Ga naar inhoud

Catelootje!

Members
  • Items

    5.790
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Catelootje!

  1. Supplement weekend, Nicky: konijn was er 6 dagen aan 16,53 en 2 aan 16,53 + 4,13 ;)

    Ow, en critical care kostte mij ook zoiets hoor. Ik kreeg het restant alleen wel naar huis, omdat ze een nieuw flesje open moest doen.

  2. Ze hebben ook wel echt alles in rekening gebracht. Mijn ervaring is dat opnamekosten inclusief pijnstilling/dwangvoer zijn, maar zij rekent alles apart. Verder vraag ik me wel af waarom de oren zijn gespoeld en er stronghold is gegeven terwijl je konijn urinebrand had?

    Ik vond het eigenlijk overzichtelijk, dat ze alles zo exact opschreef.

  3. Gewoon wat gegoogeld en hier direct gekopieerd voor je:

    * Sedatie is het verlagen van de staat van het bewustzijn van een patiënt met het doel een medische procedure of ingreep aangenamer te maken. Dit gebeurt door middel van toediening van geneesmiddelen (sedativa).

    * Een prokineticum ( van het Grieks pro (voor) en kineo (bewegen) ) is een geneesmiddel dat de peristaltiek van het maag-darmkanaal verhoogt. Het kan zowel de voorwaartse peristaltiek bevorderen als de achterwaartse peristaltiek afremmen. Zo kunnen, door de remming van de achterwaartse peristaltiek, deze middelen worden ingezet als middel tegen misselijkheid en braken.

    *Peristaltiek is de knijpende beweging van een buisvormig orgaan, die ervoor zorgt dat het voedsel vooruitkomt in het maag-darmstelsel of urine in de ureter tussen nierbekken en blaas. Door de peristaltiek is het bijvoorbeeld mogelijk een glas water te drinken terwijl men ondersteboven hangt.

    *Met biochemisch onderzoek kan de arts vaststellen of u een erfelijke (stofwisselings)ziekte hebt.

    De organen in het lichaam maken en verwerken verschillende stoffen. Stoffen als vetten, eiwitten en suikers. Dit noemen we de stofwisseling. Deze stoffen komen in het bloed of in de urine terecht. Onderzoek naar deze stoffen kan aantonen of er iets mis is met een orgaan. Bij biochemisch onderzoek kijkt de laborant bijvoorbeeld hoeveel eiwit er in uw bloed zit. Te veel of te weinig eiwit in uw bloed kan betekenen dat u een ziekte hebt.

    Voor een goede stofwisseling zijn enzymen belangrijk. Bij biochemisch onderzoek kijkt de laborant ook of de enzymen goed werken.

    Behalve bloed en urine kunnen ook huidcellen en hersenvocht worden gebruikt voor biochemisch onderzoek.

    Biochemisch onderzoek is bijvoorbeeld geschikt om te kijken of de lever en de nieren goed werken. Ook de hielprik bij pasgeboren baby's is een vorm van biochemisch onderzoek.

  4. Panacur mag idd niet te lang gegeven worden, maar waarom weet ik niet. Als zij zegt dat ze daar van dood kunnen gaan, neem ik dat aan: ze is echt een van de kundigste die hier rondlopen.

    Met Inge heb ik dus wel goede ervaring, maar ze is inderdaad niet goedkoop. Ik heb destijds wel gezegd dat ik graag zou willen weten hoeveel een en ander zou kosten (ik ben student...). Ik werd daarop gebeld als zij bijv. een foto zouden nemen, of dit mocht en hoeveel het ongeveer zou kosten. Al met al ben ik incl. opname, foto's en medicatie telkens rond de 170 euro kwijt geweest, wat goed meeviel dus*.

    Een operatie kan altijd slecht uitvallen en je konijn kan dan niet genezen, of het nu een castratie is of een heel ingewikkelde operatie: het kan altijd misgaan. Nu heeft er geen operatie plaatsgevonden natuurlijk, maar er is wel een en ander onderzocht. Wat betreft dat onderzochte snap ik deels dat ze het onderzoek opnieuw heeft gedaan: de situatie kon op dat moment al anders zijn en ze kon er ook voor hebben gekozen de niet-kundige artsen niet zomaar te volgen in hun resultaten, maar daar weet ik het fijne niet van. Ik heb in ieder geval niet zulke rare ervaringen met haar.

    De andere arts ken ik niet en de opmerking over interesse in het lijkje vind ik er ver over.

    *Dit was eenmaal verstopping en eenmaal gas. Vrij basic dus.

  5. hallo bedankt voor je antwoord, even wat meer info, mijn konijntje had urinebrand, wij hadden al verschillende dierenartsen bezocht, deze hadden ook foto's gemaakt (scans) bloedonderzoek en urineonderzoek. Maar dit heeft ons toen iets van een 100 à 120 euro gekost.

    De laatste dierenarts (is wel in België) staat omschreven als konijnkundig te zijn, maar zij stond erop mijn konijntje bij haar te laten om zogezegd te stabiliseren. Na een week verblijf werd ik boos omdat er nog niks gebeurd was van onderzoeken, toen wilde ik hem terug ophalen, dat mocht niet van haar, ze zei dan eventueel na het weekend hem terug te komen halen, dan heeft ze waarschijnlijk dat weekend nog snel alle onderzoeken uitgevoerd. Maandag gingen we hem ophalen en kregen we een factuur van 700 waar dus onderzoeken en ook verblijfskosten (20 euro per dag in de week en 25 euro voor dagen in het weekend) maar hij was nog steeds even ziek. Oorzaak was ze nog niet zeker van. Omdat wij dit financieel niet verder konden betalen, waren we verplicht hem terug mee te nemen nog steeds even ziek. Dit is zowat het verhaal.

    Deze dierenarts bevindt zich waar exact...? Naam en toenaam mag denk ik niet, maar een regio zegt soms genoeg, zeker omdat de konijnkundige dierenartsen in België schijnbaar op 1 hand te tellen zijn.

  6. Zolang dat hij eet en keutelt is het goed. Het is misschien niet zo wenselijk, maar als hij liever groenvoer eet, geef hem dan gewoon meer groen (en hooi natuurlijk). Je kan ook wat meer brood geven, maar niet te veel, want het mag ook niet een stoppende werking krijgen natuurlijk. En als je een drinkfles hebt, geef dan ook een bakje, dat kost misschien minder moeite.

    Als hij stopt met eten en keutelen moet je meteen een dierenarts bellen, en dan mag je je wel echt zorgen maken!*

    *Maar als je er op tijd bij bent is het vaak zo opgelost. :)

  7. Mijn konijn is gek op chocola.. Ze heeft het ooit eens van tafel gejat en sindsdien als ze het ruikt moet en zal ze het te pakken krijgen. Uiteraard weten we het nu dus: Chocola buiten konijn-bereik houden. Maar ze heeft meerdere keren chocola gehad, meestal ongeveer één blokje of een paaseitje of zo. Nooit enige reactie opgemerkt. Natuurlijk raad ik het niet aan maar ik zou me niet direct zorgen maken.

    Hier ook. Het was op den duur zelfs zo erg dat hij aan kwam rennen als je hagelslag op je boterham schudde. Is wel een goede methode om te zien of ze écht ziek zijn trouwens. :mdr:

  8. Goedenavond BB'ers,

    Ik heb vanavond heerlijke tomatensoep gemaakt met lavas die mijn moeder heeft meegebracht dit weekend. Echter, ik kan niet elke keer 250 km heen en terug rijden om uit de tuin lavas te plukken. Deze zomer hebben we geprobeerd het te kweken/scheuren, maar dat is niet gelukt.

    Waar kan ik in België een maggiplant kopen? Of zijn er kruidenwinkels met goede zo-vers-mogelijke lavas? In het tuincentrum heb ik ze niet gezien! :bad:

    De konijnen zijn er niet gek op trouwens, maar eten het wel (als het echt moet :P ).

  9. Inge Thas woont wel een eindje rijden van uit Antwerpen.

    De lijst op BB geeft volgende aan als goede ervaringen mee/konijnkundig:

    Provincie Antwerpen

    Dierenartsenpraktijk Henk Decock

    Guido Gezellestraat 60

    2630 BE Aartselaar

    tel. 03/8774241

    www.konijnenkliniek.be

    Dierenartsenpraktijk Orion

    Ganzenweg 7

    2222 Wiekevorst

    +3214261100

    www.dap-orion.be

    Dierenkliniek Anubis

    Kontische steenweg 46

    2630 BE Aartselaar - Antwerpen

    03/290 00 00

    www.anubis-vet.com

    Dierenarts Albert Vandeweyer

    Zegeplein 10

    2930 BE Brasschaat

    tel. 03/ 663 33 07

    albert.vandeweyer@dierenarts.be

    St. Jan Dierenkliniek

    Kapelsesteenweg 246

    2930 Brasschaat

    03/664.74.25

    www.sintjan.be

    Dierenartsenpraktijk Sint Jan

    Sint Jansplein 63

    2060 Antwerpen

    032332333 Dierenkliniek St. Jan

    Dierenarts S. Geerens

    Brusselsesteenweg 382

    2800 BE Mechelen

    015/41 29 39

    0477/20.12.97

    www.dierenartsgeerens.be

    Dierenartspraktijk Sirius (groepspraktijk)

    Vragen naar Dr. Vanden Broeck Kenny

    Brusselsesteenweg 236

    2800 Mechelen

    http://www.dapsirius.be/

    dapsirius@skynet.be

    Dierenartsenpraktijk De Blauwe Ark

    Steenweg Op Mol 23

    2360 60 Oud-Turnhout

    0032 - (0)14 / 45 46 47

    Dr. Verswijvel Karl, Dr. Heuvels Caroline

    www.deblauweark.be

    Dierenartsenpraktijk De Vroente

    Vuurkruisenlaan 1a

    2900 BE Schoten

    03 / 658 29 23

    Dany Hubrechts, Dr. Nathalie Welter

    Dierenartsenpraktijk A'bel

    Steenweg op Gierle 243

    2300 BE Turnhout

    0032 - (0)14-416878 / 0032 - (0)473-871636

    Ils van den Brandt

    Dierenarts Frank Slegers

    Nieuwstraat 20

    2260 Tongerlo

    014/54 48 20 fax: 014/54 36 53

    frankslegers@skynet.be

    Dierenarts Roy van Doorn

    grote steenweg 78

    2600 Berchem-Antwerpen

    03/2393175

    www.vvd-dierenkliniek.be

    Dierenartsenpraktijk 't Derde oor

    Veldstraat 1

    2250 Olen

    014/84 87 84

    Dr. Veerle Vandorpe & Els De Jaeger

    hetderdeoor@skynet.be

    Dierenartsenpraktijk Kleidal

    Kleidaallaan 74

    2620 Hemiksem

    03/887.59.09

    Dr Gerlinde Janssens

    www.oog-dierenarts.be

    Dierenarts Isabelle Van Dessel

    Paleisstraat 26

    2018 Antwerpen ( zuid - centrum )

    03/237 10 98 of 0477 / 33 12 14

    www.isabellevandessel.be

  10. Witbrood geeft niet alleen bij nijnen verstopping maar ook bij mensen en al het ander dat witbrood zou eten ;)

    Maar goed..........brood alleen als snoepje want is niet gezond en dikmaker. Trakteer ze liever op een tomaatje of klein stukje fruit ofzo.

    Hehe, tomaatjes of vers fruit blieven ze hier niet. Stukje brood daarentegen... Maar dan ook het liefst zo klein mogelijk, zo weinig mogelijk en als in ieder geval hun biks op is.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .