Ga naar inhoud

Hangoortje

Members
  • Items

    688
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    7

Berichten die geplaatst zijn door Hangoortje

  1. Bedankt! Ik bied ook voornamelijk Timothy hooi aan, omdat mijn vorige konijnen dat beter aten. Ik bied soms ook kruidenhooi aan, dan kunnen ze kiezen. Ik zal de verhouding eens aanpassen.

     

    Verder kreeg ik een tip om nestmateriaal aan te schaffen, is dat echt nodig? Of zoals ik hierboven lees, gewoon meer hooi aanbieden, is dat genoeg? Ze heeft wel flink aan zichzelf en haar partner geplukt, maar ik zie geen kale plekken.

  2. Op 21-1-2020 at 13:04 zei Piku:

    D'oh huh, mijn Muffin doet dit ook weleens. Ook een voedster. Nooit echt bij stil gestaan dat het gek is wat ze doet.

     

    Ze doet het altijd als ze graafziek/schijnzwanger/hormonaal is en ik ging er van uit dat ze dat deed omdat ze dan dieper wilde graven voor haar nestje (ik zeg dan altijd dat ze zich een weg naar China aan het spitten is). Bij mij wisselt ze dat in het kale plastic bijten/met voortanden schrapen af met graven op het kale plastic en de weggegraven bodem bedekking zorgvuldig in de rand van de toiletbak schikken (met voorpootjes aan drukken).

    Dit gedrag klinkt zo bekend, mijn nieuwe voedster vertoond alles van wat je nu zegt en heeft ook een heel nest gebouwd. Mijn vorige voedster was geholpen en dit heb ik nog nooit meegemaakt.

     

    Hoe is het bij jullie uiteindelijk afgelopen? Wat hebben jullie gedaan?

  3. @MichelleloveElmo, zoiets wil ik later ook voor mijn konijntjes!

     

    Ik heb het nu zo gedaan:

    Ren.png

     

    Starline puppyren (eigenlijk niet bedoeld voor buiten, maar nog geen problemen mee gehad) en een vijvernet eroverheen. Ze zaten eerst altijd zo knus op het huisje en als ze erin zaten gooiden ze vaak de bodem eruit. Een paar weken terug was ik er klaar mee en heb ik de bodem eruit gelaten en nu liggen ze er elke dag met z'n tweeën in. Maakt niet uit hoe warm het is :zon::love:

    • Vind ik leuk 1
  4. Hoi Vera. Ik heb geen ervaring hiermee, maar kun je niet de mouwtjes van de shirts af knippen? Het gaat erom dat het over de romp zit toch? Misschien kun je ook bij de zeeman gewoon kleine baby kleertjes halen, dat is in ieder geval goedkoper en dan kun je wat vaker wisselen. 

     

    Qua afleiding zou je een slinger kunnen maken met daaraan lekkers of wc-rollen met hooi en lekkers erin aan de slinger hangen. Daar zijn ze meestal wel even mee bezig. Of iets geven dat rolt (voerbal) of een intelligentiespel met schuifjes ofzo.

     

    Succes!

  5. Hm... heb haar nog steeds niet zien drinken (zit natuurlijk ook niet elk moment van de dag naast het hok) en eten is ook lang niet wat het was. Amper biks en verder alleen wat hooi, basilicum, banaan.

    En twijfel ook aan de wond of dat goed gaat. Zou het een mooie rechte lijn moeten zijn? Wil haar niet de stress van weer naar de DA rijden bezorgen.

  6. Het gaat inmiddels beter met Ellie. Ze heeft banaan op en een enkel brokje. Hooi en weegbree blijft favoriet, dus dat is positief. Heb haar aleen nog niet zien drinken, maar net bij het geven van de pijnstilling was ze weer ouderwets eigenwijs, dus ik heb er vertrouwen in. Morgenochtend doe ik haar in de schuur met een kruik erbij, ik wacht vanacht nog even af, maar wil hen niet te lang binnen laten en ze ligt ook niet bij de kruik, dus koud heeft ze het ook niet. Ze zal vast blij zijn weer in het eigen hok te zitten, ook al is het dan even zonder ren (zo groot is de schuur ook weer niet). Ik hou jullie up to date!

    Dank jullie wel voor de geïnteresseerde berichten! xxx

    • Vind ik leuk 1
  7. Dankjewel Evee, had het artikel al voor de operatie opgeslagen. Ze is wel heel actief, dus dat is een goed teken en net een mini stukje banaan naar binnen gekregen. Pijnstilling vanmorgen gegeven, maar weet niet of ze alles binnen heeft gekregen. Ze is moeilijk vast te houden namelijk. Heb net een bedje van hooi voor haar gemaakt, heb gezien dat ze daar de voorkeur aan geeft ipv handdoeken. Ze ligt nu uit te rusten. Ga nu nog basilicum en wortelhapje halen in de supermarkt en straks nog een keer proberen wat eten naar binnen te krijgen.

  8. Ellie is geopereerd. Het is helemaal goed gegaan, maar ze wilt nog steeds niet eten. Ga nu kruidenthee maken en afgekoeld geven. Kijken of ze dat wel wilt. Ze knort ook heel veel en de ram probeert haar vaak te berijden, terwijl ik hem dat bijna nooit heb zien doen. Ze graaft wel in de handdoeken, dat is een goed teken, want dat doet ze als ze het ergens niet mee eens is. Even afwachten of ze morgenochtend wel wilt eten.

  9. Hoi allemaal,

    Eerder heb ik het gehad over het gedrag van mijn voedster. Ik heb toen besloten om de situatie in de gaten te houden en heb de volgende gedragingen gesignalleerd:

    *ram bijten
    *staart omhoog
    *ram opjagen (vooral als het eten eraan komt)
    *ram berijden (1x gezien, dus kan ook gewoon het weer zijn)
    *sproeien met urine? Weet niet zeker of dat het de voedster is, maar het hele hok druipt sommige dagen van binnen van de urine.
    *heel druk en veel rondrennen
    *wilt vaak de aandacht van de ram en de ram geeft dit vaak door haar hoofd te likken

    Ik zie veel positief gedrag. Ze zijn veel samen en smiddags (rusttijd), dan zitten ze naast elkaar. Sowieso is de ram een rustige goedzak en de voedster ongelooflijk nieuwsgierig. Als er binnen een lamp aan gaat, dan ziet ze dat meteen en gaat ze voor het raam zitten luisteren. Gaat er een deur open, dan vliegt ze het hok uit en staat ze gelijk bij de ingang van de ren om te kijken wie daar is en wat die persoon komt doen.

    Soms vind ik het voor de ram zielig, vooral omdat ze ook één keer letterlijk zijn oor gepierced heeft. Dat is gelukkig weer dichtgegroeid.

    Misschien ook handig om te weten: de ram is gecastreerd en iets kleiner van formaat dan de voedster. Hij moet aankomen, maar dit gaat traag. Waarom weet ik niet, het is niet alsof de voedster alles in haar eentje opeet of wel veel aankomt (zij is gewoon normaal, niet te dik of te dun). Normaal gesproken geef ik 3x per dag 50 gram SS en 40 gram witlof/brocolli en dat is best veel voor 2 konijntjes! Ik ga nu in ieder geval proberen de twee voerbeurten biks te geven en 1 voerbeurt groente, in de hoop dat de ram dan meer biks binnenkrijgt (hij gaat meestal eerst voor de brocolli en de voedster eerst voor de biks).

    De voedster heb ik in april een jaar, de ram al bijna 4,5 jaar.

    Ik heb al wat rondgekeken in verschillende topics en heb 1 topic gevonden dat vergelijkbaar is, maar dat is van iemand die niet langer lid is van het forum, dus ik heb geen idee hoe dat is opgelost. Ik denk dat castratie van de voedster een mogeljke oplossing is, maar ik vind dat wel heftig voor een verder gezond konijn. Zijn er nog andere dingen die ik kan proberen?

    Alvast bedankt!

     

  10. Ik vind het goed hoe de dierenarts gereageerd heeft. Kosten zijn voor sommige mensen wel deel van de overweging. Verder verplicht de DA je tot niets, maar laat de keuze geheel aan jou, ze geeft alleen advies. Toen bij mijn konijntje een röntgenfoto moest worden gemaakt vroeg de DA ook of ik dat wel wilde, ik was toen ook verbaasd want ik zei: maar dat is toch iets dat nodig is? De DA gaf aan dat het helaas niet vanzelfsprekend was dat mensen zo denken. Volgens mij zijn ze ook verplicht om je erover te informeren.

    Ik sluit me aan bij wat hierboven is gezegd. Ik zou er serieus over nadenken: wat is het beste voor het konijn, maar ook of jij de kosten kunt dragen. En dat wil niet zeggen dat je haar moet laten inslapen, er zijn misschien ook andere oplossingen om te helpen met de kosten. Verder vind ik je helemaal niet gek. Je bent gelukkig als je konijntje gelukkig is en dat is ze en nog meer met een vriendje! Er zouden meer mensen moeten zijn die zoveel voor hun huisdier over hebben, zodat het normaal is.

    • Vind ik leuk 2
  11. Hoi allemaal,

    Zojuist zag ik plakpoep bij mijn voedster. Ze is best wel fel en houdt absoluut niet van oppakken, maar het moest toch even om goed te kunnen kijken. De ram heeft er geen last van. Normaal gesproken zou ik een konijn dan op water en hooi zetten totdat de plakpoep ophoud en daarna even in bad (zie er nu al wat tegenop met zo'n vechtertje, het oppakken alleen resulteerde al in woedende afreageerpogingen op een onschuldige handdoek die standaard in de ren ligt). Weet dat ik met dit warme weer goed op moet letten op maden enzo dus zal haar proberen zo vaak mogelijk te checken.

    Met twee konijnen is een paar dagen op water en hooi ook geen probleem, maar de ram moet juist goed blijven eten, want hij moet weer wat aankomen (dit zei de DA toen ik er voor het laatst was). Is het dan het verstandigste de ram apart te voeren?

    Hangoortje

     

  12. Ik zag op facebook dat een DA in de buurt de vaccinatie Cunipravac besteld heeft, maar mijn konijnen komen niet heel vaak buiten dus misschien dat ik nog even wacht. Denk dat het risico groter wordt als konijnen met elkaar in aanraking komen via de DA. Heb ook nog niets gehoord van mijn DA en verwacht dat zij ook wel een oproep geven als zij besluiten om ook te vaccineren.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .