Ga naar inhoud

Daniël Leeuwenberg

Members
  • Items

    71
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Contact Methodes

  • Website URL
    https://www.facebook.com/Konijneboer/?ref=br_rs

Profiel informatie

  • Geslacht
    Man
  • Provincie
    Noord Holland

Recente bezoekers van dit profiel

1.512 profielweergaven

Daniël Leeuwenberg's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

Over mij

Thuis heb ik drie konijnen, bejaarde Luna Maria MiAlice (10?), een paar jaar geleden op de boerderij gebracht toen we geen plaats hadden, en zomer 2017 geboren Radijs en Zorro, die ik vanaf geboorte ken.

    Ik zorg nu sinds jaren 7 dagen per week met veel liefde en plezier voor zo'n 10 konijnen en 6 cavia's op de kinderboerderij voor mijn thuis.  Ze zijn heerlijk ruim gehuisvest in 3 groepjes en ik probeer hun leven zo leuk en gezond mogelijk te maken door elke dag vers groen te plukken, speelgoed, en een ruime buitenren waar ze naar hartelust kunnen graven, zonnen en gras knabbelen.  Daar probeer ik de kinderen en grote mensen ook zoveel te leren en vertellen over de konijnen als ze maar willen en ik kan.

   De kinderen kennen me als 'Boer Konijn', en mogen meestal een tijdje in de hokken als ik er bij ben; ze leren veel, en de konijnen vinden het reuze gezellig.

Een select aantal gaat ook af en toe op excursie voor een dagje naar een school of verzorgingtehuis samen met andere dieren van de boerderij respectievelijk ter educatie of gezelschap.  Alles wijst er op dat ze daar werkelijk plezier in hebben, en ze maken er zoveel mensen blij mee.

    Mijn allereerste konijn was Pietje, die bij ons was vanaf mijn kleutertijd, toen hij altijd met bedtijd bij me op bed kwam tot ik sliep en dan naar z'n hok ging, later in de tuin woonde en eindeloze gesprekken voerde met onze grote zwarte wolfshond, en ons pas verliet toen ik een jaar of tien was.

   Rond m'n 20'e voor het eerst op mezelf kwam Pooh bij me wonen, een maand of twee oud, en bleef een jaar of 8 bij me.  Een jaar of 5 geleden kwam Saturnus bij me wonen: naamloos gedumpt op de kinderboerderij waar ik werk, bejaarde hangoor met een plakpoepprobleem.    Ze leerde me het edele spel van neusbal, met het balletje dat haar had vergezeld in de kooi waarin ze gedumpt was, dat ik op mijn beurt weer heb doorgegeven aan Luna, die een week nadat Saturnus aan een hersenbloeding was overleden bij me kwam.

  En dan zijn er nog een heel stel konijnen die een tijdje bij me gewoond hebben om verpleegd te worden als ze ziek waren, of gedumpt bij de kinderboerderij (want dat gebeurt echt belachelijk vaak) tot ik een thuis voor ze vond, of als (kandidaat-) gezel voor Luna of Saturnus

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .