Spring naar bijdragen

Ollebollie

Members
 • Aantal bijdragen

  13
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

Berichten geplaatst door Ollebollie


 1. Hoi,

  Ik heb net een nieuwe zak back2nature gehaald van 30 liter. Ik vond in de pellets stukjes groen plastic (zacht, vuilniszakachtig). Ze zaten echt in de pellets, je kon ze er wel gemakkelijk uittrekken. Ik heb dus een foto gemaakt van zo'n pellet met plastic er in en de plastic stukjes zelf. DIt lijkt me nou niet veilig, en heb het bij vorige zakken nog niet eerder gezien. Heeft iemand dit ooit gehad bij deze bodembedekking? 

  Ik twijfel nu of ik deze zak weer terug moet brengen naar de winkel of juist de leverancier hiervan op de hoogte brengen. Misschien hoort het er wel in te zitten maar daar ga ik maar niet van uit...

  Groetjes ! 


 2. Hoi, sinds ongeveer de zomervakantie heb ik twee konijnen samen. De ram was al best lang gecastreerd, de voedster is niet gesteriliseerd. Ze zitten samen in de schuur in een ren van ongeveer 240x180. Daar in staat ook het hok.

  Het rammetje heeft sinds die bij mij kwam best wel een lastig karakter gehad; hij raakt snel verveeld en is erg verdedigend over zijn ruimte en zijn voer. Ik denk dat dit komt doordat hij bij zijn vorige eigenaar in zo'n kooi van 120 bij 40 zat. De voedster zat ook altijd alleen in het hok en zij is best schuw, ze wil niet veel met de ram te maken hebben en ook meestal niet met mij. ( ik heb ze beide overgenomen van mensen die ze alleen en in een klein hok hielden)

  Sinds een paar weken is het rammetje wat "agressiever"  geworden. Als ik voer wil geven moet ik echt oppassen want hij gromt en valt aan. Ik negeer het eigenlijk altijd. Alleen sinds een paar dagen jaagt hij ook constant achter het vrouwtje aan en probeert haar te dekken. Zij moet er niks van weten en rent weg maar ze raakt wel uitgeput heb ik het gevoel. 

  Ik dacht dat het misschien verveling was en dus heb ik zo'n slinger van toiletrollen met groenten, brok en hooi opgehangen. Het rammetje kijkt er nu niet eens naar om terwijl hij altijd zo onderzoekend was. Wat is er gebeurt denken jullie waardoor zijn gedrag zo omslaat en wat kan ik er aan doen? 

  Bedankt voor het lezen van dit lange verhaal ☺️

  • Vind ik leuk 1

 3. Heb toch het verblijf goed schoongemaakt en ze erin gezet.. Ollie probeert vaak naar haar toe te gaan zij negeert het, maar eigenlijk geen enkele keer vals/flauw naar elkaar geweest. Bij koppelingen van mijn vorige konijnen ging het nooit zo snel, wel bijzonder! 

  • Vind ik leuk 1

 4. Ja, er zit een ren aan het hok. Ik kan ze niet in de schuur doen aangezien Sokje echt een meester onstnapper (klimt aan de tralies omhoog of springt erover heen. Zelfs met een net erover lukt het haar de iets minder strakke delen te vinden)  is en er gevaarlijke spullen staan in de schuur. De ren aan het hok is wel overdekt. een zeil erover zou inderdaad kunnen maar de koppelren staat op gras en ik wil ook niet dat ze zich eruit graven oid, daarom zit ik nu ook al 2 uur in de tuin haha.

  Ik ga vanavond pas een besluit nemen of ik ze in de koppelren laat of niet, wie weet hoe het ontwikkelt.  


 5. De ren is niet overdekt en ik weet niet waar ze dan in moeten schuilen. Er staat alleen de hondenbench van  mijn terrier in waar ze zich in kunnen verstoppen, maar die is bovenop open. De ren staat trouwens wel op een plek waar ze nooit zijn geweest. 

  Ik heb dus eigenlijk maar twee opties, of apart zetten vannacht, of samen in het hok (dan schoongemaakt met azijnoplossing)


 6. Bedankt voor jullie reacties! Als ze vanavond nog steeds niet vechten maar alleen rijden en soms samen liggen, kan ik ze dan al samen in een schoon hok zetten? Want anders moeten ze weer uit elkaar.. Ollie heeft trouwens Sokjes oren gewassen, maar als hij daarna zijn hoofd aanbiedt moet ze er niks van hebben.


 7. Hallo,

  Ik heb twee lieve dwergkonijntjes. Sokje is een voedster van 2,5 en Ollie een ex ram van 2,5. Gister heb ik ze voor het eerst ongeveer een kwartier in de koppelren gedaan. Nu zitten ze al een uur in de ren, het gaat er goed. Ze liggen soms naast elkaar en ook vaak lang uit. Maar het probleem is dat Ollie blijft proberen om te rijden en dat terwijl ze het gister de hele tijd toe liet. Nu loopt ze ervan weg. Ze wassen zich wel maar niet elkaar en eten willen ze ook niet samen. Soms heeft Sok even rust maar meestal wil hij rijden. Ollie is al een maand of 2/3 gecastreerd. Ze hebben geen een keer gevochten. 

  Aangezien het best goed gaat behalve het rijden twijfel ik nu, moet ik er een schot tussen doen zodat Sokje rust krijgt of moet ik het laten?

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .