Ga naar inhoud

Kolino

Moderators
  • Items

    4.717
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    23

Alles dat geplaatst werd door Kolino

  1. Er moeten ook geen marters en ratten de ren in kunnen komen, wat konijnen maak ik me meer zorgen over verwonding of dat ze toch een manier vinden om het los te trekken. Ze hebben 24/7 voor projectjes... dus dat.
  2. Mijn eerste reactie, toen ik het woord moutpasta las: niet weer! Gelukkig is het niet de kattenvariant deze keer. Verder sluit ik me aan bij Evee. Wat betreft medicijnen, ik heb zelf een konijn gehad dat echt jarenlang achtereen emeprid heeft gebruikt. Op het moment dat je het meer dan 3 dagen achtereen gebruikt moet je uitsluipen (dus de dosis verminderen tot het konijn zonder kan). Ik zet emeprid ook bij mijn huidige konijnen wel in, maar niet preventief. Een paar keer per jaar een aantal dagen, daar maak ik me helemaal geen zorgen over. Naja wel over het konijn, maar niet over de inzet van het middel. Het standaard advies is inderdaad eigenlijk altijd 5 dagen, dit is de tijd die konijnen gemiddeld nodig hebben om te herstellen. In jouw situatie, als je alleen wilt ondersteunen is olie(zaad) een optie, lijnzaadbrokjes (1 of 2 per dag voor een gemiddelde dwerg) of eventueel in overleg met de dierenarts lactulose (laat je goed voorlichten wanneer je dit wel en niet mag geven). Prozyme wordt ook nog wel eens aangeraden, maar daarvan is het effect niet bewezen, toch noem ik het maar voor de volledigheid. Wat olie of oliezaden betreft kun je kiezen voor zonnebloempitjes of olie (theelepel pitjes of 1 eetlepel olie), olijfolie (eetlepel), pompoenpitjes (theelepel, 6 stuks). Overigens zit in de meeste brok ook wel iets van lijnzaad. Nog even over emperid en pijnstilling, heb je wel contact gezocht met de dierenarts? Zomaar medicatie geven is niet verstandig. Je weet niet wat er aan de hand is, medicatie als emeprid kan bij verkeerd gebruik schade aanrichten. Daarnaast is het verstandig, als het echt mis is de eerste dosis door de dierenarts te laten injecteren (deze kan daarmee een hogere dosis geven, waardoor het konijn als het ware een boost krijgt).
  3. Wat een verhaal! Dus eigenlijk had je nu 3 ingrepen in 1x? Dat ze even bij de dierenarts moet blijven kan ik me goed voorstellen. Aan de andere kant, maar 1x narcose. Beterschap voor je konijn!
  4. Kun je kruiden specificeren? Dan kan ik een beter antwoord geven. Weegbree en paardenbloemblad geven sowieso de juiste maalbeweging (let op calcium bij paardenbloem, geef dat liever vers bij blaasproblemen). Bloemen uiteraard niet, blad van bomen ook niet. Hoewel deze dingen wel een gezonde toevoeging kunnen zijn in het totaalplaatje. Maar als het echt over hooivervanging gaat dan wordt het anders. Ik heb een hele tijd terug wel iets geschreven in een topic over welke grassen (incl granen) je vers zou kunnen kweken. Mogelijk staat dit nog in het archief, volgens mij is dit voor de jaarwisseling geweest).
  5. Lees vooral ook goed de bijsluiter, waar je moet spuiten, hoeveel afstand je moet houden met de spray en ook hoe vaak je moet herhalen (uit mijn hoofd gezegd NOOIT meer dan 1x per maand). Ik ken meer nare verhalen van madeninvasie waar het slecht af liep, dan konijnen die het overleefd hebben. Inderdaad NOOIT afwachten, meteen naar de dierenarts, vaak zitten er meer maden dan je met het blote kunt zien! Dat kan niet vaak genoeg gezegd worden, een konijn heeft alleen overlevingskans als jij direct actie onderneemt! Bij konijnen met urinebrand heb je wel een uitdaging, want je mag dit product NIET gebruiken op de beschadigde huid, wat bij urinebrand dus een dingetje is. In dat geval zou ik contact opnemen met de dierenarts hoe je dit het beste aanpakt. Want juist deze konijnen zijn ideale slachtoffers. Ik denk dat je daar het beste uit bent met een goed plan, van vacht schoon en kort houden, huid rustig houden en op de juiste momenten de spray inzetten.
  6. Wat ook nog belangrijk is, stel nou dat je 2 of meer konijnen hebt en je hebt ze niet laten vaccineren, dan moet je het zieke konijn (of konijnen) direct scheiden van de rest en naar binnen halen! Konijnen met klachten hebben uiteraard een behandeling nodig (let op, die is intensief en je bent daar weken mee zoet!) Alle andere konijnen zonder klachten kun je het beste direct laten noodvaccineren, dat vergroot hun overlevingskansen. In het geval van TS denk ik dat er sprake is van een van de eerder genoemde dingen, zoals infectiedruk, wat bij jou To dus ook het geval kan zijn. Ik weet dat je bezorgd bent voor deze ziektes, met al die hazen en konijnen in de buurt. Ik ken geen verhalen van konijnen die met nobivac zijn ingeënt en overleden aan myxo, milde verschijnselen komen geregeld voor. Denk je eens in, iemand komt in de situatie dat die met een konijn met myxo naar de dierenarts moet, een half uur later sta je zelf in de praktijk, dan ben je toch maar wat blij als je konijnen gevaccineerd zijn?
  7. Je moet wel een hele slechte dierenarts hebben als ze geen nobivac myxo-rhd plus geven (of niet in Nederland wonen). Wat wel kan en daar moet je dus altijd op beducht zijn is dat je singledose laat vaccineren. Kost wat meer, dat wel. Die flessen met 50 dosissen kunnen wel, maar dan moet je zonder gezondheidscheck aan de lopende band vaccineren. Lijkt me in een opvang zelfs moeilijk omdat je nooit alle konijnen gelijk kunt trekken per vaccinatiemoment. Een vaccinatie beschermd nooit 100% en zeker bij myxomatose is dat niet zo, maar gevaccineerde konijnen krijgen alleen milde klachten! Normaal gesproken gaan zij niet dood aan een besmetting. Reden dat het bij hen wel eens voorkomt zijn: hoge infectiedruk, een reactie op de vaccinatie (het vermoeden is wel dat er dan ook een besmetting meespeelt), een vaccinatie die niet goed is gezet (hij moet wel in de huid zitten, dierenartsen controleren dit wel), een vaccinatie uit zo'n 50 dosisflacon die te lang heeft gestaan, of het aanwezig zijn van onderliggende ziekte (E.C./wormen). Ik ken bovenstaand middel dus ook, een paar jaar geleden heb ik daar wel naar gekeken. Zelf durfde ik het niet aan, omdat de situatie waarin mijn konijn verkeerde niet te genezen was en ik het dan langdurig in moest zetten. Zoals Evee al aangeeft, bij konijnen gebruik je het alleen uitwendig. Helaas staan er ook allemaal adviezen op internet over inwendig gebruik en dat maakt mij bezorgt, daarmee kun je orgaanschade veroorzaken, dus dat zou ik nooit doen. Het is wel bar vervelend als gangbare medicatie niet werkt (normaal gesproken zou men hier een oogzalf inzetten). Mijn advies zou ook zijn, mocht je over het gebruik van dit middel nadenken, overleg dit met de dierenarts. De situaties waarin je dit middel toe zou kunnen passen, zijn eigenlijk allemaal situaties waarin je toch al een dierenarts nodig hebt.
  8. Bij dit soort brokjes wordt inderdaad altijd iets gebruikt om de boel bij elkaar te houden, dat kan olie zijn, maar ook melasse bijvoorbeeld. Ik weet niet wat de regels voor diervoeding zijn op dit moment, als in of echt alles wat er in zit vermeld moet worden. Of die 2% "veilig" is, ligt aan de grote van de brok. Dat zou je uit kunnen rekenen door er eentje of bijvoorbeeld 10 (als de weegschaal moeilijk doet) te wegen en dan te berekenen hoeveel gram die 2% zou moeten zijn. Nou is het olie, dus dat is geconcentreerder dan zaad en dus minder zwaar, maar met meer effect. Teveel lijnzaad(olie) werkt erg laxerend en dat wil je niet. Lijnzaad op zich is geen probleem, maar meestal zit dat ook al in de brok die je geeft, waardoor je dus een stapeleffect krijgt. Die balans moet je goed in de gaten houden. Ik heb even bij welkoop gezocht, maar ik kan niet vinden wat je bedoeld. Ik weet dat er van die blokken zijn, maar daar zit ook luzerne in, dat bedoel je niet?
  9. Ik vraag me af, hoe sluit je dat veilig aan/af? Je kunt wel van de ene naar de andere kant een buis leggen maar ergens moet daarvoor een gat in het gaas, dat moet wel goed afsluiten. Dat zal vast te doen zijn hoor, maar klinkt voor mij als een zwakke plek of in ieder geval iets waar je vooraf over na moet denken.
  10. Dit vind ik wel een hele moeilijke, er zijn wel wat dingen die je nog bij artrose kunt proberen. Maar helemaal niet lopen is ook een aanslag op de spieren, als in je komt in een neerwaartse spiraal. Hoe minder spier er is om dingen op te vangen, hoe meer pijn, dan krijg je hem dus steeds moeilijker in beweging. Uiteindelijk moet je dan voor inslapen kiezen. Zou je kunnen omschrijven wat hij nog wel doet, behalve eten? Hoe plast en poept hij bijvoorbeeld? Ik moet aan een konijn denken dat een hele tijd geleden op het forum voorbij kwam dat anabolen kreeg. Dat is natuurlijk niet zonder risico, maar kan de spieren een boost geven. Of het een optie is, geen idee, dat zul je echt aan de dierenarts moeten vragen. Het betekent wel dat je na injectie met je konijn aan de slag moet om toch te bewegen, anders heeft het geen zin. In eerdere post werd ook al geopperd om via voeding klachten te beïnvloeden. Je kunt de zuurgraad van het lijf beïnvloeden om maar iets te noemen, je kunt vocht afdrijven (het idee is dat je daarmee ook de schadelijke stoffen wegspoelt), je kunt ontstekingsremmende kruiden geven. Als ik aan artrose denk, dan denk ik aan brandnetel, paardenbloemblad, venkel, maar ook wilg (combineren met pijnstillers is minder handig, daar zit een soort aspirine in). Oorzaken naast artrose waar ik nog aan denk -> E.C., kanker, hernia, verschoven ruggenwervels, breuk/verbrijzeling. Alles behalve E.C. is vast te stellen met röntgen, als inslapen nog geen optie is, dan is een diagnose/prognose wel handig.
  11. Ik kan moeilijk een linkje posten 😉 maar deze heet: grünhopper digestive 8 kg Maxisack in Papier. Er zijn er meer nog hoor, ik zie totaal 12 verschillende samenstellingen en nog een proefpakket (en iets voor cavia's).
  12. Troost je, ik heb er hier ook eentje die al dagen met plakpoep rondloopt. Sinds gisteren alleen nog maar op de grond, dus er is vooruitgang. Het drama hier is, hij moet eigenlijk aankomen. Ik ben al een week aan het nadenken/proberen of ik iets kan vinden wat wel werkt. Mijn vermoeden uit te komen op kruiden lijkt wel waarheid te worden. Binnenkort maar eens een lijstje maken van kruiden die ik in bulk in huis moet gaan halen, los van weegbree. Ik begin aardig door mijn voorraad heen te raken. Ik zat zelf nog even rond te snuffelen bij Grünhopper maar ze hebben best interessante dingen. Bijvoorbeeld: 8 kilo (wel incl grassen) voor 35 euro excl verzenden. Ze zeggen dat je 40 gram per kg konijn per dag voert ervan. Volgens mij doe je dan ruim 6 weken met een zak. Dat is een euro per dag, voor 2 konijnen, incl verzenden want daar kom je niet onderuit. Normale brok is ongeveer de helft (mits je geen verzendkosten betaald). Om het even in perspectief te zetten 🙂
  13. O de lynx? Die verwelkom ik wel met open armen 😄 Liever 1 lynx in het bos, dan een straat vol katten. In Nederland zal de populatie niet groot worden, daar is de ruimte niet voor. Ik verwacht ook niet dat hij diep het land in zal trekken, maar grensoverschrijdend territorium zal hebben met Duitsland, Luxemburg en België. Het is wachten op de eerste officiële zichtmelding!
  14. 250 kittens, dat zijn er een stuk of 5, dus lees 1 nestje, per week! Dat is dan 1 asiel, doe dat keer het aantal asiels en opvangen... Ze zeggen dat er 280.000 katten (kittens) bij komen jaarlijks, dat komt inderdaad overeen met 1 nestje per week. Misschien komen die aantallen dan wel vanuit wat er in de opvang terecht komt, want die worden geregistreerd. Het aantal katten in Nederland ligt tussen de 3,6 en 4,7 miljoen. Waarvan 3 miljoen dus huiskat is. Ik geef maar even het voordeel van de twijfel, de helft komt buiten, dan lopen er tussen de 2 en 3 miljoen katten buiten! Dat zou per straat op 8 tot 12 katten uitkomen die buiten rondstruinen, dat zou mij niks verbazen. Het komt neer op 18-19 katten per straat incl de binnenkatten. Dat komt wel overeen met de inschattingen die ik zelf zou maken. Ik denk dat het besef moet doordringen dat je iedere week meerdere nieuwe baasjes nodig hebt. Geen wonder dat een opvang vol zit! Ik ben het er wel mee eens dat het tijd gaat kosten om hier iets aan te veranderen. Anders kom je op een punt dat ieder huishouden wel katten moet gaan houden en dat is niet realistisch.
  15. Mijn gevoel zegt syfilis of een schimmelinfectie liggen het meest voor de hand. Myxo kan bij gevaccineerde konijnen voorkomen, dan zie je een milde infectie waar ze niet dood aan gaan. Eigenlijk zou je dat vlak na een vaccinatie verwachten, maar een ziektedoorbraak kan ook. Voor de hand liggend is het niet, uitsluiten is wel verstandig. Mocht je syfilis moeten behandelen, ALTIJD het maatje meebehandelen! Dat is echt heel belangrijk, anders komt het zo weer terug.
  16. Vocht kan dit wel veroorzaken, maar daarvoor moet het wel heel nat worden en ook langdurig nat blijven, anders krijg je nooit zulke grote plekken. Wat ik apart vind is dat er geen plek loopt van bijvoorbeeld het oog naar de neus, dat zou ik bij traanogen wel verwachten. Terwijl je nu rondom het oog ziet, dan niks en dan een kale neus. Ik kan dat niet rijmen met vocht dat ergens uitloopt. Dit is geen voor de hand liggende diagnose, nu snap ik waarom de dierenarts er niet uitkomt en ook waarom er geen gebitsfoto's zijn genomen. Wat ik niet kan zien is of er vocht uit de poriën komt, dan bedoel ik geen zweet, want konijnen kunnen niet zweten, ik denk aan ontstekingsvocht. Misschien kun je dat bevestigen of uitsluiten? Eventueel ook of de huid op die plekken verdikt is. We noemden het al, myxomatose of syfilis zouden kunnen, maar lagen niet voor de hand. Na deze foto gezien te hebben, denk ik wel dat je ze uit moet laten sluiten. Schimmels zouden ook nog een optie kunnen zijn, ik weet niet of dat al is uitgesloten? Mycoplasma moet je ook uitsluiten, maar verwacht ik niet direct. Bacteriën zouden indirect kunnen, maar ik zou eerst de rest uitsluiten. Even over myxomatose en syfilis, je zou dan verwachten dat er bij geslachtsorgaan/anus ook wat te zien is. Eigenlijk zou ik dan ook korstjes verwachten, dus helemaal passend vind ik dat niet. Maar uitsluiten is echt wel verstandig gezien waar de kale plekken zitten. In het geval van syfilis of myxo is de genoemde zalf wel een optie, maar dan moet je eerst zeker weten dat dat het is. Al is de behandeling wel iets meer dan dat alleen.
  17. Dat ze geen baarmoeder meer heeft neemt heel veel kans op kanker wel weg. Onmogelijk is het niet, maar het neemt bij mij wel een zorg weg. Andere dingen zijn dan aannemelijker.
  18. Wat een mooi nieuws 🙂 Ik hoop ook dat je het hiermee zo vol kunt houden, niks is fijner dan blije konijnen! Spannend hoe het na donderdag gaat.
  19. Het is een voedster toch? Is ze gecastreerd? Ik moet ineens aan kanker denken.
  20. De vraag is, kan ze dat hebben, was ze netjes op gewicht of juist te zwaar en hoe groot en hoe zwaar is ze? 500 gram op een vlaamse reus vind ik minder spannend dan op een dwerg. Ik zie dat ik niet de enige ben die daar zo over denkt 😉 Waar je naar moet kijken is dus, correspondeert het gewicht nog met het formaat van het konijn? Heb je misschien minder gevoerd dan normaal? Heb je van brok gewisseld? Wordt er goed hooi gegeten? Eet het konijn selectief? Hoe oud is het konijn? Drinkt het konijn meer? Plast het konijn meer? Heeft het konijn pijn? Zou het konijn wormen kunnen hebben? Daarvoor kijk je naar de keutels, wijkt de vorm af of zie je wormpjes? Is de kont schoon? Bij jonge konijnen zie je ook gewichtsverlies bij coccidiose, maar ook daar kun je aanwijzingen voor zien in de keutels. Als ik gewichtsverlies hoor ga ik meteen aan E.C. en aan nierfunctie denken, dan zal je in de meeste gevallen wel zien dat er meer gedronken en geplast wordt. Dat hoeft (nog) niet zo te zijn. Zeker bij E.C. is het tricky.
  21. Ligt er aan hoeveel foto's ze maken. Meestal zijn het er een stuk of 3. Mijn inschatting zou zijn ergens tussen de 150 en 200 euro. Een CT-scan is wel rond de 500 euro, dacht ik. Als het even kan laat ik dit soort diagnostiek achterwegen, maar in jouw geval kom je er niet onderuit. Een extra gebitsbehandeling zit ook weer tussen de 200 en 400 euro erbij in het ergste geval. 500 euro mag je dus wel reserveren, consultkosten en medicatie heb ik niet meegerekend, dus je kunt daar ook nog wel overheen gaan mocht het echt tegenvallen. Het kan ook meevallen, maar 250-300 euro kom ik voor verdere behandeling met gemak aan (dan wel inclusief consult en medicatie en die foto's). Je zult je wel kapot schrikken van dit soort bedragen, bij mij kun je er wel van uit gaan dat ik kosten altijd meeneem in mijn advies. Ik zal ook altijd aangeven of iets zinvol is of niet, of als iets wel kan en veel geld kost, maar niets oplevert. Wat ik me nog wel afvraag, hoe oud is je konijn? Excuses als ik hier overheen heb gelezen.
  22. Die roodborstjes hebben de konijnen wel gezien op het moment dat ze aan het nest begonnen (jou niet). Maar hoe ze daar later mee omgaan vind ik lastig in te schatten. Ik neem aan dat je bang bent voor schade aan de ogen van de konijnen, door aanvallen vanuit de roodborsten? Je zou eens kunnen kijken voor een nestkast die geschikt is voor roodborsten. Hoe ver zijn ze met het nest, gisteren begonnen? Het kan best zo zijn dat je zelf de aanbouw verstoort door dagelijks meerdere keren in de ren te komen. Zo'n nestkast kun je bijvoorbeeld aan de buitenkant van de schuur hangen, dan is er een alternatief. Al zijn vogels meestal geen fan van nieuwe nestkasten, ophangen in oktober/november is daarom beter, zodat de geur neutraler wordt, maar nu is het niet anders, de kans dat ze daar heen verkassen is niet heel groot. Ik zit nog aan een tijdelijk gaasplafond te denken, maar de kans dat je daarbij de roodborst verstoord is wel groot. Ik kan alleen geen andere dingen verzinnen waarmee je de konijnen kunt beschermen. Die roodborsten zijn inderdaad geen lieverdjes als ze jongen hebben. Je heb geen rossige konijnen of konijnen die oranje/rood in hun nek hebben?
  23. Ik denk dat we het denkbeeld over katten moeten veranderen, ieder ander dier dat vrij rondloopt en schade veroorzaakt wordt afgeschoten of weggevangen (als dit mogelijk is). Ik vind kattengeluk ondergeschikt aan het vogelbestand als ik eerlijk ben. Sommige soorten worden met uitsterven bedreigt, als daar een onbalans in het ecosysteem zit door toedoen van de kat, of eigenlijk de mens die hem loslaat, dan is dat niet te verantwoorden. Als het dan zielig is om die dieren binnen te houden, dan zul je de kat als huisdier moeten heroverwegen. Dat is denk ik een van de moeilijkste dingen in deze, het besef dat een kat misschien niet zo geschikt is als huisdier. Op zich vind ik zwerfkatten wegvangen en castreren en dan weer uitzetten geen slecht plan, de maar is wel dat ze, zolang ze leven, schade blijven toebrengen aan de natuur. Het begint met ALLE huiskatten verplicht te chippen, registeren en castreren (hierop kun je uitzonderingen maken met geregistreerde fok). Alleen dan weet je hoeveel katten er in het land zijn en kunnen er ook geen meer bij komen. Misschien zou het zelfs wel goed zijn om trackers in de chips te plaatsen, waardoor schade op eigenaren verhaald kan gaan worden. Dat is niet leuk natuurlijk en zal ongetwijfeld op weerstand stoten, maar zoals het nu gaat kan het ook niet meer. Of er een oplossing voor is, ik vraag het me af. Ik denk aan euthanasie, maar ergens vind ik dat ook zielig. Die kat kan er niks aan doen. Aan de andere kant, hoeveel vogels kost het toch laten loslopen de kop? Als het een hond zou zijn, zou hij echt een spuitje krijgen! Ik zou ook graag het beste willen voor die katten, echt waar, maar ik zie het gewoon niet. Ik denk wel dat we toe moeten naar het niet meer loslaten van katten en dat de dieren die niet in huis gehouden kunnen worden mogelijk een andere functie kunnen vervullen binnen afgesloten terreinen (dat mag ook een achtertuin zijn). Dat is eigenlijk het enige wat ik kan bedenken dat voor alle dieren goed is, soms betekent het voor mensen dan wel verplicht afstand doen. Maar voor zwerfkatten of verwilderde katten gaat dat niet op.
  24. Johannesbrood, niet mijn favoriete konijnenvoer. Toevallig heb ik het wel, maar ze krijgen het niet vaak en als ze het krijgen niet veel. Zeker konijnen met gevoelige darmen moeten hier niet veel van eten. Het is nogal zetmeelrijk. Ik lees over het weigeren van brokken, beaphar is wel relatief hard, maar allebei weigeren is heel toevallig. Zou inderdaad even nagegaan wanneer de zakken zijn geproduceerd, misschien van dezelfde lading? Ze doen elkaar niet na, dat de een de ander volgt in dat er iets mis zou zijn? Ik ben toevallig aan het kijken of overstappen op een andere brok een optie is (mijn oudjes probleemloos op gewicht houden is moeilijk aan het worden). Valt niet mee om iets te vinden waar ik van denk dat het geschikt is voor konijnen met gevoeligheid voor plakpoep. Zeker kieskeurige konijnen. Je zou naar grainfree van science selective kunnen kijken, wel duur, want alleen in 1,5 kilo te krijgen 😞 Eten ze nu helemaal geen brok meer? Behalve dan gemengd voer dan. Gemengd voer is lastig, omdat je geen invloed hebt op wie wat eet. Qua ingrediënten verschilt het niet zo heel veel met andere brokken, alleen weet je dan dat alles in 1 brokje is geperst en ze niet kunnen kiezen, dat maakt geperst of geextrudeerd voeren geschikter. Qua analyse komt het nog verdomd dichtbij elkaar hoor. Is het voor jou makkelijk om voeding uit Duitsland te halen? Ik moet aan Grünhopper denken, het is heel duur hoor, maar daar kun je wel wat natuurlijker mee voeren. Dat bestaat voornamelijk uit grassen, kruiden en meestal een bron van eiwitten. Desnoods gebruik je het als inspiratie. Ik denk wel dat jouw konijnen dit kunnen waarderen. Of ze naar Polen versturen staat er niet bij, dan zul je even een mail moeten sturen. Voor mensen in Nederland raad ik zelf samenstellen aan, genoeg webshops die losse kruiden verkopen, of je moet niet na willen denken, dan kan het een optie zijn.
  25. Baat het niet schaadt het niet gaat in dit geval zeker NIET op! Ik lees terra, wat mij aangeeft dat het een antibioticum moet zijn (deze wordt wel bij konijnen ingezet), cortil doet mij vermoeden dat er corticosteroïden in zitten (wat bevestigd wordt als je het middel opzoekt). Je ziet mij wel eens vragen op het forum naar gebruik van deze middelen, dat doe ik omdat corticosteroïdengebruik bij konijnen een afweging is, ze reageren daar veel gevoeliger op dan mensen en andere dieren. Het is niet dat dit nooit bij konijnen wordt toegepast, ik kan echt wel situaties bedenken waarin wel, in je verhaal lees ik ook terug dat je oogzalf met antibiotica hebt gegeven, weet je toevallig de naam nog van dit middel? Er zijn zoveel zalven, wat ik wil weten is welk antibioticum daar in zat en wat er verder nog bij zat. Voor nu zou ik zeggen, zoek eerst naar oorzaken voor je met heftige middelen gaat smeren. Wat je wel zou kunnen doen is vragen om in de tussentijd bijvoorbeeld met een vitamine oogzalf aan de gang te gaan, iets waar je zo mee kunt stoppen en nul invloed heeft op verdere behandeling, maar wel rust geeft aan de plekjes. Ook dit zou ik, hoewel dat vrij verkrijgbaar is WEL overleggen met de dierenarts.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .