Spring naar bijdragen

Binkie-Lover

Members
 • Aantal bijdragen

  367
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

Berichten geplaatst door Binkie-Lover


 1. Oh fijn om te horen dat het normaal is. Nog even een vraagje. Hoe weet je wanneer je een gelukkig/goed koppel hebt. Want ik twijfel nog steeds of ze wel wat aan elkaar hebben. Ze zitten best wel vaak beide aan de andere kant van de ren. Ze hebben momentjes dat ze wel bij elkaar zitten. Dit is mijn eerste koppeling, dus vandaar de vragenūüėÖ


 2. Hoi allemaal,

   

  Sinds vanmiddag jagen de konijnen steeds achter elkaar en de ram bijt dan van zich af als de voedster te dichtbij komt.

  De konijnen zijn sinds september bij elkaar en het ging altijd wel prima. Ik heb nog niet echt het gevoel dat ze echt "verliefd" zijn, maar ik hoop dat ze gewoon steeds closer worden met elkaar. 

  Nu kwam ik vanochtend bij ze aan en ze reageerden gewoon zoals normaal, maar ik zag overal haren liggen van de voedster. Ik weet niet of dit nu komt omdat zij zich gewoon even een stevige poetsbeurt heeft gegeven of omdat ze echt achter elkaar aan hebben gejaagd. Toen ik vanmiddag thuis kwam zaten ze nog bij elkaar, maar toen ik beneden kwam waren ze achter elkaar aan het jagen en rennen. En ik zie ook dat ze allebei wat plukjes haar zijn verloren. Op het moment is het rustig en zitten ze ieder aan de andere kant van de ren. Ze kunnen ook gewoon langs elkaar heen lopen, maar zodra er contact is beginnen ze weer te jagen. 

  Ik zelf vind het erop lijken alsof ze de rangorde (opnieuw) bepalen, want zo ging het ook met het koppelen. 

   

  Is dit normaal? En moet ik ze, als ze zo blijven jagen voor vanavond uit elkaar halen? 

   

  Groetjes!!!


 3. Heel erg bedankt! Ik ga meteen zo’n handschoen en zo’n kammetje kopen. Haar in een badje doen wordt het sowieso niet, want ze wil obsoluut niet opgepakt worden. Als ik haar wil kammen hoe kan ik haar dan het beste oppakken en vasthouden? Ze houd namelijk echt niet van oppakken en dan spartelt ze ook helemaal tegen. Dus tips zijn welkom!


 4. Heel erg bedankt voor je reactie!

   

  Welke bodembedekking kan ik dan het beste gebruiken om ervoor te zorgen dat het niet meer zo geel is? De klitten heeft ze echt alleen tussen haar kin en wam en bij haar achterwerk. Verder is ze heel mooi wit en heeft ze geen klitten.

  Ik bel volgende week wel dierenarts om haar even na te laten kijken om er zeker van te zijn dat er niks aan de hand is. 

  Ze poetst zichzelf voor de rest wel en ik zie haar daar ook wel poetsen, maar toch blijft het viezig. Wat voor een kam gebruik jij dan? En hoe doe je het dan, omdat hij absoluut niet van oppakken houd. Raad je aan om de klitten weg te knippen of is het handiger om die eruit te kammen?


 5. Hoi allemaal,

   

  ik heb sinds kort een wit konijn erbij en nu snap ik dat ze zich nooit helemaal wit kan laten. Alleen op het moment is het wel wat viezer dan alleen gelige pootjes. Als allereerste zitten er klitten in haar vacht tussen haar kin en wam en ook is het daar een beetje gelig. Dit heeft ze ook bij haar kont, alleen is dat nog iets donkerde geel/bruin en is het bij de pootjes aan de zijkant geklit. Ik zelf denkt dat het deels te maken heeft dat ze nog niet helemaal zindelijk is en dus in haar plas op de tegels blijft zitten. Heeft iemand anders nog een idee hoe het komt dat ze zoveel klitten is en dat het zo geel wordt? 

  Mij lijkt het wel verstandig om het schoon te maken, maar ik weet niet zo goed hoe. Ik heb haar nog niet zolang en ze houd absoluut niet van vasthouden. Ook als ik probeer aan haar achterpootjes te zitten, rent ze weg. Wie weet hoe ik dit het beste schoon kan maken? 


 6. Hoihoi allemaal,

   

  Ik heb net mijn konijn even losgelaten in tuin. Dit doe ik wel vaker dus hij is gewend aan het gras. Nou zat die net weer in zijn hok en toen ik keek lag er wat diarree in zijn toiletje. Hij gedraagt zich verder prima, eet goed en is gewoon nog enthousiast. Ik zelf denk dat het komt doordat het gras te nat was. Nou heeft hij niet heel veel gras gegeten. Hij was te druk met rond rennen en op onderzoek uit te gaan.

  Ik weet nu eigenlijk niet zo goed wat ik moet doen, omdat hij zich verder goed gedraagt. Hebben jullie tips? En komt het ook door het natte gras denken jullie?

   

  Groetjes!!!


 7. @daniquef

  Als je echt een nestje wilt ben je hier niet op het goede adres. Iedereen op dit forum is zover ik weet tegen het fokken van konijn en vooral al voor zo'n jonge voedster. (Dit is niet aanvallend bedoeld) 

  En hoeveel ruimte is dat dan? Ik woon ook in een normale rijtjeshuis, maar ik heb ongeveer 5m2 tot de beschikking voor mijn konijn. En dat vind ik niet heel klein.

  Mogen ze ook altijd in die ren? En hoe groot is die?


 8. @daniquef

  Dan zou ik als ik jouw was voor de zekerheid het rammetje en de voedster uit elkaar halen tot de 2 weken na de castratie van de ram. Dan weet je zeker dat er geen nestje komt. En ondertussen kan jij met de ren/hok bezig. De meeste rennen bij zooplus zijn onder de ‚ā¨100,00 dus misschien is het een idee om daar een kijkje te nemen.¬†

  Hoeveel ruimte heb je ter beschikking voor je konijnen?


 9. Leuk dat je er een vriendje bij haald, maar is het rammetje wel gecastreerd? We willen natuurlijk geen nestje! 

  Heel goed van je dat je er over nadenk. Je zou bijvoorbeeld een trixie ren kunnen kopen. Het is niet duur en je hebt genoeg ruimte voor de Nijntjes. Misschien wist je het al, maar een koppeltje moet minimaal een ruimte hebben van 2m2. Maar hoe groter hoe beter. 

   

   


 10. Hallo allemaal,

   

  Ik wou met het hok van mijn konijn schoonmaken en wat ontdek ik plakpoep. Snel gekeken bij zijn komt en ja hoor ook dar zat het. (Het is niet veel maar toch.) Geprobeerd het er gewoon af te halen, maar het zat er stevig op. Dus heb ik een bakje lauw water gepakt en het daarin laten weken. De poep is er ondertussen af, maar de haren zijm nog wel vies. Is dit erg? En kan ik nog iets anders doen? Moet ik de dierenarts hiervoor bellen? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen...

  Groetjes!


 11. 1 uur geleden zei Layanah:

  Ik vraag niet om commentaar over de afmetingen. 

  Ik weet dat je er niet naar vroeg en misschien ook niet veel zin in hebt, maar ik wil je er alleen op wijzen om zoiets te verkopen wat Bart lover zegt en omdat ik ook die zelfde fout heb gemaakt. Nou ben ik er dankzij Bunnybunch achtergekomen en ben nu druk bezig om het goed voor elkaar te hebben voor mijn konijn. (straks konijnen) 

  Maar over de afmetingen ik vind war jij in gedachten hebt veel te klein. Het is nog niet eens 1m2 en het minimale is 2m2 24/7 op een oppervlak. Ik hoop dat ik je heb geholpen en dat je de keuze maakt er een grotere ren/hok te maken en er een soortgenootje bijneemt!


 12. 14 minuten geleden zei Layanah:

  Ik heb maar een konijn. En deze ruimte is enkel voor 's nachts.

  Ik zou toch voor een groter hok gaan. Konijnen zijn namelijk 's nachts het actiefs. Ook zou ik er een vriendje bij doen als ik jou was. Dit is echt een basisbehoefte van een konijn. En wat is er leuker dan van twee gelukkige konijnen te kunnen genieten ;)

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .