Ga naar inhoud

Trixie-Toto-Nijntje

Members
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Trixie-Toto-Nijntje

  1. Hoi allemaal,

    Mijn 3-potige voedster Nijntje, die in juni 3 jaar wordt zit alleen binnen en ze krijgt pas volgend jaar een maatje helaas (ik kan hier niets aan doen, mijn ouders willen het niet).

     

    Geen idee of bovenstaande info er iets mee te maken heeft, maar hier is dus mijn vraag:

    Van haar 6 maanden tot haar 2 jaar poepte en plaste ze mooi in haar toiletbak met geperste houtkorrels of soms Back2Nature. Het hooi hing erboven en zelden of nooit deed ze iets buiten haar toiletje.

    Maar sinds iets minder dan een jaar begint dit steeds slechter te worden en de laatste maand is het wel heel erg. In haar omgeving is er niets veranderd.

    De keutels liggen verspreid over haar hele ren en af en toe plast ze gewoon op de mat...hierdoor moet ik nu puppypads onder de mat leggen en gaat de hele kamer stinken.

     

    Tips om haar terug gewoon in haar bakje te laten gaan?

  2. 1 van mijn meisjes doet dit ook en het is idd schijnzwangerschap. Mijn ouders vinden de operatie te duur en onnodig. Toen ik zei dat 80% kanker krijgt hebben ze naar de DA gebeld en die zei dat dat dat niet waar was. Ik kan het ook niet zelf betalen helaas.

    Maar ik merk wel dat veel ruimte helpt. Ze lopen hier 10u per dag los in de tuin. Vroeger zaten ze op 2,5 m2 en toen gebeurde het vaker en erger.

  3. 33 minuten geleden zei Christaaa:

     

    Had je misschien ook blauwe sokken aan, toen de konijnen haakjes kregen? Daar kan het namelijk ook nog aan gelegen hebben. Of misschien voerde je die dag net met je andere hand dan je anders doet? Wat ik bedoel te zeggen: het kan net zo goed toeval zijn. Dat is ook wat Marjolein met haar reactie bedoelt: n is het aantal proefdieren. O.b.v. een heel klein groepje kun je verkeerde conclusies trekken en dus ergens een oorzaak-gevolg relatie van maken, die niet bestaat. Als ik bijvoorbeeld bij mij in de directe familie kijk (n=7), dan kan ik concluderen dat vrouwen altijd blond zijn en mannen altijd donker haar hebben. Maar die conclusie klopt niet en is gewoon toeval.

    Wat mij betreft zijn haakjes het gevolg van een afwijkende stand van kaak of gebit, wat je helaas vaak ziet bij de doorgefokte huiskonijnen die we tegenwoordig hebben. Als je onderzoek hebt (geen facebookgroepje dus) wat iets anders laat zien, dan hoor ik het graag.

     

    Enneh... assertief zijn? iets stoms aan de wereld veranderen? Sorry, ik vind je maar een betweter... Op dit moment ben je gewoon aan het roepen om je gelijk te halen. In mijn ogen super irritant!

    Wauw bedankt hoor... mensen stellen mij vragen dus antwoord ik daar mijn bevindingen op, dat noem jij betweterig. Moet ik ze dan negeren ofzo? Na het stoppen van Selective zijn alle problemen weggegaan en niet meer teruggekomen. Van dat selecte groepje heb ik al iets gezegd in mijn vorige reacties. Er is niets mis met haar gebit. Je hoeft hier niet te reageren hoor. Als het je irriteert ben je vrij om weg te gaan :D

  4. 40 minuten geleden zei Marjoleintje:

    Even los van de tabel; dat jouw konijnen haakjes kregen, hoe is te bewijzen dat SS dat veroorzaakt heeft? Een enkele mening  van een dierenarts is geen bewijs. En N= 1 (of in dit geval N=3) is ook niet wetenschappelijk onderzoek doen te noemen...


    En dat dierenartsen een aandeel van de opbrengst krijgen is logisch. Ze zijn immers een verkooppunt. Maar verschillende dierenartsen verkopen verschillende merken (vaak ook zelfs verschillende merken binnen één praktijk) dus als ze een beter verhaal horen over Science Selective dan over Trovet, zullen ze vermoedelijk die eerste gaan verkopen. En vice versa. Want het maakt voor een dierenarts vaak niet zoveel uit qua prijs welk merk voer ze verkopen. Het maakt wel uit wat de (klant)ervaringen zijn, want als die slecht zijn, verkoop je geen zak voer meer... Dus euh..aandeel in reclame maken.... tsja.... dat geldt voor alle merken. Of het nu gaat om voer of medicatie. Dat is niet specifiek aan Science Selective verbonden hoor...

    Verder voer ik zelf wel SS, maar ook Trovet. Maar ze krijgen het hier als 'extraatje', want hooi (en wat groente, en gedroogde kruiden) vormt het hoofdvoer. Vorig konijntje had wel gebitsproblemen; daarom voor de zekerheid wel op Trovet overgestapt, maar bewijs voor een slechte werking van SS heb ik nooit kunnen hard maken. Immers, het was ook een dwergkonijntje met een afkomst en lichaamsbouw waarvan je je kunt afvragen hoe gezond die was... Mijn huidige konijnen hebben nagenoeg geen  haakjes (nog nooit hoeven laten slijpen) maar worden wel goed in de gaten gehouden natuurlijk.


     

    Zie mijn vorige reactie ivm. de haakjeservaring. En verder: wat bedoel je met "N=..."? Ik denk eerlijk gezegd niet dat er veel mensen zijn die hun voer bij een DA kopen, laat staan aan die DA melden wat de bevindingen zijn. Suprême speelt er gewoon heel slim op in. Verder zit er gewoon niet extreem veel verschil in konijnenvoer. Volgens mij is er geen 1 merk waarvan je konijn doodziek of juist supergezond van wordt. Maar als je puur objectief gaat kijken naar de noden van een konijne heeft SS niets meer te bieden dan een ander merk. Maar het is wel veel duurder. Ik ga niemand verplichten om te stoppen met SS, maar ik wil wel af van het standaardzinnetje "SS is het beste voer" omdat het gewoon nergens op slaat. En ik wil mensen andere opties bieden die goedkoper zijn. Zo is er bvb. geld over voor castratie, groenten,... of weet ik veel.

  5. 28 minuten geleden zei Bloempje89:

    Hey @Trixie-Toto-Nijntje,

     

    Allereerst: leuk om te zien dat je niet alles klakkeloos aanneemt en zelf wil onderzoeken wat goed voor is voor (jouw) konijnen; dat zouden meer mensen moeten doen!

    Ik heb dit topic even zitten doorlezen, uiteraard ook gelet op jouw reacties aangezien je noemt dat je momenteel zelf onderzoek doet. Je zegt dat je binnen een paar weken de uitkomst verwacht. Mag ik je vragen waarom je dan in vredesnaam nú een topic opent? Ik zie nu een heleboel reacties van mensen die totaal niet weten wat, waarom, hoe, waar ze aan toe zijn en ik zie jou wat vage knipogende en glimlachende reacties plaatsen. Je veroorzaakt op deze manier verwarring die te voorkomen was geweest als je dit topic had geplaatst op het moment dat je ook de uitkomst van je onderzoek kon publiceren/vertellen.

    Ik begrijp dat je op dit forum graag je ervaring wil delen, echter voegt dit topic op deze manier niets toe. Er zijn mensen die SS heel fijn voer vinden en mensen die er minder goede ervaringen mee hebben, waaronder jij. Top dat je dan gaat uitzoeken wat voor jou beter werkt, maar ik begrijp eerlijk gezegd echt niet wat je wil bereiken met het topic zoals je dat nu plaatst.

     

    Overigens ben ik, net als de rest, benieuwd naar de uitkomst van je onderzoek! Je kunt dat op een paar manieren aanpakken: óf je wacht tot je ook daadwerkelijk een uitkomst hebt en deelt het direct op BunnyBunch, óf je houdt hier op het forum inhoudelijke updates bij en komt uiteindelijk met een eindconclusie, óf je blijft doorgaan op deze manier en hebt tegen de tijd dat je de uitkomst hebt een hoop mensen/forumleden die dat niet meer serieus nemen. 

    Ik hoop van harte dat je ook verdere inhoudelijke updates met ons wil delen, of dat je ervoor kiest om de uitslag van je onderzoek af te wachten. 

     

    Waarvan akte.

    Dankje voor je reactie. De smileys zijn gewoon om vriendelijk te zijn en aan te tonen dat ik geen ruzie zoek. Dit is gewoon een soort "melding/waarschuwing" voor wat er gaat komen :) Zo kunnen mensen alvast uitkijken naar mijn bericht. Ik ga niet om de zoveel uren het hele forum volspammen met nieuwe posts. De haakjes zijn pas begonnen in de tijd dat ik SS gebruikte. Ik heb al veel merken gekocht (duurder/goedkoper, beter/slechter) en enkel tóén waren er haakjes, hooi at ze nogsteeds. Het is natuurlijk geen onomstotelijk bewijs dat het daarvan komt, maar ik heb hetzelfde verhaal ook al gehoord op facebookgroepen en van klanten van mijn DA's.

  6. 26 minuten geleden zei Sanne1993:

    Maar percentages als 14% ruwe vezels, 1% calcium, 14% eiwit enzo zeggen niet zo heel veel over de kwaliteit van het voer als je niet eerst omrekent naar metaboliseerbare energie. Heb je daar ook rekening mee gehouden?

    Ik houd me enkel bezig met de analytische bestanddelen, deze dingen zijn een richtlijn en dus belangrijk voor het innerlijke evenwicht. Ik houdt wel een beetje rekening met wat er toegevoegd is, maar niet met de volledige samenstelling.

  7. 7 uur geleden zei Okki:

    Brokjes zijn eigenlijk maar een klein deel van de voeding, dus als een konijn genoeg hooi eet, zal het niet aan de brokjes liggen als de tanden niet goed afslijten. 

     

    Ik ben op zich wel benieuwd naar je onderzoek, maar je komt hier nogal als een olifant in de porseleinkast binnenstampen...

    Hoewel ik wist dat het commotie ging veroorzaken, weerhoudt het mij er niet van om assertief te zijn en iets heel klein en stoms aan deze wereld te veranderen. Sorry daarvoor :) Klopt wat je zegt. Maar mijn konijn at heel veel hooi, en toch kreeg je haakjes. Toen ik vertelde dat ik SS gaf (sinds enkele maanden) zei mijn DA dat dat wel vaker voorkomt bij dat merk, omdat de brokken zo zacht zijn. Logisch eigenlijk, je kunt het zelf zien dat ze gemakkelijk te breken zijn. Top dus, voor konijnen zonder snijtanden ofzo, maar niet voor de rest. (Mijn konijnen hebben ook altijd knaagtakken liggen) Ik geef nu Crispy Pellets. Niet hét beste merk, maar wel beter dan SS en binnen mijn budget (ouders betalen en doen lastig). Geen problemen meer nu :)

  8. 7 uur geleden zei Evee:

    Er zijn zeker betere voeders. Maar science selective is ook een prima voer, en makkelijk te krijgen. Supreme heeft ook net het stukje promotie goed aangepakt door het in veel winkels en bij veel dierenartsen te krijgen. Verder sponsoren ze verschillende konijnenopvangen en staan ze vaak op evenementen, dat helpt voor hun zeker mee wat betreft de bekendheid. En als je kijkt naar wat er voordat science selective de "konijnenwereld veroverde" gevoerd werd, is het zeker een goede vooruitgang geweest voor veel konijnen.

     

    Maar ik denk dat je nergens hier op de website zal zien dat wij dat als enige goede voeding promoten hoor ;) Ook onder de forumgebruikers worden veel verschillende merken konijnenvoer gegeven. Mensen verdiepen zich hier over het algemeen wat meer in voeding en redenen waarom je een bepaald merk geeft dan de "gemiddelde konijnenbezitter" denk ik zo. Ook zullen de meeste mensen brokjes echt maar in een bescheiden hoeveelheid voeren.

     

    Ook ik ben benieuwd naar jouw onderzoek.

    Klopt, maar ik vind het gewoon jammer dat iedereen elkaar gewoon achternapraat zonder er eigenlijk ook maar iets over te weten. Ik zie SS als een soort "rage". Als je mij vraagt "hoe goed is SS?", dan zal ik zeggen "matig". Een gezond konijn zal er soms klachten van krijgen (zoals 3x bij de mijnen), en soms niet. Verder is het vrij duur, dus vind ik het zonde dat mensen hun geld geven aan SS, ipv. een ander, beter of evengoed merk dat evenveel of minder kost. Snap je? :)

  9. 17 uur geleden zei Christaaa:

     

    Nee hoor, in september 2015 heb je ook al berichten geplaatst.

    In een afvragende positie stellen?? Sorry, maar wat verwacht je nou met zo'n vaag half bericht. Ik verwacht gewoon geen gedegen wetenschappelijk onderzoek van iemand van 14 of 15 en je openingspost van dit topic klinkt alsof je erg hoog van de toren blaast. Je komt met een stelling en onderbouwt die niet. Maar je hebt wel commentaar op mensen die vinden dat SS goed voer is. Nou, ik ben dan erg benieuwd hoe je aan die wijsheid komt en ik vind het raar dat we daar naar moeten gissen. 

     

    Ik ben erg benieuwd wat jou de expert maakt. Hoe weet jij wat dan het beste is voor een konijn qua vet, eiwit en elektrolytverhoudingen? 

     

    ik zou zeggen: verras me! 

    Ik heb geen gigantische kennis ofzo, maar weet wel waar ik mee bezig ben. Alles wat in het onderzoek staat kan jij ook op internet vinden. Het voorbeeldideaal heb ik van enkele Duitse/Engelse sites (ze schreven allemaal óngeveer hetzelfde). Namelijk dit: 14% of meer vezels (ruwe celstof), 1% of minder calcium, calcium/fosfor verhouding ongeveer = 1/0,5. 14% of minder eiwitten, 10% of minder ruwe as, 3% of minder vet. Ik ben net ff op mijn acc. gaan kijken en blijkbaar heb ik 1 reactie geplaatst (dat zijn niet méérdere pósts ;) ) die ging over castratie/sterilisatie. Ik weet nu heel veel meer dan toen en snap niet waarom ik dat toen heb geschreven aangezien ik dit écht wel weet (ja, ook toen al). Misschien had ik het over de volksmond, want dan klopt het wel. Aangezien ik toen helemaal niet actief was (het is bij die ene reactie gebleven) zou ik nu graag een nieuwe start krijgen. Zonder vooroordelen. Nogmaals: de tabel komt eraan. Als je me niet gelooft kun je alles perfect zelf opzoeken.

  10. 1 uur geleden zei Christaaa:

    Nou, ik ben erg benieuwd naar de onderbouwing van deze uitspraak. Aangezien je laatste post ook niet correct was, zijn mijn verwachtingen niet al te hoog....

    Tja... Niet iedereen kan vriendelijk zijn zeker? Jij hebt andere kwaliteiten? Anyway... Ik weet niet waarover je het hebt. Vandaag is de eerste dag dat ik echt lid ben. Blijkbaar had ik hier al een acc. maar dat wist ik niet eens. Ik weet hoe het gaat, zit veel in FB groepen :) Als je me niet serieus wil nemen, ga dan een ander belachelijk maken. Dit is gewoonweg onbeleefd, je zou je op zijn minst in een afvragende positie kunnen stellen. Ik weet waar ik mee bezig ben en dat ik niets uit mijn duim zuig. Als ik iets die dan doe ik het serieus, niet vlugvlug.

  11. Hoi allemaal. Ik wil niet vervelend overkomen ofzo, maar ik erger me tepletter aan al dat Science Selective gepromoot, als jullie snappen wat ik bedoel. Enkele mensen zijn hier ooit mee gestart en nu zegt de hele konijnenwereld het als papegaaien achterna. Daarom doe ik ff een oproepje om je serieus bezig te houden met de kwaliteit van konijnenvoer. Dat heb ik ook gedaan en Science Selective  scoort opvallend slecht: van de 26 merken die vergeleken worden staat SS op de 22ste plaats! Dat wil dus zeggen dat er 21 betere merken zijn! SS bevat teveel vet en eiwit. De calcium/fosfor verhouding is ook slecht en daarbij is het ook nog eens heel duur. Dierenartsen krijgen een aandeel als ze hier reclame voor maken, dus dat is voor mij geen argument. Ook is het geëxtrudeerd en daardoor vrij zacht om te knabbelen. Het is zo zacht dat de tanden er niet genoeg van afslijten, mijn eigen konijn heeft er zelfs haken op de kiezen van gekregen. Mijn mening heeft hier niets mee te maken, het onderzoek is gebaseerd op feiten en 100% objectief. Binnen enkele dagen/weken zal ik het onderzoek publiceren in zoveel mogelijk forums en facebookgroepen. Het is erg gedetailleerd en er worden ook prijzen in voorgesteld.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .