Ga naar inhoud

naadjuuuh

Members
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door naadjuuuh

  1. ooohh.. je hebt denk echt onwijs veel geluk gehad!!!

    mijn pony is eraan dood gegaan en dat ging ook super snel.. de man waar hij stond zag ineens dat hij heel raar ging doen.. draaien, steigeren, vallen enzo.. en dat heeft geloof ik 10 min. geduurd en toen viel hij dood neer.. nog voordat de DA er was.. In eerste instantie wisten ze niet wat er gebeurt was.. de DA dacht wel aan vergiftiging maar het kon ook een hartaanval zijn maar toen ging de pony van zijn dochter ook ineens helemaal door het lint en viel ook dood neer.. dus het moest wel vergiftiging zijn..

    toen hebben ze ook in het weitje coniveren gevonden (familie van taxus en is dus ook giftig).. hoelang het precies geduurd heeft voordat ze zo raar gingen doen weet ik niet precies maar waarschijnlijk ongeveer 1 uur.. het gaat dus heel snel en er is niets aan te doen..

    ik ben nu dus echt panisch voor taxus

  2. misschien een stomme vraag hoor.. maar is het nou echt zoveel beter dat SS?

    mijn konijn krijgt op dit moment gewoon biks en dat vindt hij heel lekker (en ik geef daarnaast nog nature's best en hooi natuurlijk)

    Ik zit eigenlijk te twijfelen of ik over ga stappen.. maar hij doet het op die gewone biks eignelijk ook heel goed.. maar mijn ratten geef ik ook SS en daar ben ik ook tevrede over

  3. Ik vond zelf ook wel dat ik best een knap konijn heb, maar vind het wel heeeel leuk dat jullie hem ook zo knap vinden :mdr:

    Ik denk dat hij dat van zn ouders Flap&Flop heeft..

    Flits is een kruising Rode Nieuwzeelander x (waarschijnlijk) Vale Bourgondiër

    Flap de paps

    naadjuuuh-5840-albums-paps-mams-flits-picture15619-flap-zn-grote-oortjes-tie-mooi-he.jpgnaadjuuuh-5840-albums-paps-mams-flits-picture15618-flap-zn-mooie-vacht.jpg

    Flop, de mams

    naadjuuuh-5840-albums-paps-mams-flits-picture15617-flop-maakt-kennis-brutus-de-poes.jpg

    Flop&Flap toen ze nog klein waren

    naadjuuuh-5840-albums-paps-mams-flits-picture15616-flopje-and-flapje-schattig-verjaardagscadeautje-echte-meisjeskonijnen-vonden-gekocht-maar-flap-bleek-toch-ineens-jongentje-zijn-s-maar-schattig-he.jpg

  4. Ben zo blij!!! :bounce: want gelukkig gaat het met flitsie weer een stuk beter

    Ik had de volgende dag (na mijn berichtje) natuurlijk weer de dierenarts gebeld en kreeg toen de assistent aan de telefoon.

    Ze zei dat ik gewoon door moest gaan met goed hooi voeren en dat het gerommel waarschijnlijk kwam doordat zijn darmpjes weer op gang kwamen :-S

    Het zat me toch niet helemaal lekker dus ik ben die dag eerder naar huis gegaan van mn werk en heb toen steeds zijn buikje gemasseerd.. en 's avonds vond ik al dat hij er al wat beter uit zag en hij kwam ook ineens uit de keuken zo de woonkamer in.. lekker nieuwsgierig was hij en maakte zelfs een paar sprongetjes :-)

    en de dag daarna werden de keutels ook steeds beter.. droog en ronder..

    ik heb hem tot zaterdag binnen gehouden en vond toen dat hij wel weer naar buiten mocht.

    Ik heb nog wel voor de nacht een extra fleecedekentje en een warme fles in zijn hok gedaan.. tja hij had natuurlijk totaal 2 weken binnen gezetten, dus voor het geval dat..

    nou het kleedje hij heerlijk om op te liggen..

    3761735402_0301fab87f.jpg?v=0

    Ook het eten gaat goed.. vooral die peterselie, daar is tie echt gek op.. maar ook zijn hooi eet hij lekker van..

    3761776388_7b3b6514c8.jpg?v=0

    Verder heb ik speciaal voor hem een heerlijk bloempot met kattengras in de tuin neergezet.. Hij staat alleen nu even in de schuur want ander ben ik bang dat hij m binnen een dag kaal heeft en ben natuurlijk ook voorzichtig met zn darmpjes

    3760986857_a007146022.jpg?v=0

    Nou hij ziet er best goed uit toch?

    Nu nog op zoek naar een leuke vriendin voor hem

  5. Nou hier even een update van flits.. oftewel een nieuwsflits :he:

    Nou gelukkig mocht flits afgelopen vrijdag naar huis..

    Hij was nog niet helemaal opgeknapt, maar hij at zelf, alleen zijn keutels waren nog niet helemaal normaal... ze waren wel rond maar nog wel een beetje zacht/plakkerig en verschillend van maat. Ik moest hem dus binnen houden en hem natuurlijk goed in de gaten houden. Verder alleen hooi en een beetje biks geven en nog geen groenvoer..

    Nu zijn we een paar dagen verder en ik heb niet het idee dat de keutels beter worden en zijn hooi at hij ook niet zo. Hij wordt er ook een beetje kwarrig van als ik voor zijn neus duw.. Ik heb vanav een stengeltje peterselie geprobeerd en die rukte hij bekant uit mn handen, dus zijn eetlust is tie toch niet helemaal kwijt, maar durf daar niet meer van te geven ivm met de plakpoep..

    Ik heb het idee dat hij het ook absoluut niet leuk vindt dat hij bijna de hele dag in een eigenlijk te kleine kooi zit en dat hij daarom ook niet zo goed wil eten (normaal gesproken zit hij in een hok van 2 verdiepingen van 1x1m en mag hij los in de tuin). Ik dacht eerst nog het hok in de schuur te zetten maar daar wordt het veels te warm als zon schijnt.

    Verder hoorde ik vanavond ook ineens zn buik soms borrelen.. Zou die nu dan last van gassen hebben ofzo.

    Ik ga dus in ieder geval morgen weer contact opnemen met de DA.. evt toch ook om een ontlastingsonderzoek te doen

    Nu moet ik zeggen dat ik net de boel zo heb verbouwd dat hij los kan in de keuken (heb een open keuken) zodat hij niet weer in de rotkooi hoeft en ik heb het gevoel dat hij nu al gelukkiger is.. Hij begon net ineens spontaan zijn hooi te eten en ik heb ook hooithee gemaakt en dat vond hij ook erg lekker.. Ik had begrepen dat dit ook wel goed is voor zijn darmpjes en dat het soms ook helpt om weer hooi te gaan eten..

    Oja.. wat ik me ook afvroeg.. Hoe kan ik het beste zijn kontje schoonmaken?

    Die is een beetje vies en ik probeer het wel schoon te maken door hem zachtjes op zijn rug te leggen en dan met een natte doek te deppen, maar ik krijg het toch niet helemaal goed schoon. Hebben jullie misschien tips?

    En dan hier nog wat reacties op eerdere berichen:

    2 zwarte panter>

    Ik ben zeer tevrede over mijn dierenarts.. ik zit al jaren bij hem met mijn ratten.. maar goed ik heb het natuurlijk wel even gevraagd over dat ontlastings onderzoek en hij zij dat hij dat zal doen als de plakpoep aanhoudt.

    2 bunny ranch chanty>

    hij was op donderdag geholpen en toen heb ik hem ook even binnen gehouden, maar omdat het goed ging heb ik hem op zondag weer buiten gelaten en dat hij buiten in de regen had gelegen (op dinsdag) komt omdat hij zelf zijn hok in en uit kan.

    Wat betreft de pijnstilling.. hij heeft daar nog pijnstilling gehad en ik moest volgens de assistent even kijken hou het ging en anders evt pijnstilling komen halen.

  6. Jeetje zeg wat een toestand!!!

    ik heb sinds 2 maanden een super lief konijn (kruising rode nieuw zeelander x vale bourgondiër) en omdat we het toch wel zielig vonden.. een konijn alleen hebben we besloten om flits te laten castereren..

    dus afgelopen donderdag naar de DA geweest om hem te laten castereren.. nadat ik hem opgehaald had vond ik eigenlijk al dat hij niet zo goed op gang kwam.

    hij at wel maar nog niet zoveel dus ik vrijdagochtend toch maar een pijnstiller gehaald bij de DA en hem vanaf zaterdag weer in zijn eigen verblijf gezet.. hij zat namelijk in de keuken en volgens mij vond hij dat ook maar niks want iedere keer als ik de deur opende zag ik hem kijken van 'ik wil ook buiten'

    eigenlijk ging het heel goed en kreeg zondag ook de pijnstiller er niet meer in.. ben er toen ook maar mee gestopt want zo tam is hij nog niet en om nou steeds een gevecht aan te gaan met hem terwijl hij at en vrolijk was.. en die pijnstiller slikte hij ook gewoon niet door.. ik dacht daar gaat hij me ook niet leuker op vinden..

    dus zondag en maandag nix aan het handje.. hij was lekker aan het rond huppelen enzo

    maar toen ik dinsdagochtend kwam, lag hij languit helemaal verregend in de tuin en ik zag ook dat hij niet had gegeten, ook niet van zijn witlof en peen :-(

    ik heb hem toen weer die pijnstiller gegeven en met een warme fles in zijn hok gezet en even afgewacht of hij misschien toch wilde eten, maar niet hoor..

    heb toen bij de dierenarts dwangvoeding gehaald en het geven hiervan ging best goed.. was om 11 uur begonnen en ieder uur wat gegeven.. toen ik hem om 2 uur pakte zag ik dat er diarree in het hok lag (waar hij normaal niet poept) dus heb ik toch maar weer de dierenarts gebeld en hem gebracht..

    hij is daar nu al 2 nachtjes daar en ze hebben hem tot vanochtend dwangvoeding gegeven en hij gaat nu gelukkig zelf hooi eten, maar de diarree is nog steeds niet over :-(

    de assistente kon me niet zo goed vertellen waar die diarree vandaan komt..

    dan vraag ik me af.. zou dit misschien komen omdat de dwangvoeding anders is als het gewone voer is wat hij krijg.. een konijn moet toch altijd langzaam wennen aan nieuw voedsel?

    en ik dacht juist dat de casteratie van een ram veel minder ingrijpend was.. hoe kan het dan dat flits er wel zoveel last van heeft? is er dan toch iets anders mis met hem?

    nou ik hoop maar dat hij snel opknapt en dat ie weer snel mee naar huis mag, want zo'n leeg hok vind ik maar nix.. ik heb m pas 2 maanden maar ben al zo aan m gehecht.. mn arme flitsie!!!

    :(

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .