me dus weer druk om die keutels.. Dank jullie wel alvast! Een bezorgde konijnenmama 🐰🐰
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .