Spring naar bijdragen

Edith

Members
 • Aantal bijdragen

  44
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

4 Neutraal

Over Edith

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Goed om te weten. Dat is vooral handig als ze in de rui is. Dat moet ik nog meemaken met dit konijn, maar daar zal wel heel veel haar vanaf komen.
 2. Plukken ja? Ik wist niet dat dat kon! Krijgt het konijn dan geen kale plekken?
 3. Daar was ik ook bang voor, toen ik die borstels bestelde. Maar het valt gelukkig heel erg mee! De borstelharen zijn niet niet te ruw en stijf. Het is te vergelijken met zo'n flessenborstel. Die haren buigen ook mee als je ze door een kleine opening haalt.
 4. En ik heb iets in elkaar geknutseld! Het is geen tunnel geworden, maar een soort borstelpoort. Ik heb er 100% natuurlijke kokosborstels voor gebruikt. Dus de konijnen mogen er gerust aan knagen. Ik ben benieuwd hoeveel haar eraan blijft hangen. De konijnen durven er in ieder geval wel doorheen te lopen 😁
 5. Ja dat is ook zo. Ik had net al een afwasborstel in de hand, maar die was bij nader inzien niet zo geschikt 😁. En mijn kokos deurmat zag er ook verleidelijk uit. Maar die is al een tijdje in gebruik en dat is niet zo fris. 😅 Morgen maar even langs de Action en kijken wat ze daar hebben.
 6. Bedankt voor de tips! Ik vind het inderdaad echt heel zielig voor langhaar konijnen dat ze zo worden gefokt. Dit konijn zat bij haar vorige baasje buiten in de tuin, met een ren. Op zich een prima plek, maar je kunt je voorstellen hoe ze eruit zag als het ging regenen. Haar vacht zuigt water op als een spons! Ze heeft ook nog eens chronische snot, dus dat maakte het er niet beter op. Maar een konijnentrimmer lijkt me wel wat. Dan ben ik in ieder geval niet de boeman, en gaat ze me hopelijk weer vertrouwen. Dat ga ik eens uitzoeken. En wat een goed idee van die tunnels! Ik zie nu ook al plukken haar hangen bij de opening van het grashuis. Laat staan als je er borstels tegenaan hangt! Denk je dat die zachte borstels goed genoeg werken? Of misschien juist wat ruwere borstels? Ik krijg in ieder geval wel zin om te knutselen!
 7. Drie maanden geleden heb ik een langhaar konijn geadopteerd. Dat lange haar is echt een drama, want het gaat klitten, het plakt in haar ogen en ze krijgt het allemaal binnen als ze zichzelf wast. Twee maanden geleden heb ik haar dan ook helemaal kort geknipt. Inmiddels is het alweer lang, maar dat knippen is best stressvol (voor ons allebei), dus dat doe ik liever niet te vaak. Ik probeer haar tussendoor dan maar te borstelen. Maar ze raakt zo enorm in paniek als ik haar vastpak! Ze doet alles om weg te komen. Ze heeft me zelfs al meerdere malen gebeten. En ik zit dan net zo goed mee te trillen van de stress. Inmiddels vertrouwt ze me voor geen cent meer... Ik word er eigenlijk een beetje radeloos van. Hoe kan ik nou een vertrouwensband met haar opbouwen, terwijl ik iedere keer die worsteling met haar moet aangaan? Hoe doen jullie dat bij langhaar konijnen?
 8. Ik hoop dat de prijzen een beetje gaan zakken met die nieuwe combinatieprik. Sinds RHD type 2 is inenten fors duurder geworden. Vorig jaar schrok ik me rot bij de dierenarts. €40 per konijn! En mijn dierenarts is juist super redelijk met de prijzen! Maar goed, dat zal komen doordat de productiekosten van het vaccin moeten worden terug verdiend. Daarna zal het wel goedkoper worden. Althans, dat hoop ik 😅
 9. Mijn konijn Janko is helaas twee weken geleden overleden. Hij is 12 geworden. Hij was het oudste konijn dat ik ooit heb gehad. En het was een schatje 🥰
 10. Ik heb hem bij amazon.de gekocht, daar kost hij €89. Dat scheelt toch weer €16 vergeleken met bol.com. Link: https://www.amazon.de/dp/0702049794
 11. Goed punt. Daar had ik niet zo bij stilgestaan. Ik wist wel dat je wortel met mate moest geven vanwege de suikers, maar dat broccoli zoveel calcium bevatte, wist ik niet. Nu ik erover nadenk zitten mijn konijnen na een stuk wortel of broccoli ook echt vol, terwijl ze met bladgroenten langer door blijven eten. Dat lijkt me dan ook wel gezonder.
 12. Als hij zo snel afvalt, zou ik hem wat meer brokken geven. Hij mag 25 gram brokken per kilogram lichaamsgewicht. Geef je hem wel een goede kwaliteit brok, zoals Science selective? Muesli mix voer is in ieder geval niet goed, dat voer met allemaal verschillende stukjes erin. Ik zou kijken of hij daarmee weer aankomt. Verder kun je hem wat calorierijker groenvoer geven, zoals stukjes wortel en broccoli. Bladachtige groenten, zoals andijvie en witlof, bevatten juist erg weinig calorieën en zijn geschikt om op gewicht te blijven. Geef hem alleen niet teveel, een hele wortel is veel te veel. En als hij niet gewend is aan groenvoer, bouw het dan langzaam op. Grote kans dat hij zijn hooi links laat liggen, maar hij moet wel zijn calorieën binnenkrijgen als hij zo afvalt. Het is een beetje balans zoeken, tussen voldoende brokken, groenvoer en voldoende hooi. Het kan natuurlijk ook zijn dat er een onderliggende reden is dat hij te weinig eet en daardoor afvalt. Bijvoorbeeld iets met zijn gebit. Mocht hij blijven afvallen, zal hij toch naar de dierenarts moeten gaan. En als hij stopt met eten, dan is dat echt een spoedgeval. Misschien kun je het bezoek aan de dierenarts combineren met zijn jaarlijkse inenting. Daar krijgt hij een gratis consult bij. Wanneer moet hij weer ingeënt worden?
 13. Het meeste is nog wel relevant. Maar er zijn inderdaad wel waardevolle aanvullingen gedaan in de 2014 versie, gebaseerd op nieuw onderzoek. Dat verhaal over meloxicam staat bijvoorbeeld wel in de 2014 versie, maar niet in die van 2002. Ik zou dus zeker googlen om te kijken of er inmiddels meer onderzoek is gedaan.
 14. Ja ik heb hem zelfs meegenomen naar de dierenarts! Ik had novacam meegekregen, maar met een hele lage dosering. Tenminste, daar kwam ik achter toen ik dit boek las. Toen terug gegaan en haar het boek laten zien. Toen hebben we de dosering verdubbeld. Ik merkte aan mijn konijn dat het echt hielp!
 15. Edith

  Naslagwerk konijnengeneeskunde

  Hoi mede-konijnenbaasjes! Op internet vond ik de pdf-versie van Textbook of Rabbit Medicine, een naslagwerk over geneeskunde bij het konijn. Het is geschreven in het Engels en het is bedoeld voor dierenartsen (in opleiding), maar desondanks is het goed te begrijpen. Ik vind het echt enorm leerzaam! Inmiddels heb ik de papieren versie gekocht, waarvan er in 2014 een nieuwe druk is uitgekomen. De pdf-versie is van de eerste druk uit 2002. Je vindt het boek als je googlet op "Textbook of Rabbit Medicine pdf". Of via deze link: http://krolikdoma.ru/attachments/textbook-of-rabbit-medicine-pdf.1342/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .