Ga naar inhoud

HoppingBetsy

Members
  • Items

    56
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door HoppingBetsy

  1. Nee ik had Hey gecheckt voordat ik het kocht het is 97% broccoli ( of wortel ) en de rest water. Ik bied heel veel aan, andijvie, wortel, manderijn, appel maar ze heeft nog nergens een hapje van genomen. Ze keutelt wel, niet zoveel als ik gewend ben maar de keutels zijn ook heel mooi rond en droog. En ja ze zit nu een paar daagjes binnen. Ze krijgt om 8 uur sochtends en 8 uur s'vonds pijnstilling, 0,7 mililiter carprofen. Ze heeft ook der science selective in der bakje en vers hooi dus genoeg keuze voor madam! Bedankt voor het meedenken ik was vandaag wel een beetje paranoïde dus dan vraag ik graag aan anderen een mening. Ze heeft vandaag op een klein kleedje in de woonkamer gezeten en daar was ze ook pienter naar de tv en de mensen in de gaten aan het houden maar zodra ik met een banaantje ofzo ( haar favo! ) aankwam trok ze haar kop terug. Dus ja. Vandaar mijn paniek. Ik houd jullie op de hoogte.

  2. Hey! Mijn konijn is gisteren gesteriliseerd, maar ze eet nog niet echt veel. Ik heb haar vijf hpoistrooitjes zien eten en der favoriete fruit wilt ze ook niet. Drinken doet ze wel met volle teugen dus ik heb nu wat hooithee gemaakt. Ik wil haar dwangvoederen maar ze duikt telkens weg... Heeft iemand de gouden tip om het konijn vast te houden zodat ik er goed bij kan maar dat het niet slecht is voor haar?

     

    Dankjewel alvast 

  3. Wat Deeskuh hierboven zegt. Daarnaast, heb je genoeg speelgoed? Konijnen kunnen zich namelijk snel vervelen en als konijnen zich vervelen worden ze vervelend. Het zijn net mensen in dat opzicht :p Desnoods kan je nog bitter apple spray maken of kopen en dat erop sprayen, maar hopelijk houdt het vanzelf op als ze meer ruimte/speeltjes hebben.

  4. Hallo! Mijn konijn Muis is een buitenkonijn maar vandaag zat ze binnen ( met de ramen open ) en viel mij wat op. Ze had wat geplast op de speeldoek waar ze op zit als ze binnen is en daar zat wat rood tussen! Ik heb het even aangetipt met mijn vinger en geroken ( ja sorry, dat doe ik gewoon ) maar het rook niet naar bloed. Ze is niet gesteriliseerd. Iemand een idee? Ik schrok er wel best van... Verder eet ze gewoon hooi en der groentes en ze is ook nog lekker brutaal, maar ik schrok me dood. Iemand een idee?

  5. Als het konijn heel erg van streek is kun je ook tijdelijk een doekje voor het plekje waar hij zit hangen. Ik heb de ervaring bij mijn eigen konijnen dat deze altijd rustiger en ontspannender worden als het donker is. Voor de rest zou je ook met een rustige stem tegen het diertje kunnen praten. Niet aanraken, alleen laten horen dat je er bent. Zo leert hij dat je stem geen gevaar oplevert. 

  6. Zijn ze beiden gesterilliseerd/gecastreerd? Sowieso scheelt dat al echt een heleboel. Echter, indien ze dat zijnheb ik een paar tips:

     

    -Leg elke dag vers hooi in de wc. Klinkt vies, maar konijnen eten graag waar ze hun behoefte doen. Je zou ook een hooibal of een wasrek gevuld met hooi erboven kunnen hangen zodat het hooi niet vies wordt.

     

    -Als je konijn ergens poept waar het niet hoort, pak de poepjes op en leg ze op de plek waar het hoort. Bij eventueel zachte drolletjes (diarree) moet je ook de plek schoonmaken met azijn, om de geur te neutraliseren.

     

    -Als je konijn ergens plast waar het niet hoort, laat een papieren tissue het vocht opnemen en leg deze in de wc, om aan je konijn te laten zien dat dát is waar ze hun behoefte moeten doen. Maak het hierna weer een neutrale geur door schoon te maken met azijn.

     

    Wist je dat een konijn gemiddeld 100 poepjes per dag legt? Twee konijnen zijn dus 200 poepjes, en dat stapelt zich heel  snel op! Wat je daarvoor zou kunnen doen is een vuilniszak om het wc'tje doen, zodat je elke dag gewoon de vuilniszak kan optillen en in de vuilnisbak kan gooien en vervolgens alleen maar een nieuwe vuilniszak eromheen hoeft te doen met nieuw grit en hooi erin. Zo wordt het opruimen een stuk gemakkelijker en sneller! Is de bak wel groot genoeg? Alle dingen die eruit zijn gevallen kun je ook weghalen en de vloer/de stenen ontgeuren met azijn.

     

    Veel succes!

     

     

  7. Bittere appel spray kun je ook kopen om op houten dingen te sprayen! Je doet echt superlang met zo'n flesje als je een paar plekken hebt waar ze altijd knagen: https://www.medicanimal.nl/Bitter-Apple-Spray/p/I9069281 Dit smaakt het heel vies voor konijnen. Je kan het ook zelf maken en omdat ik te lui ben om het te vertalen, hier een DIY: http://ohmydogblog.com/2016/08/diy-bitter-apple-spray/

     

    En met kleine hekjes werken werkt ook. Om je plinten en andere hoeken af te werken kun je bij de praxis van die metalen strippen kopen die je met dubbelklevend plakband op hoekjes kan plakken. Zo blijven je plintjes heel, maar kan je je woning wel weer helemaal mooi maken indien je weer verhuist :)  Zorg ook zeker voor heel veel bijthout, hooi en karton om op te knagen! Een vermaakt konijntje is een minder destructief konijn! 

  8. Mijn advies:

     

    -Het plekje in de hoek waar ze plast leg je zo snel mogelijk na het incident een papieren tisssue die de plas opneemt. Deze leg je op de plek waar ze eigenlijk moet plassen in de wc.

    -Haal hierna een doekje met azijn over de vieze plek zodat je deze plek neutraliseert.

    -Doe dit ook op elke plek waar ze op poepje doen, en leg deze poepjes ook op de wc.

    -Zorg dat er altijd schoon, vers hooi is in de wc. Konijnen vinden het heel fijn op te eten tijdens het toiletteren. Als je dit een beetje vies vindt kun je ook een (zelfgemaakte) hooibal ophangen.

     

    En nog een extra tip voordat het gebeurt:

     

    -Als je ziet dat je konijn zit op de plek waar ze altijd een plasje pleegt maar waar het niet hoort en haar staart gaat omhoog, pak haar op en zet haar in de wc.

     

    Hopelijk heb je deze tips niet meer nodig, het is uiteraard erg vervelend als je konijn plast op plekken waar dat niet moet! 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .