Ga naar inhoud

Teddybunny

Members
  • Items

    7.765
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Teddybunny

  1. Ze heeft lange haren in haar nek, niet? Dat heeft mijn rammetje ook, destijds een topic over gemaakt en daaruit is gebleken dat dit voor komt bij konijnen met lang haar in de nek. Het is sowieso bij hen een dun behaarde plek.

    Milo is ook kaal geworden daar tijdens de rui.

    Als mijten en andere vacht/huidproblemen zijn uitgesloten, zou ik daar van uit gaan.

    Ja, dat klopt. Ze is lang behaard. Verder is ze erg gezond en fit, dus dan hoop ik dat het dat gewoon is:)

  2. Ripley heeft nu al een tijdje een grote kale plek boven op haar nek en aan de basis van haar oren. Ze krabt er niet aan, en de anderen likken er niet aan. Kan het iets hormonaal zijn, of is het wat anders? Ze is wel aan het verharen, zou dat het dan gewoon zijn? (Ik kan er wel een foto van maken.)

    (P.S Ik ga niet naar de DA..)

  3. Elke keer als ik de konijnen ga voeren, begint Eros al voor dat ik bij de voer ton ben, Sidney door het hok te jagen en te bijten. Op dat moment kan ik er echt niets aan doen. Ik probeer hun als 1e te voeren, maar zelfs als het voer in het hok ligt blijft hij jagen en bijten. Sidney doet helemaal niks, doet niet eens een poging bij het voer te komen, maar alsnog blijft hij het doen. Sidney is stressgevoelig, ik wil niet dat ze haar haakjes terugkrijgt want die zijn namelijk al iets van 1 a 2 jaar weg, ik heb het geld echt niet als ze dat krijgt... Is er misschien een snelle oplossing waardoor Eros met deze 'voernijd' ophoudt en ze weer vredig naast elkaar kunnen eten?

    Alvast heel erg bedankt!

  4. Ik denk niet dat ze wat krijgen door 1 blaadje, eerder een hele tulp. Ze zijn volgens mij wel giftig (correct me if I'm wrong)

    Maar let wel op haar, geef haar wat meer eten zodat het sneller uit haar lichaam gaat.

  5. Ik weet hoe je erg voordelig aan een appelboom kan komen:P Snij een appel open, pitje in potje en na een tijdje komt een plantje... Maar ja, dan komt het lange wachten tot het een boom is...:erf: (heb dat zelf gedaan en nu zit ik met een minuscuul appelboompje van maar 15 of 20 cm...

    Dus konijnen mogen zebragras hebben? Misschien ga ik het dan ook maar kopen:D

  6. In mijn nieuwe baal hooi zit voor de kwart vol met vreemde takjes. Mijn konijnen doen er echt alles voor om zo'n takje te krijgen. Als ik een pluk hooi neerleg storten ze zich erop en halen de takjes eruit.

    Heeft iemand dit zelfde?

    Als het moet maak ik wel een foto.

  7. Als het gewoon in de tuin ligt om te knabbelen is gewoon oké, maar ik zou het niet als voer geven. Teveel kan buikpijn veroorzaken, en je snapt wat konijnen dan gaan doen als ze dat hebben: Niet eten. En dat is heel gevaarlijk.

    Maar in ieder geval als je wilt geven, het is ongeveer hetzelfde als met kool en sla, mét mate geven. Te veel kool of sla heeft ongeveer dezelfde gevolgen.

  8. Ik heb hier in de tuin een plataan staan, waar de konijnen ook komen. Als er een blad op de grond licht (ook verse bladeren), eten ze die op. Er gebeurt dan helemaal niks. Ze willen alleen nog maar meer. Heb een vermoeden dat het geen kwaad kan, mijn moeder zegt zelfs dat het geen vlieg kwaad kan.

  9. Ik vraag me af of konijn biet mogen eten? Ik zag het namelijk niet op de veilig en onveilig lijst staan.

    Want ik zit nu met 2 bakken bio biet die we gekregen hebben van een vriend, maar ze staan nu al maanden in de tuin... De bedoeling van deze bieten waren of zelf eten of door het hondenvoer, maar nu is het al te oud...

    Dus, kan je biet geven aan een konijn?

  10. 15.30 was het zover! We konden ze toen ophalen! Ik heb de badkuip wat veiliger gemaakt en wat doeken, hooi, groentjes (appel, wortel, witlof), en even wat meer brokjes. Ik heb even gezocht, en ik vond nog een hondenbench! Die kan mooi op de badkamervloer! Daar had ik dezelfde voedsel ingedaan etc. etc.. Piepje ging in de badkuip, Grijsje in de bench. Het was even bijkomen, maar ze eten, en dat is het belangrijkste!

  11. Ik heb een boom, waarvan ik niet echt denk dat de bladeren erg goed voor je zijn. Onze hele tuin licht vol met die bladeren. Als mijn konijnen loslopen kunnen ze het niet laten een blaadje te eten. Ook bladeren die pas net dood zijn, maar ze krijgen er niets van! Een konijn zal ook niet 1,2,3 een blaadje eten die giftig en vers is, vaak zijn die vies. Ik heb ook een heg van coniferen, ze hebben nog nooit een hap ervan genomen. Giftig is dus vies. Maar dat geldt niet bij alle planten natuurlijk! Wat voor een plant is het? En dode bladeren zijn niet meer giftig, alleen de sap wel, maar die is er al uit of droog.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .