Ga naar inhoud

BaasjevanBakkes

Members
  • Items

    586
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    21

Berichten die geplaatst zijn door BaasjevanBakkes

  1. ik zal persoonlijk voor zowel een foto van het gebit gaan als een foto van de organen. Vanuit daar kun je verder kijken... Ik hoop dat je niet vanuit eigen belang handelt, maar vanuit het welzijn van jouw dieren. Er is duidelijk iets mis, zorg dat het opgelost wordt. Voor jezelf, maar ook voor je nijn! Beterschap 🤗

    • Vind ik leuk 1
  2. Ik vind dat je mensen niet af mag rekenen, maar je gaat bij mij nu echt tegen mijn gevoel in met je laatste zin.. Ik krijg er vrijdag een kitten bij. 

     

    Ik wens je ontzettend veel succes met je konijnenkind en ik hoop voor haar dat je haar helpt voor wat binnen je macht ligt. Als je financieel niet in staat bent om dieren te onderhouden en te verzorgen, waar nodig, vind ik dat je er niet aan moet beginnen en helemaal niet uit moet breiden. Nu een ziek konijn, vrijdag ook nog de zorg over een kitten.... * zucht... Uiteraard staat vragen vrij, maar ik denk dat je alle antwoorden al hebt gekregen en wens jouw konijnenkinds het allerbeste 🥺

    • Vind ik leuk 1
  3. Wat fijn!! Uiteraard kun je ook overwegen om een andere bodembedekker te gebruiken. Zaagsel en stro bevatten veel stof, je hebt ook geperste houtpellets of andere stofvrije bodembedekkers. Bij mij hielp het tegen het niezen. 

     

    Beterschap 🍀

  4. Hoi hoi,

     

    Ik heb mijn brokken ook vermengd nadat Puk bij ons is komen wonen, Puk zat op SS, de rest op Care +. Eerste paar dagen hebben ik de andere als "snoepje" SS gegeven en na een week vermengd met het normale voer (care +). Hier zat zo'n 1kg op 7 kg. Ik denk dat je het gewoon kan mengen. 

  5. Ik zit net mee te lezen en dit klinkt mij bekend in de oren met Fien.. Buikpijn, niet willen eten en onrustig, zelfs hyper..

     

    Fien had haken, maar nog veel erger.. een woekerende baarmoeder.. alles er meteen maar uit laten halen, blijkbaar was ze er goed ziek van, maar toch op wilskracht doorgaan. Konijnen zijn kei en kei hard voor zichzelf. Ik zal als ik jou was echt niet zo lang blijven aanklungelen en een foto laten maken van haar gebid en haar organen om verstopping uit te sluiten en samen met je dierenarts een behandelplan opzetten. Voor hetzelfde geld zijn het alleen de kiezen of een lichte verstopping/

     

    En zet je konijnen apart. Zo kun je ze het beste in de gaten houden en zien wat ze wel / niet eten. Ook of ze keutels hebben, welk formaat deze keutels hebben en of ze plassen en drinken. Ook al is het maar 24 - 48 uur. Sterkte met je nijn. 

  6. Hoi hoi,

     

    Ik heb dit ook meegemaakt in mijn groep. Ieniemienie zonderde zich steeds meer af en begon ook steeds slechter te eten. Goed is het om even hun gedrag in de gaten te houden... Als ze echt bijtwondjes heeft kan het inderdaad zijn dat de rangorde veranderd, echter wilt het niet altijd zeggen dat een konijn ziek is. Bij ons wisselde de verstandhouding erg als het of lente werd of na de zomer het weer om sloeg. Dan hadden wij wat vaker dat er onderling in de groep wat onrust heerste omdat de ene wat meer kriebels van onder had dan de andere.

     

    Belangrijk is inderdaad wel dat ze wat ruimte hebben om elkaar uit de weg te gaan. Ze er bijvoorbeeld wat attributen in dat ze elkaar even niet kunnen zien.. Jij kent je konijnen het beste, met gedragsverandering (bij voedsters... even goed kijken of ze gesteriliseerd zijn 😉 )  of vermindering van eten even de DA raadplegen. 

  7. Ik vind zelf ook de rosewood meadow menu erg goed. Maar 3 van de 4 vinden het niets... Zij genieten en eten weer graag de Beaphar care + goed. tja.. eigenwijsjes! Gelukkig heb ik grote hooi eters en zijn ze gek op kruiden en groenvoer. De brokken geef ik echt ter aanvuling

  8. 1 uur geleden zei Evee:

    maar de gecastreerde rammen die ik heb hoor ik het eigenlijk nooit doen. 

    Wil je Jopje even een weekje lenen? @Evee;p Ik denk inderdaad dat het door de tijd van het jaar komt en veel voedsters doen dit ook inderdaad. 

    • Haha 1
  9. Op 5-4-2018 at 20:29 zei Newby1981:

    Het gaat gelukkig nog steeds goed met Binky! Ze is nu even van slag omdat ze een weekje uit logeren is geweest maar dat trekt hopelijk snel bij. 

     

    Hoe gaat het met Jopje? Heeft ze al een nieuw maatje?

    Jopje heeft zelfs 2 nieuwe vriendinnen en een vriend Kiko! Hopelijk wordt de groep snel stabiel:$

  10. @Gerrie jaaaa! Al een week zelfs haha! Ik kreeg wel deze mail van Aniek:

     

    Goedemorgen Babs,
     
    Even een kleine update..
    Jiske kwam nog niet echt los en Bruintje en Jopje vonden elkaar reuze interessant via het gaas, daarom toch nog is besloten Bruintje erbij te zetten, maar in een ren verder van dat ze kent. Dat ging dan ook ineens heel anders en Jopje kwam helemaal los haha!
    Gezien Jopje zelf zijn maatje mocht kiezen heb ik besloten Jiske en Bruintje bij hem te laten zitten, daar die dames elkaar kennen is dat geen probleem en ik heb hem verteld dat hij zelf mag kiezen. Nou hij neemt het er van hoor, dan even op die rijden en dan weer op die, dan die even wassen dan die. Hij houdt het spannend, het lijkt wel zo’n dating show haha! Maar meneer zal de juiste keuze straks maken, dat weet ik zeker! 
     
    Met vriendelijke groet,
    Aniek

    Moest er zo hard om lachen. Ouwe charmeur! :lol:

     

    • Haha 3
  11. @Evee Jopje weegt op dit moment 2,1 kg. Hij is een mix van een rus en een NHD denken we en altijd rond de 2 kg. Jopje is ook niet afgevallen, integendeel. Vrat alles voor de neus van Lynn op en nu zij er niet meer is... Eet hij dus ook minder. Misschien toch doordat zij is overleden? Aankomende maandag gaan we op zoek naar een vriendin voor hem

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .