Ga naar inhoud

KonijnStar

Members
  • Items

    252
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door KonijnStar

  1. Hoi,

     

    Wij hebben ons hok op een tafel staan buiten zodat de honden er niet steeds tegen aan springen. Nu wou ik mijn konijn hooi en een stukje broccoli geven, dus ik had hem het hooi gegeven. Ik pakte het stukje broccoli en hij keek zegmaar met zijn hoofdje over de rand van het hok naar beneden (want het voer ligt onder het hok). Dit doet hij altijd maar nu verloor hij zijn evenwicht en viel hij uit het hok.😖

    Hij kwam gewoon op zijn pootjes terecht, ik kon hem gelijk pakken en zette hem terug. Natuurlijk was hij even geschrokken maar hij ging gewoon gelijk verder met bedelen om broccoli. Toen heb ik hem natuurlijk gecontroleerd en gekeken of er niks aan de hand was, en dat leek het geval. Maar nu (een dag later) zie ik dat hij toch wel hinkt met een van zijn achterpootjes. Deze houd hij heel erg opzij in plaats van onder zijn lichaam. Verder heeft hij nog gewoon super goede eetlust enzo.

     

    Ik voel me echt zo enorm dom en schuldig dat ik niet gewoon goed heb opgelet dat hij er niet over heen gaat hangen en ik had het deurtje tussendoor gewoon dicht moeten doen😭

    Maar als jullie het zo horen qua zijn pootje is het dan ernstig denken jullie? Natuurlijk kunnen jullie niet oordelen vanaf een schermpje dat begrijp ik. Maar zou het kunnen zijn dat het gewoon even gevoelig is en na een paar dagen wel weer over gaat of zou het kunnen dat het echt gebroken is ofzo? Als het ernstig is ga ik natuurlijk naar de dierenarts.

     

    Groetjes😞

  2. Ik weet niet wat het is, maar het is geen goed teken dat ze weinig hooi eten. Als het wat minder dan het gemiddelde is dan is het niet zo'n punt, maar als ze echt weinig eten heeft het vaak een reden.

     

    Dat ze het blaadje graag willen en snel opeten zegt ook niet veel, dat is met bijna al het groenvoer geloof ik. Ik zou dus in het vervolg ook niet zomaar wat geven voordat je zeker weet dat het niet giftig is.

  3. 31 minuten geleden zei Punky🐰:

    Ik snap het niet meer. Er is mij altijd verteld dat konijnen hun BDK aanmaken inde nacht en opeten in de nacht. Keutels dat je dus nooit zou moeten tegenkomen. In het geval dat niet zo is moet ik mij dus geen zorgen maken.  Met zoiets slijmachtig errond., ik dacht dus altijd dat BDK zijn. Blijkbaar niet.

     

    Je zou ze inderdaad nooit tegen moeten komen, omdat ze ze dus gelijk opeten. Volgensmij is het inderdaad het vaakst savonds laat of sochtends vroeg maar het kan ook overdag. 

  4. 22 minuten geleden zei Esmee-Bunny:

    Dan hebben ze het nachthok zegmaar, het is gewoon een tweeverdiepingshok, maar we vinden zelf (zelfs mijn vader die niet echt een dierenliefhebber is😂 hij vind sommige wel leuk hoor met mijn konijnen heeft hij wel een band) dat een hok lang niet genoeg is, en aangezien mijn eigenwijze beestje altijd wel een uitweg heeft in de ren, en voor andere roofdieren natuurlijk doe ik hem liever dicht. 

     

    Maar overdag kan er toch net zo goed een kat of ander roofdier in komen? Misschien ben je dan meer thuis maar ik neem aan dat je niet de hele dag door naast je hok staat?

  5. 55 minuten geleden zei Esmee-Bunny:

    Konijn star dat klopt, ga ik zeker doen, maar ik heb zo'n zelfde verhaal gehoord en ik wilde weten of het klopt maar ik krijg in ieder geval een nieuw hok binnenkort, en mis scheid ik ze mis laat ik het mannetje in ieder geval castreren mis ook het vrouwtje

     

    Ik weet niet of je met scheiden tijdelijk bedoelt of voor altijd apart leven, dat laatste zou ik echt niet doen. Een maatje is een levensbehoefte van een konijn. Hoeveel weken oud zijn ze nu? Bij 10 weken moet je ze scheiden. Als je het mannetje niet laat castreren kunnen ze sowieso niet meer bij elkaar, ook niet als het vrouwtje wel gecastreerd is omdat dat niet gaat met de hormonen van het mannetje. Ik zou dus in ieder geval je mannetje laten castreren. Je vrouwtje hoeft niet perse, maar is wel aan te raden vanwege het voorkomen van baarmoederklachten op latere leeftijd.

  6. Hoi,

     

    Zonet toen ik wat stukjes groente door het hok van mijn konijn verstopte en hij daar naar aan het zoeken was, maakte hij opeens drie keer een soort "hikgeluidje". Ik weet niet hoe ik dit anders zou kunnen omschrijven. Zijn lichaam bewoog er niet bij en het leek ook niet alsof hij ergens last van had. Is dit normaal en wat kan het zijn?

  7. Ik heb even research gedaan en op andere plekken wordt het verkocht als kasper faunafood konijnenkorrel.

     

    Hier is de samenstelling nogmaals, wat beter leesbaar:

     

    Kasper faunafood konijnenvoer / korrel sport
    De Konijnenkorrel Sport is een samengestelde korrel die een coccidiostaticum bevat tegen de meest voorkomende soorten coccidiose bij konijnen.

    Samenstelling: Luzerne, Tarwegries, graan, Zonnebloemzaadschroot, Tarwe, Raapzaadschroot, Palmpitschilfers, Mais, Erwten, Haverschillen, Rietmelasse, Sojadopen, Bietenpulp, Lijnzaad, Lijnzaadschilfers, Calciumcarbonaat, Sojaolie, Zout, Dierlijk vet, Vetzuren

    Analytische bestanddelen:
    Ruw eiwit 16,5%
    Ruw vet 4,1%
    Ruwe celstof 14,8%
    Ruwe as 7,2%
    Calcium 0,92%
    Fosfor 0,57%
    Natrium 0,18%

  8. 11 uur geleden zei Marjoleink:

    Als je een foto van de samenstelling kunt plaatsen dan maak je @Evee blij en ze kan je vertellen of het een goede brok is (meestal niet).

     

    Zoals ik al zei staat er alleen "konijnenbrok" op de zak geschreven, verder geen samenstelling. Ik ga er daarom van uit dat er vast niet veel goeds in zal zitten

  9. 1 uur geleden zei Marjoleink:

    Vaak komt het doordat een kinijn teveel biks krijgt. Wat geef je? En hoeveel gram per kilo konijn?

     

    Ik geef nu biks van de dierenwinkel hier, ik denk hun huismerk. Op de zak staat niks alleen konijnenbrok. Ik denk dus dat er niet veel goeds in zit en ga binnenkort zeker ander voer kopen. Hij krijgt nu zon 40 gram per kilo lichaamsgewicht geloof ik.

     

    Hij is trouwens een dwergkonijntje van 1100 gram. Is dat een normaal gewicht? Ik lees namelijk vaak dat dwergkonijntjes 2/3 kg wegen. Als ik hem aai voel ik zijn botten wel maar niet erg duidelijk ofzo. 

  10. 4 minuten geleden zei happy211:

    Die sliertjes lijkt op kettingkeutel, waarbij haren van de vacht in de keutels zitten. Dat is niet erg, komt vaker voor deze tijd van het jaar als konijnen verharen, maar het kan wel zorgen voor een verstopping. Goed je konijn in de gaten houden dus, en als ze stoppen met eten meteen actie ondernemen en naar een dierenarts gaan.

    De andere trosjes slijmerige keutels lijken inderdaad blindedarmkeutels. Op zich ook geen probleem als je die een keer vind, maar het is beter van niet natuurlijk. Zie je ze vaker, dan zou ik toch iets in de voeding gaan aanpassen. ls je extra groenvoer bent gaan geven, ga dan even terug naar de basis voordat je ze zag, bijvoorbeeld door een bepaalde soort groente niet meer te geven of door minder groente in totaal te geven. Helpt dit niet, dan kun je wat minder brokken gaan geven om te kijken of dat helpt. 

    Bedankt, kettingkeutel lijkt me idd waarschijnlijk.

     

    Dit is inderdaad de eerste keer dat ik ze vindt. Ik ben de laatste tijd (2 maanden ong) wel bezig met het opbouwen van meer groente geven. Daarvoor kreeg hij heel af en toe een beetje, maar niet standaard elke dag. Nu krijgt hij vooral witlof, frambozenblaadjes, broccoli, wortelloof en af en toe heel kleine stukjes wortel of snoeptomaat. Dit ben ik dus al een tijdje aan het opbouwen, en hij heeft in de laatste dagen niks nieuws gekregen wat hij nog niet vaker heeft gehad of nog niet aan gewend is. 

     

    Hij eet de laatste tijd wel slechter hooi, maar dat komt denk ik doordat ik ander hooi heb. Gras eet hij wel goed. Weet iemand of van dat lange stengelige gras ook goed voor ze is? Dit vindt hij namelijk heel erg lekker.

  11. Hoi,

     

    Eergisteren vond ik een soort sliert van droge aan elkaar geplakte keutels in het hok van mijn konijn (foto 3 en 4). Verder merkte ik niks raars aan hem en de rest van de poep dus ik maakte me ook geen zorgen.

    Nu vind ik zojuist een aantal natte aan elkaar klevende keutels (foto 1 en 2). Zijn dit blinde darm keutels of diarree? En moet ik me zorgen maken? Toen ik ging kijken of er meer van dat soort keutels lagen zag ik die niet, maar wel meerdere van die sliertjes met droge keutels.. Ik heb hem voor nu maar geen groente gegeven, alleen een paar frambozenblaadjes (en altijd hooi tot zijn beschikking natuurlijk). 

     

    Ik merk verder helemaal niks raars aan hem, hij is gewoon levendig en alert.

     

     

    WhatsApp Image 2020-05-19 at 18.50.45 (1).jpeg

    WhatsApp Image 2020-05-19 at 18.50.45.jpeg

    WhatsApp Image 2020-05-19 at 18.50.44.jpeg

    WhatsApp Image 2020-05-19 at 18.50.43.jpeg

  12. 7 uur geleden zei Cookie en pluis:

    Het rammetje is nu bijna 14 weken, en ik ga 20-05-20 naar de DA om te kijken of hij gecastreerd kan worden. 
     

    Heeft iemand nog tips voor als ik mogelijk een nestje krijg? 

     

    Je had ze al uit elkaar moeten halen vanaf dat de ram vruchtbaar kon zijn (12 weken geloof ik?) en niet pas wanneer je ze al zag rijden want dan kan het al lang gebeurd zijn.. Ik zou met je dierenarts overleggen of je voedster zo snel mogelijk gesteriliseerd kan worden, als je er nog optijd bij bent. 

  13. Je kunt je beter goed inlezen over koppelen en ze dan gewoon koppelen.

     

    Wanneer ze elkaar wel kunnen zien en ruiken maar niet bij elkaar kunnen ontstaat er alleen maar frustratie en is de kans dat het goed gaat samen minder groot.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .