Ga naar inhoud

MImmm

Members
  • Items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MImmm

  1. Sorry! Ik heb het antwoord nu pas gezien. Ik had inderdaad dat advies gekregen. Nu is het abces al aardig gekrompen door het altijd uit te duwen.

    Ik hoop dat het niet terug komt, want dan zal hij onder narcose moeten om te kijken naar zijn tandjes (en hij heeft nu al geen snijtanden meer).

     

    Bedankt voor je antwoord!

  2. Dag iedereen

     

    Vandaag ben ik naar de dierenarts geweest voor Jules en zijn groot abces. Het abces werd opengemaakt en alle pus werd er uit geduwd. 

    Nu moet ik dit karwei elke dag thuis herhalen. Ik heb dit deze avond geprobeerd, maar er kwam geen pus uit. Is alle pus er dan uit of heb ik niet hard genoeg geduwd?

     

    Toen ik harder probeerde te duwen, trok hij zich weg. Ik merk wel dat het abces niet volledig 'slap' hangt, maar langs de andere kant krijg ik er ook niets uit.

     

    Wanneer weet ik nu of het abces volledig leeg is of niet? 

     

    Bedankt!!

     

     

  3. Ja inderdaad. Ik moet wel zeggen, hij is altijd al mager geweest. Maar nu toch nog ietsje meer.

    Hij is zeer levendig en heeft normale keutels. De dierenarts stelde ook voor om hem apart te laten eten, omdat hij langzamer eet dan de anderen. Dat van die erwtenvlokken ga ik zeker proberen!

     

  4. Hij vond dat hij inderdaad te mager is, maar verder in goede gezondheid. 

    Hij eet samen met zijn vriendinnetje (die wel een stuk groter is dan hijzelf). Misschien duurt het gewoon veel langer bij hem en moet ik hem inderdaad apart voederen. De korrels die ik gebruik zijn die van Versele Laga, country's best. Ik veronderstel dat dit niet de meest voedzame korrels zijn voor een mager ventje?

  5. 1 uur geleden zei Koosje:

    Koos is ook niet vet.
    Ik geef 'm afgepast biks, 2 x over 20 gram per dag + natuurlijk onbeperkt hooi en groentes.
    Binnenkort krijgt hij zijn jaarlijkse enting(en) en gelijk een check-up van de dierenarts.
    Ik ben benieuwd hoe zij Koos vindt.

    Als je het niet vertrouwd toch maar even de dierenarts raadplegen...

    Koosje, welke aangepaste biks geef je jouw konijn?

  6. Bedankt voor de reactie allemaal!

    Jules krijgt 20 gram korrels per dag, onbeperkt hooi, gras en regelmatig gesneden groentjes/stukjes appel. Op zich lijkt mij niets verkeerd met zijn dieet en toch voel ik elk beentje in zijn kleine lijf.

    Jules is voor de rest helemaal gezond, hij ging vorige week nog naar de dierenarts. Hij is de actiefste van al mijn konijnen en is altijd vrolijk. Hoewel hij identitiek dezelfde voeding krijgt als mijn andere konijnen, is hij de enige die mager is.

    Misschien heeft hij van nature een magere lichaamsbouw? 

     

  7. Dag iedereen

     

    Mijn konijn Jules is te mager. Hij heeft zeker voldoende eetlust en is heel gezond. Het probleem is dat zijn voorste tanden allemaal verwijderd werden. Hij kan dus heel moeilijk eten. Ik snijd alles klein en fijn zodat het voor hem makkelijker is, maar toch blijft hij zo mager.

    Ik ben op zoek naar extra's om hem wat te laten aansterken. Goede vitamines, aansterkende korrels, ... ?

     

    Bedankt! 

     

  8. Dag allemaal

    Mijn konijntje Mini is heel ziek geworden. Ze eet al 2 dagen niet meer en ben haar dus steeds aan het dwangvoederen. Ook met de nodige medicatie lijkt het niet beter te worden. De kans is dus reëel dat ik haar zal moeten laten inslapen.

    Ik vroeg mij af wat een gangbare prijs is daarvoor? De prijzen verschillen veel van dierenarts tot dierenarts...

     

     

  9.  

    19 uur geleden zei Aniek:

    Het is ook namelijk een typische plek voor een reactie op de inenting en dat kan met 1,5 maand terug gevaccineerd wel kloppen. Vaak zie ik het pas drie tot vier weken na de vaccinatie en voor het weg is zijn we nog een heel stuk verder. Ik zie althans vaker reactie op de inenting dan op injectie van narcose/antibiotica etc. 

    Verder niet direct iets om zorgen over te maken hoor, trekt wel weer weg, maar je moet het wel altijd een beetje in de gaten houden dat er geen abces onder komt, dat gebeurd gelukkig zelden. 

    Bedankt! Het is mooi aan het genezen; de korst zal er bijna afvallen. Dus ik zorgenvrij :D. 

  10. Het lijkt er op dat je voedster wat last heeft van haar hormonen? Met het mooie weer heeft ze waarschijnlijk last van lentekriebels.

    Als haar gedrag echt niet meer houdbaar is, kan je altijd een sterilisatie overwegen.

    Ik heb een 2-tal weken geleden mijn voedster laten steriliseren, omdat haar gedrag niet meer houdbaar was (bijten, aanvallen, ...). Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Mini is nu echt een heel ander konijn en zo lief.

    Uiteraard is het altijd afwegen (risico, kostprijs, doeltreffendheid...) 

     

  11. Ik moet wel zeggen dat de wonde ondertussen al een serieuze korst geworden is. Ik heb ook enkel honing op de korst gedaan. En zij leek dit niet erg te vinden. Ze gaf nooit een krimp..

    Ik hoop nu maar dat ze geen pijn heeft gehad :(. Het was enkel op aanraden van de dierenarts..

  12. Hallo

    Mijn konijntje Mini is vorige week gesteriliseerd, alles verloopt heel goed. 

    Maar deze ochtend wreef ik op haar pels en voelde iets raar. Het plekje op de foto hieronder is toch 1,5 cm op 1.5 cm (ruw geschat) en situeert zich op haar rug. Heeft dit te maken met de sterilisatie? Het voelt wat aan als een korst.

    Mini liep tot voor de sterilisatie steeds buiten.

     

     

     

    IMG_20160502_113835_HDR (2).jpg

  13. En momenteel is ze nog een stuk dikker dan? Ze leek me toen ook al niet mager.

    Ik zou haar enkel hooi geven op dit moment. Een konijn kan daar perfect op overleven. 

    Je kan haar ook laten 'werken' voor hooi te eten. Hooi hoog ophangen aan een hooibal, in een snackbal steken, in een wc-rolletje, ... . Als zij geen ander eten krijgt, zal ze toch echt wel moeite doen denk ik (uiteraard hou je goed in het oog of ze eet voor haar gezondheid). 

     

     

     

     

  14. Konijnen kunnen heel triestig zijn als hun maatje gestorven is.

    Mijn ex-ram en voedster leefden heel gelukkig samen. Opeens lag mijn voedster dood in het hokje waar mijn mijn ram al van bij het begin zijn behoefte deed. Na haar dood heb ik hem nooit meer in dat hokje gezien en had hij onmiddellijk een nieuw plaatsje gekozen. Vroeger zat hij er echter continu in.

    Wat jammer dat je konijn gestorven is :(.

  15. 27 minuten geleden zei Evee:

    Ik heb een soort gelijk geval gehad. Binky (voedster) werd juist na castratie zo agressief dat zij de gaten in mijn broek beet en tot bloedens toe mijn tenen open beet. Zij woonde toen in een groep van 4, maar met de voedsters uit die groep kon zij echt niet meer samen. Haar gedrag is dus negatief veranderd na castratie. Ik heb heel wat konijnen gehad en al mijn voedsters laten castreren, dit had ik nooit eerder (en gelukkig erna ook nooit meer) gehad.

    Ik heb haar uit de groep gehaald en een eigen vriendje gegeven, een asielkonijntje. Dat ging eigenlijk gelijk goed. Ze bleef naar mij toe nog wel moeilijk. Wat uiteindelijk bij mij geholpen had was clickertraining. In het begin had ik dikke handschoenen aan omdat ik bang was dat zij in mijn handen beet, maar naar verloop van tijd nam zij prima beloning aan uit mijn hand. Door haar te roepen - clicken - beloning was ze afgeleid van het agressieve gedrag dat ze voorheen had als ik de ren in stapte. Uiteindelijk werd ze ook weer benaderbaar. Knorrig onderging ze toen vanalles. Het heeft wel veel tijd en geduld gekost. Inmiddels is ze 13 jaar oud (onkruid vergaat niet? haha) en is er gelukkig niet veel pit meer over. ;)   

    Ik hoop dat ze niet nog gekker wordt na castratie :D. We leven op goede hoop! 

    Als ze bekomen is van de operatie en alles lijkt goed te gaan, zal zij een nieuw vriendje krijgen. En hopelijk wordt het weer een lief, karaktervol konijntje (niet té natuurlijk ;) ).

  16. @Sanne1993 Ja dat vond ik ook. Ik had even de andere reacties/ervaringen op dit forum gelezen en zag dat de prijs toch een stuk lager lag bij de andere forumgebruikers. Ik heb dan ook rondgebeld en gezocht naar een nieuwe dierenarts. Nu is prijs ongeveer 130 euro en ik heb er een goed gevoel bij. 

    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .