Spring naar bijdragen

Gaze

Members
 • Aantal bijdragen

  64
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

15 Goed

1 Volger

Over Gaze

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

462 profielweergaven
 1. Bij mij krijgen ze ook brokjes in de ochtend, door de dag heen wat kruiden of als ik zelf wat eet van groente/fruit een stukje daarvan afhankelijk van wat het is. En in de avond krijgen ze hun groentjes ๐Ÿ˜„ en natuurlijk altijd hooi!
 2. Mijn hangoor konijn hoort in vergelijingk met mijn konijn met staande oren wel een stuk minder, of hij negeert me gewoon ๐Ÿ˜„
 3. Dit klinkt wel heel herkenbaar! Het proces van tanden slijpen was in 5 minuten gedaan bij mij, ze gebruikte hiervoor gas omdat mijn konijn al wat ouder is. Ik zag niet gelijk verbetering kwa eten, maar voor mijn gevoel moest hij wennen aan het idee dat eten nu niet meer pijn zou doen. Na een aantal keer een brokje aangeboden te hebben pakte hij het steeds vaker aan en nu durft hij het weer gewoon te eten ๐Ÿ™‚ Maar dat was echt niet meteen op de dag van de gebitsbehandeling, mijn dierenarts zei wel dat ik dezelfde dag nog verschil moest merken in eten. Maar het was pas een dag later dat hij uit zichzelf weer af en toe een brokje durfde te eten en heeft nog enkele dagen geduurd voordat hij weer zichzelf was kwa eten! Hoop dat het bij jou ook het probleem is en je konijntje hierna weer de oude is!
 4. Mijn konijnen gooiden ook echt altijd hun bakje om! Heb verschillende bakjes en systemen geprobeerd. Totdat ik een aantal jaar geleden een watersilo aangeschaft heb hier in de webshop van bunnybunch en die werkt echt top! Omdat er behoorlijk wat water in kan krijgen ze die niet omgegooid ๐Ÿ™‚ https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/moderna-watersilo-1-5l-grijs.html
 5. Ik weet niet wat er is gebeurt maar mijn konijn maar hij lijkt weer normaal te eten, hij is weer net zo ongeduldig als voorheen. Ik kan de biks nog niet in het bakje doen of hij heeft ze al te pakken. :'D Ik denk ergens dat het toch die haakjes zijn geweest en dat hij misschien nog enige dagen bang is geweest dat het pijn zou doen om te eten? Ik heb geen pijnmedicatie gebruikt na het slijpen van de tanden, was volgens de dierenarts (gespecialiseerd in tandheelkunde)niet nodig. Ook had hij geen zichtbare wondjes. Ik moet zeggen ik heb ook niet gemerkt heb dat hij pijn had er na, hij was eerder meer levendig dan voorheen. Is er bij jou al iets veranderd? hope so!
 6. Ik heb zelf echt geen idee. Ik zou waarschijnlijk ook de dierenarts bellen.. als je je echt erge zorgen maakt zou ik mss het spoed/weekendnummer bellen met je vraag. Ik doe dit wel eens als ik me erg zorgen maak in het weekend, telefonisch kun je ze dan ook vragen stellen zonder dat je meteen langs hoeft te gaan. ๐Ÿ™‚
 7. Mijn konijn had ook kleine haakjes waarvan de dierenarts zei dat deze niet pijnlijk zouden zijn, toch weg laten halen, maar helaas.. meneer eet nog steeds maar kleine beetjes hier en daar, ook andere biks geprobeerd maar daar werd ie ook niet heel enthousiast van, hij heeft er welgeteld 3 brokjes van gegeten. Als ik hem wat groente aanbied dan eet ie het wel, maar dan moet ik het 'm dus echt voeren. Kruiden en hooi zijn de enige dingen die hij actief gaat eten als ik het hem aanbied/vernieuw. Heel vreemd, ben bang dat dit weer een reisje naar de dierenarts wordt komende week. ๐Ÿ˜ž Hij is verder ook wel actief, maar dat wil blijkbaar niet heel veel zeggen bij een konijn, ze zijn meesters in het verbergen van pijn. Zodra je merkt dat ze pijn hebben is het meestal ook echt erge pijn.
 8. Is er al verbetering? Ik heb exact het zelfde probleem met mijn konijn.. over een uurtje maar weer naar de dierenarts
 9. Bedankt! Ik heb nu 6 jaar konijnen en probeer ze een zo optimaal mogelijk leven te geven. Heb me vooral in het begin veel ingelezen over het houden van konijnen en probeer up to date te blijven door het volgen van wat youtube kanalen en forums :). Ik ga het nog even aankijken en als er inderdaad geen verbetering optreed ga ik toch kijken of ik niet bij een konijnkundige dierenarts terecht kan die misschien wat verder weg ligt.
 10. Ik ververs deze ook dagelijks, omdat er toch regelmatig wat haar in blijft drijven
 11. Ze hebben de watersilo uit de bunnybunch webshop! ๐Ÿ™‚
 12. Bedankt! Dan blijf ik hem dat geven, met mate ๐Ÿ™‚
 13. bedankt voor je reactie. Ik kan me inderdaad goed voorstellen dat hij van slag doordat z'n vriendinnetje plotseling weg is en er nu een nieuw konijn is. Ga ik doen, bedankt!
 14. bedankt! Ik heb hem ook spinazie en peterselie aangeboden. Spinazie wil die helemaal niet eten, peterselie heel graag maar ik las dat dat juist weer beter niet teveel gegeven kan worden? Dus daar krijgt hij nu een paar stengeltjes van per dag. Ik zal zeker de lijst bekijken, bedankt! Ik ga ook kijken naar het Beaphar, komt het inderdaad voor dat konijnen het voer op een gegeven moment niet meer lekker vinden? Hij heeft eigenlijk altijd Science selective gehad en dit ook graag gegeten.
 15. Ik had wat science selective opgelost in water, dit heb ik nu ook in de ren er bij gezet. Bedankt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .