Ga naar inhoud

iloveChucky

Members
  • Items

    371
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Berichten die geplaatst zijn door iloveChucky

  1. Eens met bovenstaande. Is je konijn verder wel in goede conditie? Ik heb in maart vorig jaar mijn toen 9 jaar oude konijn laten opereren aan zijn oog en hoewel ik dat om dezelfde reden erg spannend vond, is hij er gelukkig erg goed doorheen gekomen en snel hersteld. Hij is afgelopen december overleden (aan iets anders) maar heeft door de operatie toch zijn laatste maanden pijnvrij door kunnen brengen. Hij knapte er zichtbaar van op. Daarnaast scheelde het enorm dat hij door de operatie niet meer dagelijks oogdruppels hoefde te krijgen. Het kan dus gelukkig goed gaan!

    • Vind ik leuk 1
  2. Mijn huidige voedster Lexi heb ik afgelopen zomer uit de opvang geadopteerd en eigenlijk is ze van het begin af aan al ontzettend aanhankelijk en nieuwsgierig. Ik was aanvankelijk niet van plan om haar iets te leren, maar toen ik een keer naast haar op grond zat klom ze ineens op mijn schoot. Van het een kwam het ander en nu springt ze vaak uit zichzelf al op de bank om op schoot te kunnen zitten voor wat brokjes en aandacht en maakt dan tevreden geluidjes. Zo lief! 🥰 Ze komt ook naar me toe als ik haar naam roep, zelfs op vreemd terrein toen ze werd gekoppeld aan haar huidige vriendje. Ze is een heel slim konijn dus wie weet ga ik binnenkort clickertraining met haar proberen. Ik denk dat ze de extra uitdaging en lekkers wel kan waarderen haha

  3. Hoi,

     

    Helaas gaat het sinds een aantal dagen niet goed met een van mijn konijnen. Vrijdagavond begon ze ineens heel moeilijk/pompend te ademen. 'S avonds gelijk de dierenarts gebeld en in overleg besloten om het even aan te kijken tot de volgende ochtend omdat ze nog wel alert was en nog at en dronk, wel heeft ze hele kleine, zwarte keuteltjes. Gisteren ben ik met haar naar de dierenarts geweest en die zei dat ze erg veel vocht in haar longen heeft en een onregelmatige hartslag. Ze heeft twee prikjes gekregen met vochtafdrijvers en om zich wat beter te voelen/meer eetlust te krijgen. Advies van de DA was om als ze nog moeilijker gaat ademen haar zsm in te laten slapen, verder is er niks gezegd over een mogelijke oorzaak of behandeling.

    Nu is ze er vandaag qua klachten niet op vooruit gegaan maar ook niet veel slechter geworden. Ademhaling is vrijwel hetzelfde (nog steeds even slecht) en ze eet nog steeds, alleen is ze er zichtbaar ontzettend moe van en ligt ze veel. Het is gewoon ontzettend sneu om te zien.

    Het is voor mij onduidelijk wat hier de oorzaak van kan zijn en vooral: of het nog goed kan komen. Weer overlegd met de DA en omdat het nu weekend is afgesproken dat zolang ze stabiel blijft ik morgenochtend gelijk naar de dierenartspraktijk bel voor onderzoek (bijv. een echo) om de oorzaak te achterhalen. Alleen vraag ik me af of ze nog geholpen kan worden. Volgens de DA heeft ze als het goed is geen pijn maar is het natuurlijk wel ontzettend vermoeiend en vervelend voor haar. Als de kans maar heel klein is dat het goed komt kan ik haar misschien beter vandaag in laten slapen dan morgen zodat niet nog langer in deze situatie hoeft te zitten. Het lastige vind ik dat ze verder nog goed eet, alert is en zelfs nog af en toe actief. Ookal wordt dat natuurlijk steeds minder. 

     

    Ik kan ontzettend weinig vinden over zulke klachten bij konijnen dus ik ben benieuwd of er hier meer mensen zijn die zoiets hebben meegemaakt of advies hebben over de keuze waar ik nu voor sta. 

  4. Bedankt voor jullie bijdragen!
    Ja ik ben bang dat het inderdaad moeilijk wordt om haar dit gedrag weer af te leren, ongeacht wat de oorzaak is.

    Een pleister is denk ik een beetje lastig op een (pluizige) staart? Konijn zelf kan er niet bij maar ik weet niet zeker of het mijn andere konijn ervan zal weerhouden om er aan te zitten. Is er misschien een onschadelijk middeltje met een vieze smaak wat ik er op zou kunnen smeren oid? Als het wondje weer dichtzit uiteraard.

  5. 2 hours ago zei Miekmoek:

    Wat vervelend! Kan je eerst nog iets meer informatie geven over je situatie? 

     

    Hoe oud zijn je konijnen en zijn zowel ram als je voedster gecastreerd? Waar heb je ze vandaan? Als kleintje gekocht bij fokker/dierenwinkel en zelf gekoppeld of heb je ze uit een opvang gehaald? En heb je ze buiten of binnen en hoeveel permanente ruimte hebben ze daar? 

     

    Toevoeging: sowieso kan dit wel problemen geven. Een niet helend wondje is niet goed voor het konijn en kan gaan infecteren. Als het dus niet opgelost kan worden in jouw situatie dan zou ik ze uiteindelijk uit elkaar halen. 

    Jazeker! De ram is 8 jaar en de voedster 4 jaar oud. Alleen de ram is gecastreerd.
    De ram heb ik al zijn hele leven, de voedster heb ik (nadat mijn vorige konijn is overleden) zo'n 2 jaar geleden uit een opvang gehaald en daar zijn ze ook gekoppeld. Het zijn buitenkonijnen en de ren is iets groter dan 1 bij 3 vierkante meter (beetje lastig meten want het is een recht stuk met een soort pleintje eraan).
    Het is verder een heel hecht koppeltje en beide konijnen zijn recent nog gezond verklaard bij de DA, dus daar kan het niet aan liggen denk ik.

  6. Hallo,

     

    Een van mijn konijnen begint een felle dame te worden... Zo heeft ze vrij recent ontdekt dat als ze in het staartbotje van mijn andere konijn bijt, die dan plaats voor haar maakt, waardoor ze zichzelf dit gedrag heeft aangeleerd. Het ‘slachtoffer’ heeft nu steeds een wondje op zijn staartbot die niet goed kan helen doordat mijn andere konijn dit specifieke bijtgedrag steeds vaker vertoont (meerdere keren per dag). Kan dit problemen geven en zo ja, weet iemand hoe ik dit gedrag kan voorkomen/afleren?

     

    Met vriendelijke groet

  7. @Jamesthebunnybutler

     

    Dank voor je reactie!

    Het gebit is al nagekeken zonder narcose en daar waren geen afwijkingen aan te zien.

    Hij eet gelukkig nog goed! Er is ook al gekeken naar eventuele beschadigingen aan het oog/hoornvlies maar dat blijkt ook niet de oorzaak te kunnen zijn.

    De laatst gebruikte zalf is ophtocycline oogzalf.

  8. Hoi allemaal,

     

    Mijn konijn Chucky heeft al een hele tijd natte oogjes. Vorig jaar heb ik toen van de dierenarts een zalfje meegekregen en na dit een aantal weken te hebben gesmeerd, ging het gelukkig weer weg.

    Alleen keerde het begin dit jaar weer terug, helaas. In het begin wou de dierenarts het nog even aankijken, maar na een paar maanden verslechterde de situatie dusdanig dat we na overleg weer een zalfje meekregen.

    Ik heb dat uiteindelijk ruim 3 weken gesmeerd, maar het is aan een oog nooit helemaal weggegaan en inmiddels aan beide ogen weer teruggekeerd ☹️

    We hadden met de dierenarts overlegd dat mocht de zalf niet aanslaan, ze nog de optie hebben om Chucky onder narcose te brengen om het gebit te controleren (mogelijke oorzaak) of eventueel de traanbuisjes te spoelen. Mijn moeder heeft bezwaar tegen deze behandeling ivm zijn leeftijd (7 jaar) en het feit dat konijnen best kwetsbare dieren zijn om onder narcose te brengen. Daarnaast is het natuurlijk ook geen levensbedreigende aandoening.

    Chucky lijkt er overigens weinig last van te hebben. Omdat hij verder gezond is zou ik het wel willen overwegen, maar ik ben afhankelijk van de financiële steun van mijn moeder.

     

    Mijn vraag is wat jullie van de situatie vinden en of Chucky onder narcose brengen noodzakelijk/verstandig zal zijn?

     

    Alvast bedankt voor het meedenken!

  9. Ik voer mijn konijnen geperste brokken van het huismerk, vrij 'goedkoop' en ze doen het er goed op. Het liefst zou ik overstappen naar een gezondere/betere brok maar Supreme Selective vind ik echt te duur en Hope Farms Supertrio heb ik laatst wel geprobeerd maar eten ze niet/nauwelijks. Bovendien is zulke brok ook niet te koop in de dierenwinkel maar ik wil het ook weer niet steeds op internet moeten bestellen.

  10. Ik heb geen ervaring met een baby en een konijn samen maar ik meen ergens eens een stukje daarover gelezen te hebben en daar ging het gewoon goed. Wat wel belangrijk is dat je de baby niet alleen laat met het konijn (en met andere dieren ook niet natuurlijk). 

  11. Allereerst, gefeliciteerd met je zwangerschap! :)

     

    Ik denk dat een maatje voor je konijn de allerbeste oplossing is en hoeveel aandacht je ook aan je konijn geeft, je kunt nooit de aandacht van een ander konijn vervangen. ;)

     

    Wat de ruimte betreft, vind je een hok echt nodig? Als ik het goed lees neemt het vrij veel ruimte in (het is een kleine woonkamer) en daarnaast is zo'n hok als (vrijwel) permanente leefruimte te klein voor 1 konijn en al helemaal voor 2. Een hok lijkt me ook meer voor buitenkonijnen, die daar echt behoefte aan hebben om in te schuilen.

     

    Dus misschien kun je i.p.v het hok een schuilplekje (een klein schuilhuisje of bv. een kartonnen doos) en een mooie ren maken.

     

     

     

     

     

    • Vind ik leuk 1
  12. Sterkte! Dat is ook nog wel een jonge leeftijd..

     

    Konijnen zijn sociale dieren dus een nieuw maatje is wel een must, je kunt er best even mee wachten totdat Snuffie en jij het verlies verwerkt hebben maar daarna zou je een ander leuk gecastreerd rammetje in een konijnenopvang kunnen zoeken. :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .