Ga naar inhoud

Maggy

Members
 • Aantal items

  3460
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Maggy

 1. Hallo!


  Ik ben al een heeeeele tijd niet actief geweest hier zie ik!


  Op het moment ben ik bezig met helpen van het opnieuw plaatsen van 't voedstertje van een vriendin.


  Ik herinner mij een soort poster die hier op BB stond, een plaatje waar een aantal (ik geloof 8) basisbehoeften van een konijn op staan, dat plaatje zou ik goed kunnen gebruiken.


  Iemand enig idee waar ik deze tegenwoordig vind?


   


  Merci c:


  • Vind ik leuk 1
 2. Naar mijn mening is het mishandelen/verwaarlozen van een dier, wanneer je een of geen bassisbehoeften van een dier kan/wil vervullen.

  Dit wilt dus zeggen: eten en dan geen supermarkt brok/voer maar bijv. bonzo/Verplast enz., dagelijks vers drinken, ruime bewegingsmogelijkheden, de beweging kun je op 2 manieren geven, uitlaten (mijn hond loopt slecht door zijn heupen, maar ik heb een ronde uitgevonden die lang genoeg is dat hij zijn behoeften kan doen en hij geen pijn krijgt en af en toe wissel ik dit af met een grotere ronde tot hij aangeeft dat het niet gaat) of zoals @Ainariel dit doet, een hond op een groot terrein lekker zijn ding laten doen en zo nu en dan is naar een andere plek! Bij beweging geven hoort ook aandacht, sommige dieren vinden een aai over de bol al genoeg, maar dit vind ik in mijn ogen geen aandacht geven. Aandacht geven is: spelen, knuffelen en praten met je dier, al zeg je alleen goeiemorgen en weltrusten!! En niet te vergeten is een dak boven het hoofd voor een dier ook niet te vergeten of het nu een schuilkotje is of een steen met een gat erin voor je vissen, het is gewoon belangrjk dat een dier zich kan terug trekken en als het koud is zich "warm" kan maken.

  Dat zijn naar mijn mening de belangrijkste dingen waar een baasje aan moet voldoen om de minimale leefomstandigheden van een dier te behouden. Kan/wil een baasje niet aan deze eisen voldoen, dan is het naar mijn mening dierenmishandeling! Bel 144 als je twijfelt!

  Dat bedoelde ik ^^

 3. Ik denk dat je iets dierenmishandeling kunt noemen zodra het dier de behoeften die hij zou kunnen vervullen in de vrije natuur ontnomen wordt. 


  Stel je eens voor dat de hond in een bos leefde. Daar zou hij kunnen rondrennen, zijn behoefte doen, eten vangen, ergens drinken, etc. 


  Ik bedoel dan niet dat het dierenmishandeling is als je hem borstelt of wat dan ook, dat gebeurt in de natuur ook niet.                                                                                                                                           Maar de dingen waar het dier zelf voor zou kiezen omdat hij ze simpelweg nodig heeft moet hij toch wel hebben vind ik.


 4. Maxje is er nog steeds!


  Mijn ouders vertelden me net dat ze graag willen dat ik binnen een week een huisje voor hem vind, anders moet hij terug naar de opvang. Dat is ook niet zo'n probleem, maar ik zou zelf graag willen weten waar hij uiteindelijk terecht komt.


  Dus nogmaals:


  Max is een jonge gecastreerde ram met hollandertekening, veel energie en nieuwschierigheid. Hij zoekt een huisje met een vriendinnetje om lekker rond te rennen. 


  Iemand anders interesse?


 5. Wat een leuk konijntje!


  Ik snap je zorgen, helemaal. Ik heb Max nog nooit zien vechten, hij is eerder een vluchter dan een vechter. Hij is ook niet echt het type dat de hele dag achter een ander nijntje aan loopt, hij gaat liever zelf op avontuur om af en toe verslag te doen aan zijn maatje.


  Laat me maar wat weten, het welzijn van de nijntjes gaat natuurlijk voor.


 6. Nou, ik zie hem alleen maar in het hokje zitten. Wanneer hij naar buiten komt, is dat alleen om aan het hek van de ren te rammelen omdat hij naar buiten wil. Samen met Magic was dat niet zo. Magic zou in principe klaar moeten zijn om weer buiten bij Max in het hokje te zitten, maar hij duwt haar in principe gewoon om. Het is inderdaad niet leuk een diertje weg te moeten doen, maar het is nou eenmaal niet anders. Ik wil graag dat Magic zo goed als het gaat weer kan leven, en voor Max is het misschien beter een plekje te vinden waar hij 24/7 kan rondlopen, want het hekje van de ren zal lang niet zo vaak open staan als Magic terug in het hokje komt. Ik wil haar graag heel goed in de gaten houden en een zo rustig mogelijk leven geven. Ik vind het ook erg, natuurlijk! Maar in mijn ogen is het voor beide nijntjes het beste..


  Zal iig even contact opnemen met de opvang een van deze dagen, waarschijnlijk na mijn examens. 


 7. Ik heb een koppel nhd x fh en een nhd. Beide hebben een geweldig karakter, dat niet verandert wanneer ik ze apart neem. Ze maken van elke situatie het beste, en ik kan niet zeggen dat ik ooit dingen extra heb moeten aanpassen vanwege gebreken van een van de twee. 


  Ik heb er een uit de dierenwinkel (foei! kende bb nog niet) en een uit de opvang (de halve fh).


  Het klikte meteen.


  Ik vond ze persoonlijk makkelijker tam te krijgen.


 8. Met pijn in mijn hart heb ik de beslissing moeten nemen om mijn konijntje Max een ander huisje te bieden.


  Zijn vriendinnetje kreeg E. Cuniculi en is herstellende. Ze zouden volgens de dierenarts weer bij elkaar kunnen, aangezien het grootste besmettingsgevaar is geweken.


  We hebben ze nu twee keer samen losgelaten op het gras, en Max is heel enthousiast om Magic weer te zien, maar het is echt de vermoeiend voor haar. Daarbij kan ze zich absoluut niet verweren als hij haar probeert te berijden of wat dan ook.


  Ik ben daarom bang dat als ik Magic weer een enigzins normaal leven wil geven, dit helaas niet met haar lieve actieve vriendje kan.


   


  Max is een gecastreerde ram van iets meer dan een jaar oud. Ik heb hem uit de opvang van Oda Ploem gehaald, hij was in het bos gevonden. Hij heeft een hollandertekening en is slank, gebouwd als een wild konijntje. Max is heel erg actief en moet genoeg ruimte hebben. Hij is niet schuw, maar heeft niet veel interesse in mensen. Hij heeft al zijn inentingen gehad en is helemaal gezond. Nogmaals, hij moet zijn pootjes kunnen strekken en hij kan ook heel hoog springen.


   


  Ik voel me enigzins verplicht om 'eisen te stellen' aan zijn toekomstige huisje..


  Ideaal zou het bijvoorbeeld zijn als hij terechtkomt in een van die mooie rennen hier op bb, die je bijna geen hok meer kunt noemen maar eerder een huis ^^


  Dat hoeft dan nog niet per se, maar hij moet wel 24/7 kunnen rondwandelen en niet alleen in een hok. Ik gebruikte zelf een hok met twee verdiepingen plus grote ren die eromheen gebouwd is, maar hij liep het grootste gedeelte van de tijd in de tuin rond omdat het echt niet genoeg was voor hem.


  Hij moet natuurlijk ook een maatje hebben... 


  Als er iemand bereid is om hem dit te geven, en hier misschien wat foto's van het verblijf wil plaatsen, dan mag hij gratis mee en ik denk wel dat het mogelijk is om hem door heel Nederland te brengen. 


   


  Ik heb geen recente foto's, en ik kwam er net achter dat met de hervormingen van bunnybunch al mijn fotoalbums weg zijn, dus na graven in wat topics heb ik een paar foto's die misschien een idee geven, ik heb ze bijgevoegd bij het bericht.


   


   


  post-3532-0-29048900-1400367502_thumb.jp

  post-3532-0-32092800-1400367520_thumb.jp

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .